BUY FXO Forum Shares
1247
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.1032$2.1682
Results 1 to 11 of 11

Thread: Trade USDCAD

  1. #1
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Trade USDCAD



    ok sini aku citer pasal aku punya teknik utk ucadtrade..
    masa paling best nak trade start kul 8 mlm malaysia
    TF15M

    first korang tgk dulu kat cibc punya homepage range price utk ari ni kuar ker tak.
    range ini byk membantu utk TP n masa nak enter trade.. dan digalakkan cari peluang utk short post..kalau utk long tak berapa digalakkan pasal risk tinggi.

    korang peratikan line awek EMA5(line Biru) n EMA21(Line Hijau) tuh ada cross tanda bulat kuning..n difilter ngan Stoch RSI n MCD(fuh lapar laa plak..drive thru mlm neh heheh).

    korang peratikan kat stoc dah ada tanda overbought(bulat merah panjang) so bleh dah nak standby utk short tunggu EMA cross..sorryy pic kurang clear..nak filter lagi...tgk mcd line merah sentuh hujung bar tuh...filter lagi tgk plak RSI bawah 50..

    sedikit tips..cuba korang peratikan line merah bintik2 kat MCD tuh..tiap2 kali line merah tu sentuh betul2 hujung bar tuh perubahan trend akan berlaku cuma kita tak tau major atau minor trend...


    dan part paling best...hasilnya



    Alhamdulillah
    sekian terima kasih..use this teknik at your own risk kawe just sharing apa yg kawe tau hehehe

    tak lupa credit to MR SUREHEBOH for EMA crossing

    p/s: sorryy pic tak clear pasal aku wat guna paint jerk heheheh
    Last edited by jaih; 06-08-2007 at 06:46 PM. Reason: typo

  2. #2
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    lupa nak bagitau..range cibc tu kadangkala awal..kadangkala lewat kuar...korang ambik yg overnight punya range

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Location
    Computer
    Posts
    50
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Wah master jaih.. tamo ajar aku ke master ? YM me pls.. ajar..

  4. #4
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Quote Originally Posted by mohdligat View Post
    Wah master jaih.. tamo ajar aku ke master ? YM me pls.. ajar..
    cet ligat...ko lagi master dari aku....aku ni baby pips lagi larrr

  5. #5
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Location
    Computer
    Posts
    50
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    cet ligat...ko lagi master dari aku....aku ni baby pips lagi larrr
    Kau x nengok account aku ko leh kata camto..

    kalau ko nengok terkejut.. sbb ko sangka banyak but lebey kurank kau jek.. mmg skit.. ko leh dapat over 50 pips.. aku x de laa memberangsangkan sangat camto..

  6. #6
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mohdligat View Post
    Kau x nengok account aku ko leh kata camto..

    kalau ko nengok terkejut.. sbb ko sangka banyak but lebey kurank kau jek.. mmg skit.. ko leh dapat over 50 pips.. aku x de laa memberangsangkan sangat camto..
    ni pun aku curi tip ko heheh pakai leverage 1:500 ..baru lerr dpt 1 pip 1usd huhuh..tp ucad murah lerr sket 1 pip = 0.937usd tak silap ako laa...takder lerr byk ligat weii..nanti aku Ym aku punya statement kat ko

  7. #7
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    erkk kena move..heheh sorryyy admin silap bilik

  8. #8
    Piplet emas4u's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    I trade for living
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    ni pun aku curi tip ko heheh pakai leverage 1:500 ..baru lerr dpt 1 pip 1usd huhuh..tp ucad murah lerr sket 1 pip = 0.937usd tak silap ako laa...takder lerr byk ligat weii..nanti aku Ym aku punya statement kat ko
    camne nak apply leverage camtuh yer.. nak 1pip = $1

  9. #9
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    24
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    ni pun aku curi tip ko heheh pakai leverage 1:500 ..baru lerr dpt 1 pip 1usd huhuh..tp ucad murah lerr sket 1 pip = 0.937usd tak silap ako laa...takder lerr byk ligat weii..nanti aku Ym aku punya statement kat ko
    pakai laverage bape pun 1 pips tetap $1 untuk GU gan EU dan klu cam UCAD UJ UCHF ke $0.84 yg membezakan laverage ialah saiz margin yg digunakan jek masa nak bukak post tu hehe

  10. #10
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tu lerr pasal..heheheh pasal leverage kalu mmg aku tak paham..heheh kalu ikut pemahaman aku leverage 1:500 kalu trade 0.1lot dia akan guna usd20 from capital...contohnya kalu modal usd200 pakai leverage 1:500 utk trade 0.1 lot pakai usd20shj..so kalu ikut MM trade 15% dari modal tu kira menepati ciri2 tu ler heheh.....betulkan kalu aku ada silap...pasal leverage mmg aku kantoi sesangat..:P

  11. #11
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    24
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ko nak kire laverage senang jek klu mini lot bahagi gan 10k klu regular lot bahagi gan 100k contoh

    mini lot
    laverage 1:200 - 10k bahagi 200 = 50 , jadi 0.1 lot akan pakai marjin $50
    laverage 1:400 - 10k bahagi 400 = 25 , jadi 0.1 lot akan pakai marjin $25

    regular lot
    laverage 1:200 - 100k bahagi 200 = 500 , jadi 1 lot akan pakai marjin $500
    laverage 1:400 - 100k bahagi 400 = 250 , jadi 1 lot akan pakai marjin $250

    lebih kurang camtu la hehe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us