BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.812$1.868
Results 1 to 9 of 9

Thread: Saya budak baru belajar..

  1. #1
    Piplet ngobok's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    2
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Saya budak baru belajar..

    Salam semua!

    Saya org baru kat sini..sm_smile

    Sila - sila lah bagi tunjuk ajar..

  2. #2
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by ngobok View Post
    Salam semua!

    Saya org baru kat sini..sm_smile

    Sila - sila lah bagi tunjuk ajar..
    Welcome to FXMalay's Forum...

    Kedatangan anda amat dialu2kan...

    Jangan lupa...lakukan 100post berkualiti dan dapatkn bonus 25usd ke dalam akaun trading anda.

    Terima kasih

  3. #3
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya pun budak baru kat sini.
    pada support fxmalay, terima kasih diucapkan. saya respek kat u, usaha dan inisiatif pihak anda amat dihagai. dan cara anda melayan kami dengan sopan dan beradap. profesional.

    pada yg merasakan korang dah otai tu, sebagai org baru kat sini, kami amat memerlukan otai2 yg berpengalaman untuk kami jadikan panduan dan guide kami atas landasan forex ni.
    sekiranya terdapat soalan2 yang pada anggapan otai2 adalah soalan bodoh, janganlah kamu semua mentertawakan atau memaki-hamun, biar sebodoh manapun soalannya.

    kalu kami dah tau/berilmu macam otai2 semua, takkan kami nak tanya soalan2 bodoh tu ataupun pada pandangan anda kami ni disyaki cuba untuk mendapatkan wang mudah dengan post di thread ni sebanyak2nya.. mungkin juga salah satu sebab utk kami post kat sini... sebagai inisiatif... tetapi ia juga sebagai 1 bentuk promosi utk meramai dan mempromosikan fxmalay ni. so this is win-in situation.

    ingatlah sewaktu anda bermula diforex dahulu, begitu payah nak belajar dan memahaminya. begitulah juga keadaan kami pada masa ini. perbezaan tahap kami orang baru dengan otai2 adalah seperti kami ni budak tadika dan otai2 semua dah graduate U.

    insyaallah, setelah kami dapat memahami dan menguasai ilmu dan kemahiran forex ini, kami pula akan mendidik org lain pula dengan ilmu dan kemahiran yg telah ada.

    sekian, terima kasih sekali lg.
    sm_win


  4. #4
    FXMalay Supporter arialun's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Taiping, Bukit Subang & Shah Alam.
    Posts
    1,310
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.200
    Thanks
    7
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by PulunSakan View Post
    saya pun budak baru kat sini.
    pada support fxmalay, terima kasih diucapkan. saya respek kat u, usaha dan inisiatif pihak anda amat dihagai. dan cara anda melayan kami dengan sopan dan beradap. profesional.

    pada yg merasakan korang dah otai tu, sebagai org baru kat sini, kami amat memerlukan otai2 yg berpengalaman untuk kami jadikan panduan dan guide kami atas landasan forex ni.
    sekiranya terdapat soalan2 yang pada anggapan otai2 adalah soalan bodoh, janganlah kamu semua mentertawakan atau memaki-hamun, biar sebodoh manapun soalannya.

    kalu kami dah tau/berilmu macam otai2 semua, takkan kami nak tanya soalan2 bodoh tu ataupun pada pandangan anda kami ni disyaki cuba untuk mendapatkan wang mudah dengan post di thread ni sebanyak2nya.. mungkin juga salah satu sebab utk kami post kat sini... sebagai inisiatif... tetapi ia juga sebagai 1 bentuk promosi utk meramai dan mempromosikan fxmalay ni. so this is win-in situation.

    ingatlah sewaktu anda bermula diforex dahulu, begitu payah nak belajar dan memahaminya. begitulah juga keadaan kami pada masa ini. perbezaan tahap kami orang baru dengan otai2 adalah seperti kami ni budak tadika dan otai2 semua dah graduate U.

    insyaallah, setelah kami dapat memahami dan menguasai ilmu dan kemahiran forex ini, kami pula akan mendidik org lain pula dengan ilmu dan kemahiran yg telah ada.

    sekian, terima kasih sekali lg.
    sm_win
    Bukan 'soalan bodoh' yang dipertikaikan. Tak wujud isu itu, lebih2 lagi di sini tujuan kita utk bertukar & berkongsi pengalaman & maklumat, dan sesama membantu demi 'kekayaan kita.. muahahaha..sm_win .

    Cuma kalu boleh, bagi newbie2 yang baru join forum ni, rajin2 lah dahulu selak & belek existing threat/post yang sedia ada dulu, agar soalan yang sama tidak diulang banyak kali.. yea..

  5. #5
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    hahaha. AKu main FX sebab dah serik kena tipu ngan HYIP. Ok tak pengalaman ni?
    Is Cookin!!!

  6. #6

  7. #7
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by TheRock View Post
    hahaha. AKu main FX sebab dah serik kena tipu ngan HYIP. Ok tak pengalaman ni?
    sama lah kita. dari MLM ke Hyip, dan dari hyip jugak lah saya mengenali forex lak. walaupun banyak rugi wang dan masa, syukur jugak lah, akhirnya diketemukan dgn forex.

    inilah hikmahnya, setelah saya menghabiskan usia saya selama kira2 5 tahun, awal tahun 2007 baru nampak lubang dan peluang forex ni. forex lak terjun tiruk, rugi lah jawapannya.

    saya telah trade kat market.... secara semberono, hasilnya dari >1k tinggal nyawa2 ikan $60 pada hujung april, bukan tak studi tapi rupa2nya selain studi (buku sahaja lebih dari 1 kaki tingginya, ngalah buku2 masa studi dulu, patutlah dulu ada org kata kalu nak mahir forex ni, studi ngalah kan nak ambik degree, ingatkan kwn tu tak berapa cerdik atau sengaja mengada2kan cerita, rupa2nya memang betul apa yg dikatakannya, dah berlaku pun pada saya)

    kadang2 rasa blur lak. darah tinggi kut.

    ada banyak perkara lain berkaitan forex nie seperti MM, disiplin trade dll.
    bulan 5 ni saya cuba menguasai ilmu secara lebih teratur dgn beli lagi buku, joint kursus, study dll. next kursus lusa. belajar dgn sifu imra lak.

    rasanya terlalu banyak perkara kena buat dalam satu masa, dengan hal keluarga, niaga dan lain2.

    ya allah bantu lah hamba mu yang lemah dan cuai ini
    amin


  8. #8
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Posts
    31
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saye sudah memberikan e book pade seorang yanmg meminya kemarin, sila sampaikan permintaan e book bahasa melayu pade saye. semua percuma,tq

  9. #9
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    19
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Assalamualaikum !!

    Saya pun budak baru belajar... baru jer register kat forum ni.. harap agar ramai senior yg dapat membantu..

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us