PDA

View Full Version : PENDAFTARAN - Trader Terbaik Forum FXopen



Rizal
03-18-2013, 11:08 AM
FXOpen bersama ForexCup mengadakan pertandingan baru untuk ahli Forum FXOpen.

Pertandingan Trader Terbaik Forum FXOpen


Pertandingan trader terbaik Forum FXOpen ini akan diadakan di akaun demo FXOpen selama 4 minggu (1 bulan).

Peraturan Pertandingan :


Semua ahli Forum FXOpen dengan jumlah post lebih dari 30 boleh mendaftar Pertandingan ini.
Penyertaan akan ditapis oleh moderator. Ahli yang cukup syarat akan diberikan password untuk pendaftaran.
Modal awal Pertandingan adalah 5000 $, leverage 1:100
28 pair untuk di dagangkan
Ukuran Lots Max 1 lot untuk 1 order
Maksimum 5 transaksi terbuka dalam waktu yang sama (termasuk pending order)
Minimal melakukan 10 transaksi untuk memenuhi syarat Pertandingan
Semua peserta Pertandingan harus Membuat Thread di "Trader Terbaik" (http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?434-Trader-Terbaik) dan harus menjelaskan setiap transaksi (alasan melakukan open posisi) setidaknya 36 jam setelah transaksi tersebut di buat. Satu posting tidak boleh menjelaskan lebih dari 5 order yang dilakukan. Jika peserta tidak mematuhi peraturan ini maka akan hilang kelayakan dan bonus Pertandingan akan di hilangkan.
Trader yang memenuhi syarat no 1- 8 diatas, namun tidak berhasil menjadi juara tetap mendapatkan hadiah bonus : profit di akaun semasa Pertandingan berakhir di darab 0.01 (namun tidak boleh lebih dari $250)
Saat Pertandingan berakhir semua transaksi harus ditutup.
Hadiah untuk pemenang Pertandingan, akan di masukkan ke akaun trading real FXOpen dan dapat di keluarkan pada bila masa tanpa syarat.
Jumlah peserta Pertandingan minimal 10 orang, EA / robot forex dilarang, script di perbolehkan.
Pemenang Pertandingan adalah peserta dengan jumlah dana terbesar di akaun trading, semasa Pertandingan berakhir.





Jumlah Hadiah : $2000
Juara 1 : 500$
Juara 2 : 400$
Juara 3 : 300$

Bonus : 800$

PS: Pendaftaran bernula pada 18/03/2013 hingga 1/4/2013. Daftar sekarang untuk mendapatkan password pendaftaran

Sila post di thread ini untuk mendapatkan password. Format posting: ID ANDA [space] permohonan password


DAFTAR DISINI (http://www.forexcup.com/?ReturnUrl=%2fauthenticated%2fmanagesubscription.aspx%3fSubscriptionId%3dd4c834d4-7323-4f8e-ac30-a50da03e0183&SubscriptionId=d4c834d4-7323-4f8e-ac30-a50da03e0183)

Rizal
03-19-2013, 07:26 AM
sape ada teknik power tu blhla try kat sini :D

paraivagas
03-20-2013, 01:06 AM
sekiranya tidak cukup atau lebih 30 post, adakah dapat diberi pertimbangan untuk join contest ni?

Rizal
03-20-2013, 05:32 PM
sekiranya tidak cukup atau lebih 30 post, adakah dapat diberi pertimbangan untuk join contest ni?

tak dapat bro..syarat mesti 30 post dan ke atas baru blh join

mazlimoin
03-21-2013, 11:55 AM
nak masuk...nak testing tak power hehehehe [Pendaftaran Diterima]

Rizal
03-21-2013, 03:50 PM
nak masuk...nak testing tak power hehehehe [Pendaftaran Diterima]

dh daftar jgn lupa bukak thread kat sini ye http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?434-Trader-Terbaik :sm46:
contoh blh tengok kat sini http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?431-Top-Trader.

jscheok
03-22-2013, 11:28 AM
boleh i dapat password?

Rizal
03-24-2013, 12:28 PM
boleh i dapat password?

minimum sekurang-kurangnya kena ada 30 post utk masuk pertandingan

zandar
03-25-2013, 06:14 PM
Saya nk joint...mcm mane? [pendaftaran diterima]

full-metal
03-29-2013, 07:09 PM
nak join jugak

- - - Updated - - -

mcm mana nak daftar [pendaftaran diterima]

full-metal
04-01-2013, 08:51 AM
DAH SIAP DAFTAR kne buat mcm mana?
first time join nie

learn2biz
04-02-2013, 09:00 AM
8. Semua peserta Pertandingan harus Membuat Thread di "Trader Terbaik" (http://forum.fxopen.com/forumdisplay.php?434-Trader-Terbaik) dan harus menjelaskan setiap transaksi (alasan melakukan open posisi) setidaknya 36 jam setelah transaksi tersebut di buat. Satu posting tidak boleh menjelaskan lebih dari 5 order yang dilakukan. Jika peserta tidak mematuhi peraturan ini maka akan hilang kelayakan dan bonus Pertandingan akan di hilangkan.

mana ye mahaguru mazlimoin ngan zandar ni ... kalau lebih 36jam tak de post apa2 dlm thread sendiri nanti kelayakan terbatal lak kang .. huhuhu

Rizal
06-12-2019, 11:28 AM
https://i.postimg.cc/q7HY3RpM/00b4ad3b27661d84e047de8e2965a9c7.jpg