BUY FXO Forum Shares
1326
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$3.2228$3.3225
Results 1 to 7 of 7

Thread: Moneybooker

  1. #1
    Intraday Master
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    371
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.490
    Thanks
    3
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Moneybooker

    Maaf kalu topik ni salah tempat, maaf jugak sbb sy jahil

    hari ni pertama kali terjumpa istilah moneybooker ka sini --> http://forum.fxopen.com/showthread.p...458#post528458 , pastu aku search kat google, tapi tak paham juga, tapi sepertinya sama mcm liberty reserve. Bukak kat cabinet, ada plak topup card, request debit card dsbnya... hehehe, nampak sgt lama tak login ke cabinet. W/pun semua transaction menggunakan local bank dan tak penah guna lain2x cara (sbb tak reti), tapi apakah sebenarnya moneybooker, debit card, request card (request card apa???)...

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 176 Times in 115 Posts

    Default

    Moneybookers adalah pemproses bayaran mcm paypal. Ianya bukan e-currency spt libertyreverse. Org biasa salah faham antara payment processor ngan e-currency. Payment processor ni cuma org tengah dan nilai dia bukannya backed by something spt e-currency. E-currency ada exchanger manakala payment processor tak de exchanger.
    Utk maklumat lanjut sila baca sendiri : www.moneybookers.com

    Debit card mcm kad debit akaun bank tapi ada backup access dari worldwide processor spt Mastercard/Visa. Kalau akaun bank, amaun dlm kad debit ni based pada baki akaun bank, kad debit FXOpen, amaun dlm debit card kena fund dari amaun dlm akaun trade.
    utk maklumat lanjut sila email [email protected]

    TQ
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    Bullish Ping's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    40
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ader sesiape yang pernah withdraw dgn money booker?

    soalan:

    1-berapa lama untuk masuk kedalam acc bank tempatan?

  4. #4
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,298
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 149 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Ping View Post
    ader sesiape yang pernah withdraw dgn money booker?

    soalan:

    1-berapa lama untuk masuk kedalam acc bank tempatan?
    salam

    Withdraw dari FXOPEN ke moneybookers 1-2 hari waktu bekerja.
    Kemudian withdraw dari moneybooker ke bank melalui wire transfer dalam 1-2 hari bekerja.
    My last withdraw from money bookers to maybank only take 1 working days.
    Tapi kena ingatlah pasal fees and current rate. Good luck.

    Wassalam

  5. #5
    Piplet mamboking's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam

    Mcm mana cara nak withdraw dari moneybookers ke maybank?

    Kena verify ke?

    Tolong beri saya tunjuk ajar....

    Thanks..

    256573

  6. #6
    Piplet mamboking's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    14
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Salam..

    Hehe..nak tanya lagi pada sapa yg bole kongsi..

    Mcm mana nak transfer (withdraw) dari Moneybooker ke MAYBANK?

    Apa step kena buat...


    Thanks

    256573

  7. #7
    Old Member suremasyuq's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    2,293
    FXO Shares
    4
    FXO Bonus
    2.511
    Thanks
    19
    Thanked 54 Times in 30 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mamboking View Post
    Salam..

    Hehe..nak tanya lagi pada sapa yg bole kongsi..

    Mcm mana nak transfer (withdraw) dari Moneybooker ke MAYBANK?

    Apa step kena buat...


    Thanks

    256573
    Anda bole rujuk di website MB tu sendiri.....

    ni url utk faq

    http://www.moneybookers.com/app/faq.pl?gid=9

    p/s: sepatutnya anda kena arif dan faham mengenai MB sebelum anda mendaftar dan menggunakan khidmat MB.
    Pastikan setiap soalan berkaitan dengan akaun, disertakan sekali no akaun trade anda beserta server





Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us