BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7951$1.8506
Page 1 of 4 1234 LastLast
Results 1 to 15 of 57

Thread: MetaTrader Platform : istilah dan kegunaan

  1. #1
    Bullish mfazy121's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    64
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default pending order

    please explain with examples.........

    what/why/how/when/to....

    BUY LIMIT
    BUY STOP
    SELL LIMIT
    SELL STOP


  2. #2
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mfazy121 View Post
    please explain with examples.........

    what/why/how/when/to....

    BUY LIMIT
    BUY STOP
    SELL LIMIT
    SELL STOP

    BUY LIMIT
    buy at price lower than current market price, example is if the current price is 1.3299, a buy limit will be 1.3290 or any other price below 1.3299.

    BUY STOP
    buy at price higher than current market price, example is if the current price is 1.3299, a buy stop will be 1.3390 or any other price above 1.3299.

    SELL LIMIT
    sell at price above than current market price, example is if the current price is 1.3299, a sell limit will be 1.3390 or any other price above 1.3299.

    SELL STOP
    sell at price lower than current market price, example is if the current price is 1.3299, a sell stop will be 1.3290 or any other price below 1.3299.
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Posts
    30
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Hello,

    Maybe good for you, goto to see this link in this forum : http://www.fxegypt.com/forum/showpos...48&postcount=8

  4. #4
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Thanx for the link to graphical meaning of those terms..
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  5. #5
    Bullish stannero's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    65
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    selalu org buat silap sebab diorg xperasan yg setiap order wajib 10 pips dari open price.kalau x order tu xvalid..

  6. #6
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Yes, betul, tapi anda perlu ingat, ia hanya wajib di sini, kerana beza 10 pip tu ditetapkan oleh broker dan bukan semua broker tetapkan pada 10 pip. Dan di sini ia merupakan minimum 10 pip beza.
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  7. #7
    Bullish desa's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    82
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default MetaTrader Platform : istilah dan kegunaan

    Salam. Harap otai otai dapat membantu newbies dalam hal ni. Saya baru juga dlm forex jadi utk optimise semua button button diMetaTrader amatlah susah. Atau sesiapa yg ada kemuskilan button di MetaTrader juga boleh kemukakan disini.

    Buat permulaan, saya ingin bertanyakan apakah 'period' yg sesuai digunakan? Ini kerana bila tukar 'period' graph pun bertukar meyebabkan analysis saya confuse. Jadi biasanya apa kah 'period' yg paling sesuai.

    TQ

  8. #8
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tiada period yang sesuai sebenarnya, ia bergantung kepada cara trade anda. Jika anda ialah seorang yang trade positions untuk long term, period daily hingga monthly adalah sesuai. Jika trade positions untuk short term atau day trading, period M1 hingga daily adalah sesuai untuk analisis. Period yang saya beri ini bukan muktamad, because kekadang untuk short term trading ada yang hanya gunakan dari M1 hingga H1 sahaja, semuanya bergantung pada cara anda trade.
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  9. #9
    Bullish desa's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    82
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    TQ FXMT, sy dah semak, rasanya tak boleh base on satu 'period' saja, selalu kena check other period especially utk short trading, eg kalu tgk M15 stochastic compare dgn M1 kita nampak trend berbeza.

  10. #10
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Yes, betul, kita akan nampak ia berbeza disebabkan trend pada setiap saat atau minit akan bertukar jika dilihat dari view yang berbeza.

    Ia ialah seperti contohnya; Jika kita ingin melihat pemandangan KL dari Petronas Twin Tower, kita akan mendapat pandangan yang berbeza jika kita melihat dari tingkat 1 dan dari tingkat 55. Berbalik pada trading, pada M1 dan M15 kita dapat melihat trend, tetapi trendnya berbeza disebabkan tf yang berbeza.

    Tapi, my opinion, untuk day trading atau short term trading, yang saya personally gunakan ialah tf H1 dan H4 tetapi kekadang menggunakan M30 juga. Ini kerana trend dapat dilihat dengan lebih jelas berbanding tf yang lebih rendah.
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  11. #11
    Piplet xtraez's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Taiping
    Posts
    23
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Boleh Terangkan apa Maksud berikut

    [U]Account History Menu

    1.Profit/loss = keuntungan/kerugian dari trading ok.. saya nak tanyaadakah ianya menunjukan jumlah nilai USD sebenar yang ada dalam akaun di FXMalay untuk akaun saya?

    2. Deposit = Adakah deposit bermaksud, saya bukan acc USD200 dan saya menggunakan leverage 1:500, so pada deposit ianya akan tunjuk 100,000 iaitu pada LIVE AKAUN.

    3. Credit = hutang dengan broker?

    Trade Menu
    1.Balance= adakah bermaksud jumlah USD dalam akaun saya di broker?
    2.Equity =?
    3.Free margin : ?

    Soalan dari orang baru nak belajar FX


    Terima Kasih

  12. #12
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by xtraez View Post
    [U]Account History Menu

    1.Profit/loss = keuntungan/kerugian dari trading… ok.. saya nak tanya…adakah ianya menunjukan jumlah nilai USD sebenar yang ada dalam akaun di FXMalay untuk akaun saya?

    Seperti yang anda nyatakan, ia hanya menunjukkan keuntungan /kerugian dari trading anda sahaja.

    2. Deposit = Adakah deposit bermaksud, saya bukan acc USD200 dan saya menggunakan leverage 1:500, so pada deposit ianya akan tunjuk 100,000 iaitu pada LIVE AKAUN.

    Tidak, ia hanya akan tunjuk $200 jika anda deposit $200.

    3. Credit = hutang dengan broker?

    Yes, hutang, tapi tak mungkin akan berlaku.

    Trade Menu
    1.Balance= adakah bermaksud jumlah USD dalam akaun saya di broker?

    Yes, jumlah sebenar dalam USD.

    2.Equity =?

    Jumlah duit dalam akaun anda selepas ditolak/ditambah dengan real-time profit/loss.

    3.Free margin : ?

    Equity tolak margin yang anda gunakan.

    Soalan dari orang baru nak belajar FX


    Terima Kasih
    ........
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

  13. #13
    Piplet xtraez's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Taiping
    Posts
    23
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    tq...cikgu...

  14. #14
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    130
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    salam tuan guru:

    saya tak tahu apa fungsi sebenar strategy tester

  15. #15
    Teacher FXM Teacher's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    148
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ambayutnatuk View Post
    salam tuan guru:

    saya tak tahu apa fungsi sebenar strategy tester
    Untuk test EA yang anda ingin gunakan..boleh guna backtesting sahaja..
    Regards,

    FXM Teacher sm_cool

Page 1 of 4 1234 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us