BUY FXO Forum Shares
1327
Shares in the BANK:
We BuyWe Sell
$2.6263$2.7075
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18

Thread: Vigilante EA: avg USD100 sehari

  1. #1
    Piplet Vigilante's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default Vigilante EA: avg USD100 sehari

    Salam,

    Terima kasih kerana membaca thread saya. Saya ingin menjemput semua untuk mencuba EA saya. Saya mengambil masa berbulan-bulan untuk menyempurnakan EA ini. EA ini dihasilkan selepas kecewa dgn EA, e-book dan indicator yang dibeli tidak mendatangkan hasil yg diharapkan.

    Asas EA:
    EA ini menggabungkan teknik yg sedia ada dan melalui pengalaman saya sendiri.

    Objektif:
    EA ini dicipta untuk mereka yg kurang pengalaman dlm bidang forex. Anda hanya perlu aktifkan EA dan tinggalkan saja.

    Untung:
    Secara purata keuntungan adalah sekitar USD100.

    Loss management:
    EA mengatasi kerugian dengan membuka multi layer. Teknik ini serupa seperti mana2 EA yg terdapat dlm dunia forex sekarang.

    Tips:
    1. Elakkan dari mengaktifkan EA jika terdapat high impact news seperti non-farm payroll.
    2. Elak dari membiarkan floating jika anda ingin menutup PC atau internet connection.
    3. Percaya dgn system EA. Biarkan EA membuka multi layer untuk mengatasi kerugian.

    Versi seterusnya:
    Ditambah limit masa untuk memastikan semua order ditutup pada masa yg ditetapkan.

    Attached ialah result real acc & EA demo. Sila cuba. Terima kasih...
    Attached Files Attached Files
    Last edited by Vigilante; 04-21-2008 at 09:24 AM.

  2. #2
    Piplet mozraid's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    20
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ea ni kene beli ke dpt free utk full version

  3. #3
    Piplet Vigilante's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by mozraid View Post
    ea ni kene beli ke dpt free utk full version
    Buat masa ini masih lagi demo version. EA ni masih baru dan dalam percubaan. Saya tak mau sesiapa kerugian besar kerana EA yg tak stabil. Anda semua boleh mencuba dan beri feedback anda.

    Result live account semalam.


  4. #4
    Bullish zaini76's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    68
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by Vigilante View Post
    Buat masa ini masih lagi demo version. EA ni masih baru dan dalam percubaan. Saya tak mau sesiapa kerugian besar kerana EA yg tak stabil. Anda semua boleh mencuba dan beri feedback anda.

    Result live account semalam.

    EA ni boleh guna kat live acc ke?

  5. #5
    Piplet
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    21
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    EA camni agak bahaya...try cari yg ada risk management....ni aku paparkan result contest aku tak sampai sebulan....dah 100% profit

    risk cuma 10% je
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails contest.jpg  

  6. #6
    In Profit aming's Avatar
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    TRG-KL
    Posts
    202
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    EA camni agak bahaya...try cari yg ada risk management....ni aku paparkan result contest aku tak sampai sebulan....dah 100% profit

    risk cuma 10% je
    manual ke pakai ea gak tu en. thomas n friends?kalau pakai ea apa ea nya...

  7. #7
    In Profit FXindo's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    151
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    ea menurut saya berbahaya pak,..
    profit di awal2,..dan lenyap dalam sekejap..
    so hati2 aja pakai ea..
    kalo di demo bagus,..di live account belum tentu hasil sama bagusnya,..
    ok?? just my opinion,..

  8. #8
    Piplet ridha's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sg.Buloh , Sg. Petani
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default untun gak nih...

    ni report aku guna vigilante nih..nampak cam profit jer..tapi aku still x paham cemana fungsi dan setting dia..owner bleh citer skit tak...maklum laa br newbie...
    The Long Journey Begin With first Step...

  9. #9
    Piplet ridha's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sg.Buloh , Sg. Petani
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default untun gak nih...

    ni report aku guna vigilante nih..nampak cam profit jer..tapi aku still x paham cemana fungsi dan setting dia..owner bleh citer skit tak...maklum laa br newbie...
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails DetailedStatement.jpg  
    The Long Journey Begin With first Step...

  10. #10
    Piplet ridha's Avatar
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Sg.Buloh , Sg. Petani
    Posts
    26
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default untun gak nih...

    sori..td silap post..ni dia report tade aku yang profit pakai vigilante nih...
    Attached Files Attached Files
    The Long Journey Begin With first Step...

  11. #11
    Piplet
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    9
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Exclamation

    Salam tuan rumah bleh terangkan cemana setting dia kat sini?



    Target profit
    Lots
    Stop Limit
    Min Val?

    Adakah perlu guna default setting jer k?

  12. #12
    In Profit procodine's Avatar
    Join Date
    May 2007
    Location
    pokok sena, kedah
    Posts
    153
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    jenis martiangle jugak ker EA nie?
    - My eyes are red and gold, the hair is standing straight up, This is not the way I pictured me -

    My Personal Blog

  13. #13
    Piplet Vigilante's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by shane View Post
    Salam tuan rumah bleh terangkan cemana setting dia kat sini?



    Target profit
    Lots
    Stop Limit
    Min Val?

    Adakah perlu guna default setting jer k?
    Saya biar default je. 2nd version nanti ada setting sikit. Tambah start trade & last trade. Supaya boleh target nak tutup PC.

  14. #14
    Piplet Vigilante's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Quote Originally Posted by procodine View Post
    jenis martiangle jugak ker EA nie?
    Ada org ckp mcm martiangle. Tapi saya tak pernah cuba lagi martinangle tu. Mungkin ada kesamaan dari segi loss mgmt dia. Saya follow beberapa konsep yg saya pernah lihat sebelum nie. Tak tau siapa punya idea, tapi OK konsep dia..

  15. #15
    Piplet Vigilante's Avatar
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    8
    FXO Shares
    0
    FXO Bonus
    0.000
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts

    Default

    Result last week. Live account (21-25 Apr)..


Page 1 of 2 12 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Disclaimer
2005-2016 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning:: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us