BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8426$1.8996
Results 1 to 10 of 10

Thread: Jom Meriahkan Forum FXMalay.

  1. #1
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    152
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Jom Meriahkan Forum FXMalay.

    Buat kengkawan budiman smua...

    Sejak kebelakangan ni, saya dapati forum FXMalay ni semakin suram.

    Kenapa?

    Mengapa?

    Bagaimana cara untuk mengembalikan kemeriahan tersebut?

    Buat kengkawan yang budiman, sila beri pendapat dan cadangan bagaimana untuk mengembalikan kemeriahan forum ini.

    Saya sebagai ahli forum FXMalay rasa berbangga dengan adanya forum ini dan terasa ingin forum ini semeriah forum2 lain seperti forum cari, moc, nogold dsbgainya.

    Diharap smua traders menyokong forum ini (FXMalay).

    Kemukakanle pepe masaalah, insyaallah akan terjawab disini... disini... disini...

    toothy9

  2. #2
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by anuar View Post
    Buat kengkawan budiman smua...

    Sejak kebelakangan ni, saya dapati forum FXMalay ni semakin suram.

    Kenapa?

    Mengapa?

    Bagaimana cara untuk mengembalikan kemeriahan tersebut?

    Buat kengkawan yang budiman, sila beri pendapat dan cadangan bagaimana untuk mengembalikan kemeriahan forum ini.

    Saya sebagai ahli forum FXMalay rasa berbangga dengan adanya forum ini dan terasa ingin forum ini semeriah forum2 lain seperti forum cari, moc, nogold dsbgainya.

    Diharap smua traders menyokong forum ini (FXMalay).

    Kemukakanle pepe masaalah, insyaallah akan terjawab disini... disini... disini...

    toothy9
    Bos...

    Cam x brapa meriah je trade ni.

    hehehe
    toothy9 toothy9 toothy9

  3. #3
    In Profit PulunSakan's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    253
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    betul gak tu,

    pendapat saya ada satu perkara yg saya nampak mungkin menyebabkan berlakunya kekurangan pengunjung ke forum ini berbanding dengan sebelum ni.
    Iaitu; micro akaun yg diwar2kan tersebut belum boleh dilaksanakan lagi oleh pentadbiran fxegypt, belum lg released.

    saya berpendapat sebahagian besar dari ahli fxmalay adalah terdiri dari trader yg pernah dan biasa melakukan trading di *********, bahkan masih mempunyai akaun dan berurusniaga di MV lagi.

    Kelebihan ********* (ni bukan promosi) yg tiada pada broker yg lain ialah;

    1. menggunakan platform streamster adalah sangat bagus dan mesra pengguna bagi sesiapa yg baru menceburi dunia forex (walaupun ketepatannya diragui)
    2. Program affiliate yg dijlnkan oleh MV adalah sangat berbaloi kerana dapat mempromosikan MV dengan pantas
    3. Satu lagi kemudahan yg disediakan oleh MV yg sangat menarik utk dijadikan bahan promosi ialah hadiah usd 5 didepositkan kepada setiap akaun baru. Walaupun kecil tetapi ia amat menyeronokan dan pembakar semangat bagi newbie utk memulakan live trade secepat mungkin.
    4. modal permulaan pulak yang dicanangkan adalah serendah usd1 amat menyedapkan hati newbie.
    5. trade boleh menggunakan Cuma sebahagian kecil modal seperti 10 point bersamaan usd 0.10, juga memberi kelebihan yg ketara kepada MV.

    Di sinilah pentingnya broker2 utk menyediakan kemudahan yg setaraf dengan MV. Pada pandangan saya micro akaun adalah sebagai alternatif yg berkesan utk menarik trader2.sm_cool

    Apabila terdengar khabar angin yg tidak berapa baik berkenaan MV dan egold, mereka2 ini mencari altenatif lain selain MV. sm_upset

    Apabila terdengar berita yg fxegypt akan melancarkan akaun mikro yg memberikan banyak kelebihan kepada trader, mereka2 ini lah yg menyerbu dan memulakan promosi utk menarik rakan2 menggunakan kemudahan fxegypt pula. Dengan sejarah mereka menggunakan MV sebagai broker pertama yg mesra pengguna dan tidak banyak kerenah utk deposit dan menjalankan urusan, sudah tentulah mereka ini mengharapkan kemudahan yg sama dari broker yg lain ini.

    Apabila yg ditunggu tidak kunjung tiba, mereka2 ini secara beransur2 jarang memasuki forum ini sebagai pengunjung yg aktif. Mungkin masuk forum ini juga, tetapi sebagai pembaca sahaja. Apatah lg maklumat berkaitan mikro akaun fxegypt ini boleh didapati di forum lain seperti ng dan cg.

    Pada pandangan saya, sebaik sahaja akaun mikro dilancarkan, mereka2 ini akan kembali mengunjungi forum ini, apatah lg dengan beberapa insentif yg ditawarkan oleh fxegypt dan fxmalay seperti hadiah usd 100 utk trader yg mengepos 100 posting (good strategy 2 attract newbie n oldie..he he). sm_cool

    usah lah risau, yg penting, kitayg ada nilah yg kena memeriahkan forum ni. lama2 nanti penuh lah semula dengan yg lain2.

    sekian
    Last edited by PulunSakan; 06-12-2007 at 12:27 PM.


  4. #4
    In Profit
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    134
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by PulunSakan View Post
    betul gak tu,

    pendapat saya ada satu perkara yg saya nampak mungkin menyebabkan berlakunya kekurangan pengunjung ke forum ini berbanding dengan sebelum ni.
    Iaitu; micro akaun yg diwar2kan tersebut belum boleh dilaksanakan lagi oleh pentadbiran fxegypt, belum lg released.

    saya berpendapat sebahagian besar dari ahli fxmalay adalah terdiri dari trader yg pernah dan biasa melakukan trading di *********, bahkan masih mempunyai akaun dan berurusniaga di MV lagi.

    Kelebihan ********* (ni bukan promosi) yg tiada pada broker yg lain ialah;

    1. menggunakan platform streamster adalah sangat bagus dan mesra pengguna bagi sesiapa yg baru menceburi dunia forex (walaupun ketepatannya diragui)
    2. Program affiliate yg dijlnkan oleh MV adalah sangat berbaloi kerana dapat mempromosikan MV dengan pantas
    3. Satu lagi kemudahan yg disediakan oleh MV yg sangat menarik utk dijadikan bahan promosi ialah hadiah usd 5 didepositkan kepada setiap akaun baru. Walaupun kecil tetapi ia amat menyeronokan dan pembakar semangat bagi newbie utk memulakan live trade secepat mungkin.
    4. modal permulaan pulak yang dicanangkan adalah serendah usd1 amat menyedapkan hati newbie.
    5. trade boleh menggunakan Cuma sebahagian kecil modal seperti 10 point bersamaan usd 0.10, juga memberi kelebihan yg ketara kepada MV.

    Di sinilah pentingnya broker2 utk menyediakan kemudahan yg setaraf dengan MV. Pada pandangan saya micro akaun adalah sebagai alternatif yg berkesan utk menarik trader2.sm_cool

    Apabila terdengar khabar angin yg tidak berapa baik berkenaan MV dan egold, mereka2 ini mencari altenatif lain selain MV. sm_upset

    Apabila terdengar berita yg fxegypt akan melancarkan akaun mikro yg memberikan banyak kelebihan kepada trader, mereka2 ini lah yg menyerbu dan memulakan promosi utk menarik rakan2 menggunakan kemudahan fxegypt pula. Dengan sejarah mereka menggunakan MV sebagai broker pertama yg mesra pengguna dan tidak banyak kerenah utk deposit dan menjalankan urusan, sudah tentulah mereka ini mengharapkan kemudahan yg sama dari broker yg lain ini.

    Apabila yg ditunggu tidak kunjung tiba, mereka2 ini secara beransur2 jarang memasuki forum ini sebagai pengunjung yg aktif. Mungkin masuk forum ini juga, tetapi sebagai pembaca sahaja. Apatah lg maklumat berkaitan mikro akaun fxegypt ini boleh didapati di forum lain seperti ng dan cg.

    Pada pandangan saya, sebaik sahaja akaun mikro dilancarkan, mereka2 ini akan kembali mengunjungi forum ini, apatah lg dengan beberapa insentif yg ditawarkan oleh fxegypt dan fxmalay seperti hadiah usd 100 utk trader yg mengepos 100 posting (good strategy 2 attract newbie n oldie..he he). sm_cool

    usah lah risau, yg penting, kitayg ada nilah yg kena memeriahkan forum ni. lama2 nanti penuh lah semula dengan yg lain2.

    sekian
    yup...

    aku stuju 150% pendapat bos ni

    mmg smua mnunggu mini acc yang diuar2kan tu

    bukan smua mampu kluarkan modal bnyak utk invest camni

    mcm aku ni cuma penoreh getah, hnya mampu bermula ngan modal kecik2lan je.

    dulu mmg ada.. buka acc je dpt 25usd... tp sayang... satu post je memadai utk jumpa cik marginah klau tersalah amsuk post...

    jika acc mini dh di kuat kuasa kan ke amat best tu...

    baby
    toothy9 toothy9 toothy9

  5. #5
    Bullish
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    36
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Logo Rasmi

    Tuan Admin,

    Nak tanya sikit, xsalah ker di website Fxmalay ada logo rasmi kerajaan malaysia. Bukan apa takut nanti tiba-tiba jer kena ban sebab guna tanpa kebenaran atau sebagainya. Sebab setahu saya bukan sebarangan boleh guna lambang itu.

    Ini pendapat peribadi saya dan untuk kemajuan Fxmalay takut jadi macam CTOS dah bertahun operasi nak jatuh sekejap jer dengan mcm2 salah.

  6. #6
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,297
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 55 Times in 31 Posts
    Quote Originally Posted by lobai69 View Post
    yup...

    aku stuju 150% pendapat bos ni

    mmg smua mnunggu mini acc yang diuar2kan tu

    bukan smua mampu kluarkan modal bnyak utk invest camni

    mcm aku ni cuma penoreh getah, hnya mampu bermula ngan modal kecik2lan je.

    dulu mmg ada.. buka acc je dpt 25usd... tp sayang... satu post je memadai utk jumpa cik marginah klau tersalah amsuk post...

    jika acc mini dh di kuat kuasa kan ke amat best tu...

    baby
    bukan mini tapi micro


    Quote Originally Posted by PulunSakan View Post
    betul gak tu,

    pendapat saya ada satu perkara yg saya nampak mungkin menyebabkan berlakunya kekurangan pengunjung ke forum ini berbanding dengan sebelum ni.
    Iaitu; micro akaun yg diwar2kan tersebut belum boleh dilaksanakan lagi oleh pentadbiran fxegypt, belum lg released.

    saya berpendapat sebahagian besar dari ahli fxmalay adalah terdiri dari trader yg pernah dan biasa melakukan trading di *********, bahkan masih mempunyai akaun dan berurusniaga di MV lagi.

    Kelebihan ********* (ni bukan promosi) yg tiada pada broker yg lain ialah;

    1. menggunakan platform streamster adalah sangat bagus dan mesra pengguna bagi sesiapa yg baru menceburi dunia forex (walaupun ketepatannya diragui)

    ---> STREAMSTER , platform yang berlainan kerana diubah suai dan tidak menggunakan keasliannya iaitu LOT

    2. Program affiliate yg dijlnkan oleh MV adalah sangat berbaloi kerana dapat mempromosikan MV dengan pantas.

    ---> Jangan hanya tertumpu mendapat income dari dline sahaja, sepatutnya anda tumpukan pada trade diri sendiri untuk mendapatkan income yang sebenar.

    3. Satu lagi kemudahan yg disediakan oleh MV yg sangat menarik utk dijadikan bahan promosi ialah hadiah usd 5 didepositkan kepada setiap akaun baru. Walaupun kecil tetapi ia amat menyeronokan dan pembakar semangat bagi newbie utk memulakan live trade secepat mungkin.

    ---> $5 hanya sekali sahaja, tapi FXMALAY memperkenalkan REBET sepanjang trade anda, So , yang mana lagi menguntungkan trader?

    4. modal permulaan pulak yang dicanangkan adalah serendah usd1 amat menyedapkan hati newbie.

    ---> MV sememangnya tempat untuk NEWBIE, bukan untuk orang yang bermodalkan BESAR

    5. trade boleh menggunakan Cuma sebahagian kecil modal seperti 10 point bersamaan usd 0.10, juga memberi kelebihan yg ketara kepada MV.

    ---> Sekali lagi diberitahu, format yang telah diubah suai dari keasliannya dengan menggunakan quantity sebagai pengganti LOT.

    Tahu kan anda, FXOPEN and Partners akan menjadi platform pertama didalam dunia ini menggunakan lot serendah 0.001 lot?
    Mengenai MICRO, adakah kamu ingin melihat sesutu project yang tergesa-gesa lepas tu mengalami permasalahan selepas itu atau inginkan sesuatu project yang kukuh yang mana dianalisis dan pelbagai ujian dilakukan sebelum dibuka kepada orang ramai?

    fikir-fikirkan lah....

  7. #7
    Elder Analyst support fxmalay's Avatar
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    528
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by atcom View Post
    Tuan Admin,

    Nak tanya sikit, xsalah ker di website Fxmalay ada logo rasmi kerajaan malaysia. Bukan apa takut nanti tiba-tiba jer kena ban sebab guna tanpa kebenaran atau sebagainya. Sebab setahu saya bukan sebarangan boleh guna lambang itu.

    Ini pendapat peribadi saya dan untuk kemajuan Fxmalay takut jadi macam CTOS dah bertahun operasi nak jatuh sekejap jer dengan mcm2 salah.
    Terima kasih di atas pandangan. Pihak kami akan pertimbangkn semula tentang penggunaan logo kerajaan Malaysia.

    p/s: Ini merupakan idea baru utk meletakkan logo setiap negara. Sama seperti fx yang lain juga meletakkan logo negara supaya seragam.

    www.fxislamic.com
    www.fxfrench.com
    www.fxegypt.com
    www.fxind.com

    Terima kasih

  8. #8
    In Profit
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    142
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default pakcik ni budak baru

    pakcik baru aje daftar akaun micro dengan fxmalay ni..masalahnya sekarang camna pakcik nak trading duit pakcik tu guna metatrader4? nak klik kat mana? sesapa tolong la pakcik ye..

  9. #9

  10. #10
    Piplet
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    13
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default salam perkenalan....

    salam perkenalan.... post pertama... teman dalam fx malay.....sm_cool

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us