BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8526$1.9099
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 38

Thread: Orang Baru

  1. #1
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    48
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Orang Baru

    Salam semua...saya org baru dlm dunia forex, tahu pasal ni pon, sbb dlm iklan byk pasal forex ni...tolong ye sifu2 sume, 'tnjuk ajarku sifu'....

  2. #2
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MrPH View Post
    Salam semua...saya org baru dlm dunia forex, tahu pasal ni pon, sbb dlm iklan byk pasal forex ni...tolong ye sifu2 sume, 'tnjuk ajarku sifu'....
    Mr PH ni.. Mr 'Pips Hunter' ke..?

  3. #3
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    48
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Bukan...sape tu?i'm newbie...
    salam perkenalan...nak tanya, memang ari sabtu dan ahad, tiada sebarang urusniaga forex dijalan kan ke?atau sempena thn br cina je diorg close?

  4. #4
    In Profit jaih's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Mr PH ni.. Mr 'Pips Hunter' ke..?
    huh nama yg cukup dicari wekekekekke

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MrPH View Post
    Bukan...sape tu?i'm newbie...
    salam perkenalan...nak tanya, memang ari sabtu dan ahad, tiada sebarang urusniaga forex dijalan kan ke?atau sempena thn br cina je diorg close?

    hari minggu cuti, pemorex letih memorex,hehehe, memang aktiviti memorex ni@ pasaran memorex ni hanya pada gari bekerja biasa, iaitu hari isnin hingga jumaat,

    FYI, jika ada 'holiday' pada hari biasa, hari memorex, urusniaga tetap dijalankan, tetapi urusniaga pair tu agak slow r...

    satu lagi, arini, 10feb, jepun holiday, mebi esk diorg cuti kot, tunda yg hari ni nyer, so, esk mebi sume pair JPY agak slow, mebi, aku pon x tau, Wallahualam.

  6. #6
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by murahrezki View Post
    hari minggu cuti, pemorex letih memorex,hehehe, memang aktiviti memorex ni@ pasaran memorex ni hanya pada gari bekerja biasa, iaitu hari isnin hingga jumaat,

    FYI, jika ada 'holiday' pada hari biasa, hari memorex, urusniaga tetap dijalankan, tetapi urusniaga pair tu agak slow r...

    satu lagi, arini, 10feb, jepun holiday, mebi esk diorg cuti kot, tunda yg hari ni nyer, so, esk mebi sume pair JPY agak slow, mebi, aku pon x tau, Wallahualam.
    1 hb jan tiap tiap tahun forex memang cuti...huhuhuu..termasuk sabtu dan ahad..lain-lain hari dikira waktu menganas utk memorek

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    48
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by jaih View Post
    huh nama yg cukup dicari wekekekekke
    sape dia sebenar nya?leh cite sket?



    1 hb jan tiap tiap tahun forex memang cuti...huhuhuu..termasuk sabtu dan ahad..lain-lain hari dikira waktu menganas utk memorek
    wawawa. mengganas yg x tahan tu, takut mendengar, ni msti dah otai gila babeng nih...hehe

  8. #8
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by MrPH View Post
    Salam semua...saya org baru dlm dunia forex, tahu pasal ni pon, sbb dlm iklan byk pasal forex ni...tolong ye sifu2 sume, 'tnjuk ajarku sifu'....
    sebelum tu nak tanye.... beberape soalan kat ko yang newbie ni!
    1. bape lame ko kenal ang bende forex ni...?
    2. ape yang ko tahu pasal forex ni...?
    3. ko rajin membace tak, mengira, mangkaji dan yang same waktu dengan nyer lah...?
    4. agak-agak ko ade sifat tamak tak...?
    5. ko yakin tak yang ko boleh berjaya ang forex ni...?
    6. ape yang ko nak sangat belajar pasal forex ni, ape yang ko tertarik sangat...?

  9. #9
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    48
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    sebelum tu nak tanye.... beberape soalan kat ko yang newbie ni!
    1. bape lame ko kenal ang bende forex ni...?
    2. ape yang ko tahu pasal forex ni...?
    3. ko rajin membace tak, mengira, mangkaji dan yang same waktu dengan nyer lah...?
    4. agak-agak ko ade sifat tamak tak...?
    5. ko yakin tak yang ko boleh berjaya ang forex ni...?
    6. ape yang ko nak sangat belajar pasal forex ni, ape yang ko tertarik sangat...?
    sebelum tu nak tanye.... beberape soalan kat ko yang newbie ni!
    1. bape lame ko kenal ang bende forex ni...?
    tahun lepas, mmbr aku gtau dia ada join, tapi time tu, belom terbuka hati lagi nak join

    2. ape yang ko tahu pasal forex ni...?
    forex, tukaran matawang,kan?ke apa maksud u?forex ni adalah dagangan matawang, jual beli matawang

    3. ko rajin membace tak, mengira, mangkaji dan yang same waktu dengan nyer lah...?
    boleh lah, tapi depend r, kalo bende yg aku x mnt, kureng sket

    4. agak-agak ko ade sifat tamak tak...?
    aku x tamak, n member aku pesan jgn tamak dlm forex ni

    5. ko yakin tak yang ko boleh berjaya ang forex ni...?
    InsyaALLAH, aku kena cuba dulu, ramai dah kan jutawan forex kat Malaysia ni kan, apa slahnya kalo aku cuba, tu pon dengan bimbingan korang..heheee

    6. ape yang ko nak sangat belajar pasal forex ni, ape yang ko tertarik sangat...?
    tambah duit poket


    nape tanya soklan camni?

  10. #10
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    240
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hahahha.... bagus-bagus 6 markah aku kasi... terus kan belajar, sebab forex ni bukan senang tapi kalo dah tahu senang lah!...
    sebab aku tanye soalan ni.... biase lah, kalo kat sekolah dulu-dulu kan, kalo ade budak-budak baru kene ragie dulu kan... ni kire ragie lah! hahahaha

  11. #11
    In Profit
    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Dilarang melakukan kegiatan regie/ragging pada ahli baru forex, tapi, jika regie itu memberi kesan positif, amatlah di alu alukan, haha

  12. #12
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Elok masuk belajar kelas forex dulu..belajar serba serbi guna metatrader..guna indi , fibo dan sebagainya...mm juga kena belajar la..kang baru jer berforex..lingkup abis semua duit...susah lak..tak dapek nak menolong...

    kalau nak belajar..bagus refer dengan FLLIZOE....dia ada ajar dari permulaan sampai la pertengahan..kira bagus utk newbies tu...

    nie link dia...terpromot lak

    http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=4576


    ok ciow cin cow..

  13. #13
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    48
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Cool

    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    hahahha.... bagus-bagus 6 markah aku kasi... terus kan belajar, sebab forex ni bukan senang tapi kalo dah tahu senang lah!...
    sebab aku tanye soalan ni.... biase lah, kalo kat sekolah dulu-dulu kan, kalo ade budak-budak baru kene ragie dulu kan... ni kire ragie lah! hahahaha
    waaaaa..aku kena regie kat otai forex, waaa.....nnti senior forex ni dpt ajar aku tambah profit dlm forex ni...hehe


    hahahha.... bagus-bagus 6 markah aku kasi... terus kan belajar, sebab forex ni bukan senang tapi kalo dah tahu senang lah!...
    sebab aku tanye soalan ni.... biase lah, kalo kat sekolah dulu-dulu kan, kalo ade budak-budak baru kene ragie dulu kan... ni kire ragie lah! hahahaha
    ala, 6 marjah je? bagi la 6 pip ke, 60 pip ke, heee


    Dilarang melakukan kegiatan regie/ragging pada ahli baru forex, tapi, jika regie itu memberi kesan positif, amatlah di alu alukan, haha

    regie membina xpe bro, hee, aku x kesah pon

  14. #14
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    48
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Apa beza Belverdere-Real ngan Belvedere-Server ?ada sesape leh cite sket...

  15. #15
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Salam perkenalan

    Hai..saya pon org baru dalam dunia forex ni..especialy dalam fxmalay ni....harap sifu2 disini dapat memberi tunjuk ajar...sekian terima kasih
    r33box

Page 1 of 3 123 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us