FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: Trade Non Farm Payroll

  1. #1
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Trade Non Farm Payroll

    Measures the number of new jobs created in the previous month, excluding the farming industry. A rising trend has a positive effect on the nation's currency. The number of new jobs being created is one of the most important indicators of the economy's health because consumer spending, which is highly correlated with labor conditions, makes up a large portion of GDP. This report is the first of the month that relates to labor conditions, making it susceptible to big surprises.
    Salam semua,
    Mggu ni ada NFP.. Sifu semua ada tips tak camne nk main NFP ni? breakout ke, straddling ke.. Meh kongsi..

  2. #2
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Saye ade baca satu yang NFP ni lagging indicator dalam banyak2 economic indicator
    Is Cookin!!!

  3. #3
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by TheRock View Post
    Saye ade baca satu yang NFP ni lagging indicator dalam banyak2 economic indicator
    Lagging indi ke? Biar btol? Yg aku tau NFP ni leading indicator.. Pasal dia measure job.. Klu byk org kerja, byk la org yg brbelanja.. Lgpun, ekonomi US base on consumer spending.. Klu xsilap 80% dr GDP tu..

  4. #4
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    128
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    news nfp ni, rata-rata gerak dalam 100++ pip, memang boleh banyak makan pip la kalau kena dengan pos, betul ke...

  5. #5
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ambayutnatuk View Post
    news nfp ni, rata-rata gerak dalam 100++ pip, memang boleh banyak makan pip la kalau kena dengan pos, betul ke...
    Biasanye mmg mcm tu la, klu mcm pair yg ganas mcm GU skali spike 80-100 pips dlm masa kurang 5 min..

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    111
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by scalperfx View Post
    Lagging indi ke? Biar btol? Yg aku tau NFP ni leading indicator.. Pasal dia measure job.. Klu byk org kerja, byk la org yg brbelanja.. Lgpun, ekonomi US base on consumer spending.. Klu xsilap 80% dr GDP tu..
    tak tau la. tapi nfp bulan ni takde ape2 yg best pun. apa beza ADP nfp dan nfp?

    Consumer spending ni bukan CPI ke?
    Is Cookin!!!

  7. #7
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by TheRock View Post
    tak tau la. tapi nfp bulan ni takde ape2 yg best pun. apa beza ADP nfp dan nfp?

    Consumer spending ni bukan CPI ke?
    ADP
    Measures the number of new jobs created in the previous month, excluding the farming industry. ADP, a leading provider of employment solutions for businesses, releases this indicator two days before the official BLS employment report. ADP claims the indicator has predictive value in regard to official statistics.
    ADP nfp & nfp? setau aku, adp ni kira mcm data tuk kita agak ape yg brlaku bila nfp jummat nnt.. Klu tgk history dlm setaun, adala dlm 2,3 bulan adp pnyer actual result yg lari ngan nfp.. Ada yg revise [email protected] bila nfp kua nnt..

    CPI-> Consumer Price Index dlm bahsa melayunye kira index harga pengguna la.. Mcm kt M'sia ni harga roti canai naik seposen.. harga teh tarik naik seposen.. Mcm naik..nooo

    Consumer Spending plak lain.. Data ni measure brape byk yg pengguna brbelanja dlm bulan tu.. So, klu ramai org brbelanja, maknanye, ramai la org yg ada duit, ada kerja..

    p/s-Klu salah tlg betolkan

  8. #8
    Piplet
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    11
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    kenapa dah kuar kan satu tajuk utk FA. Admin boleh la bukak satu thread utk para cendiakawan forex kita lontarkn pandangantoothy9

  9. #9
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kawe View Post
    kenapa dah kuar kan satu tajuk utk FA. Admin boleh la bukak satu thread utk para cendiakawan forex kita lontarkn pandangantoothy9
    Idea yg bernas.. Dpt gak la cte pasal "canon ball game" ke & seumpamanye..

  10. #10
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam,

    Amacam ngan NFP mlm td? Semua ada dpt mkn ke? Bukak atas bwh pun dh ble mkn setakat nk 10-20 pips..

    May NFP was an upside surprise to the markets with 157k jobs added, comparing to expectation of 130k and is an impressive rebound from Apr's downwardly revised 80k. Unemployment rate stay at 4.5% while average hourly earnings rose 0.3% mom and average weekly hours also rose 0.3% too.

  11. #11
    Bullish
    Join Date
    May 2007
    Posts
    29
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saye kena 200 $ profit dan kena STOPLOS , tapi kerana pakai trailingstop make dapat juga $ 80 dan $ 70 profit.

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bangtoyib2007 View Post
    saye kena 200 $ profit dan kena STOPLOS , tapi kerana pakai trailingstop make dapat juga $ 80 dan $ 70 profit.
    Ko kena ada stratergy , baru buleh main NFP, kalautidak hancus...

  13. #13
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bangtoyib2007 View Post
    saye kena 200 $ profit dan kena STOPLOS , tapi kerana pakai trailingstop make dapat juga $ 80 dan $ 70 profit.

    Ol sgt dh tu.. asalkan profit dlm tgn.. Tp lately pnyer NFP ni klu tgk 6 bulan lepas,semuanye ranging jer.. Xda yg trending..

  14. #14
    Piplet emas4u's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    I trade for living
    Posts
    3
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nfp 2 bulan berturut elok main hedging jer.. tp 10 tak pa.. kekeke... dia spike tuh...

  15. #15
    In Profit scalperfx's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    218
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by emas4u View Post
    nfp 2 bulan berturut elok main hedging jer.. tp 10 tak pa.. kekeke... dia spike tuh...
    Untuk yg margin besar, mmg ok sgt main hedge ni.. Ingat, yg plg penting MM mau jaga, klu tak, ke gaung jwbnye.. :o

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us