BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.7958$1.8513
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20

Thread: Sistem FOZZY METHOD berdasarkan daily candle

  1. #1
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Sistem FOZZY METHOD berdasarkan daily candle

    Memandangkan byk org byk cara sistem aku ni lak jenis yg kurang sikit skrg ni nak mengadap komputer apa kata aku buka satu tread yg aku dapat dan ada kaji sikit kat ************ yg mana sistem ni menggunakan tf daily jadi bg yg kurang masa nak mengadap pc aku rasa sistem ni sesuai sebab profit dia pun tak mengecewakan so kalau ada yg berminat aku akan attach indi dia dalam ni nanti, mana tahu ada geng2 lain yg cuba sistem ni tapi maybe tak dapat kesesuaian nak menggunakannya jadi kita cuba perbaiki lagi agar trading kita lebih berjaya.

  2. #2
    Bullish komandan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    95
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    1
    Thanked 6 Times in 1 Post

    Default

    salamz!!! oks gak tu! mmg aku x larat nk ngadap com ni seharian! apa2 pn aku ni new cuma nk tumpang test jr indi kau nanti!

  3. #3
    Intraday Master hatisenang's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    Menumbok-Sabah-Malaysia
    Posts
    426
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking Bagus tu...

    Quote Originally Posted by eddy76 View Post
    Memandangkan byk org byk cara sistem aku ni lak jenis yg kurang sikit skrg ni nak mengadap komputer apa kata aku buka satu tread yg aku dapat dan ada kaji sikit kat ************ yg mana sistem ni menggunakan tf daily jadi bg yg kurang masa nak mengadap pc aku rasa sistem ni sesuai sebab profit dia pun tak mengecewakan so kalau ada yg berminat aku akan attach indi dia dalam ni nanti, mana tahu ada geng2 lain yg cuba sistem ni tapi maybe tak dapat kesesuaian nak menggunakannya jadi kita cuba perbaiki lagi agar trading kita lebih berjaya.
    Sangat dialu-alukan En. Eddy76, lagi cepat lagi bagus.. pertandingan nak mula dah besok ni.. happy trading.
    Jurnal "Trade Cara Mudah Tapi Susah Nak Terangkan" JOURNAL CLOSED -08/08/08

    StocHasTic - Simple Happy Tool
    Jom FOREX with fxOpen
    MyForexBlog
    Trial Private System

  4. #4
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eddy76 View Post
    Memandangkan byk org byk cara sistem aku ni lak jenis yg kurang sikit skrg ni nak mengadap komputer apa kata aku buka satu tread yg aku dapat dan ada kaji sikit kat ************ yg mana sistem ni menggunakan tf daily jadi bg yg kurang masa nak mengadap pc aku rasa sistem ni sesuai sebab profit dia pun tak mengecewakan so kalau ada yg berminat aku akan attach indi dia dalam ni nanti, mana tahu ada geng2 lain yg cuba sistem ni tapi maybe tak dapat kesesuaian nak menggunakannya jadi kita cuba perbaiki lagi agar trading kita lebih berjaya.
    macam mana percubaan ko terhadap indi ni eddy?
    aku dulu pernah gak monitor indi dalam satu minggu.., tapi aku dapati tak banyak post yg boleh aku enter dalam satu minggu memandang banyak yang tak cukup syarat. so, aku stop dulu lah..

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Kalau ikut aku dah try lama tahun lepas tapi tak berapa menjadi tapi lepas aku ikut balik tread ni kat ************ aku jumpa teknik ni ada persamaan dgn 8and8 method, jadi lepas aku fahamkan balik baru aku dapat cara menggunakannya memang sesuai bg org yg kurang masa sebab boleh buka masa pepagi candle baru membentuk. Kita try sesama balik mcm mana aku cuba explain apa yg aku dah faham. Aku nak attacd indi tapi tak reti lak mcm mana sapa leh ajar.

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eddy76 View Post
    Kalau ikut aku dah try lama tahun lepas tapi tak berapa menjadi tapi lepas aku ikut balik tread ni kat ************ aku jumpa teknik ni ada persamaan dgn 8and8 method, jadi lepas aku fahamkan balik baru aku dapat cara menggunakannya memang sesuai bg org yg kurang masa sebab boleh buka masa pepagi candle baru membentuk. Kita try sesama balik mcm mana aku cuba explain apa yg aku dah faham. Aku nak attacd indi tapi tak reti lak mcm mana sapa leh ajar.
    Camne bos caranya?

    Post le screen short nya skali.

    Postkan skali indi2 pe yg nak pakai.

    Leh kita sesama cuba,

    leh sesama kita improvekan ia.

    sm_happy
    toothy9 toothy9 toothy9

  7. #7
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Masalah aku nak upload indi ni mcm mana sapa tahu ajar aku sikit

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eddy76 View Post
    Masalah aku nak upload indi ni mcm mana sapa tahu ajar aku sikit
    ala...

    kau email je smuanya kat aku,

    nti aku tolong masukkan kat trade ni.

    sm_happy
    toothy9 toothy9 toothy9

  9. #9
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by eddy76 View Post
    Masalah aku nak upload indi ni mcm mana sapa tahu ajar aku sikit
    ok camni eddy.,
    1'st ko reply post baru atau ko edit post ko yg terdahulu., pastu ko scroll down ke bawah dan ko akan nampak kolum 'Additional Options' dan ko akan jumpa button 'Manage Attachments' dan ko klick button tu..
    Pastu ko masukkan apa2 fail yg ko suka mengikut maximum fail yg dibenarkan..,
    sekiranya fail2 yg ko nak masuk tu besar melebihi saiz yg dibenarkan., ko uploadkan dulu ke free hosting/space yg ko ada dan ko bg link kat 'Manage Attachments' tadi.
    Harap boleh membantu..,kalau tak boleh ko email jer kat lebai69 tu.. biar dia buat bg pihak ko..

  10. #10
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Ok terima kasih guy ni aku dah siapkan template boleh dw harap korang semua tahu mana nak masukan fail tu
    Attached Files Attached Files

  11. #11
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default



    Ok ni adalah cth mcm mana nak entry guna signal fozzy ni yg menarik cuma guna kat daily jadi kita tak payah nak monitor sgt cuma sl bg teknik ni besarlah sikit. Ok pertama line berwarna biru muda itu ada lah rsi8, merah ema 8 dan line biru ema 100. Hanya entry jika line rsi8 cross dgn line ema8. Tapi nak cantik hanya buka long jika line ema 8 dan rsi 8 cross line ema 100. Kalau tak nak guna ema100 boleh juga guna stoch 14 3 3 bila melepasi line 20 boleh lah buka long kalau short lak sebaliknya lah. Cara nak letak sl pula rujuk ATR hanya letak 70% sahaja sl. Mcm jumaat aku kena sl kat gj 80 pip kira tak ada rezeki lah tapi euraud,audusd menjadi jadi aku nak try dua pair ni dulu dgn teknik ni nampak pun pair ni kurang sikit ganasnya so kawan2 bolehlah cuba. Sebelum terlupa ada juga yg suggest lihat level 50 pada rsi 8 atas 50 long bawah 50 short.

    Ok mana yg nak cuba bolehlah tgk pair eurusd sebab dah cross jumaat pun tak jatuh byk cuma stoch tak cantik lagi nak entry long. Selamat mencuba. Kalau ada yg boleh diperbaiki lagi teknik ni kita cuba selesaikan bersama.

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Nampaknya fozzy signal ada beberapa pair yg sudah bersilang:

    Long:
    GBPUSD sl:1.9813
    EURUSD (masih kekal trend long) sl: 1.3428

    Short:
    USDJPY sl:122.09
    USDCHF sl:1.2308

    So mari kita lihat 4 pair ni mana yg akan menghasilkan profit dan mana akan hit sl

  13. #13
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Nampaknya 4 pair signal fozzy hari ni sudah membuahkan hasil. Alhamdulillah rezeki.

  14. #14
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    12
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Signal fozzy hari ni:

    GBPJPY: short sl:242.25
    EURJPY : short sl:164.32

    Adakah signal akan menghasilkan profit lagi mari kita lihat sl atau profit tapi apa pun aku tunggu signal 1h kasi jatuh dulu baru entry sebab setiap yg rendah akan naik dulu.

  15. #15
    Intraday Master Gdien's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    MAL->TRG->K.TRG
    Posts
    485
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    eddy, berapa SL yg 'afdal' utk pakai indi ni?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us