Den edb-pengeindustri er startet om Facebooks digitale pengeindsats.

Bitcoin-tyre anfører, at tech goliathens velsignelse ville legitimere rummet, gøre det lettere at købe andre avancerede ressourcer og gnistre store pengerelaterede virksomheder for at undslippe "læn dig tilbage og se" -tilstanden.

"Facebook's bestræbelser i rummet kan muligvis være en af, om ikke de mest kritiske udenforstødninger for bitcoin og krypto-modtagelse i innovationshistorien", siger Spencer Bogart, generel medskyldig hos San Francisco-baserede spekulationsfirma Blockchain Capital

Nogle nyhedsforretninger, herunder Bloomberg og Wall Street Journal, har afsløret, at organisationen har opbygget sine egne edb-penge til kunderne at udveksle og bruge via Facebook Messenger og WhatsApp. Et par rapporter siger, at Facebook er indstillet til at erklære sine arrangementer i denne uge, hvilket hjælper bitcoin rally over $ 9.000 til over et års høj. Facebook-aktier hoppede desuden over 3 procent mandag foran den normale erklæring.

Den uformelle organisation tiltrådte den tidligere PayPal-officielle David Marcus for at begynde at undersøge åbninger med blockchain, innovationen bag bitcoin og forskellige digitale former for penge. Da den nærmer sig en åben decharge, er der i øjeblikket mere end 100 personer, der beskæftiger sig med virksomheden, som angivet af data på LinkedIn, og Facebook vokser stadig gruppen. Oplysningerne detaljerede, at Facebook desuden arrangerer fysiske, ATM-lignende maskiner, hvor klienter kan købe pengene, og at organisationens repræsentanter næsten helt sikkert vil samle kompensation som nye penge.