BUY FXO Forum Shares
1326
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.6866$2.7697
Page 1 of 9 12345 ... LastLast
Results 1 to 15 of 129

Thread: Masalah Berkenaan Liberty Reserve

  1. #1
    Bullish Apache's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    somewhere in M'sia
    Posts
    68
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Masalah Berkenaan Liberty Reserve

    Saya ada membuat pengeluaran melalui Liberty Reserve. Bagaimana saya boleh memeriksa status pengeluaran saya ( pending, accepted , rejected )?

    Di trader's cabinet, saya cuba check di "Payment History" ( Used to check your request status ) tetapi tiada apa2 yang dipaparkan. Harap penjelasan. TQ.

  2. #2
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Sila lihat bahagian withdrawal notice .. bukannya payment notice ... atau sini : https://fxmalay.cabinet.fxopen.com/H...thdrawals.aspx ... payment notice tu utk notis berkenaan deposit.

  3. #3
    FXMalay supporter alface's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Posts
    585
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.780
    Thanks
    2
    Thanked 1 Time in 1 Post

    Default

    Quote Originally Posted by Apache View Post
    Saya ada membuat pengeluaran melalui Liberty Reserve. Bagaimana saya boleh memeriksa status pengeluaran saya ( pending, accepted , rejected )?

    Di trader's cabinet, saya cuba check di "Payment History" ( Used to check your request status ) tetapi tiada apa2 yang dipaparkan. Harap penjelasan. TQ.

    Sudahkah buat semua proses utk pengeluaran ?

    1) akaun perlulah sudah diverify ...

    2) isi borang pengeluaran dana didalam cabinet & klik "Pengeluaran"

    3) klik link utk mengesahkan pengeluaran didalam email


    p/s : Untuk memeriksa status pengeluaran ... ikut seperti apa yg learn2biz terangkan diatas



  4. #4
    Intraday Master nyamuk_tido's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    328
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    saya ingin tahu adakah pengeluaran melalui Liberty Reserve ini lagi laju berbanding local bank dan adakah pengeluaran melalu LR ini boleh dijalankan pada hari sabtu dan ahad, kerana dalan pengetahuan saya, pengeluaran melalui local bank hanya boleh dijalankan pada hari bekerja sahaja

  5. #5
    MahaGuru mazlimoin's Avatar
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    Real Madrid - Manchester United - Selangor
    Posts
    3,868
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.290
    Thanks
    6
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nyamuk_tido View Post
    saya ingin tahu adakah pengeluaran melalui Liberty Reserve ini lagi laju berbanding local bank dan adakah pengeluaran melalu LR ini boleh dijalankan pada hari sabtu dan ahad, kerana dalan pengetahuan saya, pengeluaran melalui local bank hanya boleh dijalankan pada hari bekerja sahaja
    ikut pengalaman saya...pengeluaran liberty reserve memang lagi laju dari local jika tiada masalah la...dan pengeluaran hanya waktu bekerja sahaja...

    p/s: elok withdraw pakai local jer..lagi selamat dan senang..

  6. #6
    Intraday Master nyamuk_tido's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    328
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default ?

    maksudnya LR juga hanya pada waktu bekerja juga? saya ingat saya ingin keluarkan sekarang menggunkanan LR

  7. #7
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Nak tahu sebab apa ? sebab bila wd guna LR, finance fxopen tak online juga sabtu/ahad .. then bila dia online hari bekerja, dia akan tanya kat fxmalay utk confirmation jika memang ada akaun tu buat wd, wakil fxmalay akan tepon anda utk pengesahan.. then kalau betul anda yg wd .. baru finance fxopen proses.

    Nampak leceh tapi inilah tahap keselamatan yang terpaksa diambil bagi mengelakkan orang tidak bertanggungjawab 'wd bagi pihak anda' (ingat tak FXOpen kena DDoS bulan lepas?)

    Harap dapat bersabar....

  8. #8
    Intraday Master nyamuk_tido's Avatar
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    328
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ouh..
    teriima kasih.. sebab hari2 lepas saya keluarkan dana saya menggunakan LR dan sungguh cepat,, cuma nak tahu sahaja sama ada LR boleh keluar dana pada haring sabtu dan ahad, terima kasih learn to biz

  9. #9
    Super Moderator nonamer's Avatar
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    from no where
    Posts
    3,298
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    2.544
    Thanks
    20
    Thanked 149 Times in 110 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by nyamuk_tido View Post
    ouh..
    teriima kasih.. sebab hari2 lepas saya keluarkan dana saya menggunakan LR dan sungguh cepat,, cuma nak tahu sahaja sama ada LR boleh keluar dana pada haring sabtu dan ahad, terima kasih learn to biz
    Pengeualran E-currency akan diproses dalam masa 24jam waktu bekerja.
    So kalau permohonan dibuat pada hari Cuti, proses masih akan dilakukan pada hari bekerja. Bermakna waktu proses akan bermula dari hari Isnin. Jadi masa hari Sabtu dan Ahad tidak akan diambil kira.

  10. #10
    In Profit dokgitu's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    184
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    [QUOTE=nonamer;268746]Pengeualran E-currency akan diproses dalam masa 24jam waktu bekerja.
    So kalau permohonan dibuat pada hari Cuti, proses masih akan dilakukan pada hari bekerja. Bermakna waktu proses akan bermula dari hari Isnin. Jadi masa hari Sabtu dan Ahad tidak akan diambil kira.[/Q

    Saya buat pengeluaran pada petang isnin 27.10.08 melalu LR. Sehingga jam 4.00 am pagi urusan pengeluaran belum dilakukan oleh pihak FXOPEN. Adakah pengeluaran 24 jam sudah tidak digunakan atau cam mana. Dah send email kat [email protected].

    akaun 113047

    Sekadar bertanya

  11. #11
    FXMalay supporter halzu's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Depan PC
    Posts
    1,387
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.200
    Thanks
    2
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Cuba anda baca dgn teliti, dah diberitahu dlm tempoh 24 jam...sedangkan anda memohon pada petang Isnin 27.10.08....kalau ikutkan kiraan 24 jam, semasa pukul 4am 28.10.08 masih belum 24 jam....
    OPEN YOUR ACCOUNT HERE

    YOUR MONEY YOUR CALL

    no one cares about YOUR MONEY more than YOU do

  12. #12
    In Profit dokgitu's Avatar
    Join Date
    Aug 2007
    Posts
    184
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by halzu View Post
    Cuba anda baca dgn teliti, dah diberitahu dlm tempoh 24 jam...sedangkan anda memohon pada petang Isnin 27.10.08....kalau ikutkan kiraan 24 jam, semasa pukul 4am 28.10.08 masih belum 24 jam....
    Tu lah yang masalahnya. Biasa tak sampai 24 jam drawing LR dilakukan oleh pihak fxopen. Sekarang dah delay. Sajer jer tanya. Any way saya tunggu malam ni.

    TQ

  13. #13
    Market Maker ammal07's Avatar
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    penang
    Posts
    1,012
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    tadi baru depo guna LR, ke akaun micro 114490,tak masuk lagila, kenapa pending lama sangat,selalu cepat je..

  14. #14
    FXMALAY Supporter cool user learn2biz's Avatar
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    5,956
    FXO Shares
    20
    FXO Bonus
    1.707
    Thanks
    61
    Thanked 177 Times in 116 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by ammal07 View Post
    tadi baru depo guna LR, ke akaun micro 114490,tak masuk lagila, kenapa pending lama sangat,selalu cepat je..
    Dah settle belum masalah ni ? kalau belum PM saya ... tq
    Indicator utk lihat margin requirement/leverage/spread/server time (bg anda yg hairan kenapa 'not enough money') - download sini atau rujuk laman web.
    Pada yg ingin verify akaun, TOLONG la baca link ini
    U punya nasi u makan, dia punya nasi dia makan. Apa salah kita makan sama-sama?
    Pastikan buang browser cookies/cache sebelum buka akaun baru di www.fxmalay.com

  15. #15
    In Profit torreseemee's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    rumah mak mertua
    Posts
    153
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default withdrawal rejected

    Saya nak tanya apakah yg menyebabkan withdrawal saya kena reject seperti di bawah. Saya buat pengeluaran menggunakan Liberty Reserve.


    .......mencari sesuap nasi sehari.......

Page 1 of 9 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us