BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Results 1 to 7 of 7

Thread: Untuk Beginner

  1. #1
    Bullish
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    63
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Untuk Beginner

    Bagi anda yang baru berkecimpung dalam dunia pemorexan ni, ada beberapa tips untuk anda.

    1. Pilih broker yang anda mudah access, maknanya broker yang anda senang berhubung sama ada untuk deposit, withdrawal ataupun pertanyaan masalah.

    2. mesti ada target. maknanya anda kena set target,, berapa pips nak dapat dalam satu hari. sebagai contoh anda target 20pips satu hari. kalau target tercapai anda hendaklah keluar market. jangan sesekali masuk market setelah target tercapai meskipun anda rasa anda boleh buat profit lagi.

    3. jangan cuba cover trade yang loss untuk hari tersebut. maknanya sekiranya anda target tidak tercapai malah anda loss jangan cuba masuk market untuk recover balik.

    4. bagi mengelakkan kerugian yang banyak anda kena guna Stop Loss (SL). kebiasaannya SL adalah dalam 30pips.

    5. cuba dapatkan jadual forex. ini membantu anda dalam membuat trade.

    Rasanya ini dulu yang dapat dikongsi dan kita jumpa lagi dalam lain topik.

  2. #2
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    356
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by faba View Post
    Bagi anda yang baru berkecimpung dalam dunia pemorexan ni, ada beberapa tips untuk anda.

    1. Pilih broker yang anda mudah access, maknanya broker yang anda senang berhubung sama ada untuk deposit, withdrawal ataupun pertanyaan masalah.

    2. mesti ada target. maknanya anda kena set target,, berapa pips nak dapat dalam satu hari. sebagai contoh anda target 20pips satu hari. kalau target tercapai anda hendaklah keluar market. jangan sesekali masuk market setelah target tercapai meskipun anda rasa anda boleh buat profit lagi.

    3. jangan cuba cover trade yang loss untuk hari tersebut. maknanya sekiranya anda target tidak tercapai malah anda loss jangan cuba masuk market untuk recover balik.

    4. bagi mengelakkan kerugian yang banyak anda kena guna Stop Loss (SL). kebiasaannya SL adalah dalam 30pips.

    5. cuba dapatkan jadual forex. ini membantu anda dalam membuat trade.

    Rasanya ini dulu yang dapat dikongsi dan kita jumpa lagi dalam lain topik.
    additional
    don't be greedy
    don't take revenge
    and the most important thing, have a big account(margin)

  3. #3
    Intraday Master narutohot's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    free forex signal www.fxbom.com
    Posts
    367
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    -0.080
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    bener broo, saya juga misalkan hari ini lose, tidak masuk market dulu, biar psikologi saya membaik dulu soalnya untuk menghindari emotion

  4. #4
    Piplet nuoclairre's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    Bangsar
    Posts
    23
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nixx View Post
    additional
    don't be greedy
    don't take revenge
    and the most important thing, have a big account(margin)
    Betul tu!

    Kalau macam aku, aku pilih broker yg betul2 boleh dipercayai sampai tahap aku leh anggap broker tu mcm bank peribadi aku sndri..bila aku ada duit, sebahagian aku masuk bank, sebahagian masuk unit trust n sebahagian lagi aku masukkan dlm account forex..makin lame makin banyak la duit dlm acc forex aku..

    account yg besar, lebih secure dan leh mampu untuk tahan keadaan psaran forex yg sememangnya mencabar..lupakan niat untuk masukkan sejumlah wang yg terlalu minima kemudian impikan pulangan juta2..mungkin boleh terjadi kalau ada disiplin..cuma sekali lg macam aku kate..disiplin je belum tntu ckp dlm forex sebab kadang2 walaupun selepas kita dah selesaikan tugas kita, faktor lain pulak yg mmbantutkan hasrat kita..market pulak buat hal ke...

    Anggap forex 1 pelaburan bukan perjudian nasib!

    Juz my 2pips

  5. #5
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,828
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nixx View Post
    additional
    don't be greedy
    don't take revenge
    and the most important thing, have a big account(margin)
    geng..camner trade? dah maju?

  6. #6
    Elder Analyst mrfx's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    depan PC
    Posts
    495
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Perfect trader comes from BIG looser...
    belajar dari pengalaman...
    2 y plg pnting bg aku le...
    heheheeeee
    ..::Free USD$100+USD$25..FxMALAY::..
    sm_cool ..::Basic For Newbie+Simple Profit Technicque::..sm_cool




    sm_win "money is not everything but everything needs money"sm_win [/I]

  7. #7
    Bullish
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    98
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mrfx View Post
    Perfect trader comes from BIG looser...
    belajar dari pengalaman...
    2 y plg pnting bg aku le...
    heheheeeee
    Kalo jadi perfect trader belom, kalo jadi looser udah pernah. hehehe

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us