BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8773$1.9354
Results 1 to 4 of 4

Thread: prosedur take profit - fxopen

  1. #1
    Piplet voltron's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    22
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default prosedur take profit - fxopen

    soalan 1
    adakah dibolehkan tp pd jumlah dan masa yang kita suka...atau ada peraturannya, jika ada tolong berikan penjelasan
    TQ


    soalan2
    akaun standard?
    leverage 1:100
    buy/sell size 0.10 -berapa margin digunakan

    bolehkan akaun standard disetkan hingga 1:500

  2. #2
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by voltron View Post
    soalan 1
    adakah dibolehkan tp pd jumlah dan masa yang kita suka...atau ada peraturannya, jika ada tolong berikan penjelasan
    TQ


    soalan2
    akaun standard?
    leverage 1:100
    buy/sell size 0.10 -berapa margin digunakan

    bolehkan akaun standard disetkan hingga 1:500
    TP mmg bleh set,tapi aku xpnh jumpe plak y bleh set MASA utk amik TP or open position. tapi,utk set pending order(set price sblum price mencecah price y kita mahukan),mmg bleh..
    *sila cari maklumat berkaitan sendiri..

    akaun std aku, mmg set 1:500..xde mslh.
    tang size margin utk leverage 1:100 den xbape tau...
    tapi,utk 1:500,margin y diperlukan bergantung pd pair y anda mahukan..
    kalau xsilap,
    UJ=USD$20.00,EJ=USD$2+.++,GJ=USD$4+.++

    try kat demo la utk tau margin y tepat..
    hrp ini dpt membantu..
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  3. #3
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by voltron View Post
    soalan 1
    adakah dibolehkan tp pd jumlah dan masa yang kita suka...atau ada peraturannya, jika ada tolong berikan penjelasan
    TQ


    soalan2
    akaun standard?
    leverage 1:100
    buy/sell size 0.10 -berapa margin digunakan

    bolehkan akaun standard disetkan hingga 1:500
    1.
    TP boleh disetkan kepada berapa yang anda kehendaki.. kalu tak salah sekarang ni kalu nak set mesti 5 ke 10pips dari curret price.. check dgn admin.. aku dah lupa... Aku selalu set >= 10pips.

    2. Anda hanya boleh set expire date untuk pending order yang dibuat. set date untuk TP belum 'wujud' lagi.. hehehe

  4. #4
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,135
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 150 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by voltron View Post
    soalan 1
    adakah dibolehkan tp pd jumlah dan masa yang kita suka...atau ada peraturannya, jika ada tolong berikan penjelasan
    TQ


    soalan2
    akaun standard?
    leverage 1:100
    buy/sell size 0.10 -berapa margin digunakan

    bolehkan akaun standard disetkan hingga 1:500
    nak kira margin formula dia mcm nie

    nilai matawang pair x 10,000 / nilai leverage =
    cth : aud/usd
    0.9030 x 10,000 / 500 = $ 18.06 - untuk 0.1 lot
    so kalau 1.0lot = $ 180.60
    kalu guna leverage 1:100, pastu 0.1lot = $ 90.30

    euro/usd
    1.4511 x 10,000 / 500 = $ 29.02
    so kalau 1.0lot = $ 290.20
    kalu guna leverage 1:100, pastu 0.1lot = $ 145.11

    tapi kalu pair yg pangkalnya USD - cth USD/xxx
    margin digunakan untuk leverage 1:500, 0.1 lot = 20$
    so kalu leverage 1:100, 0.1lot = $100
    ------------------------------------

    trade/position belum open

    target price untuk closed - TP
    if u use limit order or stop order samaada sell or buy - TP mesti 10 pips berbeza dari price yang kita mahukan
    contoh - sell limit order
    price to open - 1.4510
    target price (TP) - mesti 1.4500 ke bawah
    stoploss (SL) - mesti 1.4520 ke atas

    trade/position yang dah sudah open
    if u use instant execution samaada sell or buy - TP boleh diletakkan bergantung kepada pair

    contoh - open market price for sell g/u
    price open - 1.9456 <--sell price : 1.9459 <-- buy price
    target price (TP) - boleh diletakkan pada 1.9449 ke bawah

    contoh - open market price for sell g/j
    price open - 207.84 <--sell price : 207.91 <-- buy price
    target price (TP) - boleh diletakkan pada 207.81 ke bawah

    kenapa? sebab bila kita nak close untuk sell trade/position open kita kena tengok buy price, then if want close buy trade/position open, we must see sell price.

    sama juga bila trade/position dah open lama. sekiranya position itu sell, sila lihat buy price untuk letak t/p sekiranya kita ingin meminimumkan TP

    but remember T/P cant closed or modify if the market price to closed with T/P

    perbetulkan sekiranya terdapat kesilapan yg tidak disengajakan

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us