BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8836$1.9419
Results 1 to 12 of 12

Thread: Org Baru, Dunia Baru - What to do?

  1. #1
    Bullish gopippygo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    west-east-south-seb.jaya
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question Org Baru, Dunia Baru - What to do?

    i heard so much abt forex. Been doing some searching and studying whatever avlbl on the internet.

    Sekarang dah confident dgn kehalalan nya, dah fhm sikit2 tekniknya. Dah terjumpa fxmalay utk org2 malaysia ni, dah tergerak hati nak melangkah lebih jauh.

    Cumanya sekarang nak tanya otai2 kat sini, apa langkah saya seterusnya? Scary juga saya sorang2. Boleh ka saya dpt bimbingan siapa2 yg ada di area saya?

  2. #2
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gopippygo View Post
    i heard so much abt forex. Been doing some searching and studying whatever avlbl on the internet.

    Sekarang dah confident dgn kehalalan nya, dah fhm sikit2 tekniknya. Dah terjumpa fxmalay utk org2 malaysia ni, dah tergerak hati nak melangkah lebih jauh.

    Cumanya sekarang nak tanya otai2 kat sini, apa langkah saya seterusnya? Scary juga saya sorang2. Boleh ka saya dpt bimbingan siapa2 yg ada di area saya?
    cuba pilih satu teknik, belajar sampai master teknik tu, pilih satu pair, try trade kat demo account dah ada experience sket, try trade account mikro.
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  3. #3
    Intraday Master granpa's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    ..pahang..JB..lumut..SANDAKAN..
    Posts
    399
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    yup..betul tu..aku pun newbie lagi..tgh blaja banyak lagi ttg forex..mcm bro flizzoe cakap..try dapatkan satu sistem dan cuba utk pahamkan sistem tu, dan cuba try layan satu pair dulu..kenal hati budi pair tu, mcm nak kenal ngan awek la...lebih kurang mcm tu la kita nak tacle satu pair tu..

    sini ramai yg da lama forex..blh blaja ngan diorang..aku pun banyak blaja dari forum ngan bantuan org2 lama...cuma aku je tak reti2 lagi..
    ...pERjaLaNaN kU maSiH jaUH...
    kita cuma musuh pengkhianat bangsa dan negara
    apatah lagi pengkhianat agama

  4. #4
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gopippygo View Post
    i heard so much abt forex. Been doing some searching and studying whatever avlbl on the internet.

    Sekarang dah confident dgn kehalalan nya, dah fhm sikit2 tekniknya. Dah terjumpa fxmalay utk org2 malaysia ni, dah tergerak hati nak melangkah lebih jauh.

    Cumanya sekarang nak tanya otai2 kat sini, apa langkah saya seterusnya? Scary juga saya sorang2. Boleh ka saya dpt bimbingan siapa2 yg ada di area saya?
    blajaq je dulu. dari ebook y ade,..
    plg penting kena tau apa itu FOREX.
    apa y menyebabkan susutnilai @ tambahnilai satu2 matawang..
    try kat demo @ micro akaun pon bleh...
    y plg penting,
    Belajar Dari Kesilapan....
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  5. #5
    Bullish gopippygo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    west-east-south-seb.jaya
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    terimakasih smua2...
    nak download demo acc tu yg mana satu, dpt kat mana?
    kat situ ada cara2 nak apply ke tecnik2 tu..
    maaf la kalu soalan hmm bodo skit.

  6. #6
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gopippygo View Post
    terimakasih smua2...
    nak download demo acc tu yg mana satu, dpt kat mana?
    kat situ ada cara2 nak apply ke tecnik2 tu..
    maaf la kalu soalan hmm bodo skit.
    dah ada mt4 tu....pastu pergi jer ke file --> open acc --> pastu isi la apayg patut...pastu pilih jer demo server ..main jer laaa

  7. #7
    Bullish gopippygo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    west-east-south-seb.jaya
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    sori lg, mt4 ambik kat mana?

  8. #8
    Bullish gopippygo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    west-east-south-seb.jaya
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    dah jumpa dah...

  9. #9
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    apa kata kau lawat thread aku ni dulu: http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=11304

    dari semasa ke semasa aku akan update
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  10. #10
    Bullish gopippygo's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    west-east-south-seb.jaya
    Posts
    66
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    syabas,
    that's very good coaching,
    mcm pgng tgn tlg klik. ni lah yg org baru perlu, step by step a-z.

    hope u can continue soon.

  11. #11
    Real Member
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    1,277
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    1.930
    Thanks
    1
    Thanked 7 Times in 7 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by gopippygo View Post
    syabas,
    that's very good coaching,
    mcm pgng tgn tlg klik. ni lah yg org baru perlu, step by step a-z.

    hope u can continue soon.
    thank you. i will. but this week i'm kinda busy with my study
    Jangan lupa usha thread
    Analisis Teknikal oleh Flizzoe
    untuk idea trading percuma

  12. #12
    Bullish
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    98
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Invest waktu dulu dengan belajar pake demo.... kalo dah pinter baru deh real account....

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us