FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Results 1 to 3 of 3

Thread: Apakah Makna Kejayaan Sebagai Seorang Trader?

  1. #1
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    4,400
    Thanks
    186
    Thanked 413 Times in 288 Posts

    Default Apakah Makna Kejayaan Sebagai Seorang Trader?

    Soalan ini paling popular yang kerap ditanyakan kepada kami. “Bagaimanakah menjadi seorang forex trader yang berjaya?”

    Kami biasanya tanya kembali, “Apakah makna menjadi seorang trader yang berjaya? Apakah takrifan kejayaan dimata anda?”

    Untuk berjaya, kita perlu tahu dahulu apakah takrifan kejayaan pada diri kita. Sampai tahap mana anda rasa anda berjaya? Sebelum mulakan perlumbaan, mesti tahu syarat perlumbaan. Adakah tempat pertama dikatakan berjaya, ataupun top ten dari 1000 orang pelumba ditakrifkan sebagai masih berjaya.

    Sebelum nak memanah, mesti tahu target, betul tak? Kalau tak ntah kemana pergi anak panah tu disasarkan.

    Sama juga macam trading.

    Adakah anda nak berjaya membuat profit sejuta dahulu baru dikira berjaya. Atau adakah rasa kalau sudah boleh konsisten bayar installment bulanan kereta pun dianggap sudah berjaya?

    Jadi kesimpulannya kita kena ada target.


    Lain orang, lain target. Ada orang sesuai target sekian-sekian amount untuk konsisten profit, sebab komitmen dia besar. Mungkin yang dah kahwin, target dapatkan tambahan sekitar USD500 dollar sebulan, iaitu RM2000 dah rasa cukup.

    Ada orang, mungkin dia ada modal besar, target USD1,000 sebulan, tu pun baru 5% dari modal dia sekitar USD20,000.

    Jadi lain orang, lain caranya untuk berjaya.

    Persoalan ini subjektif. Jadi anda perlu tahu dahulu apa makna berjaya, sebelum anda masuk ke dalam “game” ini.

    Apa target anda sebagai seorang trader? Jika anda boleh jawab soalan ini, maksudnya anda sendiri tahu adakah anda boleh berjaya atau tidak.

    Tetapi mesti ada target. Kalau tidak kerjaya anda dalam bidang ini tidak kemana-mana.

  2. #2
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    4,400
    Thanks
    186
    Thanked 413 Times in 288 Posts

    Default

    jadi ftt blh spend byk masa dgn famili

  3. #3
    Moderator Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    4,400
    Thanks
    186
    Thanked 413 Times in 288 Posts

    Default


Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2020 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us