PDA

View Full Version : Forex ni boleh cari makan ke tak?



vastavista
10-25-2007, 01:18 PM
Forex ni boleh cari makan ke tak?

atau skadar suka2?

citajaya
10-25-2007, 01:25 PM
Forex ni boleh cari makan ke tak?

atau skadar suka2?

Bos...

Forex mmg xleh cari makan,

Yang boleh makan adalah peniaga/trader forex.

Peniaga matawang (forex) yang benar2 meniaga mmg pendapatannya datang dari perniagaan ini.

Forex adalah mainan bagi org yg ingin menghabiskan wang (org yg sekadar main2, bukan serious utk berniaga).

Itu je le yg saya faham.

Harap traders lain tambah lagi...

tqtqtq.

Gdien
10-25-2007, 01:25 PM
huh..kalu setakat suka2 baik aku layan benda lain..!

citajaya
10-25-2007, 01:27 PM
huh..kalu setakat suka2 baik aku layan benda lain..!

Hehehe...

Itu le yg saya maksudkan sebenarnya.

Saya sokong pendapat bos.

tqtqtqtq

lord
10-25-2007, 02:18 PM
Forex ni boleh cari makan ke tak?

atau skadar suka2?

Erk....ada plak yg tanya soklan ni...huhu

Persoalan mcm ni timbul sebab ramai yg join FOREX selepas kena tipu atau scam ngan program HYIP...so bile diorg kenal FOREX..diorg nampak FOREX ni mcm HYIP jugak....so bile loss in FOREX..diorg tinggalkn FOREX...sama spt diorg ni tinggalkn HYIP...

cuma pendapat aku...

aku ni takde la lama mana dlm arena FOREX ni....tapi setakat hari ini..alhamdullillah...boleh je hidup tanpa perlu buat keje lain...kalu sehari dpt 100usd...sebulan dah dpt 2000usd (100usd X 20 trading days)...tu dah bersamaan rm7000 lebih tu...kire ok apa...takkan la nk suka2 kalu dah boleh dapat income rm7000 lebih...:D

tu baru citer sehari 100usd....bayangkna sendiri la kalu sehari 500usd atau 1000usd atau 2000usd atau xxxxxusd atau xxxxxxusd atau xxxxxxxusd....:D :D :D

missfxworld
10-28-2007, 04:23 AM
Forex ni boleh cari makan ke tak?

atau skadar suka2?

untuk berjaya dalam FOREX perlukan kesungguhan dan kesabaran tahap tertinggi.pastikan trade dengan ilmu penuh didada bukan sekadar main2 suka2 open trade:D

bizonline
10-28-2007, 07:16 AM
untuk berjaya dalam FOREX perlukan kesungguhan dan kesabaran tahap tertinggi.pastikan trade dengan ilmu penuh didada bukan sekadar main2 suka2 open trade:D


Yup! kawan setuju dgn pendapat missfxworld, kesungguhan dan kesabaran amat perlu ketika menjalankan activity trading Fx nie.

Katakan jikalau kita hanya mengikuti perkembangan Fx semata2 kerana hanya terpikat dgn keuntungan dia..kita pasti takkan kemana. Yg perlu, kita mesti ada tanamkan minat dan dalami selok belok Fx nie ..bukan hanya ada modal then buka entry buy or sell. Tapi pengetahuan dan pengalaman yg cukup..itulah yg menyebabkan ramai dari kita yg cepat putus asa dlm fx..kenape? sebab always loss!! So nasihat dari saya...sebelum kita melaburkan duit beribu2 lemon utk Fx nie..lebih baik kita abiskan masa dgn demo account dan kita tentukan kemampuan dan tahap kepandaian kita utk mengaut profit. Bila dah rasa betul2 yakin, so from there...kita buat laa judgement...nak seribu daya..n tak nak tu macam2 la helah kan!..

So....duit akan datang tak kira dari punca mana sekalipun....yg penting kita perlu ada usaha, kesabaran dan disiplin.
sm_win

vaksin
10-28-2007, 11:24 AM
nie bukan setakat cari makan,
cari bini,
cari rumah,
cari keter..
nk cari apa2 pon boelh gak nie..

mazlimoin
10-28-2007, 01:44 PM
dapat lepas bayar hutang kredit kad dan hutang kete dan hutang rumah dan bayar bil letrik, air, astro ..lepas duit dapur, duit shoping , duit melancung , duit sekolah , duit baju, duit enjoy, duit pergi spa , duit derma..kira ok la..tak perlu nak banyak banyak

missfxworld
10-28-2007, 01:53 PM
dapat lepas bayar hutang kredit kad dan hutang kete dan hutang rumah dan bayar bil letrik, air, astro ..lepas duit dapur, duit shoping , duit melancung , duit sekolah , duit baju, duit enjoy, duit pergi spa , duit derma..kira ok la..tak perlu nak banyak banyak

wah bape punya banyak lepas..tuh dah kira hebat tuh...sm_win

lord
10-28-2007, 02:16 PM
dapat lepas bayar hutang kredit kad dan hutang kete dan hutang rumah dan bayar bil letrik, air, astro ..lepas duit dapur, duit shoping , duit melancung , duit sekolah , duit baju, duit enjoy, duit pergi spa , duit derma..kira ok la..tak perlu nak banyak banyak

berapa banyak hutang daa....ini namanya hutang keliling pinggang...:D

mazlimoin
10-28-2007, 02:17 PM
berapa banyak hutang daa....ini namanya hutang keliling pinggang...:D

bukan keliling pinggang lagi....ni dah kira keliling bontot dah ni....

lord
10-28-2007, 02:38 PM
bukan keliling pinggang lagi....ni dah kira keliling bontot dah ni....

wakakakak.....mcm2 la kau..

apa2 pon..bg yg dah jadi trader forex..tak kira la fulltime ke...part time ke...partial time ke.....yg penting jgn la suka2...melainkan kalu dah mmg byk duit..leh la kot suka2 je trade..loss 10kusd pon xde hal...

FOREX can give u unlimited source of income...so dont waste it..;)

mazlimoin
10-28-2007, 02:50 PM
wakakakak.....mcm2 la kau..

apa2 pon..bg yg dah jadi trader forex..tak kira la fulltime ke...part time ke...partial time ke.....yg penting jgn la suka2...melainkan kalu dah mmg byk duit..leh la kot suka2 je trade..loss 10kusd pon xde hal...

FOREX can give u unlimited source of income...so dont waste it..;)

yer betul....kalau dah banyak...nak open 150lot pun ok..hahahahahha...

vaksin
10-28-2007, 09:50 PM
yer betul....kalau dah banyak...nak open 150lot pun ok..hahahahahha...

tahap lots byk nie dah juta equity tue...
margin call cepat tue..sm_happy

mazlimoin
10-29-2007, 01:06 AM
tahap lots byk nie dah juta equity tue...
margin call cepat tue..sm_happy

tu hanya si bagero erlan jer yang boleh buat..hehehe.....duit ciput leh buka 150lot..uhhuu

Gdien
10-29-2007, 01:06 AM
huhuhu...Teringin benar aku nak merasa duduk sebelah lord dan mazlimoin semasa trade. nak tengok camner diaorang layan account standardnya., rasanya 1 pip bersamaan 50usd-100usd kot..huhu.:D :D

mazlimoin
10-29-2007, 02:56 AM
huhuhu...Teringin benar aku nak merasa duduk sebelah lord dan mazlimoin semasa trade. nak tengok camner diaorang layan account standardnya., rasanya 1 pip bersamaan 50usd-100usd kot..huhu.:D :D

lord memang aa 1 pips macam tu..aku lak 1 pips 10sen jer kui kui kui kui

bizonline
10-29-2007, 03:26 AM
lord memang aa 1 pips macam tu..aku lak 1 pips 10sen jer kui kui kui kui

Wah!..master trader semua low profile jea sm_cool ..share2 laa skit ilmu di dada tu..

j4cth
10-29-2007, 05:23 AM
Ilmu itu amanat Loh.. jadi siapa saja yang bisa Share ilmu bakalan dapet pahala banyak & sudah menjalankan amanat pd dirinya sendiri^^
krn kenikmatan paling nikmat di'dunia yg fana ini bila dibandingkan dengan surga yang paling rendah ,,kenikmatan dunia hanya bagaikan seperti setetes air ditengah lautan (paling tinggi Surga Firdaus)

that's just my Trust

PL

PulunSakan
10-29-2007, 07:40 AM
as.......kum

singgah lalu sebentar, take 5 dari pertapaan. sm_cool

pada pendapat saya, trader forex yg hebat2 tidak akan sekali2 menayangkan akaun mereka kepada umum.

sebab nya? :

tak der sebab mereka nak menayang2kan akaun sama ada akaun forex live apatah lagi akaun bank mereka.

berbeza dengan leader2 MLM mahupun hyip yg hebat akan menayangkan pendapatan mereka kepada umum bagi tujuan tee up / mempengaruhi client2 baru mereka.


sekian. betulkan sekiranya salah. sm_scramble

Gdien
10-29-2007, 08:06 AM
as.......kum

singgah lalu sebentar, take 5 dari pertapaan. sm_cool

pada pendapat saya, trader forex yg hebat2 tidak akan sekali2 menayangkan akaun mereka kepada umum.

sebab nya? :

tak der sebab mereka nak menayang2kan akaun sama ada akaun forex live apatah lagi akaun bank mereka.

berbeza dengan leader2 MLM mahupun hyip yg hebat akan menayangkan pendapatan mereka kepada umum bagi tujuan tee up / mempengaruhi client2 baru mereka.


sekian. betulkan sekiranya salah. sm_scramble

betul gak tu.,tapi kekadang depa gian gak nak tunjuk, depa tunjuk account micro sahaja atas sebab keselamatan barangkali..:D :D

p/s: Kalu dah abis pertapaan tu sila-silalah open personal coaching macam bro fariz36 cadang nak buat tuu..den nak tumpang jer..:)

zibio
11-15-2007, 01:34 AM
Tak payah nak tunjuk... trade je.. senang dapat senang la lost... yg penting pandai kontrol (money managemet)... Kang tak pasal2 marginah panggil ok lg jgn margin buuuuu dtg dh ler.... jahanam trus... Kita sendiri je yg tau untung n rugi.. buat apa nak tunjuk kat org lain takde sbb klau stkat nak cr komen dr org lain blh la juga...

silverplat
11-16-2007, 03:14 AM
betul gak tu.,tapi kekadang depa gian gak nak tunjuk, depa tunjuk account micro sahaja atas sebab keselamatan barangkali..:D :D

p/s: Kalu dah abis pertapaan tu sila-silalah open personal coaching macam bro fariz36 cadang nak buat tuu..den nak tumpang jer..:)

tp kalau tnjuk utk bg penerangan xpe kan...
ape kata kalau bro bg ss bro... toothy9
aku nak tau la time2 cun nak open post..
hahaha..
:p

lord
11-19-2007, 11:00 AM
ni aku quote dr siggy support fxmalay


'REAL trader never look at others people profit but ONLY look at his own profit and try to break his PERSONAL best in every second!'

pepaham sendiri la yerk...:cool:

jackarse316
01-03-2008, 06:36 AM
boleh... yg penting usaha,EA yg baik, peka dan mmg ada bakat jd trader mesti boleh hidup ngn forex.. ;p

drsam
01-08-2008, 01:00 AM
Salaamm dari Uncle Sam,
Siapa kata tak boleh make a living in forex? Dah 3 tahun uncle trade forex as part of my income( biggest chunk). Even friends pun uncle tolong tradekan duit mereka. Last month bagi 11%. Kan ok tu! Tentu ada yg tanya kenapa tak buat full time kalau bagus sangat? Yup, sebab forex ni mudah dan tak consume my time. Kalau whole day depan screen pun letih. Cari nilai hidup lain sama.

thegame
01-08-2008, 09:24 AM
semoga aja deh .
forex bisa jadi sumber makan bagi kita semua :D
jangan jadi sumber kelaparan gara gara keseringan loss

jaih
01-09-2008, 01:58 AM
to pulunsakan :

wehh dok bertapa ghupanya huauauauhaha


aku sebolehnya utk fx neh nak lepaskan payment utk utiliti bulanan dah syukur amat dah..

nak kaya tuh tunggu equity dah cecak 25K usd kot heheh...

tp aku setuju ngan siggy yg lord quote tuh...even aku selalu show statemnt kat journal atau blog itu sebagai motto sharing is caring...dimana aku citer apa teknik yg digunakan dan sesama belajar utk memantapkan hasilnya lagi ...

just my 1 pips :D

p/s : susahnya nak master fibo huhuhuh

conturix
01-25-2008, 07:33 PM
alhamdulillah..da rmai da berjaya dlm forex ni..forex ni klu take serius hasilnya pn serius..jgn tgk org laen profit kte pn nk profit gk sdgkan ilmu xcukup didada.itula sbb terjadinya tamak n kne mc bnyak kali smpai give up..take forex as a bussiness..sm_cool

akyanaza
02-26-2008, 10:35 AM
alhamdulillah..da rmai da berjaya dlm forex ni..forex ni klu take serius hasilnya pn serius..jgn tgk org laen profit kte pn nk profit gk sdgkan ilmu xcukup didada.itula sbb terjadinya tamak n kne mc bnyak kali smpai give up..take forex as a bussiness..sm_cool

yup aku setuju 1000pips ijau :D

mrfx
02-26-2008, 06:38 PM
yup aku setuju 1000pips ijau :D

aku pon stuju sbb mula2 aku kenal forex,itu la y aku buat...
tamak...slalu kne panggil ngan cik marginah.
tp last2 baru aku sedaq...xleh tamak.
konsisten xpe..toothy9