BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8495$1.9067
Page 1 of 6 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 81

Thread: support and resistence

  1. #1
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default support and resistence

    i open this thread so that we can discuss about s& r in our trading. Right now i'm using S&R Barry in my chart as my main indi.
    If someone has an opinion about this indi...feel free to discuss here...thanks..peace.

  2. #2
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Anyone who really master in this indicator is greatly welcome to share a trading method and opinion.......

  3. #3
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nobody...?

  4. #4
    Piplet rugibesar's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ambik indi ni bro



    - warna biru h4
    - hijo h1 untuk intraday
    - kuning m15

    belajar break up supp & rest
    Attached Files Attached Files

  5. #5
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rugibesar View Post
    ambik indi ni bro



    - warna biru h4
    - hijo h1 untuk intraday
    - kuning m15

    belajar break up supp & rest
    thanks,
    cara guna camna, bro?

  6. #6
    Piplet rugibesar's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nixx View Post
    thanks,
    cara guna camna, bro?
    combine kan dgn indi yg ko biasa pakai break support
    atau resitent

    tgk tf1 biasa klu dia dpt break supp atau resst
    warna biru tu dia akan break sepuas-puasnya

    p/s: practice make your perfect bljr guna demo camna dia break dan
    combine kan dgn indi yg biasa kita guna

  7. #7
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rugibesar View Post
    combine kan dgn indi yg ko biasa pakai break support
    atau resitent

    tgk tf1 biasa klu dia dpt break supp atau resst
    warna biru tu dia akan break sepuas-puasnya

    p/s: practice make your perfect bljr guna demo camna dia break dan
    combine kan dgn indi yg biasa kita guna
    sorry bro, tfm1 ke tfh1?

  8. #8
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    biru utk h4, kalau break yg hijau i.e. h1 tak boleh enter position lagi ke?

  9. #9
    Piplet rugibesar's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nixx View Post
    biru utk h4, kalau break yg hijau i.e. h1 tak boleh enter position lagi ke?
    alamak silap info lak guna h1 sebagai map kita m15 enter position
    yang warna hijao pun blh tapi berpandukan dgn indicator yg biasa kita
    pakai bro biasa guna indi apa?

    kalau nak makan besar warna biru memang mencurah-curah pip
    kalau hijau ni kurang sikit.

  10. #10
    Piplet rugibesar's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default teknik mudah dan profit brk Supp & Resist

    memandang kan supp dan resist ni agak pening belajar
    kita gunakan ilmu supp dan rest utk break out



    Rule enter position

    pair GJ

    TFh1: cari 4 candle pertama (waktu pagi malaysia)
    cari supp & resist
    letakkan horizantal line pada supp dan resist
    pending order +10 pip dari harga sup dan resist
    Lihat cth gambarajah

    tp 10 pip yg disarankan (kalau konfident leh buat ts)
    sl 70 pip
    margin 10% dari acct

    =================================

    cuba perhati 4 candle pertama waktu pagi cari supp
    dan resist. Harga biasanya akan break supp
    dan resist. Mudah bukan "renung-renungkan lah

  11. #11
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rugibesar View Post
    memandang kan supp dan resist ni agak pening belajar
    kita gunakan ilmu supp dan rest utk break out



    Rule enter position

    pair GJ

    TFh1: cari 4 candle pertama (waktu pagi malaysia)
    cari supp & resist
    letakkan horizantal line pada supp dan resist
    pending order +10 pip dari harga sup dan resist
    Lihat cth gambarajah

    tp 10 pip yg disarankan (kalau konfident leh buat ts)
    sl 70 pip
    margin 10% dari acct

    =================================

    cuba perhati 4 candle pertama waktu pagi cari supp
    dan resist. Harga biasanya akan break supp
    dan resist. Mudah bukan "renung-renungkan lah
    bro, g/rajah nie line buat manual yea...S&R indi takleh taruk ker?

  12. #12
    Piplet rugibesar's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nixx View Post
    bro, g/rajah nie line buat manual yea...S&R indi takleh taruk ker?
    jgn taruk nanti keliru buat manual. Kalau nak guna indi tu
    saya nasihat baik practice dulu cari mcmna dia break
    guna acc demo. guna tfh1 untuk map kita dan tfm5
    untuk masuk position.

    P/S: try practice dulu dpt kuasai s&r ni memang power.
    Pernah dengar tak perkataan sell high buy low.

  13. #13
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rugibesar View Post
    jgn taruk nanti keliru buat manual. Kalau nak guna indi tu
    saya nasihat baik practice dulu cari mcmna dia break
    guna acc demo. guna tfh1 untuk map kita dan tfm5
    untuk masuk position.

    P/S: try practice dulu dpt kuasai s&r ni memang power.
    Pernah dengar tak perkataan sell high buy low.
    oic..so indi nie takyah pakai le..
    tapi bro, kalau kat tfh1 nie, kalau dah break s @ r, mesti lebih dari 10pips kan..
    lagi satu bro, kat tf lain tak berkesan ke cara nie..sbb sy slalu pakai tfm5 & tfm15...camna tu?

  14. #14
    Piplet rugibesar's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nixx View Post
    oic..so indi nie takyah pakai le..
    tapi bro, kalau kat tfh1 nie, kalau dah break s @ r, mesti lebih dari 10pips kan..
    lagi satu bro, kat tf lain tak berkesan ke cara nie..sbb sy slalu pakai tfm5 & tfm15...camna tu?
    ooo dinasihat jangan bro tf 15 bahaya sikit kecuali kalau
    kita sudah memahami support dan resistence ni dengan betul

    saya saya ajar ni digunakan utk tfh1

    sebelum tu saya nak tau adakah bro tahu
    supp & resit tu apa dan boleh tak terang kan
    disini supaya kita semua boleh belajar bersama-sama.

  15. #15
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    372
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by rugibesar View Post
    ooo dinasihat jangan bro tf 15 bahaya sikit kecuali kalau
    kita sudah memahami support dan resistence ni dengan betul

    saya saya ajar ni digunakan utk tfh1

    sebelum tu saya nak tau adakah bro tahu
    supp & resit tu apa dan boleh tak terang kan
    disini supaya kita semua boleh belajar bersama-sama.
    isk..tak pandaila nak terangkan...tapi sy cuba kalau salah tolong betulkan...
    supp & res ni adalah nilai terendah & nilai tertinggi yg telah dicapai oleh sesuatu harga sebelum ini. Cth dlm graf bro bagi tfh1 i.e. 4 candle sebelum harga sekarang(maksudnya s&r bagi 4 jam terdahulu).
    Walaupun kita telah mendapat nilai s&r nie tapi kita juga perlu mengetahui trend pada masa tersebut. Ini kerana jika trend adalah uptrend maka pergerakan harga berusaha untuk memecahkan resistance yg ada sekarang nie.(begitulah sebaliknya).
    S&r juga bukanlah satu harga yg tetap.(ianya hanya anggaran saja). Jadi walaupun ada harga yg telah memcecah S&R ni tapi berpatah balik.(ini dipanggil market testing).
    selalunya, (cth) jika harga telah pecah resistence, maka ia akan cari titik res baru dan res lama akan jadi supp baru. Sejauh mana nilai akan naik setelah break res ini bergantung pada tf berapa kita guna dan juga indi lain yg kita pakai.(sy hanya tambah 2 stoch dan bol band aje).
    stakat ni la dulu...bro complein ckit mana2 yg patut..

Page 1 of 6 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us