BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Results 1 to 4 of 4

Thread: To open standard account...

  1. #1
    In Profit aming's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    TRG-KL
    Posts
    202
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default To open standard account...

    Salam semua...

    nak tumpang ty...dah cari2 dah dalam ni...cuma macam x menepati dengan apa yg nak ditanya...

    hmm...untuk open standard account ni...minimum deposit $25...tapi kan...seelok2nya paling koman nak kena ada berapa dalam account tu untuk mula trade bagi leverage 1:100...n kalau untuk 1:200 or 1:500 plak berapa...

  2. #2
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by aming View Post
    Salam semua...

    nak tumpang ty...dah cari2 dah dalam ni...cuma macam x menepati dengan apa yg nak ditanya...

    hmm...untuk open standard account ni...minimum deposit $25...tapi kan...seelok2nya paling koman nak kena ada berapa dalam account tu untuk mula trade bagi leverage 1:100...n kalau untuk 1:200 or 1:500 plak berapa...
    utk menjawap persoalan anda ini saya cadangkan anda rujuk ke bahagian Panduan Anda, sila masuk ke link "Pemahaman Mengenai Leverage , LOT dan PIPS"..... atau click terus link ini

    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=1882

    saya rasa anda perlu fahamkan makna leverage, pips & lot terlebih dahulu barulah anda boleh kira berapakah modal yg anda rasa perlu utk anda memulakan trade.....

  3. #3
    In Profit aming's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    TRG-KL
    Posts
    202
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    thanks halzu...

    tapi dah terbukak akaun dengan 1:100 leverage....

    1:100 kalau anda open 0.1lot bersamaan 100usd di gunakan dr equity anda
    1:200 kalau anda open 0.1lot bersamaan 50usd di gunakan dr equity anda
    1:400 kalau anda open 0.1lot bersamaan 25usd di gunakan dr equity anda
    1:500 kalau anda open 0.1lot bersamaan 20usd di gunakan dr equity anda
    1lot = 1pips = 10usd
    0.1lot = 1pips = 1usd
    0.01lot = 1pips = 0.10usd
    0.001lot = 1pips - 0.01usd
    Nilai 1pips adalah sama walaupun leverage yang berbeza
    maknanya kan...kalaupun aku punya leverage 1:500, untuk 1 pip leh dapat 1usd jugak la kan?hmm kalau 0.1 lot dia guna 20usd je banding dengan yang guna 100usd baik yang 20usd kan, lawas sket margin kalau modal kecik...

    leverage 1:100, 0.1 lot guna 100usd dari akaun, dapat 1 pip dapat 1usd
    leverage 1:500, 0.1 lot guna 20usd dari akaun, dapat 1 pip dapat 1usd

    lebih selamat guna leverage 1:500

    errr...boleh tukar tak leverage?

  4. #4
    In Profit aming's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    TRG-KL
    Posts
    202
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    errr...boleh tukar tak leverage?
    ops...dah jumpa jawapan...sori...

    How to change leverage?
    -Please log into the traders cabinet and go to Settings/Personal in the left menu to change your leverage.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us