BUY FXO Forum Shares
1316
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$1.8211$1.8774
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 28

Thread: Masalah MT4 Connection

  1. #1
    Fuad
    Guest

    Unhappy Masalah MT4 Connection

    Salam. Aku ada problem ngan connection. Time bukak kat opis. Aku dah soh admin aku bukak port 443 tu, tapi still x leh gak. Admin aku jugak ckp firewall kitorang xdek proxy setting. Kalo sape2 ada tau solution dia, harap boleh bantu. Mekasihh..

  2. #2
    Bullish desa's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    80
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Angry Connection not stable

    Sehari dua ni connection not good. Selalu putus. Tak tahu apa masalahnya...samada fxopen atau streamyx Kalau kat acc real, asyik asyik kena login...kalau kat demo...'no connection' or 'common error'. Ada trader2 lain yg hadapi masalah yg sama???

  3. #3
    Market Maker mohd rohmatullah bin isma's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    alor star / putrajaya
    Posts
    1,172
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts

    Default

    salah satu sebab..mungkin banyak sangat indicator..buat lagging..dan no conection..sebab terlalu berat atau indicator scam... buang indicator yang tak pakai..
    atau install semula...mt4 tu...
    aku kena macam tu juga dulu...sekrang dah ok..
    Last edited by mohd rohmatullah bin isma; 01-22-2008 at 05:05 AM.

  4. #4
    Elder Analyst mokh997's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    KOTA KINABALU SABAH
    Posts
    586
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    mmg la ko kena login selalu dah ko tak rait save pasword tu
    REZEKI YANG HALAL DARI SUMBER YANG HALAL AKAN MEMBAWA BERKAT BERPANJANGAN

    http://fxopen.com?agent=275642


    utkk pemilik saga blm area sabah, pm aku utk join kelab prosboc.

    bagi yg kontraktor tgh mencari projek aku boleh tolong carikan, insyaallah ada projek kalau dh rezeki korang

    tidak ada kejayaan mampu di gapai bersendirian.
    utamakan prinsip hati gajah sama di lapah hati nyamuk sama di cicah.

  5. #5
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    satu lagi aku nak nyer kuar masalh macam ni "trade context is busy"
    bende ni kuar kadang-kadang bile market tengah baik nak masuk post je kuar bende ni, terus tak boleh masuk post, kenape yerk????

  6. #6
    In Profit
    Join Date
    May 2007
    Posts
    150
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Fuad View Post
    Salam. Aku ada problem ngan connection. Time bukak kat opis. Aku dah soh admin aku bukak port 443 tu, tapi still x leh gak. Admin aku jugak ckp firewall kitorang xdek proxy setting. Kalo sape2 ada tau solution dia, harap boleh bantu. Mekasihh..
    NI LAGI MASAALAH NI!!!

    Dear clients,

    From the 24th January 2008, Futures trading will be unavailable for several days due to a change in quote provider.

    If you have an open futures position, please ensure that it is closed by 23:59 (servertime GMT +2) on the 23rd of January 2008. Any positions that remain open at that time will be closed at the last market price automatically.

    This upgrade of quotes provider is intended to give you a much better futures service that we have had in the past and we apologise for any inconvenience caused during the changeover.

    Regards, FXOpen management.

    Masa nak cuba clearkan post2 yg dh -ve beberapa hari... dia lak nak kemas kini... abis le modal klau camni....

    10Q.
    Last edited by support fxmalay; 02-03-2008 at 07:13 PM.

  7. #7
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts
    Quote Originally Posted by anuar View Post
    NI LAGI MASAALAH NI!!!

    Dear clients,

    From the 24th January 2008, Futures trading will be unavailable for several days due to a change in quote provider.

    If you have an open futures position, please ensure that it is closed by 23:59 (servertime GMT +2) on the 23rd of January 2008. Any positions that remain open at that time will be closed at the last market price automatically.

    This upgrade of quotes provider is intended to give you a much better futures service that we have had in the past and we apologise for any inconvenience caused during the changeover.

    Regards, FXOpen management.

    Masa nak cuba clearkan post2 yg dh -ve beberapa hari... dia lak nak kemas kini... abis le modal klau camni....

    10Q.
    Spamming nampak.......

    kut yer pun nak post... post pada thread yg sepatutnya.. jangan ler main taram jer...

  8. #8
    Bullish desa's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    80
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Surge Protector

    Quote Originally Posted by desa View Post
    Sehari dua ni connection not good. Selalu putus. Tak tahu apa masalahnya...samada fxopen atau streamyx Kalau kat acc real, asyik asyik kena login...kalau kat demo...'no connection' or 'common error'. Ada trader2 lain yg hadapi masalah yg sama???
    Dah jumpa masalahnya....Surge protector (Mungkin dah kena petir)!. Bila jump surge protector ...dah OK.

  9. #9
    Bullish desa's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    80
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default market slow ke?

    Kalau ada sapa sapa online now, market movement kat comp. saya mmg slow...macam mana yg lain? Cuma nak tahu mmg market slow atau internet sy prob. lg. TQ

  10. #10
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,011
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by desa View Post
    Kalau ada sapa sapa online now, market movement kat comp. saya mmg slow...macam mana yg lain? Cuma nak tahu mmg market slow atau internet sy prob. lg. TQ
    tunggu jam 3 sat lagi ,bila berlin open,dan jam 4 london open, lajulah ..takut tak larat nak kejar..

  11. #11
    Intraday Master
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    356
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by desa View Post
    Kalau ada sapa sapa online now, market movement kat comp. saya mmg slow...macam mana yg lain? Cuma nak tahu mmg market slow atau internet sy prob. lg. TQ
    right now is line problem, i think.

  12. #12
    Piplet
    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    10
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    arrgghh..... nape account real xleh connect?...... demo bleh jer...

  13. #13
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    aku tak tahu nak letak masalah ni kat mane so aku letak sini je lah...
    boleh tolong tak MT4 boleh tukar bahase kenape yer?
    aku dah uninstall balik install balik same jugak...
    tak tahu jadi bahase ape ni.... france kot!

  14. #14
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,031
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 53 Times in 29 Posts
    Quote Originally Posted by yanshinoda View Post
    aku tak tahu nak letak masalah ni kat mane so aku letak sini je lah...
    boleh tolong tak MT4 boleh tukar bahase kenape yer?
    aku dah uninstall balik install balik same jugak...
    tak tahu jadi bahase ape ni.... france kot!
    clik View

    Language dan tick English

    View terletak pada column kedua "Aea"

    lepastu close mt4 dan bukak balik
    Last edited by suremasyuq; 04-01-2008 at 06:56 AM.
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





  15. #15
    In Profit yanshinoda's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Batu Pahat, Senggarang
    Posts
    238
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by suremasyuq View Post
    clik View

    Language dan tick English

    View terletak pada column kedua "Aea"

    lepastu close mt4 dan bukak balik
    terima ksih - terime kasih
    kalo tak aku trade menggunakan bahase rusia lah! sm_cool

Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2017 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us