FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 4 of 4 FirstFirst 1234
Results 46 to 60 of 60

Thread: Analisa GBPUSD

  1. #46
    Bullish
    Join Date
    Jun 2021
    Posts
    38
    Thanks
    3
    Thanked 8 Times in 5 Posts

    Default

    dah terbuy pulak.. hold sebulan

  2. #47
    Bullish
    Join Date
    Jun 2021
    Posts
    38
    Thanks
    3
    Thanked 8 Times in 5 Posts

    Default

    jauh lagi nak retrace ni. lock dulu la

  3. #48
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Analisis Teknikal GBP / USD
    Pound Britain gagal merebut kembali pegangan 1.4000 dan ia memulakan penurunan baru berbanding Dolar AS. Pasangan GBP / USD menembusi zon sokongan 1.3900 dan purata bergerak sederhana 50 jam.

    Pasangan ini juga melonjak di bawah 1.3800 sebelum mendapat sokongan berhampiran 1.3785. Rendah dibentuk berhampiran 1.3786 dan pasangan baru-baru ini memulakan pembetulan menaik. Terdapat penembusan di atas tahap rintangan 1.3850 dan 1.3900.



    Pasangan ini bahkan bergerak di atas 1.3950, tetapi gagal membersihkan zon rintangan 1.4000. Tertinggi dibentuk berhampiran 1.4000 dan pasangan kini bergerak lebih rendah.

    Ia memecahkan tahap retracement Fib 50% dari kenaikan ke atas dari ayunan 1.3786 rendah ke tinggi 1.4000. Kini diperdagangkan di bawah 1.3900 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Terdapat juga garis arah aliran menurun yang besar dengan rintangan mendekati 1.3920 pada carta jam GBP / USD.

    Sokongan segera pada tahap penurunan adalah dekat tahap 1.3865. Ia mendekati tahap retracement Fib 61.8% dari pergerakan menaik dari ayunan 1.3786 rendah ke tinggi 1.4000.

    Penembusan penurunan di bawah tahap 1.3865 mungkin memerlukan penurunan baru ke tahap 1.3800. Pada kenaikan, rintangan segera berada di tahap 1.3920. Rintangan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 1.4000.

    Penutupan yang berjaya di atas 1.3920 dan langkah susulan di atas 1.4000 dapat membuka pintu untuk bergerak menuju rintangan 1.4120.

  4. #49
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Analisis Teknikal GBP / USD
    Dalam beberapa sesi terakhir, Pound Britain menyaksikan pergerakan menurun di bawah zon 1.4000 berbanding Dolar AS. Pasangan GBP / USD diperdagangkan di bawah banyak sokongan berhampiran 1.3900 dan 1.3850 untuk bergerak ke zon penurunan.

    Pasangan ini juga diperdagangkan di bawah tahap 1.3800 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Titik rendah terbentuk berhampiran 1.3731 di FXOpen dan pasangan itu kini sedang memperbaiki kerugian. Terdapat penembusan di atas zon rintangan 1.3780.



    Pasangan ini pulih di atas tahap retracement Fib 23.6% dari penurunan utama dari tahap tinggi 1.3999 ke paras 1.3731 rendah. Pasangan ini kini diperdagangkan di atas zon 1.3800 dan purata bergerak sederhana 50 jam.

    Pada kenaikan, rintangan awal di dekat tahap 1.3835. Terdapat juga garis arah aliran menurun utama dengan rintangan mendekati 1.3835 pada carta setiap jam GBP / USD. Rintangan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 1.3850.

    Rintangan utama hampir pada tahap 1.3865. Ia hampir dengan tahap retracement Fib 50% dari penurunan utama dari tahap tinggi 1,3999 ke tahap rendah 1,3731. Rintangan kunci seterusnya adalah berhampiran tahap 1.3900, di atas mana pasangan boleh naik ke arah rintangan 1.4000 utama.

    Pada sisi negatifnya, sokongan awal mendekati tahap 1.3800 dan SMA 50 jam. Sekiranya terdapat penembusan di bawah sokongan 1.3800, pasangan boleh menguji sokongan 1.3750. Sekiranya terdapat kerugian tambahan, pasangan mata wang tersebut dapat merosot ke tahap 1.3640.

  5. #50
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Analisis Teknikal GBP / USD
    Pound Britain membentuk asas sokongan yang kuat di atas tahap 1.3750 berbanding Dolar AS. Akibatnya, pasangan GBP / USD memulakan kenaikan yang lumayan dan berjaya mengatasi banyak rintangan berhampiran 1.3800.



    Terdapat penembusan di atas garis tren penurunan harga utama dengan rintangan mendekati 1.3775 pada carta jam GBP / USD. Pasangan ini memperoleh rentak di atas tahap 1.3820 dan purata bergerak sederhana 50 jam.

    Pasangan ini juga melonjak di atas zon rintangan 1.3900. Tertinggi terbentuk berhampiran 1.3909 di FXOpen dan pasangan kini menggabungkan keuntungan. Sokongan awal pada penurunan hampir pada tahap 1.3875. Ia mendekati tahap retracement Fib 23.6% dari pergerakan menaik dari ayunan 1.3755 rendah ke tinggi 1.3909.

    Sokongan utama kini terbentuk berhampiran tahap 1.3830. Ia mendekati tahap retracement Fib 50% dari pergerakan menaik dari ayunan 1.3755 rendah ke tinggi 1.3909.

    Pada kenaikan, pasangan mesti menetap di atas tahap 1.3900. Rintangan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 1.3940. Sebilangan keuntungan boleh membawa pasangan ke arah penghalang 1.4000 dalam masa terdekat. Rintangan pertengahan boleh menjadi 1.3980.

  6. #51
    Bullish
    Join Date
    Jun 2021
    Posts
    38
    Thanks
    3
    Thanked 8 Times in 5 Posts

    Default

    tengok daily harini kalau close bawah 1.3750 boleh fokus sell je

  7. #52
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Analisis Teknikal GBP / USD
    Pound Britain membuat banyak usaha untuk membersihkan tahap rintangan 1.3900 dan 1.3910 berbanding Dolar AS. Pasangan GBP / USD memulakan penurunan besar dan ia menetap di bawah tahap pangsi 1.3850.

    Pasangan ini bahkan menembusi tahap sokongan 1.3800 dan ia menetap di bawah purata pergerakan sederhana 50 jam. Rendah baru-baru ini terbentuk berhampiran 1.3746 dan pasangan kini menunjukkan banyak tanda-tanda penurunan harga.



    Rintangan pada tahap kenaikan adalah berhampiran tahap 1.3775. Tahap retracement 23.6% Fib dari pergerakan turun dari 1.3861 swing tinggi ke 1.3746 rendah. Rintangan utama pertama kini terbentuk berhampiran zon 1.3800.

    Tahap retracement 50% Fib dari pergerakan ke bawah dari 1.3861 swing tinggi ke 1.3746 rendah juga berhampiran zon 1.3800. Rintangan utama seterusnya berhampiran tahap 1.3820 dan purata bergerak sederhana 50 jam.

    Terdapat juga garis tren penurunan harga utama dengan rintangan mendekati 1.3855 pada carta jam GBP / USD. Untuk bergerak ke zon positif, pasangan mesti membersihkan garis arah aliran menurun dan kemudian 1.3900.

    Sokongan segera ke arah bawah mendekati tahap 1.3745. Penembusan penurunan di bawah tahap 1.3745 mungkin memerlukan penurunan baru ke tahap 1.3700. Lebih banyak kerugian boleh menyebabkan pasangan ini menuju ke tahap 1.3650 dalam waktu terdekat.

  8. #53
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Analisis Teknikal GBP / USD
    Pound Britain melakukan banyak usaha untuk membersihkan tahap rintangan 1.3400 terhadap Dolar AS, tetapi gagal. Hasilnya, pasangan GBP / USD memulakan penurunan yang stabil di bawah tahap 1.3950.

    Pasangan ini juga menembusi tahap sokongan 1.3920 dan ia menetap di bawah purata pergerakan sederhana 50 jam. Akhirnya, terdapat penembusan di bawah sokongan 1.3900 dan pasangan ini diperdagangkan serendah 1.3855 di FXOpen.



    Ia kini menggabungkan kerugian di atas sokongan 1.3850. Rintangan langsung pada tahap kenaikan adalah berhampiran tahap 1.3875. Tahap retracement Fib 23.6% dari pergerakan ke bawah dari swing tinggi 1.3948 ke rendah 1.3855 juga berhampiran tahap 1.3875.

    Rintangan utama pertama kini terbentuk berhampiran zon 1.3900 dan purata bergerak sederhana 50 jam. Ia hampir dengan tahap retracement Fib 50% dari pergerakan ke bawah dari swing tinggi 1.3948 ke 1.3855 rendah.

    Lebih-lebih lagi, terdapat garis arah aliran menurun utama dengan rintangan mendekati 1.3915 pada carta jam GBP / USD. Oleh itu, penembusan yang tepat di atas rintangan 1.3900 dan garis tren dapat membuka pintu untuk kenaikan yang stabil.

    Sokongan segera pada sisi bawah adalah berhampiran tahap 1.3850. Penembusan penurunan di bawah tahap 1.3850 mungkin memerlukan lebih banyak kerugian. Sokongan utama seterusnya adalah berhampiran tahap 1.3800. Lebih banyak kerugian boleh menyebabkan pasangan ini menuju ke tahap 1.3740 dalam masa terdekat.

  9. #54
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Tampaknya pergerakan harga pada carta GBP/USD terus menggemparkan pasaran dengan membuat penurunan lebih rendah bagi merekod paras terendah terbaharu sejak Disember 2020 sekitar 1.33000.

    Lantaran faktor itu, corak harga diperhatikan masih lagi mengekalkan corak downtrend dengan harga kekal bergerak di bawah paras halangan Moving Average 50 (MA50) jika dilihat pada timeframe 1 jam.

    Penurunan tersebut secara tidak langsung telah menyambung terjunan 5 minggu berturut-turut meskipun seperti ada petanda awal yang dipersembahkan pada dagangan minggu lalu untuk membuat kenaikan.

    Ketidaktentuan mengenai pasca Brexit kembali membelenggu pasaran setelah Perancis dan UK masih gagal mencapai kesepakatan dalam pertelingkahan yang tercetus dalam isu perairan sebelum ini.



    Dalam pada itu, matawang USD terus kukuh selepas terbitan data tuntutan pengangguran mencatat bacaan paling rendah sejak 52 tahun serta data GDP Amerika Syarikat (AS) yang meningkat.

    Penerbitan data tersebut seakan bakal menunjukkan sektor buruh di AS yang bertambah baik serta akan mengukuhkan jangkaan untuk melihat bacaan yang memuaskan pada data NFP minggu hadapan.



    Keupayaan dalam membuat penurunan lebih drastik akan menyaksikan pergerakan harga menembusi paras sokongan 1.33000 yang dijangka berupaya untuk menjejaki ke zon sokongan terbaharu 1.32000.

    Yakni zon sokongan berkenaan pernah menjadi zon tumpuan pada penghujung dagangan 2020 yang mana ia telah pun menyokong lonjakan harga pada carta GBP/USD mencapai paras tertinggi 4 minggu.

    Namun jikalau permulaan kenaikan akan memperlihatkan pergerakan harga terlebih dahulu menguji zon SBR (support become resistance) 1.34000 dan sama sekali bakal mengatasi paras halangan MA50.

    Langkah lonjakan itu sekali gus akan meningkatkan jangkaan pelabur untuk melihat harga menguji zon SBR 1.35000 sebelum kebarangkalian harga mampu untuk mendaki ke puncak tertinggi yang lebih gah.

  10. #55
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Perkhabaran gembira terhadap pasca Brexit tampaknya tidak bertahan lebih lama setelah dipengaruhi keyakinan pelabur yang berkurang bagi melihat Bank of England (BOE) meningkatkan kadar faedah lebih awal.

    Dalam hal ini, ia telah memberi impak kepada matawang USD untuk terus catat pengukuhan selepas masih mempunyai tunjang utama susulan kenyataan hawkish Federal Reserve (Fed) pada sebelum ini.

    Tindak tanduk Fed akan terus menjadi perhatian menjelang penerbitan data inflasi Amerika Syarikat (AS) pada Jumaat yang boleh mempengaruhi keputusan mesyuarat FOMC yang bakal berlangsung minggu hadapan.



    Memantau kepada pergerakan harga pada carta pasangan matawang GBP/USD dilihat tidak berupaya meneruskan pendakian selepas harga membuat rejection di trendline resistance untuk junam semula.

    Yakni harga tampaknya telah pun mengalami junaman melebihi 70 pips untuk kembali mencecah zon sokongan 1.32000 yang secara tidak langsung ia terus mengekalkan trend bearish sejak Oktober 2021.

    Namun zon sokongan itu sekali lagi kekal menyokong lonjakan harga pada penghujung sesi sehingga bersambung ke dagangan hari ini (Rabu) untuk jangkaan membuat cubaan dalam uji semula trendline resistance.

    Trendline resistance tersebut terus kekal menjadi tumpuan bagi menyaksikan isyarat awal perubahan trend yang mungkin bakal memacu harga mencapai ke zon SBR (support become resistance) 1.33000.

    Jikalau pergerakan harga berjaya meningkat ke zon SBR berkenaan, sama sekali pelabur dijangka akan membuat pernilaian untuk harga menguji zon SBR 1.34000 bagi melihat trend bullish yang lebih jelas.

    Tetapi pada akhirnya harga pada carta GBP/USD dilihat seakan sedang membentuk corak descending triangle yang berkebarangkalian akan cenderung untuk mendorong harga mengekalkan trend bearish.

    Asbab itu pelabur mungkin akan menyaksikan pergerakan harga mencecah ke zon sokongan 1.32000 dan kemungkinan bakal berupaya untuk jatuh lebih parah dalam mencatat paras terendah terbaharu.

    Lihat gambar carta harga pasangan matawang GBP/USD di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.


  11. #56
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Jika diperhatikan pergerakan harga pada carta pasangan mata wang GBP/USD, harga masih bergerak dalam trend bullish.

    Kenaikan harga yang dipaparkan sehingga minggu lalu terbatas pada paras rintangan 1.36000 yang merupakan zon tertinggi dicapai harga sejak November.

    Penurunan harga dilihat semalam dari zon 1.36000 sebelum membuat penurunan 70 pips di sesi Eropah sehingga bersambung ke awal sesi New York.

    Selepas turun ke paras sekitar 1.35300, harga meningkat semula di penghujung sesi menuju semula ke zon rintangan 1.36000 bersambung ke sesi pasaran Asia pagi ini (Selasa).

    Pound dijangka akan menantikan terbitan laporan pertumbuhan ekonomi UK pada penghujung minggu untuk reaksi harga yang lebih menarik.

    Sementara itu, tumpuan akan terarah dahulu pada ucapan Jerom Powell hari ini serta laporan data inflasi Amerika Syarikat (AS) pada Rabu.



    Sekiranya harga membuat kenaikan lebih tinggi melepasi zon rintangan 1.36000, harga bakal catat paras tertinggi terbaru 10 minggu.

    Sasaran untuk kenaikan lebih tinggi adalah dilihat pada paras sekitar 1.36500 yang sebelum ini dilihat sebagai zon SBR (support become resistance) pada dagangan penghujung tahun lalu.

    Namun jika zon 1.36000 tetap gagal ditembusi dan harga menjunam semula, perubahan trend bearish harga mungkin bakal bermula.

    Paras sokongan harga dilihat pada 1.35000 yang berjaya menyokong kenaikan harga minggu lalu.

    Penurunan yang diteruskan akan menuju paras tumpuan pada 1.34000 dan zon SBR (support become resistance) sekitar 1.33500.

    Lihat gambar carta harga pasangan GBP/USD di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.


  12. #57
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Tumpuan bagi pelabur Pound akan terarah pada terbitan laporan pertumbuhan ekonomi UK menerusi data Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) untuk November 2021 pada sesi Eropah sebentar lagi.

    Untuk sementara itu, Pound terus pamerkan aksi cemerlang khususnya berbanding US dolar yang memberi ruang ekoran penyusutan yang berlaku selepas reaksi terhadap kadar inflasi AS yang melonjak.



    Pada carta harga pasangan mata wang GBP/USD, harga telah mengekalkan corak kenaikan sehingga dagangan Khamis semalam ke paras ketinggian 1.37400.

    Trend bullish kekal diteruskan untuk beberapa minggu ini dan berkemungkinan boleh bersambung pada minggu hadapan.

    Namun situasi tersebut memerlukan US dolar kekal bergerak lemah dalam pasaran. Jika sebaliknya yang berlaku, penurunan harga bakal disaksikan semula.

    Penurunan harga yang kembali bergerak di bawah paras sokongan Moving Average 50 (MA50) pada rangka masa 1 jam memberi isyarat untuk perubahan trend bearish.

    Pelabur akan memberi tumpuan pada paras-paras penting sebelum untuk penurunan harga seperti pada zon 1.36000 atau lebih rendah pada 1.35000.

    Namun, sekiranya harga berterusan membuat kenaikan pada penghujung minggu ini, paras ketinggian tebraru 11 minggu akan terus dicatatkan.

    Sasaran kenaikan lebih tinggi dilihat akan menuju zon 1.38300 yang merupakan zon rintangan pernah diuji pada dagangan Oktober 2021 yang lalu.

    Lihat gambar carta harga pasangan GBP/USD di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.


  13. #58
    Bullish
    Join Date
    Jun 2021
    Posts
    43
    Thanks
    6
    Thanked 12 Times in 6 Posts

    Default

    tinggi sangat dah ni GU terbang..bagi isi minyak dulu

  14. #59
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Data sektor pembuatan dan perkhidmatan UK yang diterbitkan pada sesi Eropah petang ini dijangka untuk mempengaruhi pergerakan mata wang Pound dalam pasaran.

    Pound walau bagaimanapun mengalami tekanan berbanding US dolar dengan pengukuhan oleh raja mata wang tersebut menjelang mesyuarat FOMC pada minggu ini.

    Dapat dilihat harga pada carta pasangan mata wang GBP/USD telah membuat penurunan lebih rendah melepasi paras sokongan pada 1.35700 minggu lalu.

    Justeru, pelabur berkemungkinan semakin cenderung untuk menjangkakan penurunan lebih rendah harga akan berlaku pada awal minggu ini.

    Selain itu, harga yang masih bergerak di bawah paras halangan Moving Average 50 (MA50) pada rangka masa 1 jam memberi isyarat untuk pergerakan trend bearish.

    Sekiranya US dolar berjaya kukuh pada minggu ini, penurunan lebih rendah akan disaksikan untuk harga menuju paras tumpuan pada 1.35000.

    Untuk penurunan lebih rendah, paras tumpuan seterusnya harga dilihat berada pada zon support sekitar 1.34000.

    Sebaliknya jika harga kembali meningkat semula melepasi paras 1.35700, paras halangan MA50 juga berkemungkinan akan dilepasi untuk harga kembali memberi petunjuk untuk perubahan trend bullish.

    Kenaikan harga seterusnya bakal menguji zon SBR (support become resistance) 1.36500 yang menjadi rintangan harga pada dagangan minggu lalu.

    Kenaikan lebih tinggi pula kemudiannya akan kembali semula ke puncak 1.37400, yang merupakan paras tertinggi dicapai dalam tempoh 11 minggu sejak November lalu.

    Lihat gambar carta pasangan mata wang GBP/USD di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.


  15. #60
    Moderator cool user Rizal's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Malacca
    Posts
    5,834
    Thanks
    227
    Thanked 428 Times in 301 Posts

    Default

    Mengambil kesempatan ke atas US dolar yang kehilangan momentum menjelang mesyuarat FOMC, Pound berjaya melengahkan penurunan harga berbanding raja mata wang tersebut pada sesi New York semalam.

    Pada carta harga pasangan mata wang GBP/USD, penurunan harga dilihat berlaku pada awal minggu menyambung corak bearish pada minggu sebelumnya.

    Selepas penurunan harga mencecah paras sekitar 1.34400 pada Selasa semalam,kenaikan harga dapat dilihat kembali melepasi paras 1.3500 yang dilihat sebagai paras rintangan buat harga.

    Selain itu, pergerakan harga pada timeframe 1 jam dilihat sedikit melepasi paras halangan Moving Average 50 (MA50) yang memberi isyarat awal perubahan trend boleh berlaku semula.

    Mata wang Pound dijangka akan terus bergerak memberi reaksi terhadap US dolar sebelum bakal dipacu oleh keputusan mesyuarat bank pusat England (BOE) pada minggu hadapan pula.



    Sekiranya harga membuat kenaikan lebih tinggi, rintangan untuk harga uji seterusnya adalah pada zon SBR (support become resistance) 1.35700 sebelum menuju ke zon SBR lebih tinggi iaitu pada 1.36500 untuk kenaikan yang diteruskan.

    Kemudian barulah sasaran akan beralih kembali pada zon rintangan tumpuan 1.37400 yang dicapai pada 2 minggu lalu dan telah mencatatkan paras tertinggi 11 minggu.

    Sebaliknya jika US dolar kekal mendominasi selepas mesyuarat FOMC, harga bakal ditekan lebih rendah menuju paras sokongan pada 1.34000.

    Terus mencatatkan paras terendah terbaru jika penurunan diteruskan, paras sasaran harga dilihat pada 1.33000 selepas melepasi zon 1.33500 sebelum itu.

    Lihat gambar carta harga pasangan GBP/USD di bawah untuk rujukan analisis teknikal anda.


Page 4 of 4 FirstFirst 1234

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2022 © FXOpen. All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen EU is a trading name of FXOpen EU Ltd. FXOpen EU Ltd is authorized and regulated by the Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) under license number 194/13.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us