BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: Suggestion/comment from FxOpen???

  1. #1
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation Suggestion/comment from FxOpen???

    aku tak pasti la plak kesohehan cite ni..
    tp korang sendri tgk la kat CG.
    ramai orang komplen.
    camne ni???
    ade sape2 bleh bg penjelasan?

    tgk thread ni utk maklumat lanjut.
    SINI.

    sm_scramble sm_scramble sm_scramble
    Last edited by support fxmalay; 02-03-2008 at 06:49 PM. Reason: link not allow
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  2. #2
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ape semue ni? ape kes ni? ingat kan kes ni dah habis masih de lagi scam-scam ni... ape bende spike tu? terang kan cikit...
    hati ni tak tenang lah tengok scam-scam macam ni..

  3. #3
    In Profit zero01's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    skudai
    Posts
    133
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Question

    kiranya kalau modal x besar x kena lah......apa pendapat mrfx???
    Blogger yg teka seberapa
    Registration

  4. #4
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    aku tak pasti la plak kesohehan cite ni..
    tp korang sendri tgk la kat CG.
    ramai orang komplen.
    camne ni???
    ade sape2 bleh bg penjelasan?

    tgk thread ni utk maklumat lanjut.
    SINI.

    sm_scramble sm_scramble sm_scramble
    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    ape semue ni? ape kes ni? ingat kan kes ni dah habis masih de lagi scam-scam ni... ape bende spike tu? terang kan cikit...
    hati ni tak tenang lah tengok scam-scam macam ni..
    Salam,

    Pertama2nya sy memohon maaf kerana mebatalkan link yg anda berikan kerana ia lebih kepada bersifat utk memburukkan pihak kami.

    Berkenaan isu ini, apa yg boleh sy katakan ialah yg anda lihat di forum tersebut ialah sebahagian besar bukan ahli fxmalay yang mana mereka tidak pernah berurusan dgn kami.

    Cuma pandangan dr saya, sekiranya anda mahu buka akaun Maybank, cuba bertanya mengenai kebaikkan dan keburukkan Maybank dari orang yg mempunyai akaun Maybank dan mmg berurusan dengan Maybank dan bukan bertanya kepada org yg tidak pernah mempunyai akaun atau berurusan dgn Maybank. Harap Maklum

    Terima kasih

  5. #5
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    ape semue ni? ape kes ni? ingat kan kes ni dah habis masih de lagi scam-scam ni... ape bende spike tu? terang kan cikit...
    hati ni tak tenang lah tengok scam-scam macam ni..
    Berkenaan dengan isu spike, mana2 broker pon mempunyai permasalah ini kerana spike boleh berlaku bila2 pada pada masa dan ketika pasaran naik atau trun secara mendadak. Untuk maklumat lanjut berkenaan spike/gap, sila rujuk di SINI

    Terima kasih

  6. #6
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    aku tak pasti la plak kesohehan cite ni..
    tp korang sendri tgk la kat CG.
    ramai orang komplen.
    camne ni???
    ade sape2 bleh bg penjelasan?

    tgk thread ni utk maklumat lanjut.
    SINI.

    sm_scramble sm_scramble sm_scramble
    alamak bro.....perkara tu tak tentu kesahihannya...takkan nk bawak sampai sini....

    ramai yg komplen tu sapa bro....bro kenal ke....aku baca tak jumpa pon org kita yg komplen..yg aku nampak yg komplen tu sumer org luar dan nampak gaya mcm dr pihak pesaing dr broker russia je....org kita duk support org luar tu je yg diorg entah kenal atau tidak dan org kita yg duk ada kt situ pon dah ngaku diorg takde dan tak penah buka akaun pon ngan fxmalay...

    sy assume bro pon dah lama kt forum ni...so bro nilai la secara rasional dr pengalaman bro sendiri....buat apa nk ikut n dengar ckp org lain...

    p/s: bro...kata la ada dia ni tak puas hati ngan bro dan duk kutuk2 bro....tetibe dia masuk umah bro pastu duk citer pasal keburukkan bro kt dlm umah bro tu..sbg org malaysia..mmg tindakan dia tu nampak kurang beradap la...agak2 apa bro akan buat kt dia tu....
    Last edited by lord; 02-03-2008 at 10:02 PM.
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  7. #7
    Intraday Master braderped's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    455
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    huhu... ni kes PHD la ni.. Perasaan Hasad Dengki... selagi ia hidup subur dalam hati org Malaysia yang takleh pikir secara rasional.. selagi tu la org Malaysia takkan maju dari segi material mahupun spiritual..
    Nak Upload Imej ? http://www.imagecave.com

    Ingin mengabadikan hari bahagia anda dengan khidmat kami?

  8. #8
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    syukur! syukur! lego ati ni dah terjawab semue ape yang bermain kat pikiran aku sekarang...

  9. #9
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    syukur! syukur! lego ati ni dah terjawab semue ape yang bermain kat pikiran aku sekarang...
    rileks bro....nak buat apa2 pon nilai ikut pengalaman diri sendiri dulu....jgn cepat sgt ikut ckp org...niat org kita takleh baca....byk2 berdoa dan sembahyang utk mintak petunjuk...

    happy trading!!
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  10. #10
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    aku tak pasti la plak kesohehan cite ni..
    tp korang sendri tgk la kat CG.
    ramai orang komplen.
    camne ni???
    ade sape2 bleh bg penjelasan?

    tgk thread ni utk maklumat lanjut.
    SINI.

    sm_scramble sm_scramble sm_scramble
    Bro pernah Depo, trade & Withdraw di FXMalay.
    Pernah kah Bro hadapi masalah sehingga kini?

    Harap Bro menilai sendiri berdasarkan akal fikiran, selidik, dan bukan sekadar dengar begitu sahaja.


    Macam Lord ckp, yang menghentam kebanyakkan tak ada acct dgn FXOpen/Fxmalay.

  11. #11
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    haa...ade semula thread ni..baguih2...
    bkn pe,plik la..
    sy cume nakkan jwpn dri pihak admin,tbe2 ilang plak.
    xbest la plak camtu,ni dah ada semula,kira ok la..
    utk akaun aku,mmg xde mslh.
    aku pon plik gak diorang dok kecoh2 kat forum laen...
    n,mmbe aku pon sangkut USD2k...
    xtau la pe cite...

    1 lg,kalau boleh,sy mntak admin tingkatkan service.
    sowg la membe da request utk withdraw di cabinet,bkn ke kat borang tu ada Auto-Respon? knpa lmbt rely ke emel dia?
    more than 1 day..
    hmmm....

    so sorry,sy bkn nak kondem or nak drop FxMalay.
    Sy sokong sgt2 ade IB kat m'sia ni..
    tp,tlg la bg service y puaskan ati customer,,,
    itu je y sy mnta...

    hrp dpt perhatian dari pihak Admin FxMalay n FxOpen..
    Tq.. sm_cool
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  12. #12
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,164
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    haa...ade semula thread ni..baguih2...
    bkn pe,plik la..
    sy cume nakkan jwpn dri pihak admin,tbe2 ilang plak.
    xbest la plak camtu,ni dah ada semula,kira ok la..
    utk akaun aku,mmg xde mslh.
    aku pon plik gak diorang dok kecoh2 kat forum laen...
    n,mmbe aku pon sangkut USD2k...
    xtau la pe cite...

    1 lg,kalau boleh,sy mintak admin tingkatkan service.
    sowg la membe da request utk withdraw di cabinet,bkn ke kat borang tu ada Auto-Respon? knpa lmbt rely ke emel dia?
    more than 1 day..
    hmmm....

    so sorry,sy bkn nak kondem or nak drop FxMalay.
    Sy sokong sgt2 ade IB kat m'sia ni..
    tp,tlg la bg service y puaskan ati customer,,,
    itu je y sy mnta...

    hrp dpt perhatian dari pihak Admin FxMalay n FxOpen..
    Tq.. sm_cool
    Pasal email tak dpat reply selalunya ada 2 sebab utama:

    1. email masuk dalam 'SPAM' folder. Better suruh member kau check.

    2. Tersalah taip email id... i.e. typo error.
    Benda ni pernah terjadi kat aku.. sepatutnye xxxx.gmail.com tapi masa open acct aku tersilap i.e type email aku menjadi xxx.gkmail.com.
    suruh member kau check kat trader's cabinet-> setting.
    check email id tu betul ke tak.
    Kalu tak betul kena hantar balik documents id kepada [email protected] untuk verification. subjet tu suruh betulkan balik email id tu..
    Last edited by arialun; 02-04-2008 at 11:48 AM.

  13. #13
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by arialun View Post
    Pasal email tak dpat reply selalunya ada 2 sebab utama:

    1. email masuk dalam 'SPAM' folder. Better suruh member kau check.

    2. Tersalah taip email id... i.e. typo error.
    Benda ni pernah terjadi kat aku.. sepatutnye xxxx.gmail.com tapi masa open acct aku tersilap i.e type email aku menjadi xxx.gkmail.com.
    suruh member kau check kat trader's cabinet-> setting.
    check email id tu betul ke tak.
    Kalu tak betul kena hantar balik documents id kepada [email protected] untuk verification. subjet tu suruh betulkan balik email id tu..
    xde kat bulk or xslh emel la bro....
    then die contact no tpon y ada kat main page:Malaysia..
    ade owg pompuan y agkat,loghat utara M'sia..
    dia bgtaw org y bertanggungjawap uruskan withdraw 2 nga tdo...dlm kui 11.30 mse tu...dok call dpn aku...
    seari sblum 2 ada call gak,n owg y agkat tu ckp kete breakdown kat Salak Selatan...

    perkara2 camni y perlu dielakkan utk jaga reputasi FxMalay..
    Aku bkn nak kondem FxMalay,cuma hrp service dpt ditingkatkan...
    itu je...

    hrp anda fhm..
    sama2 melayu,sama2 cari mkn...
    bkn keje aku nak drop orang..
    hrp anda memahami...
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  14. #14
    Elder Analyst mokh997's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    KOTA KINABALU SABAH
    Posts
    586
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hehehehe di fxmalay ni susah nak jumpa org yang ade masalah
    purata yg bermasalah tak sampai 0.2%
    jadi yg bermasalah tu bab draw ni kena faham betul2 akta draw local fxmalay
    anda tidak dibenarkan samasekali deposit melalui lain2 cara selain melalui pihak fxmalay
    jika ade depo guna tt/egold/internal transfer walau 1 sen pun maka kelayakan untuk anda draw melalui local bank terbatal
    itu harus ingat walau anda internal dari acc anda sendiri mcm dari dari mini ke standart
    maka jika ade yg pernah draw melalui tt sila2lah postkan cara2nya di thread yg telah disediakan
    REZEKI YANG HALAL DARI SUMBER YANG HALAL AKAN MEMBAWA BERKAT BERPANJANGAN

    http://fxopen.com?agent=275642


    utkk pemilik saga blm area sabah, pm aku utk join kelab prosboc.

    bagi yg kontraktor tgh mencari projek aku boleh tolong carikan, insyaallah ada projek kalau dh rezeki korang

    tidak ada kejayaan mampu di gapai bersendirian.
    utamakan prinsip hati gajah sama di lapah hati nyamuk sama di cicah.

  15. #15
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts

    Default

    Perghhh...........

    letihnya otak/badan.........

    Nampaknya masih ramai yang tak tahu atau dah lupa,....

    Setiap Awal Bulan Memang amat sibuk.. nak kira REBET dan pelbagai lagi..

    Kena ler pula Ahli semakin hari semakin bertambah....

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    xde kat bulk or xslh emel la bro....
    then die contact no tpon y ada kat main page:Malaysia..
    ade owg pompuan y agkat,loghat utara M'sia..
    dia bgtaw org y bertanggungjawap uruskan withdraw 2 nga tdo...dlm kui 11.30 mse tu...dok call dpn aku...
    seari sblum 2 ada call gak,n owg y agkat tu ckp kete breakdown kat Salak Selatan...

    perkara2 camni y perlu dielakkan utk jaga reputasi FxMalay..
    Aku bkn nak kondem FxMalay,cuma hrp service dpt ditingkatkan...
    itu je...

    hrp anda fhm..
    sama2 melayu,sama2 cari mkn...
    bkn keje aku nak drop orang..
    hrp anda memahami...
    Apa permasalahan sebenarnya?

    Dok cek kat email.. tak ada pula jumpa yang request $2k... $3k ada ler.. tapi settle lama dah.. bulan january. ( ni masih dok cari lagi email tu dimerata2 folder)

    Kenapa tak mintak sahabat tersebut email kan permasalahan mengenai localbank terus ke [email protected]? (Jgn lupa inform no. acc trade)

    Kekadang hairan juga yer....

    Sepatutnya orang yang hadapi masalah yang mengutarakannya....

    Ni orang lain pula.....

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us