BUY FXO Forum Shares
1247
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.1162$2.1817
Page 1 of 5 12345 LastLast
Results 1 to 15 of 68

Thread: yang membuat traders rugi

  1. #1
    Bullish udow's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up yang membuat traders rugi

    inilah hal dasar yang kadang saya alami dan jangan percaya dengan trader yang telah mendalami trading tahunan

    1. faktor emosi
    2. kondisi badan
    3. psikologi
    4. kejar target
    5. tidak pernah berdoa
    6 dan seterusnya....

    silahkan trader lain menambahkansm_smile
    3dblob

  2. #2
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    6. SL - pasang pun salah, tak pasang pun salah gak. yg buat untung byk pun dia, yg buat rugi banyak pun dia juga. hi hi


  3. #3
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    SL mmg pengajaran yg perit..mcm duri dlm daging heheh...tp kalu tak letak lagi lerrr naya....

    satu lagi gatai tgn nak trade..disiplin takdak n byk sgt pakai sistem sampai false signal kuar dari otak hehehe...dan satu lagi belajarlah utk " CUKUPLAH UNTUK HARI INI


    aku still bertatihbaby

  4. #4
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    hehehe...dan satu lagi belajarlah utk " CUKUPLAH UNTUK HARI INI
    tu ayat baik nyer, kesimpulan nyer, kena lah tamak untuk hari ini,
    sebab esok belum tentu boleh trade, modal dah hancuss
    (deposit tentu boleh, tak der masalah nyer)
    he he

    tu pelajaran no 8
    Last edited by PulunSakan; 06-08-2007 at 05:33 AM.


  5. #5
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by PulunSakan View Post
    tu ayat baik nyer, kesimpulan nyer, kena lah tamak untuk hari ini,
    sebab esok belum tentu boleh trade, modal dah hancuss
    (deposit tentu boleh, tak der masalah nyer)
    he he

    tu pelajaran no 8
    aku setuju disitu..dan aku ari nih langgar etika aku cukuplah untuk hari neh kekek..tp alhamdulillah wat profi usd100 for today toothy9

  6. #6
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    aku setuju disitu..dan aku ari nih langgar etika aku cukuplah untuk hari neh kekek..tp alhamdulillah wat profi usd100 for today toothy9
    tu dia jaih, kena SL pun boleh di alam kehijauan lg.
    100 banyak tuh. tentu ada rahsianya, cite ler sikit kat sini ke, kat bilik sebelah ker.
    kongsi2 pengalaman camna belajar, dari buku ker, ilham ker, kursus ker,

    p/s: berhati2 di forex, biar tamak, asal untung.. he hesm_scatter


  7. #7
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Location
    Computer
    Posts
    50
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Aku biasanya lost sbb..

    1. Lawan arus
    2. Emosi
    3. Hentam Keromo
    4. Ikut sangat kata orang lain (org kata buy, aku buy) dulu la skrg x dah
    5. Tiada SL dan TP

  8. #8
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mohdligat View Post
    Aku biasanya lost sbb..

    1. Lawan arus
    2. Emosi
    3. Hentam Keromo
    4. Tiada SL
    addition pada ligat punya heheh

    5. Tamak haloba
    6. Keputusan melulu
    7. Tak tahan tgk chart..nak jer enter market even signal takder
    8. Sayang nak close order <= sebabnya takder target berapa doler sehari.. boleh berkait rapat ngan tamak haloba neh

    alhamdulillah setakat nih semua di atas berjaya buang sikit2

  9. #9
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Location
    Computer
    Posts
    50
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    addition pada ligat punya heheh

    5. Tamak haloba
    6. Keputusan melulu
    7. Tak tahan tgk chart..nak jer enter market even signal takder
    8. Sayang nak close order <= sebabnya takder target berapa doler sehari.. boleh berkait rapat ngan tamak haloba neh

    alhamdulillah setakat nih semua di atas berjaya buang sikit2
    Tapi semuanya memberi ILMU kepada kita rite.. dah kena baru la beringat..

  10. #10
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    rite ligat...ilmu norex dtgnya ngan loss duit...mahal yuran nya..huhuhu
    jadi beringatlah dan amik pengajaran



    p/s: trade demo at least 2 month n stick to 1 system yg sesuai ngan diri kita

  11. #11
    FXMalay supporter alface's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    585
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.780
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    rite ligat...ilmu norex dtgnya ngan loss duit...mahal yuran nya..huhuhu
    jadi beringatlah dan amik pengajaran



    p/s: trade demo at least 2 month n stick to 1 system yg sesuai ngan diri kita

    nak tambah sikit ....

    pengalaman tu jadikan teladan ...

    jgn la dah loss & sedar kesilapan tapi x nak ubah ....

    rasanya semua orang ada loss & kesilapan dalam forex ni ...

    trader yg berjaya adalah yg cepat betulkan kesilapan ...


    bluegrab

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Assalamualaikum semua.

    Izinkan saya untuk mencelah di sini. Saya baru menyertai FXMalay dan saya rasa FXMalay lebih baik daripada forum2 yang lain ada. Disamping insentif yang diberi. Saya mulakan trading secara aktif di Master Forex pada 1/6/2007 dan untuk menyuntik semangat kepada ahli-2 semua sila emailkan pada saya di [email protected] dan saya akan hantar daily confirmation yang saya terima. Bukan nak menunjuk, sekadar nak bagitahu bahawa Forex ni insyallah boleh menjana pendapatan yang baik untuk semua.

    "SELAMAT MENOREX"

    Sekian Terima kasih.

    Wassalam.

  13. #13
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    buat en mdzam99,

    Selamat datang ke forum FXMalay.

    Lakukan 100post berkualiti di dalam forum ini dan dapatkn bonus 25usd di kreditkan ke dalma akaun trading anda.

    Terima kasih

  14. #14
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Insyallah, saya akan cuba membantu semua ahli-2 yang memerlukan bantuan. Rezeki Allah tu luas. Sama-sama kita menjana keuntungan.

  15. #15
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    39
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    APA ITU FOREX

    • FOREX adalah singkatan daripada Foreign Exchange Market (Pasaran Pertukaran Matawang).
    • Merupakan suatu jenis perdagangan / transaksi yang memperdagangkan matawang suatu Negara terhadap matawang Negara lain.
    • Ia didagangkan selama 24 jam sehari dari 5.00 pagi hari Isnin ke 5.00 pagi hari Sabtu ( Waktu Malaysia ) iaitu selama 5 hari seminggu.
    • Mengikut Kajian Bank International of Settlement (BIS), sebanyak USD2.0 trillion telah didagangkan setiap hari di dalam forex dalam tahun 2004 dan jumlah ini telah meningkat dari tahun ke tahun.
    • Pada masa dahulu, forex hanya didagangkan oleh syarikat yang besar, bank-bank dan individu yang kaya kerana memerlukan modal sekurang-kurangnya USD50 Juta. Semenjak diluluskan oleh Kabinet Amerika di era Bill Clinton, forex telah dibuka kepada global.
    • Forex telah diniagakan di internet secara real time dengan melalui broker yang dilantik oleh bank-2 tertentu yang terdapat diseluruh dunia.
    • Forex boleh diibaratkan sebagai Lautan Wang (Money Ocean) yang teramat besar di dalam dunia ini.
    • Forex adalah satu perniagaan yang memberi keuntungan yang tinggi yang dijalankan tidak bergantung kepada masa, tempat atau keadaan politik dalam Negara.


    PERBEZAAN PASARAN SAHAM DENGAN PASARAN FOREX

    SAHAM FOREX
    • Terhad kepada pasaran semasa dan saham diniagakan • Terhad kepada matawang diniagakan
    • Pelbagai jenis dan kategori saham yang banyak • Cuma urusniaga kepada 6 matawang utama dunia
    • Pembelian dan jualan terhad kepada lot yang diniagakan • Tiada had belian dan jualan
    • Masa urusniaga tertakluk kepada masa bursa saham • Masa urusniaga adalah 24jam sehari
    • Pasaran Sehala sahaja • Pasaran dua hala, naik atau turun tetap akan mendapat untung

Page 1 of 5 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us