PDA

View Full Version : Akaun budak baru belajar.



tempe
10-26-2007, 12:51 AM
Buah cempedak nun jauh di luar pagar...
Kalau ada batu, baling dengan batu, kalau tak, ambil galah tolong jolok kan....
Kami budak lembab sibuk-sibuk nak belajar...
Kalau salah, tolong tunjukkan... kalau nak kena MC tolong hulurkan.... hahaha...

Kalau nak tolong gelakkan pun boleh.....

a/c : 25501
password : forex07

baby

vaksin
10-26-2007, 05:57 AM
nie apa motif buka nie?
nk suruh org ajar ker?
tahu x forex tue apa?

mazlimoin
10-26-2007, 06:26 AM
nie apa motif buka nie?
nk suruh org ajar ker?
tahu x forex tue apa?

kau dah try buka akaun dia ka? uhuhhuuhuh

vaksin
10-26-2007, 07:08 AM
lom lg...aku nyer dok floating nie

tempe
10-26-2007, 07:39 AM
nie apa motif buka nie?
nk suruh org ajar ker?
tahu x forex tue apa?

tak tahu apa-apa tuan vaksin... Cuma nak mintak pandangan dan panduan... Betul ke atau patut ke buka waktu tu... lot besar sangat ke... dan lain-lain...

Buah cempedak nun jauh di luar pagar...
Kalau ada batu, baling dengan batu, kalau tak, ambil galah tolong jolok kan....
Kami budak lembab sibuk-sibuk nak belajar...
Kalau salah, tolong tunjukkan... kalau nak kena MC tolong hulurkan....

missfxworld
10-26-2007, 07:41 AM
Buah cempedak nun jauh di luar pagar...
Kalau ada batu, baling dengan batu, kalau tak, ambil galah tolong jolok kan....
Kami budak lembab sibuk-sibuk nak belajar...
Kalau salah, tolong tunjukkan... kalau nak kena MC tolong hulurkan.... hahaha...

Kalau nak tolong gelakkan pun boleh.....

a/c : 25501
password : forex07

baby

satu usaha yg bagus..semoga anda berjaya

tempe
10-26-2007, 07:44 AM
satu usaha yg bagus..semoga anda berjaya

amin.... mudah-mudahan ramai yang sudi mendoakan saya...

vaksin
10-26-2007, 07:56 AM
adoi..nk ajar kt forum mmg x sempat lah..klu chatting boleh la...
miz ajar2 la budak nie

tempe
10-26-2007, 08:01 AM
adoi..nk ajar kt forum mmg x sempat lah..klu chatting boleh la...
miz ajar2 la budak nie

kalau tak sempat tak apa tuan... Mudah-mudahan ada yang sempat...

mazlimoin
10-26-2007, 08:20 AM
suka deposit 95sen ka?

tempe
10-26-2007, 08:48 AM
suka deposit 95sen ka?

tak suka... kena caj 5sen setiap kali deposit $1...

nak test tengok berapa minimum deposit perlu untuk boleh terus hidup kat micro account... campur pulak dengan bengong-bengong punya cara trading...

biar rasa miskin, tak da la boros berbelanja... itu pun rasa banyak bila tengok yang masuk tu 95.00... huhu...

tengok margin level tu pun rasa dah senak je perut... agaknya perlu tambah lagi ke?

mazlimoin
10-26-2007, 08:54 AM
tak suka... kena caj 5sen setiap kali deposit $1...

nak test tengok berapa minimum deposit perlu untuk boleh terus hidup kat micro account... campur pulak dengan bengong-bengong punya cara trading...

biar rasa miskin, tak da la boros berbelanja... itu pun rasa banyak bila tengok yang masuk tu 95.00... huhu...

tengok margin level tu pun rasa dah senak je perut... agaknya perlu tambah lagi ke?

ko nie budak baru belajar ker atau dah lama main? tengok investor password pun ko tukar sendiri???? huuhuhuh..

phoenix
10-26-2007, 08:56 AM
V, usahlah kutuk kalau kau masih belum berjaya....

Tempe, ku sokong u....

tempe
10-26-2007, 09:02 AM
ko nie budak baru belajar ker atau dah lama main? tengok investor password pun ko tukar sendiri???? huuhuhuh..

hehe... setakat investor password tu, tak reti trading pun boleh bang...

start kenal forex bulan 2, tahun ni bang... dah banyak kali kena MC... dah tanya banyak orang, tapi bila buat sendiri asyik tak menjadi jer... Macam masih ada yang tak kena je...

Main demo syok jer... semua OK... Bila masuk live... hancussss....

tempe
10-26-2007, 09:03 AM
V, usahlah kutuk kalau kau masih belum berjaya....

Tempe, ku sokong u....

macam kenal jer...

phoenix
10-26-2007, 09:16 AM
sama je dgn u ni.... susah2 pump-in duit tp tak jadi lg

vaksin
11-06-2007, 02:44 AM
journal x kuarpon..
citer apa nie?

tempe
11-06-2007, 02:47 AM
journal x kuarpon..
citer apa nie?

Tak kuar?

lord
11-06-2007, 04:07 AM
Tak kuar?

hmm....satu usaha yg bagus.....ni salah satu cara kalu nk teror trade live....

apa2 pon aku doakan ko berjaya.....sekali dah kenal forex....terus la buat duit dr forex..jgn berenti di tengah jalan...:)

mazlimoin
11-06-2007, 04:24 AM
Tak kuar?

tak kuar? kuar? apa tu?????....lama lama kuar gak la..kena kerja keras..kekekekkekeeke :P

Ejal_Kronik
11-06-2007, 06:47 AM
hmm....satu usaha yg bagus.....ni salah satu cara kalu nk teror trade live....

apa2 pon aku doakan ko berjaya.....sekali dah kenal forex....terus la buat duit dr forex..jgn berenti di tengah jalan...:)

hehe betul tu lord...skali dah kenal forex..teruskan kenal forex..jangn jadi cam aku..skali kena forex..berkali2 lossss..uwaaaaa..xda sapa nak tolong aku ker..;.share ler sikit ilmu...heheh...asyik depo jer...draw tak penah agi ni...

mazlimoin
11-06-2007, 01:48 PM
hehe betul tu lord...skali dah kenal forex..teruskan kenal forex..jangn jadi cam aku..skali kena forex..berkali2 lossss..uwaaaaa..xda sapa nak tolong aku ker..;.share ler sikit ilmu...heheh...asyik depo jer...draw tak penah agi ni...

sama la cam aku jugak ishkkk !! kena belajar lagi dari Lord ni

silverplat
11-06-2007, 03:45 PM
sama la cam aku jugak ishkkk !! kena belajar lagi dari Lord ni

dah tahap sif0oo pun nak blajaq lagi ke? ceh..
toothy9

lord
11-06-2007, 05:24 PM
sama la cam aku jugak ishkkk !! kena belajar lagi dari Lord ni

apa yg ko nak aku ajar....ajar kasi floating aku reti la...:D :D :D

vaksin
11-06-2007, 06:23 PM
lain lak jd topic sini......org yg buka topic diam jer..

Gdien
11-06-2007, 10:13 PM
orang bukak topic sedang tunggu masa je nak celah..:D

mazlimoin
11-06-2007, 11:18 PM
apa yg ko nak aku ajar....ajar kasi floating aku reti la...:D :D :D

ko nyr floating kehijau - hijauan perhh!!! beratus pips +ve ..tu mahu belajr tu gan ko kekeekeke

vaksin
11-07-2007, 12:37 AM
bukan ker floating merah2 jer...:D

mazlimoin
11-07-2007, 12:54 AM
bukan ker floating merah2 jer...:D

geng..ko nyer link kat bawah tu kena edit balik..tak boleh masuk tu..kena copy and pste dengan betul tu..ok

Gdien
11-07-2007, 12:57 AM
bukan ker floating merah2 jer...:D

Yang merah2 tu acc micro.., acc standard mesti hijau2nye..:D

mazlimoin
11-07-2007, 01:00 AM
Yang merah2 tu acc micro.., acc standard mesti hijau2nye..:D

hahahah betul tu....

tempe
11-07-2007, 04:47 PM
orang bukak topic sedang tunggu masa je nak celah..:D

Bukan apa Gdien... masa mula bukak jurnal, dah ada orang persoal... Lepas tu kena lekeh-lekeh pulak... Maklum la, budak baru belajar.... Jadi biar jer lah orang yang bagus-bagus dan otai je yang posting...

tempe
11-07-2007, 04:50 PM
hmm....satu usaha yg bagus.....ni salah satu cara kalu nk teror trade live....

apa2 pon aku doakan ko berjaya.....sekali dah kenal forex....terus la buat duit dr forex..jgn berenti di tengah jalan...:)

Bila main demo tu, cantik jer.... bila live je, tegolek... hmmm.... ish, mesti ada benda lain lagi yang nak kena praktik selain dari hanya teknik.... Kalau praktis kat micro akaun, OK kot....

lord
11-07-2007, 04:52 PM
Bila main demo tu, cantik jer.... bila live je, tegolek... hmmm.... ish, mesti ada benda lain lagi yang nak kena praktik selain dari hanya teknik.... Kalau praktis kat micro akaun, OK kot....

praktis akaun micro mmg ok...tambah plak ko bukak jurnal mcm ni...insyaAllah secara tak sedar...cara ko trade akan improve...believe me;)

acuwan
11-07-2007, 05:57 PM
saya pun tak pandai2 lagi.............

granpa
11-07-2007, 07:06 PM
..ish..same la..aku baru 2 bulan dalam forex ni..kalau nak buka jurnal kang merapu lak..haru je..tp berhajat gak..aduii la..

tempe
11-08-2007, 03:49 AM
haha... kena MC gak.... tapi pengajaran yang aku dapat dari akaun ni dan segala MC yang aku kena....


Jangan putus asa
Setakat bacaan dan training tak cukup, pengalaman perlu.
Akaun live micro perlu untuk praktis emosi. Akaun demo perasaan tu lain.
Jangan tamak.
Tak perlu dump semua fund yang kita ada terus ke dalam akaun trading. Masuk secara berperingkat. Bila sentiasa nampak margin level tu rendah, kita akan lebih berhati-hati. Tambah bila perlu.
Akaun yang boleh tambah fund secara instant (i.e e-gold dan e-payment yang sewaktu dengannya).
Kestabilan server jugak penting. Masalah kalau selalu down lebih-lebih lagi waktu aktif.
Jangan letakkan deposit yang banyak dalam satu akaun/broker.


List di atas ni tak ada kena mengena secara terus dengan teknik nak mulakan trade. Hanya perkara-perkara lain yang perlu selain dari money management, risk management dan trading teknik. Mintak experiment trader dan orang lama dapat tambah/komen mana yang perlu...

jaih
11-08-2007, 04:19 AM
jgn putus asa cuba lagi huhuh...aku last week loss 400 usd ...terus senyap jap...back to demo..acc std aku tuh aku bagi rilek dulu ...cari tune balik...

satu demo acc aku dah berjaya MC heheeh

silverplat
11-13-2007, 12:18 AM
jgn putus asa cuba lagi huhuh...aku last week loss 400 usd ...terus senyap jap...back to demo..acc std aku tuh aku bagi rilek dulu ...cari tune balik...

satu demo acc aku dah berjaya MC heheeh

keke...untung rugi adat le bg newbie cam kite ni.. aku pon loss gak smlm..huhu...sm_rolleye
ni nga try cover smle. hrp2 untung...sm_cool

mazlimoin
11-13-2007, 01:23 AM
keke...untung rugi adat le bg newbie cam kite ni.. aku pon loss gak smlm..huhu...sm_rolleye
ni nga try cover smle. hrp2 untung...sm_cool

Semalam tu memang market giler babas punya...ingat US cuti tu market tak gerak...rupanya gerak macam cipanzi lak

Gdien
11-13-2007, 01:40 AM
semalam dan 2 hari lepas ramai penduduk US yg dok keje kat luar ramai balik kampung pasal nak sambut hari veteran. itu pasal permintaan usd tinggi..kuikuikuikui..:D :D :D

mazlimoin
11-13-2007, 01:41 AM
semalam dan 2 hari lepas ramai penduduk US yg dok keje kat luar ramai balik kampung pasal nak sambut hari veteran. itu pasal permintaan usd tinggi..kuikuikuikui..:D :D :D

Semalam Big Dog dah kenyang..emmm..

braderped
11-13-2007, 02:44 PM
huh!? sapa Big Dog tu?

silverplat
11-13-2007, 09:19 PM
Semalam Big Dog dah kenyang..emmm..

wah...untung la beliau! aku baru dpt 10% dri kerugian semalm. huhuhu..toothy9
arini hrp2 usd kukuh trus cam smlm...klo x,mapos lagik aku.
sm_cool

trade4arab
11-19-2007, 06:37 PM
its good idea

granpa
11-21-2007, 04:01 AM
keke...untung rugi adat le bg newbie cam kite ni.. aku pon loss gak smlm..huhu...sm_rolleye
ni nga try cover smle. hrp2 untung...sm_cool

kalau da MC tu, kita akan jd lebih berhati2..:D :D :D :D

Gdien
11-21-2007, 07:20 AM
its good idea

Huh, ini merujuk pada ape ni? tak paham lak aku..
tengok pada username macam pak arab jer..huhhu

welcome..welcome.. sobahan nur..! eh, belasah jer laa..

mazlimoin
11-21-2007, 02:16 PM
wah...untung la beliau! aku baru dpt 10% dri kerugian semalm. huhuhu..toothy9
arini hrp2 usd kukuh trus cam smlm...klo x,mapos lagik aku.
sm_cool

USdolar sedang meng kuskus kan nilainya lagi

mohd rohmatullah bin isma
12-01-2007, 02:47 AM
lor kesian nyer...rugi usd 2000...kenapa sampai 2000...?? terkejut aku..ingat kan aku sorang jer dok rugi...tapi tak banyak laa macam tu..sekrang belajar..aku dah leh buat profit dah.. semalam usd 600.61 ...tanya kawan kawan dalam fx forum... itu banyak membantu..




rugi tangga kejayaan..cuba lagi.. kawal emosy, rule yang pertama dlm forex..jgn tamak.. ingat???

mazlimoin
12-01-2007, 08:05 PM
lor kesian nyer...rugi usd 2000...kenapa sampai 2000...?? terkejut aku..ingat kan aku sorang jer dok rugi...tapi tak banyak laa macam tu..sekrang belajar..aku dah leh buat profit dah.. semalam usd 600.61 ...tanya kawan kawan dalam fx forum... itu banyak membantu..




rugi tangga kejayaan..cuba lagi.. kawal emosy, rule yang pertama dlm forex..jgn tamak.. ingat???

wow 600dolar tu memang lumayan tu...tahniah

silverx
12-02-2007, 05:39 AM
em... loss 2000usd... nagis gak tu.... tapi jgn putus asa teruskan usaha murni mu..... :)

mrfx
12-02-2007, 05:53 AM
utk menjadi seorang trader y terbaik,
belajar dari kesilapan.
setiap kesilapan y diperbetulkan semlula,insyaAllah keuntungan berganda menanti di dpn sna.. :)

goodkc
12-04-2007, 02:10 PM
tapi memang sakit hati kalau rugi 2000usd. boleh try lot kecil rugi pun kecil .

tempe
05-07-2008, 06:53 AM
account reactivated.
password dah tukar ke forex08.

faiz2112
05-09-2008, 04:05 AM
wah. banyak rugi tu kena mandi bunga tuh.. he he..

bitter
05-10-2008, 10:59 AM
takot2 mandi bunge pon tak menjadi ...

:p

fathixog
06-12-2008, 03:12 PM
Kerugian yang aku alami setakat nih sebanyak USD300 real money!!
Ade tak care nak mengatasi kerugian selain paktis teknik, cari keje lainsm_happy ,or others...??:confused:

ni lah masenye utk otai2 tunjuk ajar..
btul kan,kan??sm_cool

learn2biz
06-12-2008, 06:16 PM
Kerugian yang aku alami setakat nih sebanyak USD300 real money!!
Ade tak care nak mengatasi kerugian selain paktis teknik, cari keje lainsm_happy ,or others...??:confused:

ni lah masenye utk otai2 tunjuk ajar..
btul kan,kan??sm_cool
Ada ... antaranya :
1) kena rugi lagi - kat akaun demo letak depo 1000 pas tu kaji cemana nak buat tak rugi (org betul otai forex ni rugi lebih dari usd300 real money baru dia berjaya tak rugi langsung)
2) belajar dan terus belajar mengenai forex - tak semestinya cara orang sesuai ngan cara kita, pemahaman orang tak semestinya sama macam pemahaman kita. Bila kita berjaya faham cara paling berkesan utk diri sendiri itulah masanya kita boleh jana untung lebih dari rugi.
3) sentiasa alert pada perkembangan dunia - benda ni ada kena mengena ngan fundamental analysis yang boleh mempengaruhi technical analysis
4) Bukan senang nak senang tapi tak susah nak susah ... :) :):)

Ada sesape nak tambah ?

fathixog
06-12-2008, 06:29 PM
Ada ... antaranya :
1) kena rugi lagi - kat akaun demo letak depo 1000 pas tu kaji cemana nak buat tak rugi (org betul otai forex ni rugi lebih dari usd300 real money baru dia berjaya tak rugi langsung)
2) belajar dan terus belajar mengenai forex - tak semestinya cara orang sesuai ngan cara kita, pemahaman orang tak semestinya sama macam pemahaman kita. Bila kita berjaya faham cara paling berkesan utk diri sendiri itulah masanya kita boleh jana untung lebih dari rugi.
3) sentiasa alert pada perkembangan dunia - benda ni ada kena mengena ngan fundamental analysis yang boleh mempengaruhi technical analysis
4) Bukan senang nak senang tapi tak susah nak susah ... :) :):)

Ada sesape nak tambah ?


Timekasih bro, baru ade cara sket nak wat,hehehe...sm_cool

flizzoe
06-12-2008, 06:35 PM
Ada ... antaranya :
1) kena rugi lagi - kat akaun demo letak depo 1000 pas tu kaji cemana nak buat tak rugi (org betul otai forex ni rugi lebih dari usd300 real money baru dia berjaya tak rugi langsung)
2) belajar dan terus belajar mengenai forex - tak semestinya cara orang sesuai ngan cara kita, pemahaman orang tak semestinya sama macam pemahaman kita. Bila kita berjaya faham cara paling berkesan utk diri sendiri itulah masanya kita boleh jana untung lebih dari rugi.
3) sentiasa alert pada perkembangan dunia - benda ni ada kena mengena ngan fundamental analysis yang boleh mempengaruhi technical analysis
4) Bukan senang nak senang tapi tak susah nak susah ... :) :):)

Ada sesape nak tambah ?

betul sangat tu.. memang aku setuju dengan benda2 ni..

hatisenang
06-13-2008, 04:19 AM
Iyerlah... kena banyak sabar & teruskan belajar. Create yr own strategy, test it, improve it, kaji, gali, cangkul, cari sampai jumpa. Rezeki Allah dah tentukan, kalau tak awal, akhirnya berjaya juga. Memang ambik masa untuk merasai keuntungan forex ni... aku pun tahap baru lepas siksa jer, itu pun 3 tahun mendemo... lain lah kalau genius mcm master2 yg lain tu.

3extremepips
06-16-2008, 12:29 PM
Iyerlah... kena banyak sabar & teruskan belajar. Create yr own strategy, test it, improve it, kaji, gali, cangkul, cari sampai jumpa. Rezeki Allah dah tentukan, kalau tak awal, akhirnya berjaya juga. Memang ambik masa untuk merasai keuntungan forex ni... aku pun tahap baru lepas siksa jer, itu pun 3 tahun mendemo... lain lah kalau genius mcm master2 yg lain tu.

salute kat u bro... yeahh good luck mate;)

manrawa
06-17-2008, 06:24 AM
uhuhuhu
sori bro2 sekalian
sori kaco
mcm mcm mana nak buat aku pahm?
aku cuba pakai kuasa forex tp asik dok loss jer
aper kena?

bitter
06-17-2008, 07:05 AM
uhuhuhu
sori bro2 sekalian
sori kaco
mcm mcm mana nak buat aku pahm?
aku cuba pakai kuasa forex tp asik dok loss jer
aper kena?

bro boleh try usha thread dr http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=22905.
ne bukan kuasa forex. ini duniafx modified.
lgpon bnyk pertolongan ley dpt kat situ :)

flizzoe
06-17-2008, 07:09 AM
uhuhuhu
sori bro2 sekalian
sori kaco
mcm mcm mana nak buat aku pahm?
aku cuba pakai kuasa forex tp asik dok loss jer
aper kena?

trade forex bukan setakat pakai sistem atau teknik saja,
money management kena jaga,
strategi kena ada,
pastu bergantung kepada style trading dan pengetahuan kita jugak.

great0ne
06-17-2008, 07:33 AM
trade forex bukan setakat pakai sistem atau teknik saja,
money management kena jaga,
strategi kena ada,
pastu bergantung kepada style trading dan pengetahuan kita jugak.

betul... istimewa buat diri aku sendiri... nak bagi ingat dan faham betul-betul ayat tu....:confused:

flizzoe
06-17-2008, 08:35 AM
betul... istimewa buat diri aku sendiri... nak bagi ingat dan faham betul-betul ayat tu....:confused:

kau tampal kat komputer kau tu..
sebelum bukak position ke aper..
kau cek satu2..
pastu baru terjah..

aku pun kekadang terjah dulu baru cek :D :D

jayenk
07-12-2008, 04:42 AM
kayaknya buat newbie harus buka account demo dulu deh
jangan buka live..bisa amblas tuh modal.
ati-ati ja.
neh bisnis penuh resiko.

alyn9
03-09-2009, 01:53 AM
aku pon baru je join,
harap dpt tunjuk ajar korang,

ade tulis skit2 dlm blog, baru je mule tulis,
tlg2 r comen ke ape,

kmbeng
03-09-2009, 04:45 AM
kau tampal kat komputer kau tu..
sebelum bukak position ke aper..
kau cek satu2..
pastu baru terjah..

aku pun kekadang terjah dulu baru cek :D :D

cam bro flizzoe ni terjah x cek pown x pa... sebab dah memg leh profit...

roceli08
03-09-2009, 04:57 AM
aku pun baru belajar,,belajar buat profit pulak., buat S.O memang dah pandai .

denai9
03-10-2009, 08:06 PM
saya newbie gak..
kalau ade senior2 yg nak tlg ajar n share ilmu PM la...
xpn ym:emailymee, skype: denai9..

anyway, hepi trading guys....alop2