BUY FXO Forum Shares
1247
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.1162$2.1817
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38

Thread: Bincang Pasal Komuniti

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Bincang Pasal Komuniti

    Admin FXMalay : saya ingin bertanya tentang 2 akaun iaitu akaun pertama dan akaun kedua . Buleh jelaskan sikit pasal ni

  2. #2
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Bagi yang ingin memohon, anda perlu membuka akaun kedua untuk di gunakan sbg Akaun komuniti.

    Anda boleh trade seperti biasa menggunakan akaun pertama. Pembayaran komisyen untuk trade yang di lakukan oleh ahli komuniti anda akan di bayar ke dalam akaun kedua.

    Maka dengan ini, anda perlu menyatakan kedua2 akaun di dalam permohonan anda.

    Contoh:

    Akaun Pertama(trade) : 15XXX
    Akaun Kedua(komuniti): 15XXX
    Terima kasih

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Terima kasih atas penjelasan Tuan ,

    buleh kah saya buka akaun ke dua dengan menggunakan identiti yang sama dengan akaun yang pertama..

  4. #4
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sm_win boleh takda masalah.10 pun boleh..
    Quote Originally Posted by ariban View Post
    Terima kasih atas penjelasan Tuan ,

    buleh kah saya buka akaun ke dua dengan menggunakan identiti yang sama dengan akaun yang pertama..

  5. #5
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Location
    Computer
    Posts
    50
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    akaun komuniti perlu verify ?

  6. #6
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mohdligat View Post
    akaun komuniti perlu verify ?
    adakah akauan kedua kita perlu verify ke..so..akauan kedua tu nama kita yang sama ke?
    Last edited by damiettafx; 06-10-2007 at 12:27 AM.

  7. #7
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by mohdligat View Post
    akaun komuniti perlu verify ?
    Anda boleh membuka sebanyak mana akaun yang anda mahu dan untuk proses withdrawal, anda perlu verify akaun tersebut.

    Terima kasih

  8. #8
    FXMalay supporter alface's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    585
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.780
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    maaf kalau soalan ni dah di tanya ....

    apa kah kelebihan mempunyai akaun kedua (komuniti)



    bluegrab

  9. #9
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by alface View Post
    maaf kalau soalan ni dah di tanya ....

    apa kah kelebihan mempunyai akaun kedua (komuniti)
    yang aku paham....akaun kedua tu mmg syarat kena bukak kalu nk apply komuniti....komisyen bayar kt akaun kedua...yg akaun pertama ko guna utk trade...sm_win
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  10. #10
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    19
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Aku pun rasa cam berminat nak buat komuniti ni.. Ramai traders dari Sabah ker ni ? Kalau OK, aku bukak Sabah Community... hehehehe

  11. #11
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by support fxmalay View Post
    Anda boleh membuka sebanyak mana akaun yang anda mahu dan untuk proses withdrawal, anda perlu verify akaun tersebut.

    Terima kasih
    Salam Tuan Support.

    Jika saya berminat utk menjadi komoniti sesuatu tempat

    bagaimana saya nak tau tempat/kawasan tu dh ada komuniti/blum?

    Adakah komoniti ni cam wakil rakyat/ketua kg/satu negeri?
    toothy9 toothy9 toothy9

  12. #12
    Bullish mfazy121's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    64
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lobai69 View Post
    Salam Tuan Support.

    Jika saya berminat utk menjadi komoniti sesuatu tempat

    bagaimana saya nak tau tempat/kawasan tu dh ada komuniti/blum?

    Adakah komoniti ni cam wakil rakyat/ketua kg/satu negeri?



    lebih kurang lagutulah....mmm.....lpsni boleh panggil YB/Dato'/TanSri.

  13. #13
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kepada sesiapa yg nak join komuniti pip's di alu-alukan.
    ( pihak fxmalay membenarkan ahli komuniti berpindah ke komuniti yang lain )
    pip's komuniti selalu membuat perbincangan forex melalui conference yahoo messenger pada waktu malam.so new bie jgn risau. terdapat ruangan forum pada website pip's comunity, so semua boleh bertukar2 pandangan.
    clik disini utk ke website pip's community.

  14. #14
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts
    Quote Originally Posted by tahir85 View Post
    kepada sesiapa yg nak join komuniti pip's di alu-alukan.
    ( pihak fxmalay membenarkan ahli komuniti berpindah ke komuniti yang lain )
    pip's komuniti selalu membuat perbincangan forex melalui conference yahoo messenger pada waktu malam.so new bie jgn risau. terdapat ruangan forum pada website pip's comunity, so semua boleh bertukar2 pandangan.
    clik disini utk ke website pip's community.

    Elakkan perebutan dan tarik menarik.

    Tapi...

    Pastikan khidmat nasihat yang berkualiti utk komuniti masing2.

    Adalah diingatkan juga, tanggungjawab sesuatu komuniti bukan sekadar mendapatkan seramai yang boleh, tetapi perlu melakukan pelbagai cara untuk membantu ahli komuniti masing2.

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    Elakkan perebutan dan tarik menarik.

    Tapi...

    Pastikan khidmat nasihat yang berkualiti utk komuniti masing2.

    Adalah diingatkan juga, tanggungjawab sesuatu komuniti bukan sekadar mendapatkan seramai yang boleh, tetapi perlu melakukan pelbagai cara untuk membantu ahli komuniti masing2.
    hehehe. tul tu ..jgn tarik menarik .
    tul tu , kena jaga ahli komuniti.hehehe.

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us