Bitcoin Turun Walaupun Regulatori Turun; Buffett


Cryptocurrencies diperdagangkan sedikit lebih rendah pada hari Isnin walaupun tajuk pengawasan peraturan mula memudar sementara Justin Sun mula membuat orang ramai yang dia akan menjemput untuk makan tengah hari dengan Warren Buffett untuk mengajar "Oracle of Omaha" mengenai duit syiling digital.

Jumlah permodalan pasaran cryptocurrency turun kepada $ 285.12 bilion oleh 10:51 AM ET (14:51 GMT), berbanding $ 291.09 bilion sehari sebelumnya.

Antara lima teratas, Bitcoin jatuh 1.9% kepada $ 10,317.3 pada Indeks Investing.com, Ethereum kehilangan 2.5% kepada $ 215.69, XRP diniagakan turun 2.0% kepada $ 0.31745, Litecoin turun 5.7% kepada $ 92.076, sementara Bitcoin Cash merosot 2.7% kepada $ 306.33.

Minggu lepas, bidang cryptocurrency telah diserang oleh pegawai-pegawai global yang menegaskan bahawa sektor itu perlu diteliti lebih lanjut, termasuk beberapa pegawai kerajaan AS - Pengerusi Fed Jerome Powell, Setiausaha Perbendaharaan AS Steven Mnuchin dan Presiden AS Donald Trump - yang menyatakan kebimbangan mengenai syiling digital, termasuk Bitcoin dan Facebook Libra.

Walaupun desakan G7 bahawa cryptocurrencies seperti Libra perlu dikawal dengan ketat yang mungkin atau jaminan Mnuchin bahawa peraturan yang "sangat kuat" akan memastikan bahawa syiling alt tidak dibenarkan untuk tujuan haram, kata penganalisis Investing.com Clement Thibault bahawa komen, "walaupun negatif, juga membawa legitimasi untuk crypto dan menimbulkan profilnya".

Thibault berkata bahawa kenyataan itu tidak memberi petunjuk bahawa A.S. merancang "sebarang langkah drastik" terhadap mata wang kriptografi sebenar, tidak seperti Libra.

"Bitcoin sedang menikmati 15 minit kemasyhuran, ihsan kerajaan U.Saya," katanya.

Thibault berkata bahawa "mana-mana publisiti adalah publisiti yang baik", walaupun dia memberi amaran terhadap mana-mana persatuan bitcoin dengan pengganas atau keselamatan negara disebabkan oleh risiko bahawa kerajaan boleh menggunakan tuntutan itu "untuk mengesahkan tindakan tindakan yang tidak sah".

Pengasas Yayasan Tron Justin Sun, yang menawar $ 4.6 juta untuk memenangi lelongan amal makan tengah hari dengan pelabur jutawan Warren Buffett, mula mengumumkan senarai undangannya pada hari Isnin.

Sun berjanji akan menggunakan makan tengahari itu, yang dijadualkan pada Khamis ini, sebagai peluang untuk mengajar Buffett nilai kriptografi dan penghalang blok.

Senarai para hadirin yang dibuat umum termasuk pencipta Litecoin Charlie Lee, ketua pegawai eksekutif pertukaran Poloniex Jeremy Allaire, ketua Huobi Global Livio Wang, Ketua Pegawai Eksekutif eToro dan pengasas bersama Yoni Assia dan ketua Yayasan Charity Binance Helen Hai.

sumber: www.investing.com