Laman media cryptocurrency atas CCN ditutup hari ini, 10 Jun, menurut pengumuman di laman web mereka.

Post itu, yang ditulis oleh Jonas Borchgrevink, pengarah dan pengasas CCN Markets dan Hawkfish AS, menyatakan bahawa sebab di sebalik penutupan adalah penurunan besar dalam trafik dari carian Google berikutan 3 Jun Kemas Kini Core Google. Borchgrevink menulis bahawa trafik laman berita crypto jatuh lebih dari 71% pada malam semalaman.

Pengasas mencatatkan bahawa walaupun paras trafik telah rendah pada masa lalu, penambahan ahli baru kepada pasukan bermakna bahawa mereka tidak dapat terus beroperasi dalam keadaan ini pada hasil pengiklan. Jawatan itu menyebut data dari Sistrix.com, dengan menyatakan bahawa tapak berita crypto CoinDesk menyaksikan kejatuhan 34.6%, sementara Cointelegraph dilaporkan menyaksikan penurunan 21.1% pada telefon bimbit juga.

Borchgrevink menyatakan bahawa mereka akan menggerakkan pasukan CCN ke HVY.com, sebuah platform berita untuk wartawan.

Dalam jawatan itu, Borchgrevink juga mencatatkan bahawa bukan sahaja tapak crypto telah terjejas oleh pembaruan Google, sambil menambah bahawa tabloid Inggeris yang khusus The Daily Mail telah melihat penurunan keterlihatan yang besar juga.

Sesetengah dalam talian telah membuat spekulasi bahawa tajuk "clickbait" berada di belakang kehilangan penglihatan untuk The Daily Mail, yang dilaporkan hilang setengah dari lalu lintas laman web organiknya.

Walau bagaimanapun, pengumuman itu menyatakan bahawa alasan di sebalik laman tertentu yang kehilangan penglihatan tidak dapat ditentukan:


sumber https://cointelegraph.com/news/top-c...rch-visibility