FXOpen Broker

10+ years’
experience in FX

VISIT WEBSITE

Trading Accounts

ECN, STP,
Micro, Crypto

START TRADING

Try Free Demo

Practice Forex trading
risk free

OPEN DEMO ACCOUNT

PAMM Technology

Become a Master
or a Follower

JOIN PAMM SERVICE

Search:

Type: Posts; User: kayubatu

Page 1 of 2 1 2

Search: Search took 0.00 seconds.

  1. Replies
    90
    Views
    25,071

    Tuan hamba taat; Saya rasa paras 1.3535...

    Tuan hamba taat;

    Saya rasa paras 1.3535 merupakan resistance dan diramalkan EurUsd akan jatuh ke paras 1.3170.
    Pada tf H4 EurUsd consolidate pada paras 1.3535 dan jika ianya benar, terjunan turun...
  2. Thread: NogarD's Lair

    by kayubatu
    Replies
    23
    Views
    13,293

    Tuan NogarD; Saya setuju dengan konsep...

    Tuan NogarD;

    Saya setuju dengan konsep "Support & Resistance" dan "Supply & Demand". Boleh gunakah Fibonaci Retracement dan Modified mengunakan Murray Matematic untuk menghalusinya. Jadi tak...
  3. Replies
    90
    Views
    25,071

    Tuan hamba taat; Nampak gayanya EU dah melepasi...

    Tuan hamba taat;
    Nampak gayanya EU dah melepasi paras 1.3540. Merujuk kepada graft tuan hamba taat, ianya sudah melepasi L4 Short Breakout, adakah ianya akan melantun balik atau terus menjunam?
    ...
  4. Replies
    90
    Views
    25,071

    Tuan hamba taat; Merujuk kepada tf H1, kurang...

    Tuan hamba taat;

    Merujuk kepada tf H1, kurang memberi gambaran penuh. Pada tf H4, EurUsd selepas melepasi paras 1.3750 boleh terus jatuh keparas 1.3540. Paras 1.3540 mungkin adalah support untuk...
  5. Replies
    90
    Views
    25,071

    Biasalah tu masa tengah menimba pengalaman. ...

    Biasalah tu masa tengah menimba pengalaman. Mula2 tangkap belut, dah penuh ilmu didada tangkap forex, level iternational tu..Kalau terror boleh duduk sebelah George Soros, ke gitu.....

    Sama2lah...
  6. Replies
    90
    Views
    25,071

    Nampaknya EurUsd mungkin sudah menghampiri paras...

    Nampaknya EurUsd mungkin sudah menghampiri paras tertinggi. Kena tunggu dulu sampai konfirm, dua kali kenaikan pada H1 melepasi paras 1.3893, mungkin dalam minggu depan. Lepas tu bolehlah...
  7. Replies
    90
    Views
    25,071

    Saudara hamba taat; Analysis merujuk kepada tf...

    Saudara hamba taat;

    Analysis merujuk kepada tf 1H, macam EurUsd nampak macam nak naik? Adakah analysis tuan menunjukkan aliran yang sama pada tf H4 dan tf D1. Sekurang2nya adalah buffer kalau...
  8. Replies
    90
    Views
    25,071

    Pada pendapat saya, NuzUsd akan jatuh ke paras...

    Pada pendapat saya, NuzUsd akan jatuh ke paras 0.7950 dan bukannya naik...Saya rasa kejatuhan ini adalah major movement berdasarkan tf harian
  9. Replies
    90
    Views
    25,071

    Saya ada juga mengikuti pergerakan EG dan paras...

    Saya ada juga mengikuti pergerakan EG dan paras terendah 0.8299, pada hemat saya EG akan naik ke paras 0.8418 target1 atau 0.8463 target2. Saya suka short EG pada cycle kali ini......
  10. Replies
    4
    Views
    2,776

    Bagaimana pula dengan Nokia 925, boleh ke tak?

    Bagaimana pula dengan Nokia 925, boleh ke tak?
  11. Replies
    10
    Views
    4,328

    Selamat Hari Raya

    Selamat Hari Raya diucapkan kepada semua...Tahun tok pertama kali kena posa ganti sebab start puasa lambat sehari dan balit Malaysia raya awal. Cuma posa 28 hari, jadi kena ganti sehari.

    Raya...
  12. Replies
    10
    Views
    4,328

    Terima kasih kepada SillyCause; Tok pasal...

    Terima kasih kepada SillyCause;

    Tok pasal mentaliti atau daya tahan. Walaupun EurGbp belum mauk guguk, dapatkah sik akaun kita bertahan..janji jangan hangus. Setiap yang naik pasti akan turun,...
  13. Replies
    10
    Views
    4,328

    Wah boleh tahan juak orang johor tauk juak bahasa...

    Wah boleh tahan juak orang johor tauk juak bahasa serawak. Aku orang serawak tapi kerja di KL.....1st Julai tok aku kerja overseas.....

    Pasal EurGbp guguk aku masih mauk megang sebab nya belum...
  14. Thread: Signal Senang

    by kayubatu
    Replies
    68
    Views
    20,925

    Poll: Tuan Tanah: Terima kasih kerana sudi memberi...

    Tuan Tanah:

    Terima kasih kerana sudi memberi ruang untuk berkongsi ilmu.

    kayajuta:
    Saya pun menguna pakai fibonnaci retracement yang saya refine based on murray mathematic yang saya reka...
  15. Replies
    10
    Views
    4,328

    Kitak orang semarahan, sebandi, asajaya? Kamek...

    Kitak orang semarahan, sebandi, asajaya? Kamek orang kuching....

    Pilihan minggu ini: EurGbp Guguk
    Nampak gayanya dah guguk malam tadi, paras terendah 0.8482
    Aku masuk 0.8582, stop loss - sik...
  16. Replies
    10
    Views
    4,328

    EurGbp Guguk (0.8500 ke 0.8350)

    Tuan FidiSWK;

    Terima kasih sebab beri pencerahan. Yalah tok mauk makan nasi sama2 macam kata mod ya. Yalah bertanyak ya, mun ada sapa2 mauk berkongsi pengalaman. Mun kitak masih juak...
  17. Replies
    10
    Views
    4,328

    Negihnya lah sidak mod tok, belum apa-apa dah...

    Negihnya lah sidak mod tok, belum apa-apa dah kena sound.

    Aku terfikir balit mun 3 tahun dapat 100 peratus, jadi dalam setahun boleh dapat dalam 30%. ok juak.....Kalah ASB mun kedak ya...

    Ya...
  18. Replies
    10
    Views
    4,328

    Kelab FX Sarawak2

    Aku mauk start balit thread tok, sayang thread original dah kena kunci. Sik tauk siapa megang kuncinya.

    Aku tok tengah cuba macam nie dapat double up duit dalam forex? Ada siapa2 yang pernah...
  19. Thread: Signal Senang

    by kayubatu
    Replies
    68
    Views
    20,925

    Poll: Tuan Kayajuta; Tahniah saya ucapkan kerana...

    Tuan Kayajuta;

    Tahniah saya ucapkan kerana tuan adalah penembak tepat, EU naik ke paras 1.3415 iaitu cuma beza 40 pips.

    Saya memang tak mampu nak predict sehalus tuan, mungkin kerana saya...
  20. Thread: Signal Senang

    by kayubatu
    Replies
    68
    Views
    20,925

    Poll: Maaf, nampak gayanya kali ini GU akan jatuh dulu...

    Maaf, nampak gayanya kali ini GU akan jatuh dulu baru EU akan ikut...salah saya..:sm35:
  21. Thread: Signal Senang

    by kayubatu
    Replies
    68
    Views
    20,925

    Poll: Ok GU dah start jatuh melepasi paras 1.5660...

    Ok GU dah start jatuh melepasi paras 1.5660 dengan paras terendah 1.5599. Bilalah agaknya EU nak jatuh ni? Kalau tak hanguslah demo akaun aku.:sm22:
  22. Thread: Signal Senang

    by kayubatu
    Replies
    68
    Views
    20,925

    Poll: Saya rasa EU akan jatuh dari paras 1.3360 ke...

    Saya rasa EU akan jatuh dari paras 1.3360 ke paras 1.3140 dan akan terus jatuh ke paras 1.2500. Selalunya EU jatuh dulu lepas tu GU akan ikut. GU boleh naik ke paras 1.5800 sebelum jatuh ke paras...
  23. Replies
    166
    Views
    33,875

    Salam Erafrofit: Saya setuju dengan ramalan...

    Salam Erafrofit:

    Saya setuju dengan ramalan tuan yang mana EJ dijangka akan mencecah sampai 123.35. Lepas tu barulah dijangka akan jatuh keparas 108.17.

    Harap2 jika ianya berlaku minggu depan...
  24. Replies
    166
    Views
    33,875

    Salam Erafrofit; Betullah tuan sunyi sepi...

    Salam Erafrofit;

    Betullah tuan sunyi sepi sekarang ini, macam dalam peti sejuk....mungkin tengah sibuk duit kot?

    Sekarang ini saya ada juga tengok2 EJ tapi agak susah nak tentukan halatuju. ...
  25. Replies
    166
    Views
    33,875

    Salam Erafrofit; Nampaknya minggu lepas,...

    Salam Erafrofit;

    Nampaknya minggu lepas, beruang masih bertenaga dimana paras terendah dicapai 1.5834.

    Merujuk kepada LWMA, bull mungkin dapat menaikkan ke garisan oren (1.5924). Dari paras...
Results 1 to 25 of 41
Page 1 of 2 1 2
Disclaimer
2005-2019 © FXOpen All rights reserved. Various trademarks held by their respective owners.

Risk Warning: Trading on the Forex market involves substantial risks, including complete possible loss of funds and other losses and is not suitable for all members. Clients should make an independent judgment as to whether trading is appropriate for them in the light of their financial condition, investment experience, risk tolerance and other factors.

FXOpen Markets Limited, a company duly registered in Nevis under the company No. C 42235. FXOpen is a member of The Financial Commission.

FXOpen AU Pty Ltd., a company authorised and regulated by the Australian Securities & Investments Commission (ASIC). AFSL 412871ABN 61 143 678 719.

FXOpen Ltd. a company registered in England and Wales under company number 07273392 and is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (previously, the Financial Services Authority) under FCA firm reference number 579202.

FXOpen does not provide services for United States residents.

Join us