BUY FXO Forum Shares
1318
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.2973$2.3683
Results 1 to 12 of 12

Thread: Cara nak burn lagu dari komputer ke cd

  1. #1
    In Profit saidila79's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Di Bumi Allah....
    Posts
    216
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Cara nak burn lagu dari komputer ke cd

    salam.....

    nak mintak tolong lah kawan2 yang pandai dalam bab burn2 lagu dari komputer ke cd......dah cuba try test guna nero tapi tak boleh.....tak tahulah apa yang tak kena.....

    kalau ada sesiapa yang tahu atau sudi ajar tolonglah ye.......step by step dan apa bahan2 yang perlu ada.....

    terima kasih.....

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by saidila79 View Post
    salam.....

    nak mintak tolong lah kawan2 yang pandai dalam bab burn2 lagu dari komputer ke cd......dah cuba try test guna nero tapi tak boleh.....tak tahulah apa yang tak kena.....

    kalau ada sesiapa yang tahu atau sudi ajar tolonglah ye.......step by step dan apa bahan2 yang perlu ada.....

    terima kasih.....
    CD ada dua 2 jenis .. ada MP3, ada audioCD .. mp3 cuma boleh main kat mp3 player/pc/vcd yg support mp3. CD audio boleh main kat semua jenis cd player.

    Guna Window Media Player pun boleh burn ke cd apa .. huehuehue
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  3. #3
    In Profit saidila79's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Di Bumi Allah....
    Posts
    216
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by learn2biz View Post
    CD ada dua 2 jenis .. ada MP3, ada audioCD .. mp3 cuma boleh main kat mp3 player/pc/vcd yg support mp3. CD audio boleh main kat semua jenis cd player.

    Guna Window Media Player pun boleh burn ke cd apa .. huehuehue
    saya beli cd audio punya.....dah cuba dah tapi tak boleh jugak.........agaknya cd audio nya kot yang problem......sekeping singgit cap ayam murah punya....kalau lah cd audio tu yang problem......agak2lah brand apa yang sesuai....please help....

  4. #4
    Intraday Master cairol's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    kLaTE-sHah aLaM-kL
    Posts
    404
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Try reinstall nero tu
    FxOpen>>>> Buka Akaun Baru Anda Sekarang<<<< FxMalay
    >>> BiaR PuN PiPs KEciK TaPi NiLai Nye BeSaR <<<

  5. #5
    Intraday Master
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    340
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.380
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default member

    Bagus gak tread ni .... gue pun tak berape ... pandai lagi nak Install-2 lagu dari Computer ke CD/VCD ni ... leh le ... gue belajar sekali ..... kalau udah pandai Install nanti gue nak buat al-bum lagu sendiri ..... bukan utk dijual tapi untuk dengar sendiri .... seronok gak ....


  6. #6
    Elder Analyst bizonline's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Beautiful Malaysia
    Posts
    571
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by saidila79 View Post
    saya beli cd audio punya.....dah cuba dah tapi tak boleh jugak.........agaknya cd audio nya kot yang problem......sekeping singgit cap ayam murah punya....kalau lah cd audio tu yang problem......agak2lah brand apa yang sesuai....please help....
    Kekadang bukan CD's yg prob....tengok software yg dipakai tu..nero tu kalau 1st timer memang tricky skit nak burn lagu2 tu...dia drag n drop jea files2 lagu tu kalau x silap [lama dah ambe x pakai ekekekeke]..tapi lebih kurang camtu laa..bila dah settle drag semua files lagu tu..ada satu button burn..tu kena settlekan di situ... kalau salah tolong betulkan yek!..
    Regards,

    BizonL|ne

    Wish to trade FOREX with us? pls click here

  7. #7
    In Profit saidila79's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Di Bumi Allah....
    Posts
    216
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    nampaknya masih tak boleh lagi nak burn lagu ke cd.......ada orang kata kena pakai alat khas untuk burn cd.....pakai tempat cd yang dah sedia ada kat laptop ni tak bley.....betul ke ......sapa lah nak jawab.....

  8. #8
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by saidila79 View Post
    nampaknya masih tak boleh lagi nak burn lagu ke cd.......ada orang kata kena pakai alat khas untuk burn cd.....pakai tempat cd yang dah sedia ada kat laptop ni tak bley.....betul ke ......sapa lah nak jawab.....
    ikot la jeneh laptop... cuba tgok btol2 kekadang laptop x da cd writer.. ada cd rom saja.. kalau cd rom mmg x bleh burn... hehehe

    bila post aku hit semua TP WAKAKAKAKA
    Likachowwwaaa daftar account under fxmalay
    www.fxmalay.com

  9. #9
    In Profit saidila79's Avatar
    Join Date
    Oct 2008
    Location
    Di Bumi Allah....
    Posts
    216
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.100
    Thanks
    4
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by kmbeng View Post
    ikot la jeneh laptop... cuba tgok btol2 kekadang laptop x da cd writer.. ada cd rom saja.. kalau cd rom mmg x bleh burn... hehehe
    saya pakai laptop jenis FTEC....yang saya nampak dia tulis kat situ DVD ROM dan CD ReWritable.....maknanya tak boleh lah ye tu......

  10. #10
    Elder Analyst wha928's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    ( 9W2WHJ )Rengit~Bdr Utama Batang Kalii
    Posts
    822
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    1
    Thanked 3 Times in 3 Posts

    Default

    Hai.bukan susah nak burn lagu dari komputer.......

    Pakai nero pun boleh....drag saja mana2 file lagu nak di pilih...pastikan ianyamencukupi untuk setiap cd..... selepas tu tekan saje button next....dan akhir sekali burn...ada kat bawah tu...

    TIPS:...semasa pilih jeis apa yang d burn..dia akan tanya ...nak burn lagu...copy file....copy movie....copy mp3 dll......kalau salah pilih memang x menjadi....

    Kalau nak buat youtube dalam cd pun boleh..ada cara nya...ambil lagu2 di youtube .burn di cd....saya dah x larat nak burn lagi..macam2 ada....tapi untuk diri sendirilah....bukan dijual...JAGA EKONOMI NEGARA...amin

    yang di tulis di komputer DVD ROM dan CD REWRIter mksudnya....hang punya memang DVD...dia boleh cover DVD dan CD....Rewriter tu maksdnya..dia boleh menulis cd yang bole ditulis dan di padam dan tulis lagi....dan boleh baca cd re writer cd.....
    ""Kebijaksanaan menjanjikan kejayaan dan kebahagiaan tetapi jika disalahgunakan akan mewujudkan penderitaan."

  11. #11
    Piplet kufat's Avatar
    Join Date
    May 2009
    Posts
    4
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Talking

    Quote Originally Posted by saidila79 View Post
    saya pakai laptop jenis FTEC....yang saya nampak dia tulis kat situ DVD ROM dan CD ReWritable.....maknanya tak boleh lah ye tu......
    Klau dh ada ReWritetable tu kira dah bleh burn la...cuma kat sfware nero tu kena pilih
    la nak audio ke mp3....
    audio ni paling byk bleh letak l/kurang 20 lagu je...dan utk mp3 bleh letak byk lagu....
    audio dia kira per minit dan utk mp3 ikut byte kapasiti...apa yg sy tau le....
    otai2 klau salah tlg betulkan....

  12. #12
    Market Maker kmbeng's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    old trafford, red devil palace
    Posts
    2,034
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.400
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by saidila79 View Post
    saya pakai laptop jenis FTEC....yang saya nampak dia tulis kat situ DVD ROM dan CD ReWritable.....maknanya tak boleh lah ye tu......
    kalau dvd rom memang x bleh... hehehe... nak baca bleh la.... rasa2 la

    bila post aku hit semua TP WAKAKAKAKA
    Likachowwwaaa daftar account under fxmalay
    www.fxmalay.com

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us