PDA

View Full Version : Demo Journal



jaih
11-13-2007, 11:42 AM
A'kum

sajer nak menyemarakkan lagi ruangan journal..skang ni aku open satu thread journal dari haku utk semua heheh :D

starting capital utk acc ni aku depo 800 usd..
margin 1:500

acc no : 36620
invest pass : demo36620

ni adalah salah satu cara aku nak disiplinkan diri (aku pinjam ayat sapa yerrkkk lupa hehehe)sebelum aku onkan balik acc std aku yg aku freeze wat masa skang pasal loss byk seh..


Teknik isakas rebirth+fibo

https://bp1.blogger.com/_a9NfkJrUE2A/RwIBDANZCQI/AAAAAAAAAE8/4ogP6vyaH3k/s400/fiboEJ.JPG

wish me good luck guys huhuhuh :cool:


target for 2 weeks trade start from today 1.5K tgk leh reach ker tak huhu

p/s: lorddd aku dah bukak journal weheheheh

jaih
11-13-2007, 11:54 AM
huraian utk trade ari nih...pepagi tadi aku trade ngarut...lepas tu aku tersedar dari lamunan :p dan terlintas di pala otak neh nak journal kan demo acc neh...so aku pun back on trail..test trade pakai teknik yg selama nih aku dok guna iasakas+fibo..

ternyata kalau trade pakai fibo neh nak kena sabar seh...tak silap utk NU tuh aku open dlm pagi tadi..time maghrib baru hit TP huhuh..lama sioot..hasilnya +76 pips..same goes to EJ tp aku tak sabar seh...terus close jerr..pasal dah penat seharian...so waitng for another signal dari isakas utk trade seterusnya...aku guna TF 30



ni result utk ari ni bagi sesapa yg tak nak log in kat terminal memasing :D

https://img402.imageshack.us/img402/4317/1stqp6.jpg

silverplat
11-13-2007, 09:21 PM
trima kasey brader..
dgn bg ss ni,hrp newbie2 cam aku dpt lebih bnyak ilmu utk trade.
tq2..
sm_cool

jaih
11-14-2007, 07:50 AM
salamzzz
ari nih signal isakas utk NU yillek so aku change plan B guna RSI n Stoch shj..scalp sket..so ini hasil utk ari nih...penat wooo tgk line rsi heheh..

https://img187.imageshack.us/img187/5162/51750388ix2.jpg

total pips 2day 42 pips..modal dah cover balik dah..harap2nya bleh maintain profit..[/b]

jaih
11-16-2007, 02:23 PM
ni trade ari nih...base on fibo..even floating byk gak tadi ..tp alhamdulillah mlm ni reach TP :D sc for today trade


https://img141.imageshack.us/img141/6214/2nddr8.jpg

silverplat
11-17-2007, 10:03 AM
ni trade ari nih...base on fibo..even floating byk gak tadi ..tp alhamdulillah mlm ni reach TP :D sc for today trade


https://img141.imageshack.us/img141/6214/2nddr8.jpg



bagus... teruskan usaha anda..
aku penah gak try fibo,tp aku xkonfiden la nak gune camne.. bleh aja aku x?
baby

jaih
11-17-2007, 10:19 AM
entry kat [email protected] 50 ..TP kat 100,161.8 atau 261.8 biasanya aku set kat 161.8 atau kat 100 SL kat 0.00 n + isakas

sku sendiri tak yakain sgt lagi tp setakat nih membuahkan hasil kat demo...cukup masanya nanti aku guna kat live :D

silverplat
11-17-2007, 10:33 AM
entry kat [email protected] 50 ..TP kat 100,161.8 atau 261.8 biasanya aku set kat 161.8 atau kat 100 SL kat 0.00 n + isakas

sku sendiri tak yakain sgt lagi tp setakat nih membuahkan hasil kat demo...cukup masanya nanti aku guna kat live :D

kalau gune US25 selamat x? margin bro kat demo 2 bapa?

jaih
11-18-2007, 08:02 AM
us 25 aku rasa tak selamat sgt lagi lerr bro...pair plg selamat nak layan pun kat NU n Au pasal margin murah...tu pun kalau nak kira % margin yg guna dari capital mcm dah tinggi sgt coz utk 0.1 lot NU dah pakai margin 15usd(1:500) so ada balance dlm 10 usd lagi ..tu kalau terfloating sampai -20 dah haru dah tuh..

kat demo ni aku set up start capital 800usd guna leverage 1:500..so setakat ni balance dah ada 1.2K lagi seminggu trade tgk mcm mana dpt tak reach 1.5K by the end of next week

granpa
11-18-2007, 02:48 PM
..wah..mantap la tu..tahniah la bro..
cume kalau bro tak kesah, boleh tak bro terangkan serba sedikit ttg fibo ni, utk adik2 baru mcm aku ni..ye la..nak tarik dari point mane? kat mane nak stop? da tu pe nak kene tengok? ape2 je la, serba ringkas je..kalau bro jais berkesempatan le..hehe..tq..

granpa
11-18-2007, 02:51 PM
us 25 aku rasa tak selamat sgt lagi lerr bro...pair plg selamat nak layan pun kat NU n Au pasal margin murah...tu pun kalau nak kira % margin yg guna dari capital mcm dah tinggi sgt coz utk 0.1 lot NU dah pakai margin 15usd(1:500) so ada balance dlm 10 usd lagi ..tu kalau terfloating sampai -20 dah haru dah tuh..

kat demo ni aku set up start capital 800usd guna leverage 1:500..so setakat ni balance dah ada 1.2K lagi seminggu trade tgk mcm mana dpt tak reach 1.5K by the end of next week

hehe..betul la tu bro..sebab aku rasa rugi aku trade ngan modal usd25 tu, sebab da kalah rasa mcm sia2 je, sebab aku da terkena da, aku rasa tak salah kalau kite depo paling2 pun dalam usd225, nah..da boleh trade sedap sikit..ada la juga margin utk kite...:rolleyes:

jaih
11-18-2007, 04:10 PM
to grandpa hehe..

aku tarik base on isakas signal kat TF 30..bila dah kuar signal tuh baru aku tarik n set pending order kat 50 n 61.8..TP plg selamat kat 100 tamak sket kat 161.8 terlebih tamak kat 261.8 atau 421 tuh hehe..nak indi isakas g kat forex tsd atau kat blog haku...see my siggy

hope dpt membantu...btw location aku kat kuantan..so kalau ada masa leh ngeteh tgk loc grandpa mcm kat pahang jerkk

granpa
11-19-2007, 03:07 AM
to grandpa hehe..

aku tarik base on isakas signal kat TF 30..bila dah kuar signal tuh baru aku tarik n set pending order kat 50 n 61.8..TP plg selamat kat 100 tamak sket kat 161.8 terlebih tamak kat 261.8 atau 421 tuh hehe..nak indi isakas g kat forex tsd atau kat blog haku...see my siggy

hope dpt membantu...btw location aku kat kuantan..so kalau ada masa leh ngeteh tgk loc grandpa mcm kat pahang jerkk

mekasih la encik jaih..
nnt aku cube prctice kan..ye la..prctice make perfect..so far aku mmg org pahang, cume skang kat lumut, nnt2 kalau aku balik pahang leh le ngeteh..boleh ko ajar aku directly..hehe..3dblob
ape2 hal..gudluck..mgu baru..hari baru..semangat baru..

jaih
11-20-2007, 12:07 AM
i thik it is true

the truth is out there hehehe :D ok ni semalam punya trade..manyak untung liaw..even floating sampai -ve 50 tp hasilnya tak mengeciwakan..sames goes to my std acc pasal eku entry gak w'pun dlm proses freeze heheh..gatai tangan...ok ni sc nya



n ni chart yg tunjuk mcm mana aku tarik fibo..peratikan trade aku entry kat 61.8 n TP kat 100 tp smlm punya trade berdebar2 sket lerr pasal price reverse sampai nak cecah line 0.0 dan akhirnya TP reach time aku tido :D

https://img260.imageshack.us/img260/3695/gufibovi1.jpg

Total pips for that day +97 Pips
Fibo + Isakas

jaih
11-20-2007, 11:48 AM
update satu kali :D nampaknya target aku dah reach utk dpt 1.5K in balance atau net profit 800usd..tp aku still carry my demo trade neh..pasneh insyallah journal utk live acc(std)

sini aku attach full detail report trade aku...so kalau ada komen or kutukan membina di alu2alukan hehe :D yg aku draw petak tuh trade utk ari nih..sekali jalan jer malas nak sc bebanyak :p

https://img257.imageshack.us/img257/8937/demofull15kun8.jpg


tak puas hati lagi leh log in terus kat terminal memasing :D

granpa
11-20-2007, 03:13 PM
the truth is out there hehehe :D ok ni semalam punya trade..manyak untung liaw..even floating sampai -ve 50 tp hasilnya tak mengeciwakan..sames goes to my std acc pasal eku entry gak w'pun dlm proses freeze heheh..gatai tangan...ok ni sc nya



n ni chart yg tunjuk mcm mana aku tarik fibo..peratikan trade aku entry kat 61.8 n TP kat 100 tp smlm punya trade berdebar2 sket lerr pasal price reverse sampai nak cecah line 0.0 dan akhirnya TP reach time aku tido :D

https://img260.imageshack.us/img260/3695/gufibovi1.jpg

Total pips for that day +97 Pips
Fibo + Isakas

hmm..ni nak tanye ttg nak tarik fibo tu..aku ni bukan reti ape ni..ape dia no 0.0 sampai le ke no 161.8 tu..?
da tu nak tarik fibo ni kalau dari atas ke bawah tu utk DT kan..dan sebaliknye la..paling sesuai kite nak tarik tu kat TF bape?

jaih
11-20-2007, 11:48 PM
kalau ikut aku punya pemahaman + isakas indi aku assume that line 0.0 tu SL entry kat 61.8 1st TP kat 100 2nd TP kat 161.8 n seterusnya. biasanya aku set pending order bila dah draw kat line 61.8 n TP kat line 100. kalau isakas tunjuk DT so aku tarik dari atas ke bawah (sell) kalau UT dari bawah ke atas(buy). point nak tarik tuh 1 candle sebelum indi ke 1 candle selepas indi. maknanya kalau isakas tuh dot ke 2

hope dpt membantu :D

Ni result malam tadi.. kalau ikutkan trade semalam dah langgar rule pasal indi isakas tak kuar lagi masa aku draw fibo tuh..tp alhamdulillah kena jugak TP :D

https://img516.imageshack.us/img516/8615/demo5cc8.jpg

jaih
11-21-2007, 12:05 AM
ok ni chart aku tunjuk kat point mana nak tarik fibo..kat tanda tick tuh dari atas ke bawah..so harap dpt membantu

https://img406.imageshack.us/img406/9466/fibodrawxl1.jpg

granpa
11-21-2007, 03:48 AM
ok ni chart aku tunjuk kat point mana nak tarik fibo..kat tanda tick tuh dari atas ke bawah..so harap dpt membantu

https://img406.imageshack.us/img406/9466/fibodrawxl1.jpg

ish..ish..time kasih la jaih..mcm ni la org kampung aku..kuheh..kuheh..sudi menghulurkan bantuan seadanya..aku cube da, tp aku combine pakai ngan indi kuskus..ntah..try kat demo dulu ni..btw mekasih banyak2..

p/s : kalau aku terer pakai fibo nnt aku g kuantan ngeteh...aku blanja..ko bayar..toothy9

jaih
11-26-2007, 06:48 AM
cet aku plak kena bayar eheheh...sorry guyss lama tak update..pasal loss manyak liaw kena ngan AU itu hari ...current bal in demo acc 1.3K ..kena upkan balik neh

mrfx
11-26-2007, 05:03 PM
A'kum

sajer nak menyemarakkan lagi ruangan journal..skang ni aku open satu thread journal dari haku utk semua heheh :D

starting capital utk acc ni aku depo 800 usd..
margin 1:500

acc no : 36620
invest pass : demo36620

ni adalah salah satu cara aku nak disiplinkan diri (aku pinjam ayat sapa yerrkkk lupa hehehe)sebelum aku onkan balik acc std aku yg aku freeze wat masa skang pasal loss byk seh..


Teknik isakas rebirth+fibo

https://bp1.blogger.com/_a9NfkJrUE2A/RwIBDANZCQI/AAAAAAAAAE8/4ogP6vyaH3k/s400/fiboEJ.JPG

wish me good luck guys huhuhuh :cool:


target for 2 weeks trade start from today 1.5K tgk leh reach ker tak huhu

p/s: lorddd aku dah bukak journal weheheheh

bro bleh bg x teknik fibo ngan isakas rebirth x?:D

jaih
11-27-2007, 01:26 AM
bro bleh bg x teknik fibo ngan isakas rebirth x?:D

ada diterangkan kat blog haku see my siggy....indi pun leh donlod kat sana..

..tak paham leh upkan kat sini aku cuba bantu heheh :D

jaih
11-27-2007, 07:16 AM
dan jgn lupa teknik nih dlm testing period lagi .. segala kerugian acc demo atau live tanggungan sendiri heheheh..

mrfx
11-27-2007, 12:25 PM
ada diterangkan kat blog haku see my siggy....indi pun leh donlod kat sana..

..tak paham leh upkan kat sini aku cuba bantu heheh :D

ok2..aku try tgk blog ko ek..
toothy9

jaih
11-28-2007, 03:18 AM
ok ni sc terbaru start dari 21/11/2007 until today...aku kena teruk kat AU lor heheh....now my acc bal dak jadi 1.5K balik..so nak tgk leh tak lepas Resistnce 1.5K usd neh heheh.. target next week acc balance 2K usd..tgk leh reach tak

https://img156.imageshack.us/img156/6916/demo01lb4.jpg

https://img507.imageshack.us/img507/8462/demo01abx9.jpg

jaih
11-28-2007, 05:51 AM
aku juga akan cuba mengamalkan penggunaan stop loss...ni pengajaran yang aku dapat dari trade AU ...yg loss byk tuh kat statement :(

mclarenfc
11-28-2007, 07:30 AM
aku juga akan cuba mengamalkan penggunaan stop loss...ni pengajaran yang aku dapat dari trade AU ...yg loss byk tuh kat statement :(

Assalamualaikum,

Saya tumpang duduk belajar boleh?

Terima kasih Jaih.

jaih
11-28-2007, 07:36 AM
w'salam..sila-sila mclaren..sesama kita belajar :D

jaih
11-28-2007, 10:48 AM
Summary utk today trade

https://img406.imageshack.us/img406/6146/46637013tq2.jpg

Net pips +157

mrfx
11-28-2007, 09:38 PM
wah...kaye la kau.. 1ari da 150pip. kalau 22arix150=???
1pip=usd10 dah bape hengget 2???
wah!!!!!!!!sm_happy sm_cool
aku xdpt tgkap lagi la skil ko ni. camne ntah.
kat mt4 aku ni dah bercampor2 template&indicator.
aku pon lupe ko punye ape bende. adoi..:o :o

jaih
11-29-2007, 02:09 AM
wah...kaye la kau.. 1ari da 150pip. kalau 22arix150=???
1pip=usd10 dah bape hengget 2???
wah!!!!!!!!sm_happy sm_cool
aku xdpt tgkap lagi la skil ko ni. camne ntah.
kat mt4 aku ni dah bercampor2 template&indicator.
aku pon lupe ko punye ape bende. adoi..:o :o

kalau wat kiraan matematik mmg best..nak2 set formula dlm excell mmg line ke sepuluh dah juta2 hahaah...tp realitinya bukan begitu...ini pengalaman yg aku dpt laa sepanjang aku trade...there are always mistake yg kita buat...we must remember we are only a human. Nothing perfect. so apa yg perlu kita buat minima kan mistake... the big mistake setakat aku trade neh aku tak buh SL.. bila floating byk mula laa harapkan price tuh naik balik kalau utk post long.....tetapi apa yg diharapkan tak terjadi ..semakin lama semakin tinggi floating ..so dah tertepuk dahi..nak cut loss floating dah tinggi sgt...syg nak lost..so tanggung lerr loss lg byk...plg takut si MC hammer menjelma huhuh..nk cari system trade plg cun atau 100% accuracy mmg tak dapat laa...coz all trader ada pengalaman memasing ..so performance trade base on pengalaman memasing...that's y boleh dikatakan semua sifu suh trade kat demo dulu utk cari rentak dan tgk performance mcm mana.. suka di ingatkan tahap pemahaman kita tak akan sama ngan sifu kita dimana dia lebih byk pengalaman dari kita...pjg plak aku membebel tp takper janji sesapa bleh ambik iktibar dan pengajaran... as my siggy U win Some u Lose Some .. tp make sure win lebih dari lose la heheh


inilah coretan ku hari ini heheh...cet UJ kena SL huhuh

p/s: terbebel pjg coz tgk one of my member lost semalam. tepuk dahi member tp nasib baik tak MC..

braderped
11-29-2007, 05:34 AM
fu-yo!!... panjang bicaranya ya... papehal pun blajo le carik pengalaman gune acc demo bebanyak... ni nak tanye .. kalau bukak acc demo byk-byk dalam 1 laptop bleh ke? tapi lelain folder la... ade tak sesape penah buat?

jaih
11-29-2007, 07:20 AM
fu-yo!!... panjang bicaranya ya... papehal pun blajo le carik pengalaman gune acc demo bebanyak... ni nak tanye .. kalau bukak acc demo byk-byk dalam 1 laptop bleh ke? tapi lelain folder la... ade tak sesape penah buat?

aku rasa takder halnya ..bukak jerr byk2 acc kat platform tuh...aku sendir ada 5 heheh...tp yg ni kosentret utk performance...

Ok ari ni bad trade..UJ pedajal aku...:mad: benggang sungguh ..naper aku kata mcm tuh ?? tgk chart neh..ampeh

https://img227.imageshack.us/img227/373/badujiq1.jpg

dan inilah bahananya ..ampeh sungguh

https://img254.imageshack.us/img254/9028/29novqc0.jpg

Nasib baik EU memberi cover balik even still in -ve for today trade..takder pendirian punya UJ heheh :mad:

so be careful with false signal..

braderped
12-01-2007, 01:34 AM
huhu... sama la baki acc demo cam aku punye demo acc.... lebih kurang jek....

mrfx
12-01-2007, 03:34 AM
huhu... sama la baki acc demo cam aku punye demo acc.... lebih kurang jek....

baki sama+xpe,lebih=bagus,kurang?=jgn...
nnti kalau tebawak2 kat live,mslah wooo......toothy9

jaih
12-01-2007, 10:28 AM
ok guys neh statement full acc demo aku utk last week...profit usd77 ..setelah teruk kena balun ngan AU...so tgk next week performance mcm mana :D

granpa
12-02-2007, 07:32 AM
ok guys neh statement full acc demo aku utk last week...profit usd77 ..setelah teruk kena balun ngan AU...so tgk next week performance mcm mana :D

heheh..sesame la kite menunggu tibanya hari esok..sm_happy sm_happy sm_happy

braderped
12-02-2007, 07:38 PM
huhu... nak layan market Jepun pepagi neh... kene tgk halatuju die... kang tak pepasal ade yg rugi beso.. dah le tgh floating GJ ni....

mclarenfc
12-03-2007, 07:05 AM
Salam,

Tumpang tanya ek Jaih, camane nak gunakan fibo yang sebenarnya ek?
Berapa TF yg sesuai? Pastu dari point mana ke point mana?
Macamana pulak nak buat andaian di chart tu?
Harap dapat berkongsi.

Tq bro.

jaih
12-03-2007, 07:33 AM
bro mc laren try tgk posting aku yg lepas2 ada aku bgtau camna nak tarik fibo...maybe cara aku guna tuh salah..tp setakat nih still in profit mode..tak paham mcm mana leh tanya...aku cuba bantu semampu mungkin


ni trade pagi tadi..skang ni running trade Long NU ..tak tau leh profit atau tak..


https://img261.imageshack.us/img261/7148/blog1nz9.jpg

mclarenfc
12-05-2007, 06:04 AM
bro mc laren try tgk posting aku yg lepas2 ada aku bgtau camna nak tarik fibo...maybe cara aku guna tuh salah..tp setakat nih still in profit mode..tak paham mcm mana leh tanya...aku cuba bantu semampu mungkin


ni trade pagi tadi..skang ni running trade Long NU ..tak tau leh profit atau tak..


https://img261.imageshack.us/img261/7148/blog1nz9.jpg

Bro Jaih,

Tq.. Aku cuba tgk dulu.. Mmg dah tgk dah sebelum ni.. Pepehal aku roger balik nanti leh?..

Have a nice trading..

jaih
12-06-2007, 01:09 AM
salam all.. ni update sket trade utk 4 dan 5 dis....semalam nasib baik tutup awal long GJ..kalau tak tertungging lerr aku hehehe..

ok bro mclaren...kalau ada apa2 leh up kat sini...insyallah aku cuba bantu

screenshot update

myus
12-06-2007, 02:17 AM
salam ,
sy newbie minta tlg kpd sesiapa dlm forum bgmana nk kira modal sblm msk market ? atau dimana sy blh dptkan infonya .....


tkasih.


- msh x fhm mengira

jaih
12-09-2007, 01:27 AM
hi guys...ni aku update summary trade for last week...
summary losss huhuhuh...pasainya tamak n tak ikut MM rule...ni ni lah akibatnya heheh...

https://img265.imageshack.us/img265/8840/demolossrh1.jpg

hope next week bleh cover balik loss this week

braderped
12-09-2007, 02:47 AM
salam ,
sy newbie minta tlg kpd sesiapa dlm forum bgmana nk kira modal sblm msk market ? atau dimana sy blh dptkan infonya .....


tkasih.


- msh x fhm mengira

ni under money-management. try carik thread yg ade tunjukkan camne nak buat money management...

jaih
01-07-2008, 06:38 AM
salam guys...
lama sioot aku tak update journal aku neh ..so ni result dari last screen shot hingga ke ari neh.. dan ada 3 post skang ni open long EJ,UJ n GJ

https://img504.imageshack.us/img504/3640/1aqd2.jpg
https://img249.imageshack.us/img249/5158/1bwi2.jpg

dan ada satu part tu testing EA multi point...pastu back to manual trade balik..

jaih
01-07-2008, 08:03 AM
update utk EJ, UJ n GJ ari ni punya trade

https://img242.imageshack.us/img242/4213/7janel6.jpg



dok intai GU plak utk long

mclarenfc
01-07-2008, 08:18 AM
salam guys...
lama sioot aku tak update journal aku neh ..so ni result dari last screen shot hingga ke ari neh.. dan ada 3 post skang ni open long EJ,UJ n GJ

https://img504.imageshack.us/img504/3640/1aqd2.jpg
https://img249.imageshack.us/img249/5158/1bwi2.jpg

dan ada satu part tu testing EA multi point...pastu back to manual trade balik..

salam jaih,

ni bujal dari forex-tsd.. hehehe.. org samer jek..
Mmg jadi isakas follower gak..
mentua kawe ader di Kg. Pantai Beserah.. hehe..
Masuk ikut Mobil Beserah..

Jaih,

Deme rase ISAKAS II tu elok tak kalau guner TF15M?


Jumpa nanti Jaih..

mclarenfc
01-07-2008, 08:26 AM
Jaih,

Hmm.. nak long GU ek..
TF30M ek jaih?
Haku setuju.. hahaha..


Ikhlas dari : Bujal

jaih
01-08-2008, 01:41 AM
Jaih,

Hmm.. nak long GU ek..
TF30M ek jaih?
Haku setuju.. hahaha..


Ikhlas dari : Bujal

salam bujal huhu...
ampeh betul semalam...bleh aku terlupa nak long GU padahal dah note kat forum
melepas aku huhuhu..

jaih
01-09-2008, 01:39 AM
ni semalam punya trade...semua pending order aku kena tp dukacita di UJ kena SL tp dah dicover oleh GJ dengan jayanya huhuuh

https://img265.imageshack.us/img265/5563/8janzj0.jpg

profit pips : 221 pips
loss pips : 43 pips
net pips : 173 pips

mclarenfc
01-09-2008, 01:53 AM
ni semalam punya trade...semua pending order aku kena tp dukacita di UJ kena SL tp dah dicover oleh GJ dengan jayanya huhuuh

https://img265.imageshack.us/img265/5563/8janzj0.jpg

seronok tgk jaih arr..

hihihi.. jaih, naper sl kekadang tu besar sangat..

deme nyer MM camner?

pastu aper pair yg deme sebenarnya betul2 tgk..

Kalau kawe, EU - GU - GJ - UJ..

Ok tak camtu jaih? Dan tak usah la trade guner ISAKAS II di tf15m kan jaih?..

C u brader..

:)

jaih
01-09-2008, 02:07 AM
tu la pasal SL besar..

kekadang sl aku base on fibo yg aku tarik...kalu panjang tariknya maka besar laa SLnya.. tu kalau tarik kat tf 1H atau daily lagi laa besarnya SL ..tp bagi aku anggap jer lah yg SL tuh mcm takdak rezeki..

kalau ikut rule isakas pun dot bband tu lah SL ..coz kebiasaanya bila candle dah cecah situ biasanya trend akan erubah utk yang strong trend laa...so situ lerr aku set SL..

pasal isakas ni TF15 neh bleh jgk guna cuma TP tu kena kecik sket ..dan careful pasal false signal..

MM tuh aku guna 15% dari modal...tp max lot aku pakai 0.3 shj

pair yg aku ushar NU..AU..UJ..EJ..GJ..GU

teknik ni nampak mcm best kat pair J(isakas+fibo)

hope dpt membantu

to bro bujal..kalau ada masa kelapangan tuh cuba laa draw fibo base on isakas atas chart kebelakang ..so bila draw bebanyak akan nampak apa price buat base on fibo tuh...

good luck bro

mclarenfc
01-09-2008, 02:17 AM
tu la pasal SL besar..

kekadang sl aku base on fibo yg aku tarik...kalu panjang tariknya maka besar laa SLnya.. tu kalau tarik kat tf 1H atau daily lagi laa besarnya SL ..tp bagi aku anggap jer lah yg SL tuh mcm takdak rezeki..

kalau ikut rule isakas pun dot bband tu lah SL ..coz kebiasaanya bila candle dah cecah situ biasanya trend akan erubah utk yang strong trend laa...so situ lerr aku set SL..

pasal isakas ni TF15 neh bleh jgk guna cuma TP tu kena kecik sket ..dan careful pasal false signal..

MM tuh aku guna 15% dari modal...tp max lot aku pakai 0.3 shj

pair yg aku ushar NU..AU..UJ..EJ..GJ..GU

teknik ni nampak mcm best kat pair J(isakas+fibo)

hope dpt membantu

to bro bujal..kalau ada masa kelapangan tuh cuba laa draw fibo base on isakas atas chart kebelakang ..so bila draw bebanyak akan nampak apa price buat base on fibo tuh...

good luck bro


hihi sifu jaih,

kawe cuba fibo + isakas..
Pastu, kawe check yg sifu jaih tak tunggu valid signal utk entry.
Cthnyer :
1. BUY GU = 1.9731 @ 17:54 (Broker FXOpen)
Isakas nyer situasi 1 bar sebelum ENTRY sifu jaih :
- Nonlagdot = Merah
- Bbands = Biru
- Fisher = Biru
- Flat trend = Gold

hmm.. sorry sifu jaih.. Mungkin sifu jaih ENTRY ikut fibo dengan set pending order kut ek?.. hehehe..

Maafkan kawe kalau tersilap k..

C u again brader..

Pastu kawe cuba TF15M di EU dan GU tapi dengan sertakan RSI + STOCH + MACD (5,13,1).. Harap dapat membantu..

Gud luck for me sifu jaih..

jaih
01-09-2008, 02:29 AM
jgn panggil kawe sifuu lerr ...kawe dok merangkak baby tergolek lagi huhuh

yupp betul tuh kenkadang rasa tak sabr neh...gatai nak trade..thats y 2 post GU tu amik profit kecik jer pasal dah tau langgar rules heheh..sib baik profit kalau tak leh tgk statement merah laa heheh

yup entry ikut PO ..tp kekadang mmg gatal tangan ni takbleh nak dielakkan ..huhuh tu sampai entry 2 kali tuh(GU)

mclarenfc
01-09-2008, 02:39 AM
jgn panggil kawe sifuu lerr ...kawe dok merangkak baby tergolek lagi huhuh

yupp betul tuh kenkadang rasa tak sabr neh...gatai nak trade..thats y 2 post GU tu amik profit kecik jer pasal dah tau langgar rules heheh..sib baik profit kalau tak leh tgk statement merah laa heheh

yup entry ikut PO ..tp kekadang mmg gatal tangan ni takbleh nak dielakkan ..huhuh tu sampai entry 2 kali tuh(GU)

hihihi sifu jaih,

tak per la panggil sifu pun kan.. lagipun sama2 la kita semua merangkak.. lagipun kawe pun nak jadik jutawan gak.. skrg ni mmg nak disiplinkan diri aa sifu..
6 bulan dalam forex ni masih mencari teknik yg boleh membantu..
terbaca pasal isakas.. dan di forex-tsd semuanyer dah terbuka minda..
bro zeman mmg betul2 nak tolong pemorex2 semua..
jadi, lepas ni boleh la kawe tolong lak sesama dengan semua2 sifu yg ader..
hihihi..
semoga Allah makbulkan doa dan berikan upah di atas usaha kawe dalam rezeki forex ni.. same to u bro..

Pasal GU tu kawe ingat, deme bukan 2nd position atas sebab signal tu kuar..
Jika mengikut ISAKAS II ;
- boleh buke 2nd position if nonlagdot belum merah, bbands masih biru, fisher biru, dan flattrend berubah dari gold ker..

WE WILL WIN SOME, WE WILL LOSE SOME..

Apa pendapat sifu jaih jika elok kita tetapkan pairs jika nak tumpu guner ISAKAS II?

hihihi..

Tq sifu jaih..

bye..

jaih
01-11-2008, 02:52 PM
pasal tetapkan pair tu setuju sesangat...

skang ni aku dok tumpukan kat GJ,GU,UJ n EJ

AU n NU byk sgt tipunya kalau pakai isakas heheh...ni result utk this week trade..

pasneh aku update every friday jerk...tak larat nak sc hari2 heheh
https://img293.imageshack.us/img293/62/7jan11janag9.jpg

mclarenfc
01-12-2008, 01:29 AM
pasal tetapkan pair tu setuju sesangat...

skang ni aku dok tumpukan kat GJ,GU,UJ n EJ

AU n NU byk sgt tipunya kalau pakai isakas heheh...ni result utk this week trade..

pasneh aku update every friday jerk...tak larat nak sc hari2 heheh
https://img293.imageshack.us/img293/62/7jan11janag9.jpg

sifu jaih,

Betul tuh.. Elok gak kita sama2 update setiap hari Jumaat..
Dalam Isnin ke Khamis boleh kita tumpu kat trade..
Pasal tumpu trade :
Kawe buat camni ,
- 4 pair :
a) EU = 20 pip / sehari
b) GU = 20 pip / sehari
c) GJ = 50 pip / sehari
d) UJ = 20 pip / sehari

Bila kawe buat camni, baru tau macamana nak kenalkan target ni sehari menggunakan isakas.

Buat masa ni, tak mampu lagi WIN SOME, LOSE SOME.. hehehe..

Tapi i'm going to use ISAKAS II + ISAKAS SKELPER (diguna di TF15) utk capai target ni.

Sifu Jaih sendiri pun ada target kan, 30 pips yg confirm tiap2 hari..

So, jumpa nanti sifu jaih..

"To our success.."

mclarenfc
01-12-2008, 04:39 AM
Sifu Jaih,

This is what I'm trying to do.

Cadangan Masa :
a) 3 petang - 6 petang
b) 9 malam - 12 malam

( Kalau tak ada signal masa ni dalam keempat2 pair tak
ada signal ni, tak apa aper. Kita mencari KONSISTEN.
Kalau ini dapat hasil 10 pip yg pasti, lagi bagus.
Boleh letak lot @ kuantiti besar di kemudian hari. )

Kawe akan gunakan ISAKAS SKELPER yang asalnyer
digunakan pada m5 tetapi untung signal ni digunakan
pada m15.
ISAKAS SKELPER itu akan ditambah indi lain iaitu :
a) STOCH (5,3,3)
b) RSI (14)
c) BBANDS (20,2)

Mungkin bukan semua signal akan berjaya. Kawe akan cuba
dapatkan signal yg kurangkan risiko utk tidak berjaya.

Setiap POST mesti mengikut TP berikut :
a) EU = 10 / SL = 20
b) GU = 10 / SL = 20
c) UJ = 10 / SL = 20
d) GJ = 20 / SL = 30

Signal akan keluar mengikut jam TF15.
Cth :
a) EU SELL di 10.45 11/01/2007, TP 10
b) EU BUY di 17.30 11/01/2007, TP 10
c) GJ SELL di 11:00 11/01/2007 TP 20
d) GJ BUY di 16:30 11/01/2007 TP 20
(Sebenarnya kalau ada peluang lain pada bukan
masa yang signal kuar patut boleh tekel gak. Tapi yang tu cuba
kurangkan. Pilih yg betul ok jer. Tetap buat TP cam
yang dicadangkan. Kalau kena SL dalam masa signal, tumpukan 4 pair cadangan.)

Target maksima harian :
a) EU = 20 pip
b) GU = 20 pip
c) UJ = 20 pip
d) GJ = 50 pip

Lepas dah dapat target ni, boleh rehatkan minda.

Kawe sertakan chart utk tgk dulu.

Semoga kita sama2 berjaya.

Ikhlas dari,
Kawe

https://img412.imageshack.us/img412/8044/signaluj11012008ui7.gif

https://img412.imageshack.us/img412/5886/signalgu11012008rv8.gif

https://img49.imageshack.us/img49/2030/signalgj11012008pt8.gif

https://img248.imageshack.us/img248/2331/signaleu11012008uz6.gif

jaih
01-12-2008, 06:02 AM
thanks for sharing mclaren...

good target u have heheh...aku sendiri lepas dah berkenalan ngan fibo neh dah lebeh dat target per day tuh (30pips) asyik lebih jerkk...cuma nak reduce loss tuh sket dlm proses lagi...



good luck

jaih
01-12-2008, 03:10 PM
sesudah aku jumpa cara mcm mana nak meng EXCELL kan statement pasal nak mudahkan kiraan pips sini aku bagi .xls statemnt aku base on last week punya trade

total last week punya trade 435pips
file attached

mclarenfc
01-14-2008, 09:02 AM
sifu jaih,

bagus tul.. good effort..
ISAKAS REBIRTH + FIBO mmg bagus..

To Our Success!!

jaih
01-14-2008, 11:18 AM
ari ni lost teruk kat pair J ...pasainya aku lawan trend dan tak ikut rule...huhuh mistake sendiri....takper cuba lagi signal lain huhuh

Ejal_Kronik
01-14-2008, 02:43 PM
ari ni lost teruk kat pair J ...pasainya aku lawan trend dan tak ikut rule...huhuh mistake sendiri....takper cuba lagi signal lain huhuh

takper jaih..jdkan tu pengajaran..hehehe..klu ko loss ari ni...ketahui lah bahawa ari ni aku nyer takleh trade...
uwaa uwaa uwaa...emmm takper...mybe esok rezeki kita...mana kita tahu kan..hehe..
doa byk2...rezeki klu ALLAH nak bagi..dia tak pilih sesapa pun...tul tak?:D :D

jaih
01-18-2008, 11:18 PM
summary for this week trade....mcm sioott jerr teruk kena balun ngan GJ n EJ...:(

the biggest mistake lawan trend huhuh...takper cuba lagi this coming week

https://img528.imageshack.us/img528/4637/81258465gp5.jpg

loss trade for this week

braderped
01-20-2008, 04:47 PM
huhu layan pair ganas... mengganas le kalo lawan trend.. 'tiada mahap bagimu' punye penangan tuh...

jaih
01-21-2008, 01:30 AM
huhu layan pair ganas... mengganas le kalo lawan trend.. 'tiada mahap bagimu' punye penangan tuh...


pastu mmg aku tak maapkan GJ pasal balun acc aku sm_upset ..minggu ni revenge ...huahahah..

jaih
02-09-2008, 09:45 AM
ni revenge yang telah berjaya setakat neh...huarhahaha

https://img521.imageshack.us/img521/9083/demosnx4.jpg

aku semakin mengganas guna lot yg besar huhuhu..

mazlimoin
02-10-2008, 10:01 AM
ni revenge yang telah berjaya setakat neh...huarhahaha

https://img521.imageshack.us/img521/9083/demosnx4.jpg

aku semakin mengganas guna lot yg besar huhuhu..



bagus...semoga bertambah keyakinan untuk masuk ke alam nyata..kekekeke:D

jaih
02-13-2008, 04:13 AM
keyakinan ku mmg telah bertambah dengan sokongan isteriku yg tolong trade time aku tak sempat hahah...best betul dapat wife FX hahah....

pasneh journal live acc coming soon..tp micro jerk laaa hehehe

mazlimoin
02-13-2008, 05:07 AM
keyakinan ku mmg telah bertambah dengan sokongan isteriku yg tolong trade time aku tak sempat hahah...best betul dapat wife FX hahah....

pasneh journal live acc coming soon..tp micro jerk laaa hehehe

wife ko lagi terer tak dari ko? kekekeke...

jaih
02-14-2008, 11:48 PM
wife ko lagi terer tak dari ko? kekekeke...

dia terror scalping..TP 10pip jerk uhuhuh...tp kekadang layan lost jugak kekeke...

mazlimoin
02-15-2008, 07:45 AM
dia terror scalping..TP 10pip jerk uhuhuh...tp kekadang layan lost jugak kekeke...





kenkadang? wow memang hebat la bini ko ni....

jaih
02-26-2008, 10:40 AM
dengan ini aku meminta admin kiranya boleh closed this thread pasal acc demo aku dah pun selamat diletupkan heheh :D