BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: DB For Current Issues Regarding Leverage

  1. #1
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Exclamation DB For Current Issues Regarding Leverage

    Salam semua....

    Memandangkan isu ini sedang hangat di perkatakan, maka thread ini di buka bagi menjelaskn kepada semua pihak berkenaan isu leverage ini.

    Segala persoalan boleh diajukan di sini dan pihak FXMalay dan juga pihak FXOpen serta cawangan FXOpen yang lain akan cuba memberikan penerangan yang terbaik supaya semua pihak dapat memahami dengan jelas penggunaan leverage dlm FOREX.

    Bagi memudahkn perbincangan, adalah di sarankan agar anda menggunakan bahasa Inggeris supaya pihak FXOpen dapat memahami persoalan anda.

    Bagi yg mengalami masalah utk bertanya dalam English..anda boleh bertanya menggunakan bahasa melayu dan pihak FXMalay akan membantu untuk alih bahasa ke Inggeris.

    Terima kasih

  2. #2
    In Profit dokgitu's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    179
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Bincang Hukum Main Forex - Bahas Sikit

    KITA BINCANG BERSAMA.SEDUTAN DARI WEB USTAZ ZAHARUDDIN

    KLIK WEB DIA LERRR

    Pelaburan Dan Meniaga FOREX

    Oleh

    Zaharuddin Abd Rahman

    http://www.zaharuddin.net/

    http://www.zaharuddin.net/index.php?...d=649&Itemid=7



    SETERUSNYA KITA BINCANG BERSAMA

    HIDUP FXOPEN - MR LORD U ARE THE BEST FRIEND

  3. #3
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    245
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ni ada rujukan utk sama2 rujuk
    http://www.kodanaglobal.com/index.php?q=node/24

    majulah forex untuk negara


  4. #4
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Memandangkn pihak kami telah menyediakan thread khas utk membincangkn berkenaan isu ini, maka sy pindahkn post anda ke thread ini.

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    18
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default kena spike

    Quote Originally Posted by support fxmalay View Post
    Memandangkn pihak kami telah menyediakan thread khas utk membincangkn berkenaan isu ini, maka sy pindahkn post anda ke thread ini.
    minta ampun mintak maaf.
    aku tak tau nak tuju kat mana masaalah aku ni.
    baru hari yg ke2 aku main ngan fxopen.

    masaalah aku jam 23.50 waktu tertera pd chart, lbh kurang 5.50pagi waktu kita, hal aku takut berlaku juga pd aku.

    aku kena spike
    lincau depo aku terhutang lg plak.

    harap support tlg selesaikan segera.

    aku dh call nombor2 h.fon (m'sia) yg ada kat web tu, tp tak berjawab. aku faham, waktu org tengah tidor. tapi aku panik. maafkan aku.

  6. #6
    Piplet
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    18
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by abc View Post
    minta ampun mintak maaf.
    aku tak tau nak tuju kat mana masaalah aku ni.
    baru hari yg ke2 aku main ngan fxopen.

    masaalah aku jam 23.50 waktu tertera pd chart, lbh kurang 5.50pagi waktu kita, hal aku takut berlaku juga pd aku.

    aku kena spike
    lincau depo aku terhutang lg plak.

    harap support tlg selesaikan segera.

    aku dh call nombor2 h.fon (m'sia) yg ada kat web tu, tp tak berjawab. aku faham, waktu org tengah tidor. tapi aku panik. maafkan aku.
    salam....
    pukol 6.34 pagi waktu m'sia aku buka email,
    penyata diberikan memang lost dan terhutang lagi.

    support tolong saya.

  7. #7
    In Profit maniaci's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    191
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nak tanye nii spike kat pair maner???

  8. #8
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    474
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by abc View Post
    minta ampun mintak maaf.
    aku tak tau nak tuju kat mana masaalah aku ni.
    baru hari yg ke2 aku main ngan fxopen.

    masaalah aku jam 23.50 waktu tertera pd chart, lbh kurang 5.50pagi waktu kita, hal aku takut berlaku juga pd aku.

    aku kena spike
    lincau depo aku terhutang lg plak.

    harap support tlg selesaikan segera.

    aku dh call nombor2 h.fon (m'sia) yg ada kat web tu, tp tak berjawab. aku faham, waktu org tengah tidor. tapi aku panik. maafkan aku.
    sila nyatakan no akaun trading anda.

    atau anda boleh emailkan no akaun dan no transaksi ke [email protected]

    akaun anda akan di betulkn semula.

    Notice: Tidak boleh trade ketika spike/gap dan segala transaksi ketika berlaku spike di anggap terbatal. Maka mereka yg untung ketika spike akan di ambil semula profit dan mereka yg rugi akan di refund. Harap Maklum
    Last edited by support fxmalay; 01-31-2008 at 03:48 AM.

  9. #9
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    "Notice: Tidak boleh trade ketika spike/gap dan segala transaksi ketika berlaku spike di anggap terbatal. Maka mereka yg untung ketika spike akan di ambil semula profit dan mereka yg rugi akan di refund. Harap Maklum"

    Bagusnya fxopen, aku ada trade guna broker lain. Ada gap/spike mcm yg dicakapkan, bila aku argue dan complaint dgn diaorg ckp menda tu mmg
    automatik(mcm le aku xtau limit order automatik) jd x bole refund.

    Dah ler broker tu spread tinggi. Nampaknya aku kena beralih kepada fxmalay jugak ler. Cuma aku risau fxmalay ni guna MT4, aku cuba trade news guna platform MT4 fxmalay, time news kuar, aku xtau kemana direction market sbb candle x kuar lgsg, server overload ke apa? Lepas 5 mins kot baru kuar, itupun selepas aku restart balik application. Jadi sbb tu aku risau nak guna FXmalay nyer..

    Lagi satu kalau mcm saya yg suka news trading ni, guna akaun standard fxmalay spread dia tinggi tak time news, ke mmg fix utk setiap pair?

    Harap dapat jawapan. Terima kasih
    Last edited by sipekan; 02-01-2008 at 03:54 PM. Reason: Kasi soalan clear skit...

  10. #10
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts
    Quote Originally Posted by sipekan View Post
    "Notice: Tidak boleh trade ketika spike/gap dan segala transaksi ketika berlaku spike di anggap terbatal. Maka mereka yg untung ketika spike akan di ambil semula profit dan mereka yg rugi akan di refund. Harap Maklum"

    Bagusnya fxopen, aku ada trade guna broker lain. Ada gap/spike mcm yg dicakapkan, bila aku argue dan complaint dgn diaorg ckp menda tu mmg
    automatik(mcm le aku xtau limit order automatik) jd x bole refund.

    Dah ler broker tu spread tinggi. Nampaknya aku kena beralih kepada fxmalay jugak ler. Cuma aku risau fxmalay ni guna MT4, aku cuba trade news guna platform MT4 fxmalay, time news kuar, aku xtau kemana direction market sbb candle x kuar lgsg, server overload ke apa? Lepas 5 mins kot baru kuar, itupun selepas aku restart balik application. Jadi sbb tu aku risau nak guna FXmalay nyer..

    Lagi satu kalau mcm saya yg suka news trading ni, guna akaun standard fxmalay spread dia tinggi tak time news, ke mmg fix utk setiap pair?

    Harap dapat jawapan. Terima kasih

    heran lak.. punya ramai yg tumpu di mt4 bila NEWS, ni terbalik lak..

    zaman aku kat MV, aku asyik intai mt4 jer.....


    huhueheuhue


    pasal kes lain lak...

    ada broker pilih spread tinggi masa news..... contoh MV

    ada broker pilih spike tak dikira........... contoh fxmalay/fxopen


    pilihan ditangan anda

  11. #11
    Old Member lord's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Peaceful Earth
    Posts
    932
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.050
    Thanks
    4
    Thanked 3 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by sipekan View Post
    "Notice: Tidak boleh trade ketika spike/gap dan segala transaksi ketika berlaku spike di anggap terbatal. Maka mereka yg untung ketika spike akan di ambil semula profit dan mereka yg rugi akan di refund. Harap Maklum"

    Bagusnya fxopen, aku ada trade guna broker lain. Ada gap/spike mcm yg dicakapkan, bila aku argue dan complaint dgn diaorg ckp menda tu mmg
    automatik(mcm le aku xtau limit order automatik) jd x bole refund.

    Dah ler broker tu spread tinggi. Nampaknya aku kena beralih kepada fxmalay jugak ler. Cuma aku risau fxmalay ni guna MT4, aku cuba trade news guna platform MT4 fxmalay, time news kuar, aku xtau kemana direction market sbb candle x kuar lgsg, server overload ke apa? Lepas 5 mins kot baru kuar, itupun selepas aku restart balik application. Jadi sbb tu aku risau nak guna FXmalay nyer..

    Lagi satu kalau mcm saya yg suka news trading ni, guna akaun standard fxmalay spread dia tinggi tak time news, ke mmg fix utk setiap pair?

    Harap dapat jawapan. Terima kasih
    bro...aku ngan fxmalay dah lama dah..dr sejak fxegypt lagi...tak penah plak jadi time news 5minit baru candle kuar....kalu setakat below 5saat tu penah la jugak aku alami..

    pasal spread...dont worry bro...fixed spread...
    Never Say Never
    Don't trade hard but trade smart
    __________________________

    <<--FREE Forex Sources-->>

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    5
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by lord View Post
    bro...aku ngan fxmalay dah lama dah..dr sejak fxegypt lagi...tak penah plak jadi time news 5minit baru candle kuar....kalu setakat below 5saat tu penah la jugak aku alami..

    pasal spread...dont worry bro...fixed spread...
    Kira bukan kebiasaan la problem yg aku alami tu. Kalau time news spread maintain cun la...nanti aku cuba

  13. #13
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,157
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 152 Times in 111 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by sipekan View Post
    "Notice: Tidak boleh trade ketika spike/gap dan segala transaksi ketika berlaku spike di anggap terbatal. Maka mereka yg untung ketika spike akan di ambil semula profit dan mereka yg rugi akan di refund. Harap Maklum"

    Bagusnya fxopen, aku ada trade guna broker lain. Ada gap/spike mcm yg dicakapkan, bila aku argue dan complaint dgn diaorg ckp menda tu mmg
    automatik(mcm le aku xtau limit order automatik) jd x bole refund.


    Dah ler broker tu spread tinggi. Nampaknya aku kena beralih kepada fxmalay jugak ler. Cuma aku risau fxmalay ni guna MT4, aku cuba trade news guna platform MT4 fxmalay, time news kuar, aku xtau kemana direction market sbb candle x kuar lgsg, server overload ke apa? Lepas 5 mins kot baru kuar, itupun selepas aku restart balik application. Jadi sbb tu aku risau nak guna FXmalay nyer..

    Lagi satu kalau mcm saya yg suka news trading ni, guna akaun standard fxmalay spread dia tinggi tak time news, ke mmg fix utk setiap pair?

    Harap dapat jawapan. Terima kasih
    broker mana tu bro, nak tahu gak.

  14. #14
    Bullish
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    48
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kenapa saya tengok subjek asal thread ni macam tidak dibincang kan?




    Quote Originally Posted by support fxmalay View Post
    Salam semua....

    Memandangkan isu ini sedang hangat di perkatakan, maka thread ini di buka bagi menjelaskn kepada semua pihak berkenaan isu leverage ini.

    Segala persoalan boleh diajukan di sini dan pihak FXMalay dan juga pihak FXOpen serta cawangan FXOpen yang lain akan cuba memberikan penerangan yang terbaik supaya semua pihak dapat memahami dengan jelas penggunaan leverage dlm FOREX.

    Bagi memudahkn perbincangan, adalah di sarankan agar anda menggunakan bahasa Inggeris supaya pihak FXOpen dapat memahami persoalan anda.

    Bagi yg mengalami masalah utk bertanya dalam English..anda boleh bertanya menggunakan bahasa melayu dan pihak FXMalay akan membantu untuk alih bahasa ke Inggeris.

    Terima kasih

  15. #15
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    waktu bile spike ni biase kuar? pair ape yang biase ade spike ni?

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us