PDA

View Full Version : journal demo ejal_kronik



Ejal_Kronik
01-12-2008, 08:49 AM
assalamualaikum ...

emm tujuan asal aku buka thread ni tuk diriku sendiri jer...hehehe..emm aku nak pastikan sempena azam baru ni...aku leh konsisten jer setiap mggu dan bulan...selain tu jugak...dengn journal ni..aku harap aku leh disiplinkan diri aku...insyallah..tiap2 hari akan aku update kat sini..hehehee..

Ejal_Kronik
01-12-2008, 09:02 AM
emm ni result minngu pertama aku tuk 2008...

masih byk lagik y kena pratik....

tuk 7.1.08
https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/0701.jpg

tuk 8.1.08
https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/080108.jpg

tuk 9.1.08
https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/090108.jpg

tuk 10.1.08
https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/100108.jpg

tuk 11.1.08
https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/110108.jpg

Ejal_Kronik
01-12-2008, 09:03 AM
tuk mggu tujuh hingga sebelas bulan satu tahun dua ribu lapan ni....

ada 1 post y loss dan 3 post y masih floating...

insyallah akan di update tuk memantapkan lagik trading aku...
sm_cool sm_cool

jaih
01-12-2008, 12:08 PM
huh hijau manjang huhuh congratss ejal...seorg lagi DEMOrian hehehe

keep the gud work

Ejal_Kronik
01-12-2008, 12:55 PM
huh hijau manjang huhuh congratss ejal...seorg lagi DEMOrian hehehe

keep the gud work

takder ler jaih...emm demo jer...hehe..main live loss manjang,,main demo jer baru nampk hijau...jaih pun per kurangnyer hebat....hehehe...congratss tu jaih gak..hehehe

Ejal_Kronik
01-12-2008, 10:19 PM
tuk mggu pertama....

total pips: 803
total loss : 14
total profit :789

tp masil still ada y foating...
uwaa uwaa uwaaa:( :(

lord
01-13-2008, 06:13 AM
cayolah ejal...akhirnya ko bukak jurnal jugak...demo pon demo lah...janji rock!!:D

Ejal_Kronik
01-13-2008, 09:45 AM
cayolah ejal...akhirnya ko bukak jurnal jugak...demo pon demo lah...janji rock!!:D

huhuhu...takder ler lord...
sesaja jer ni..aku nak pastikan aku ni leh disiplin jer...
takut tak leh mantain jer...hehehe

ammal07
01-13-2008, 11:45 AM
harap dapat diceritakan juga teknik-tekniknya, supaya orang lain boleh
dapat menafaatnya..

jaih
01-13-2008, 11:54 AM
harap dapat diceritakan juga teknik-tekniknya, supaya orang lain boleh
dapat menafaatnya..


setuju...agreed heheheh ko guano ejal :D

Ejal_Kronik
01-13-2008, 12:58 PM
harap dapat diceritakan juga teknik-tekniknya, supaya orang lain boleh
dapat menafaatnya..

ala simple jer lah...
hehhheheh...
budak baru main...main scalp jer

tp aku tak pandai nak buat analisa chart ni...

Ejal_Kronik
01-13-2008, 01:06 PM
https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/gu-1.jpg

emm sori ler..sy tak pandai nak citer ler pasal analisa ni...sy main hentam jer..heheh..nubie tahap cipan ni...
ni chart sy nyer..
guna tf5 jer...
emm waktu trade lepas kul 2 line vetrical...
buat price high n low sblum kul 2..
pakai alligator 10,5,2..

tu jer...dah tak pandai nak citer...uwa uwaa:( :(

Ejal_Kronik
01-14-2008, 07:53 AM
kuciwa tul ari ni..terlepas pluang nak trade kul 2..emm cuz internet down giler2 kat opis aku...emm takper ler..janji leh trade petang ni sikit pun jadi ler...uwaaa uwaaa..:( :(

Ejal_Kronik
01-17-2008, 10:43 AM
Trade Summary 14/01/08

EU = +61 pips

GU = +179 pips

Total Today = +240 pips

Alhamdulillah,

https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/140108.jpg

Ejal_Kronik
01-17-2008, 10:46 AM
Trade Summary 15/01/08

EU = +63 pips

GU = +208 pips

Total Today = +271 pips

Alhamdulillah,

https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/150108.jpg

Ejal_Kronik
01-18-2008, 08:40 AM
Trade Summary 16/01/08

EU = +63 pips

GU = +356 pips

Total Today = +419 pips

Alhamdulillah,


https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/160108.jpg

Ejal_Kronik
01-18-2008, 08:43 AM
Trade Summary 17/01/08

EU = +74 pips

GU = +153 pips

Total Today = +227 pips

Alhamdulillah,

https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/170108.jpg

vaksin
01-18-2008, 12:04 PM
owh, kau byj target 20 pips ker...elok gak camni
nk tau ko nie semua trade manual atau EA?
byk kali ko enter dlm sehari

Ejal_Kronik
01-18-2008, 04:06 PM
owh, kau byj target 20 pips ker...elok gak camni
nk tau ko nie semua trade manual atau EA?
byk kali ko enter dlm sehari

yup..
target 20 pip jer..emm klu rasa yakin dapat...
open ler byk sikit post ngan target 20 pips...
tp klu nak target 100 pips tuk 1 post..
rasanyer susah kot..
better target 20 pips tuk 1 post..kekeke..
klu 5 post...dah 100 pips...
emm tak pakai EA...manual jer..:D :D

Ejal_Kronik
01-24-2008, 07:15 AM
Trade Summary 18/01/08

EU = +60 pips

GU = +155 pips

Total Today = +215 pips

Alhamdulillah,

https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/180108.jpg

Ejal_Kronik
01-24-2008, 07:19 AM
trade mggu ke2 bulan ptama


total EU = +321 pips

total GU = +1111 pips

total mggu ke2 bulan ptama = +1432 pips

Alhamdulillah.

Ejal_Kronik
01-24-2008, 07:20 AM
Trade Summary 21/01/08

EU = +61 pips

GU = +207 pips

Total Today = +268 pips

Alhamdulillah,

https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/210108.jpg

Ejal_Kronik
01-24-2008, 07:25 AM
Trade Summary 22/01/08

EU = +90 pips

Total Today = +90 pips

Alhamdulillah,

https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/220108.jpg

p/s: 22.1.08 tak leh trade sebb problem streamyx...:mad: :mad:

Ejal_Kronik
01-24-2008, 07:28 AM
Trade Summary 21/01/08

EU = +59 pips

GU = +113 pips

Total Today = +172 pips

Alhamdulillah,

https://i205.photobucket.com/albums/bb319/Ejal_Kronik/230108.jpg

arialun
01-24-2008, 02:58 PM
citer sikit, guna teknik or analisis apa..

granpa
01-24-2008, 03:21 PM
citer sikit, guna teknik or analisis apa..

tu la...citer la pakai teknik pe..boleh kite sesame belajar memahami nye..

Ejal_Kronik
01-24-2008, 04:03 PM
citer sikit, guna teknik or analisis apa..

ala ko ni arialun...
aku pun tak tahu guna teknik per...
men belasah jer lah..
kekekke...y aku tahu...
aku men camni...
buat 1 vertrical pada kul 8 atas chart...
amik hi n low sblum kul 2...
klu lepas hi candle ke2 ngatakan bull...aku buy...
klu lepas low candle ke2 ngatakan bear..aku sell..
klu yakin aku masuk 2 or 3 post...
tp 20 pips....tu jer ...toothy9 toothy9

murahrezki
01-24-2008, 05:31 PM
tumpang lalu.......
tumpang tanya,ejal_kronik men std ke mcro?

Ejal_Kronik
01-25-2008, 02:00 AM
tumpang lalu.......
tumpang tanya,ejal_kronik men std ke mcro?


adesss malu sehhh otai bertanya ni...
ala demo jer mr.murahrezeki...
live lum layan lagik..kekeke..
emmm habis bulan ni baru layan kot...
emm klu acc micro rasanyer kat belakang GU or GJ tu ada titik kan....
y sy men ni bukan live..cuma demo jer...:( :(

braderped
01-25-2008, 02:15 AM
ala ko ni arialun...
aku pun tak tahu guna teknik per...
men belasah jer lah..
kekekke...y aku tahu...
aku men camni...
buat 1 vertrical pada kul 8 atas chart...
amik hi n low sblum kul 2...
klu lepas hi candle ke2 ngatakan bull...aku buy...
klu lepas low candle ke2 ngatakan bear..aku sell..
klu yakin aku masuk 2 or 3 post...
tp 20 pips....tu jer ...toothy9 toothy9

Ejal... bleh tunjuk chart tak? boleh le kitorang belajo camne ko buat tu..
kalau ade gambar lagi senang nak paham

arialun
01-25-2008, 02:49 AM
ala ko ni arialun...
aku pun tak tahu guna teknik per...
men belasah jer lah..
kekekke...y aku tahu...
aku men camni...
buat 1 vertrical pada kul 8 atas chart...
amik hi n low sblum kul 2...
klu lepas hi candle ke2 ngatakan bull...aku buy...
klu lepas low candle ke2 ngatakan bear..aku sell..
klu yakin aku masuk 2 or 3 post...
tp 20 pips....tu jer ...toothy9 toothy9


Oh.. lebih kurang teknik Asian High and Low(AHAL)
Cheman power teknik ni..sm_smile

Good luck.. aku sentiasa teruja melihat ko trading..

murahrezki
01-25-2008, 03:46 AM
adesss malu sehhh otai bertanya ni...
ala demo jer mr.murahrezeki...
live lum layan lagik..kekeke..
emmm habis bulan ni baru layan kot...
emm klu acc micro rasanyer kat belakang GU or GJ tu ada titik kan....
y sy men ni live..cuma demo jer...:( :(

baby baby baby

saya budak baru belajar, kalo salah tolong tunjuk kan, kalo betul mnta sy ajar kan, smoga berkat dunia akhirat, x gitu bro's

Ejal_Kronik
01-25-2008, 05:54 AM
baby baby baby

saya budak baru belajar, kalo salah tolong tunjuk kan, kalo betul mnta sy ajar kan, smoga berkat dunia akhirat, x gitu bro's

emm xder ler murahrezeki....
heheh..kita sama2 belajr..
bro lagik power...
sy selalu tgok bro nyer ss ..
takper..sy baru jer kenal forex ni..:D :D

murahrezki
01-25-2008, 07:49 AM
emm xder ler murahrezeki....
heheh..kita sama2 belajr..
bro lagik power...
sy selalu tgok bro nyer ss ..
takper..sy baru jer kenal forex ni..:D :D

erkk..jgn la ckp psl ss sy tu, lg pon floating tinggi kaw2, malu, huhuuu, sy pon baru gak dlm porek ni, yg saya tahu, kacang ijau sgt sedap...huhuuu..so kena blaja utk dpt kacang ijau tu...kekekeke

Ejal_Kronik
01-25-2008, 08:45 AM
erkk..jgn la ckp psl ss sy tu, lg pon floating tinggi kaw2, malu, huhuuu, sy pon baru gak dlm porek ni, yg saya tahu, kacang ijau sgt sedap...huhuuu..so kena blaja utk dpt kacang ijau tu...kekekeke

alamak..sama ler kita ...nasib baik floatng kat demo..live tak yakin lagik nak men..sebb ilmu masih kurang...yup...kacang ijau tu y sedap dimakan...tambah2 lagik klu buat bubur kacang hijau..hhehe...

vaksin
01-25-2008, 02:03 PM
alamak..sama ler kita ...nasib baik floatng kat demo..live tak yakin lagik nak men..sebb ilmu masih kurang...yup...kacang ijau tu y sedap dimakan...tambah2 lagik klu buat bubur kacang hijau..hhehe...

raMAI GAK YG KANTOI REBOUNCE REVERSAL NIE

Ejal_Kronik
01-25-2008, 03:07 PM
raMAI GAK YG KANTOI REBOUNCE REVERSAL NIE

kantoi kat rebounce reversal...per tu mr vaksin......
sori ler..baba2 cam ni sy kurang faham..
klu mr vaksin sudi terangkan...
sy sudi trima...
byk lagik ungkapan dalm forex ni kena tahu...:) :)

murahrezki
01-26-2008, 02:03 AM
aku pon x penah dgr rebounce revesal ni...tu 'nilai' nk elak MC kan?