BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7638$1.8183
Page 1 of 7 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 94

Thread: Naked Trading

  1. #1
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default Naked Trading

    Ada sesaper geng di sini trading secara naked tak? i.e, tak guna apa-apa indicator atau signal, cuma refer candlestick je?

    Minggu lepas ada kawan ajar aku teknik ni, selalu main kat e/u atau g/u.

    Tunggu London session buka, 2-3pm, 5 min sebelum tu bukak je pending oder buy/stop 10pips dari current price. T/P 10-15pips ckup.

    Setakat ni dah try jugak 5 kali, tapi kat demo je.. 3 kali hijau, 2 kali kena s/l=20. Sebab Whipsaw or timing masa tu ada news besar.

    Ada sesapa nak share how to improve teknik ni?
    Last edited by arialun; 05-05-2007 at 06:38 AM.

  2. #2
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kalau camtue leh dikira trading naked ker??...sebab kalau ikut apa yg ko kata...dia suruh pending order buy and sell dari current price..

    aku ada gak blaja skit skit pasal trading naked nie...kalau ikut teknik dia..dia kata high sell , low buy ..tapi aku tak paham paham gak teknik nie...

  3. #3
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    6
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Trading naked nie.... kalau ko agresif boleh la main Tf kecik.... kalau x main Tf yang besar la...

    Kalau aku... tambah satu lagi channel...senang sikit nak nampak price naik sampai siling atau belum....pastu samada kaw s/r tue la ko tgk cs...

    1. CS as 1st signal
    2. Strong kalau kat support/resistance
    3. Better main tf besar belum agresif
    4. Time news avoid lerr...

  4. #4
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    ehem...ehem....ada plak yg bukak thread naked trading...

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by support fxmalay View Post
    ehem...ehem....ada plak yg bukak thread naked trading...
    bagus la ada thread naked trading ni coz aku mmg berminat dgn teknik ni..bley belajar dgn member2 disini toothy9

  6. #6
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    kalau camtue leh dikira trading naked ker??...sebab kalau ikut apa yg ko kata...dia suruh pending order buy and sell dari current price..

    aku ada gak blaja skit skit pasal trading naked nie...kalau ikut teknik dia..dia kata high sell , low buy ..tapi aku tak paham paham gak teknik nie...
    Kebiasaannya, bila London session mula open, market mula 'terlebih' cergas sikit dari biasa.. recommend kay G/U dan G/J.. average daily movement utk G/J saja dlam 80-120 pips sehari... so maksud aku, bleh cuba ambil oppurtunity time London session open.. apa-apa pun, cuba di demo dulu..

  7. #7
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Kebiasaannya, bila London session mula open, market mula 'terlebih' cergas sikit dari biasa.. recommend kay G/U dan G/J.. average daily movement utk G/J saja dlam 80-120 pips sehari... so maksud aku, bleh cuba ambil oppurtunity time London session open.. apa-apa pun, cuba di demo dulu..
    Oh ya.. lagi satu, kalu nak main naked, mesti mahir dengan candlestick patern.. bagi aku, itu banyak membantu dlam nak buat prediction ke atas candestick yang baru nak membentuk..

  8. #8
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Oh ya.. lagi satu, kalu nak main naked, mesti mahir dengan candlestick patern.. bagi aku, itu banyak membantu dlam nak buat prediction ke atas candestick yang baru nak membentuk..
    Best ni...ada geng naked trading....leh la kongsi pengalaman...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  9. #9
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tgh mencari gak sifu sifu yg tere naked trading nie...jumpa tapi aku plak tak paham paham..hehhe

  10. #10
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni aku ada kumpulkan step step utk naked trading dari bro man dan juga yg lain lain..harap membantu...
    Attached Files Attached Files

  11. #11
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by disc View Post
    tgh mencari gak sifu sifu yg tere naked trading nie...jumpa tapi aku plak tak paham paham..hehhe
    nanti2 jumpa la tu...

    aku dah d/load file .zip yg ko attach tu...tp blum tgk lagi isi kandungan....nanti aku share la ilmu naked aku plak...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    BTP, Rawang
    Posts
    40
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mmm...ade gak nama naked trading. Kalau aku tak brani main naked ni, dah ade pengalaman 'lost' sebelum ni.

  13. #13
    In Profit
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    141
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Huk aloh laaa
    macam macam ada....
    aku main swing jer laaa....
    baby

  14. #14
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    995
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by nak71 View Post
    mmm...ade gak nama naked trading. Kalau aku tak brani main naked ni, dah ade pengalaman 'lost' sebelum ni.
    tuh la bro....setiap teknik dan system ada baik dan buruk....yg penting kita mahirkan diri camne nk guna teknik dan system tu.....

    aku pon masih baru dlm dunia forex ni....harap dapat tunjuk ajar supaya leh jadi lebih mantap
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  15. #15
    In Profit disc's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    175
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    semua org masih baru ....kalau dah lama mesti dia takder nak bising kat sini nak cita dia nie tere..selalunyer otai nie senyap jerk...

Page 1 of 7 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us