BUY FXO Forum Shares
1247
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.1032$2.1682
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: 4 Hour MACD Forex Strategy Original

  1. #1
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    426
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up 4 Hour MACD Forex Strategy Original

    Jangan abaikan system trade ini kerana ia telah mendapat 495,121 views & 4961 replies di ************. Boleh dapatkan systemnya yang terkini dengan panduannya sekali di sini :http://www.************.com/showthread.php?t=14630

    Selamat maju jaya... sm_win

    Ini yang sepatutnya anda download:
    1. MACD_Colored_v103.mq4
    2. MACD Colored Indicator.doc
    3. Planning your Trade.pdf
    4. 4 Hour MACD Forex Strategy.pdf

    Kalau susah atau pening nak download boleh PM saya...

    Wassalam.
    Last edited by hatisenang; 06-09-2007 at 09:38 AM. Reason: Senarai fail yang perlu...
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  2. #2
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    426
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Red face MACD_Colored_v102.mq4

    Salam semua , untuk fail MACD_Colored_v103.mq4 dan MACD Colored Indicator.doc sila download di sini (post no:13):

    http://www.************.com/showthread.php?t=20349

    Terima kasih.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  3. #3
    Bullish desa's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    82
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Macam mana nak dapat MACD EMA 1 sbb yg saya dapat MACD SMA 1? Atau pun macam mana nak tukar SMA -> EMA.

  4. #4
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    13
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by desa View Post
    Macam mana nak dapat MACD EMA 1 sbb yg saya dapat MACD SMA 1? Atau pun macam mana nak tukar SMA -> EMA.
    normally jarang orang nak tukar SMA-EMA tapi kalau nak tukar gaksss paling senang bukak macd indi tu kat metaeditor pastu edit ruangan nie yg kat bawah sekali

    SignalBuffer[i]=iMAOnArray(MacdBuffer,Bars,SignalSMA,0,MODE_SMA,i);

    tukarkan MODE_SMA tu kepada MODE_EMA pastu save dan compile..done

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    132
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Aku suka guna ni MACD EMA...

    Aku lah download selesai.

    Teimakasih juga untuk tunjuk guna ubah-ubah seting SMA-EMA.

  6. #6
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kelantan
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hatisenang View Post
    Salam semua , untuk fail MACD_Colored_v103.mq4 dan MACD Colored Indicator.doc sila download di sini (post no:13):

    http://www.************.com/showthread.php?t=20349

    Terima kasih.
    salam bro, aku takde niat nak hijack thread ke aper cuma menambah versi 4h macd yang aku gemari iaitu versi philip nel. versi ini menjadi pilihan dan telah di modified oleh trader melayu kita iaitu bro kelab4x.memang sistem ini datang dari forum kat ************. indicator senang dilihat, entry rules dan exit rules juga jelas. sangat sesuai untuk newbie yang tercari2 sistem yang selamat dan kurang risiko. aku sangat mengkagumi sistem ini. tgh tggu masa yang sesuai ni nak entry post. kat sini aku letak set indicator dgn tpl sekali.

    ---------------------------------------------------------------------------

    http://kelab4x.blogspot.com/
    Attached Files Attached Files

  7. #7
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    426
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by moharib View Post
    salam bro, aku takde niat nak hijack thread ke aper cuma menambah versi 4h macd yang aku gemari iaitu versi philip nel. versi ini menjadi pilihan dan telah di modified oleh trader melayu kita iaitu bro kelab4x.memang sistem ini datang dari forum kat ************. indicator senang dilihat, entry rules dan exit rules juga jelas. sangat sesuai untuk newbie yang tercari2 sistem yang selamat dan kurang risiko. aku sangat mengkagumi sistem ini. tgh tggu masa yang sesuai ni nak entry post. kat sini aku letak set indicator dgn tpl sekali.

    ---------------------------------------------------------------------------

    http://kelab4x.blogspot.com/
    Thanks..brother. Tak ada masalah.. disinilah tempat untuk kita berkongsi ilmu & pengalaman.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  8. #8
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by moharib View Post
    salam bro, aku takde niat nak hijack thread ke aper cuma menambah versi 4h macd yang aku gemari iaitu versi philip nel. versi ini menjadi pilihan dan telah di modified oleh trader melayu kita iaitu bro kelab4x.memang sistem ini datang dari forum kat ************. indicator senang dilihat, entry rules dan exit rules juga jelas. sangat sesuai untuk newbie yang tercari2 sistem yang selamat dan kurang risiko. aku sangat mengkagumi sistem ini. tgh tggu masa yang sesuai ni nak entry post. kat sini aku letak set indicator dgn tpl sekali.

    ---------------------------------------------------------------------------

    http://kelab4x.blogspot.com/
    tq...bagus gak share2 kat sini.... untung sama2....

  9. #9
    In Profit xsv's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    114
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    banyak info bleh dpt kat blog tu...tq tq

  10. #10
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    426
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Sifu moharib

    Quote Originally Posted by xsv View Post
    banyak info bleh dpt kat blog tu...tq tq
    Mulai hari ini kita lantik brother moharib menjadi sifu kita dalam thread ni...

    Setuju tak? Kalau setuju kita akan beri gelaran kepada beliau sifu moharib
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  11. #11
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kelantan
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by hatisenang View Post
    Mulai hari ini kita lantik brother moharib menjadi sifu kita dalam thread ni...

    Setuju tak? Kalau setuju kita akan beri gelaran kepada beliau sifu moharib
    alamak, tak perlulah nak panggil aku sifu lak. kalau nak kira hatisenang ni lebih senior dari aku. aku suka share ilmu sama2 yang aku jumpa di merata2 dengan harapan dapat membantu juga trader yang lain. kalau ada mana2 bahagian teknik yang tak faham bolehlah sama2 kita berbincang dan perbaiki kelemahan dan cara seperti otai kelab4x kendalikan. nak kira aku ni newbie tahap gaban jugak.

  12. #12
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    426
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ok lah, disebabkan salah faham tentang blog tu, kita lantik brother moharib jadi S/U lah untuk thread ni. Kita akan hubungi brother kelab4x utk belajar & dptkan nasihat berkenaan stail trading dia & sekali gus dilantik menjadi sifu kita.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kelantan
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default signal untuk gu dah keluar

    kepada mereka2 yang menggunakan teknik 4H macd versi philip nell signal untuk buy GU dah pun keluar pada pukul 5ptg tadi, harapnya member2 semua sempat masuk tadi. open price H candle tadi 2.0057, sapa yg masuk lagi bawah lagi la bagus. happy trading
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails guh4.jpg  
    Last edited by moharib; 08-29-2007 at 11:28 AM. Reason: attach gambar sekali

  14. #14
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kelantan
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default signal untuk eu pulak camne???

    kalau nak ikut rules 4H macd betul2 kena tunggu pukul 9mlm nanti baru masuk post pasal tunggu candle biru yang pertama close dulu. anyway mengikut otai kelab4x untuk entry boleh juga gunakan 1H macd . so sekarang kena tunggu 1H candle close above ema89 dulu. happy trading.

    -----------------------------------------------------------------------------

    Lupa nak pesan, trade at your own risk , so jangan lupa stoploss ikut daily ATR

  15. #15
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Kelantan
    Posts
    35
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default sunyi sepi je ni

    ada sesiapa tak yang buy gu dengan eu ni? mana hatisenang dan geng 4H macd yang lain? harapnya member2 semua dah dapat dan nampak signal hari ni dan dah siap2 long lagi....

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us