BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: The Only Pivot Indicator

  1. #1
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Thumbs up The Only Pivot Indicator

    Assalamualaikum..

    Saya tak pasti sama ada indicator ni dah ada yang share kat FXMalay atau tak tapi sepanjang saya selak semua thread tak jumpa lagi..takpelah..kalau dah ada thread untuk indi ni admin respon jela ye..

    Saya ingin memperkenalkan The Only Pivot kepada yang masih tidak menggunakannya. Sebenarnya saya pun baru lagi ushar-ushar indi ni..so, harap2 kalau ada otai2 yang dah lama pakai indi ni..tolonglah sambung meriahkan thread ni ye..kalau tgk forum lain xde lagi komen negatif psl Indi ni..

    Indicator ni bukan EA ye..Ia dikatakan sangat berkesan pada setiap pagi terutamanya dan waktu2 lain jika mengikut peraturannya..

    Pemilik Asal : Stevenali

    http://www.forex-tsd.com/suggestions...nly-pivot.html

    Banyak pair boleh makan sebenarnya, rajin atau tidak sahaja yang menjadi penghalang.

    Happy Trading!sm_smile


    Attached Files Attached Files
    Last edited by nuoclairre; 02-23-2008 at 01:05 AM.
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  2. #2
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Pesanan Pemilik

    Info & komen dari stevenali
    (edited by onetarmizi-pada emas4u saya meminta izin.TQ)


    -------------------------------------------------------------------------

    Ok...

    The REAL RULE for Only Pivot

    Method ini hanya menunjukkan kepada kita cara Entry terutama pada pair GBPJPY. Mengapa saya memilih GBPJPY?
    Kerana Pair ini sangat WILD dan sangat TRENDING.

    Indicatornya hanya 2,

    1. Smoothed Moving Average Period 2 - Weighted Close Price
    2. Opening Price DAILY Line (myPIVOT) at GMT00

    Karana itu saya sarankan penggunaan INTERBANKFX untuk ANALISA dengan method ini

    Di forum TSD ada yg buatkan Indikator untuk ALERT kalau Cross sudah terjadi, ARROW akan muncul kalau 2 SMMA sudah benar2 Confirm di atas atau bawah myPIVOT..
    Jadi kalau BAR yang sedang cross belum "selesai" kita jangan ENTRY, mesti tunggu sehingga selesai, baru Entry at next Candle

    How to Exit?

    Saya gunakan 50 pips sebagai target, kalau 50 pips tercapai.. saya tahan diri untuk re entry... DON'T MARRY your TRADE.. tapi ini terserah pada Bro semua

    MoneyManagement yang SANGAT PENTING di sini, untuk 10K (10.000$)

    saya sarankan anda hanya main 1 mini lot? kecil sekali? coba kita hitung..

    50 pips a day X 20 = 1000pips a month = $1000 = 10% ?

    not BAD?.. kalau anda sudah arif dalam bermain GJ, faham analisa Fundamental dan teknikal nya.. ana boleh tambah lot dengan sistem Compounding

    Okeh, sekarang bagaimana EXIT RULE nya? Stop Lost.. saya tidak pakai Stop Lost tapi dengan sistem HEDGING STYLE

    So misal ada SIGNAL BUY, saya BUY 1 mini LOT
    belum reach target 50 pips, ada signal SELL, saya SELL 2 mini Lot
    ada signal Buy saya Buy 3 Mini Lot... dan seterusnya


    GBPJPY biasanya akan memiliki BIG WAVE, BIG MOVE... saya akan ikuti sampai profit/ BEP.. lalu saya Close ALL OPEN POSITION

    Kerana itu, saya sarankan memakai pair GJ.. kerana cukup jarang terjadi sideways seperti semalam...

    sementara ini dulu..
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  3. #3
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Rules!

    The rule is using H1

    1. If 2 SMMA WEIGHTED CLOSE CROSS UP the DAY OPEN LINE open LONG
    at new candle

    2. If 2 SMMA WEIGHTED CLOSE CROSS DOWN the DAY OPEN LINE open SHORT
    at new candle


    sm_smile sm_win
    Last edited by nuoclairre; 02-22-2008 at 07:48 AM.
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  4. #4
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Pair yang sesuai:

    50pips ++ The Only Pivot (GBP/USD GBP/JPY USD/JPY) ++

    Tapi Stevenali ade Suggest & Recommend gunakan untuk..

    GJ AJ EJ
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  5. #5
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Rupanya..

    Last edited by nuoclairre; 02-23-2008 at 01:09 AM.
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  6. #6
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Koleksi EA Indicator ni..

    Di Sebabkan keberkesanan Indi ni..ade yang refer untuk buat EA based on Indicator TheOnlyPivot ni..tapi setakat ni masih belum ada EA yang benar2 meyakinkan untuk berfungsi menggantikan manual trading..

    Kat sini saya attach jugakla EA yang based kepada Indi kalau2 ada yang cari..mungkin ade yang power boleh cipta or ejas sket kasi ade EA yg leh jalan guna indi ni..dialu2 kan..

    apepun,

    AMARAN KERAS! Jangan ade yang nak wat bisnes robot ke ape ke..semua ni boleh di dapatkan secara percuma!


    Otai-otai..up sket..
    Attached Files Attached Files
    Last edited by nuoclairre; 02-23-2008 at 01:25 AM.
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  7. #7
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default 1 Lg cara nak set TP SL

    Klau nk setkan TP dan SL pd garis pivot_alllevel mcm gambar dibwh pun ok gak. Klau xkena TP pandai2 lah tutup manual...hehehe toothy9


    Last edited by nuoclairre; 02-23-2008 at 01:18 AM.
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  8. #8
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Kalau ikut Stevenali die tak pakai SL dan kalau mula berlawan arah die akan teruskan hedging 1,2,3,4,5,6,7..tapi pada pendapat aku pulak..ade yang kata Hedging, Swap ni haram..so kalau xyakin amik 10, 20 TP sudah..pndpt aku jela..tapi sebenarnya kemungkinan guna indi ni nak dpt 50pips senang2 je..yg takutnya siap tamak lagi ade la...

    JANGAN TAMAK,JANGAN TAMAK,JANGAN TAMAK...tu je..
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  9. #9

  10. #10
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Welcome2!

    Quote Originally Posted by gundurowo View Post
    probably the best system i've ever use...
    Hehe..ade jugak yg sudi nak respon..bro gundurowo sifu otai pawa forex kasi up lagi la thread ni...bro mesti dah pakai kat live n ada pengalaman2 best kan..aku ni newbie je..cuma nak bawak sikit sebanyak yg aku baca dr forum2 len..bro gundurowo ni pun ade kat 'tempat lain' tu aku rasa..hehe..

    Indi ni pada pemerhatian aku untuk trend2 yg lepas setiap kali aku kira profit yg leh dapat bila dia bersilang memang leh dapat la target 50 pips tu..tp mcm aku kate..klu xberani letak TP sikit2 sudah..janji kenyang ikut selera sendiri hehe...xde pening pala robot wat hal ke ape..huhu..tp telan jela air liur klu tgk lps korang close korang leh dpt lg bepuluh2 mlh beratus2 pips lg..hehe..
    apepun jgn tamak ye...bak kate stevenali..don't marry ur trade!

    P/S: Teringin nak wat SS besar kat dlm post2 kat thread ni..tp camne ek..nubie la katekan...asek kecik je gmbr..nooo
    Last edited by nuoclairre; 02-23-2008 at 12:47 AM.
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  11. #11
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    456
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nuoclairre View Post
    P/S: Teringin nak wat SS besar kat dlm post2 kat thread ni..tp camne ek..nubie la katekan...asek kecik je gmbr..nooo
    carik thread under topic Bual Kosong... thread paling atas sekali..
    huhu...
    Nak Upload Imej ? http://www.imagecave.com

    Ingin mengabadikan hari bahagia anda dengan khidmat kami?

  12. #12
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by braderped View Post
    carik thread under topic Bual Kosong... thread paling atas sekali..
    huhu...
    Bro memang hensem..TQ Bro sm_cool
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

  13. #13
    Intraday Master gundurowo's Avatar
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    ipoh
    Posts
    334
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nuoclairre View Post
    Hehe..ade jugak yg sudi nak respon..bro gundurowo sifu otai pawa forex kasi up lagi la thread ni...bro mesti dah pakai kat live n ada pengalaman2 best kan..aku ni newbie je..cuma nak bawak sikit sebanyak yg aku baca dr forum2 len..bro gundurowo ni pun ade kat 'tempat lain' tu aku rasa..hehe..

    Indi ni pada pemerhatian aku untuk trend2 yg lepas setiap kali aku kira profit yg leh dapat bila dia bersilang memang leh dapat la target 50 pips tu..tp mcm aku kate..klu xberani letak TP sikit2 sudah..janji kenyang ikut selera sendiri hehe...xde pening pala robot wat hal ke ape..huhu..tp telan jela air liur klu tgk lps korang close korang leh dpt lg bepuluh2 mlh beratus2 pips lg..hehe..
    apepun jgn tamak ye...bak kate stevenali..don't marry ur trade!

    P/S: Teringin nak wat SS besar kat dlm post2 kat thread ni..tp camne ek..nubie la katekan...asek kecik je gmbr..nooo
    eh..ko prasan aku ek kat thread lain tu..hehe..kalo dia silang pn kekadang dia reverse blk..aku penah gak kene..hehe..cara plg slamat masuk kat cs ketiga bila dah silang...tp tu cara aku la...makan sikit2 je..tgk gak momentum camne..

  14. #14
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku penah pakai gak indi ni..aku jmpe kat tread forum lain..tp jap je aku pakai..tak dan nak memahaminye lagi..ape2 pun aku nak tumpang belajar gak kat tread ni..
    ...pERjaLaNaN kU maSiH jaUH...
    kita cuma musuh pengkhianat bangsa dan negara
    apatah lagi pengkhianat agama

  15. #15
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    25
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by granpa View Post
    aku penah pakai gak indi ni..aku jmpe kat tread forum lain..tp jap je aku pakai..tak dan nak memahaminye lagi..ape2 pun aku nak tumpang belajar gak kat tread ni..
    Tu la pasal..aku pun niat nak belajar jugak..tu yg bukak thread ni tu..kot2 la ade otai2 yg sedia membantu..
    Warning! No Politic Campaign or Menifesto Allowed

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us