FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE
Page 263 of 392 FirstFirst ... 163213253259260261262263264265266267273313363 ... LastLast
Results 3,931 to 3,945 of 5880

Thread: Modification & Enhancement BrainTrading System

  1. #3931
    Intraday Master warhead's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    493
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by bidara View Post
    Trend masih lagi Down yg kuat (lihat indi fx-trend) bar merah menunjuk Trend lagi Kuat Down, Trend continue Down.
    Buat masa sekarang, EU tu dah UP 1.3523 (beza 100++ pips) selepas close pagi sabtu ..

    Mari kita lihat pagi esok ..
    warhead
    ~peniaga buai yang tak mengejar pips~

  2. #3932
    Bullish puteh_linux's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by warhead View Post
    Salam,

    Sekadar panduan untuk Open Market 5am esok... Sekarang ni tau lah sikit2 samada gap pagi esok tu besar ke kecil... Yang tak tutup pagi Sabtu tu, hati-hati yaaa .. maybe ada yang akan tau sekarang ni price dah beza 100-200 pips ..



    Selamat Malam semua ..

    Wasalam
    sifu amik kat sumber mane yerk.
    thanks
    a. Mula2 kita tentukan apa bentuk trend....
    b. kalau trend UT atau DT.....teknik apa nak pakai....
    c. kalau trend sideways.....teknik apa nak pakai....
    d. Disaat awal minggu dan hujung minggu ....teknik apa yang sesuai....
    e. Setiap pair...ada cara olahannya.....adakah sesuai dgn cara ini dan teknik ini....
    f. adakah teknik tu dapat berkekalan selama-lamanya.....

  3. #3933
    Piplet myptis123's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Tolong jawab bg pihak bro warhed... kalu hari minggu leh monitor price kat sini

    http://www.forex-markets.com/quotes.htm

  4. #3934
    Intraday Master sakuntil's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    327
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    MF strategy saya tambahkan Stochastic dan Turbo_Jrsx (jadi satu windows) menambah semakin jelas kapan untuk entry, kapan untuk closed...
    Lihat garis abu-abu dan pergantian warna merah dan hijau di stochasticnya...



    silahkan ambil...
    Attached Files Attached Files
    Last edited by sakuntil; 10-12-2008 at 08:04 PM.
    Forex merupakan suatu keteraturan di dalam ketidakteraturan



  5. #3935
    Bullish leosony82's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Posts
    83
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by areyein View Post
    Assalamualaikum semua sifu2 n traders semua. Nubie minta izin belajar teknik dlm nie blh....
    boleh xda masalah...usaha tangga kejayaan

    ~Hidup FXOpen~

    join fxmalay today!!!!

    Registration
    Last edited by leosony82; 10-13-2008 at 05:41 AM. Reason: betulkan link

  6. #3936
    In Profit x35's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Rengit > Bangi New Town
    Posts
    114
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Kat post#1 ada sesuatu yg mendukacitakan.
    Inilah akibat perasaan tamak yg menguasai diri.
    Perasaan tamak yg merugikan.
    Tetapi kalau tamak pips masa trading dengan syarat under control baru berbaloi dan puas hati sebab kita tak naya orang lain....aminnnn

  7. #3937
    Bullish puteh_linux's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    46
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by myptis123 View Post
    Tolong jawab bg pihak bro warhed... kalu hari minggu leh monitor price kat sini

    http://www.forex-markets.com/quotes.htm
    terima kasih byk2
    btl2 info bro membantu saya.
    a. Mula2 kita tentukan apa bentuk trend....
    b. kalau trend UT atau DT.....teknik apa nak pakai....
    c. kalau trend sideways.....teknik apa nak pakai....
    d. Disaat awal minggu dan hujung minggu ....teknik apa yang sesuai....
    e. Setiap pair...ada cara olahannya.....adakah sesuai dgn cara ini dan teknik ini....
    f. adakah teknik tu dapat berkekalan selama-lamanya.....

  8. #3938
    Bullish deen83's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    banting mari
    Posts
    60
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Red face

    Quote Originally Posted by x35 View Post
    Kat post#1 ada sesuatu yg mendukacitakan.
    Inilah akibat perasaan tamak yg menguasai diri.
    Perasaan tamak yg merugikan.
    Tetapi kalau tamak pips masa trading dengan syarat under control baru berbaloi dan puas hati sebab kita tak naya orang lain....aminnnn
    itu lah manusia..suka sangat mencetak rompak hak org lain..MANUSIA MUDAH LUPA

  9. #3939
    Bullish
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    53
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by x35 View Post
    Kat post#1 ada sesuatu yg mendukacitakan.
    Inilah akibat perasaan tamak yg menguasai diri.
    Perasaan tamak yg merugikan.
    Tetapi kalau tamak pips masa trading dengan syarat under control baru berbaloi dan puas hati sebab kita tak naya orang lain....aminnnn

    Ini semua akan mematikan semangat kawan2 kita yg betungkus lumus mencipta dan menolong dengan niat baik...

  10. #3940
    Intraday Master hcho's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    332
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by sakuntil View Post
    MF strategy saya tambahkan Stochastic dan Turbo_Jrsx (jadi satu windows) menambah semakin jelas kapan untuk entry, kapan untuk closed...
    Lihat garis abu-abu dan pergantian warna merah dan hijau di stochasticnya...



    silahkan ambil...

    EU Hari ini.............................................


  11. #3941
    Piplet m_ficry's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    15
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by warhead View Post
    Salam Bro Forex semua,

    Thread ini dibuka selari kepada DUNIAFX?? Indicator memang senang faham... http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=15712

    Ianya bertujuan untuk berkongsi sistem BrainTrading dari Forex-tsd, dijadikan DuniaFX . Amat senang dan menguntungkan...

    Ramai yang telah menguji DuniaFX aka Braintrading - ianya memberikan hasil yang memberangsangkan. Walau bagaimanapun masih terdapat kelemahan untuk menentukan Entry (Buy & Sell). Dengan menggunakan MTF Braintrading confirmation 4H dpt dipastikan di 30M TF. Dengan hanya melihat 30M, kita pasti di 4H pun sedang keluar signal yang sama...

    Sistem ini tidak akan menjanjikan beratus-ratus pips atau beribu pips sebulan seperti yang pernah kita baca di tempat lain, tetapi kita lebih melihat kepada nilai pips itu sendiri. Kita inginkan satu sistem yang mudah, ringkas dan memberikan pips yang berterusan. Apalagi jika diberikan secara PERCUMA dan panduan ditulis dalam Bahasa Melayu (walaupun sukar sebenarnya bagi saya menulis dalam Bahasa Melayu). Kali terakhir menulis karangan yang panjang ialah sewaktu peperiksaan SPM 1991.

    Akhirnya saya menyiapkan panduan ringkas yang disertakan dengan Indicators, Templates dan Profiles sebagai alat untuk menjadi Saudagar Matawang Asing. Mungkin selepas ini, forum akan menjadi senyap, perbincangan di YM/MSN/Skype akan berkurangan kerana semuanya sibuk berdagang. Itu yang bagus kerana seorang Saudagar Matawang Asing yang hebat tidak berbincang di forum dan IM sewaktu dalam perniaagaan - mereka fokus dalam urusan perdagangan mereka. Ya ... Anda akan menjadi seorang Saudagar Matawang Asing yang hebat.

    Mungkin di masa hadapan, ada lagi yang dapat kami kongsikan. Semoga apa yang diberikan ini akan memberi sedikit manfaat kepada kita semua.



    RALAT
    1. Malay Forex sebenarnya menciplak MTF Braintrading dan dinamakan Cyberkreatif_BrainTrend1Sing_AlertMulti_time

    2. Malay Forex menggunakan forummers MBT sebagai bahan ujinya. Setelah berjaya, dia menjual MFS v2 dengan harga USD400 dan mesti register **** di bawahnya (beliau jadi IB). Nasir Yaacob pun tak tipu seminar kuasaforex macam nie.. Bapa borek, anak rintik .. Cikgu kencing berdiri, anak murid kencing berlari ...

    Dia menciplak dan cetak rompak indicators di forex-tsd dan mendakwa MF Strategy adalah hakciptanya ...

    Tiada tempat bagimu di sini ...



    Senarai Download

    1. Sistem Green Pips Strategy oleh Bro Forextrading - Dilancarkan di pertengahan Ramadhan. Semoga diberkati Pips Hijau
    http://www.savefile.com/files/1805326

    2. Sistem Merdekarama Oleh Bro WHA928 - Dilancarkan di petang Kemerdekaan - 30hb Ogos 2008
    http://www.savefile.com/files/1758928

    3. Indicator, Templates, Profiles dan E-Book Panduan Modified BrainTrading-MBT (1 Jun 2008)
    http://www.savefile.com/files/1584943

    4. Maklumat mengenai Candlestick
    http://www.savefile.com/files/1818421


    SEGALANYA MENGENAI MF Strategy V1 & V2 (Unlimited, No Expiry, Non-Locking)


    MFS V1 kat sini
    http://www.savefile.com/files/1825306

    MFS V2 kat sini
    http://www.savefile.com/files/1825301

    Video MFS v2 kat sini
    http://www.savefile.com/files/1825348

    =====================
    Video Panduan Trading

    Pivot Support & Resistance Trading
    http://www.youtube.com/watch?v=CUqnM...eature=related

    Heiken Ashi
    http://video.google.com/videoplay?do...80722851000853

    Divergence
    http://www.youtube.com/watch?v=OR8vwFv-5iU
    http://www.youtube.com/watch?v=Hz4tu...eature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=4ybk7...eature=related
    nie adalah first post aku dlm thread ni setelah sekian lama menjadi pembaca setia thread ni tanpa melakukan 1 post pun. namun ralat yang bro warhead add kat post#1 membuatkan aku terpanggil untuk melakukan post nie.aku sangat2 terkedu dan kecewa dengan ralat bro warhead tu,sungguh tidak ku sangka bro MF sanggup melakukan semua itu sm_upset sm_upset sm_upset. selama ini aku sangkakan bro MF ikhlas utk menolong newbie2 mcm aku ni, rupa2 nya....ada udang di sebalik mie!!!!!! manusia mudah berubah kerana wang! contohnya pun dah ada dah!!!!!:o

  12. #3942
    In Profit
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    126
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.080
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Smile

    Quote Originally Posted by bidara View Post
    Ambil ini Downlod / indi dan template..nak explain panjang sangat ni.
    thanks broo.. nanti saya cuba.

  13. #3943
    In Profit khairy's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    154
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by m_ficry View Post
    nie adalah first post aku dlm thread ni setelah sekian lama menjadi pembaca setia thread ni tanpa melakukan 1 post pun. namun ralat yang bro warhead add kat post#1 membuatkan aku terpanggil untuk melakukan post nie.aku sangat2 terkedu dan kecewa dengan ralat bro warhead tu,sungguh tidak ku sangka bro MF sanggup melakukan semua itu sm_upset sm_upset sm_upset. selama ini aku sangkakan bro MF ikhlas utk menolong newbie2 mcm aku ni, rupa2 nya....ada udang di sebalik mie!!!!!! manusia mudah berubah kerana wang! contohnya pun dah ada dah!!!!!:o
    salam brom_ficry...
    harap perkara ni jgn timbulkan lg.....ianya dah berlalu......
    harap semua dpt focus kan pd pembelajaran cara2 profitable trading kita semua.....
    Amiin...

  14. #3944
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,243
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    60
    Thanked 171 Times in 110 Posts

    Default

    Weh korang, udah ler ... toksah ler komen lagi pasal ralat tu ... lepas baca, sendiri ingat udah le .. kita tak mau ada perang mulut time bulan baik ni .. memang ramai tak puas ati tapi kena la bersikap adil .. apa yg sudah tu sudah le ..

    Kalau MF nak jual itu hak dia, tapi kalau kita tak puas ati, kita cuma boleh terangkan pada mereka yg tak tahu so that org tu sendiri boleh buat pilihan samada nak beli atau tak ... Kalau ikut syarat akad pun ada something wrong sebab ada syarat mesti register bawah dia, itu dah dikira ada dua akad dalam satu .. so .. fikir-fikir la sendiri bila orang buat gitu dalam official forum company lain pulak (kalau open forum lain la cerita)

    Kita kena ingat .. forum ni forum official FXOpen .. bukannya open forum .. so, kalau nak perang ke, nak banding broker ke, sini bukan tempatnya ... lebih-lebih lagi mengambil keuntungan dari ahli forum sini utk ditarik dan dibawa ke tempat lain.

    Selamat hari raya ... maaf sekali lagi jika ada terkasar bahasa ...

  15. #3945
    In Profit nonwon85's Avatar
    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    228
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Agak2 korang la kan, apa jd pada GU arinih ek?? saper ede indi pivot yg btol ek?? bole bg x?? sbb indi yg sy pakai nih mcm lain jerk..
    aku yg masih belajar

Page 263 of 392 FirstFirst ... 163213253259260261262263264265266267273313363 ... LastLast

Bookmarks

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us