PDA

View Full Version : Jurnal Dari Gdien



Gdien
10-21-2007, 04:22 AM
Salamz semua,

Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

Nah ini butiran account micro patik..

Login: 35099
Investor password: Xq6QguF

arialun
10-21-2007, 05:08 AM
Go..Go..Go.. Bro Gdien,
Gua support lu.. sm_cool sm_cool

missfxworld
10-21-2007, 11:50 AM
Salamz semua,

Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

Nah ini butiran account micro patik..

Login: ***
Investor password: ***

*** -sorry, patik bercadang nak trading pada account micro ni pada 1 Nov 2008. :) tunggu bulan depanlah yek..:):)

2008? aduss setahun lagi nun...kekekeke btw see ya next month:D

mazlimoin
10-21-2007, 01:25 PM
Salamz semua,

Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

Nah ini butiran account micro patik..

Login: ***
Investor password: ***

*** -sorry, patik bercadang nak trading pada account micro ni pada 1 Nov 2008. :) tunggu bulan depanlah yek..:):)


memang lama giler la nak tunggu ko trade ni..uuhhuhuhu

Gdien
10-21-2007, 01:27 PM
eh..silap lah pulak... 1NOV 2007 lah...sorry..sorry.
ok dah adjust dah..:) :)

support fxmalay
10-21-2007, 02:49 PM
Dear Gdien,

Very good effort...we wish u a good and happy trading.

Thanks:)

lord
10-21-2007, 03:13 PM
Cayalah gdien.....

takde la aku terasa keseorangan selepas ini...dah ada geng bukan jurnal jugak...tapi pandai ko yer..bukak jurnal skung..start 1 nov..buat org ternanti2 je....jadi jgn tak jadi...:D :D :D

wish u gud luck...

p/s: dah bukak jurnal ko sendiri..jgn la lupa jenguk jurnal aku sama..hehehe:D

Gdien
10-21-2007, 04:40 PM
Cayalah gdien.....

takde la aku terasa keseorangan selepas ini...dah ada geng bukan jurnal jugak...tapi pandai ko yer..bukak jurnal skung..start 1 nov..buat org ternanti2 je....jadi jgn tak jadi...:D :D :D

wish u gud luck...

p/s: dah bukak jurnal ko sendiri..jgn la lupa jenguk jurnal aku sama..hehehe:D


heheeh..kasi suspen pada semua org.:D

p/s: takleh cakap lebih2 tatkala trade belum bermula..nanti dikatakan 'lebih pisau dari buah mangga'..kuikui. Nantikan kemunculan. :D

vaksin
10-22-2007, 02:50 AM
aku nyer dah start..
bulan 9 aritu..klu nk tgk nanti aku post lah...
buka la posting baru yg xleh reply..
masukkan journal2

Gdien
10-23-2007, 09:13 AM
dup dap dup dap..bedebar juga nak layan jurnal ni.. rasa cam berada ditengah stadium bola dengan disaksikan ramai orang..:)
Ape2 pun aku dah taruk no acc dan investor password. cuma modal tak dimasukkan lagi..

citajaya
10-23-2007, 09:28 AM
Salamz semua,

Dengan hasrat ingin memperbaiki diri cara trading kearah keuntungan yang lebih konsisten campur dengan sindiran tajam lord dalam thread jurnalnya patik dengan rendah diri membuka thread jurnal ini untuk perbincangan samada berbentuk teguran, kritikan dan nasihat dari trader2 Fxopen tak kiralah samada yg berpengalaman ataupun tidak..
Insyaallah patik akan mempertimbangkan setiap kritikan/nasihat/teguran yg dibuat oleh sedara-sedari semua demi mempertingkatkan perfomance trading forex patik ini.
Kat sini patik akan postkan screenshot(ss) setiap kali patik open/pending post (kalu masa mengizinkan) agar senang sedara-sedari semua dapat menegur dan seterusnya dapat memperbaiki cara trading patik.
Sama macam kata lord, andai kata post patik loss usahlah gelakkan patik nye..hehehe
dan andai post patik win janganlah segan2 puji yea..hehehhe..gurau jer.

Nah ini butiran account micro patik..

Login: 35099
Investor password: Xq6QguF

*** -sorry, patik bercadang nak trading pada account micro ni pada 1 Nov 2007. :) tunggu bulan depanlah yek..:):)

Hehehe...

Tahniah bos...

Terkene gak aku, td aku lum baca abis, aku masuk je no kau tu

tengok2 ada 100... baca2 smula, rupanya... tahun depan bru nak mula... heheheh.

Tahniah skali lagi.

lord
10-23-2007, 11:45 AM
dup dap dup dap..bedebar juga nak layan jurnal ni.. rasa cam berada ditengah stadium bola dengan disaksikan ramai orang..:)
Ape2 pun aku dah taruk no acc dan investor password. cuma modal tak dimasukkan lagi..

go go gdien go...

cayolah.....minggu depan 1 nov tu hari rabu...apa kata ko mulakan 30hb oct...hari isnin...:D

Gdien
10-25-2007, 11:24 PM
go go gdien go...

cayolah.....minggu depan 1 nov tu hari rabu...apa kata ko mulakan 30hb oct...hari isnin...:D

huh..ade cadangan anjak kedepan lah pulak.., macam tak sabar jer nak tengok aku trade..:D :D. Apa2pun aku tetap start pada 1 hb nov-khamis.(bukan rabu yea)

lord
10-26-2007, 07:50 AM
huh..ade cadangan anjak kedepan lah pulak.., macam tak sabar jer nak tengok aku trade..:D :D. Apa2pun aku tetap start pada 1 hb nov-khamis.(bukan rabu yea)

eceh...silap tgk kalender plak....baik ko punya timing...jumaat tu NFP lak tu....:D :D :D

Gdien
10-26-2007, 12:42 PM
eceh...silap tgk kalender plak....baik ko punya timing...jumaat tu NFP lak tu....:D :D :D

a'a..kebetulan lah pulak..:D mintak2 takde urusan yg boleh menghalang untukku melayan NFP. :)

vaksin
10-26-2007, 01:55 PM
jd day 1 tentu gempak la camni eh

jaih
10-27-2007, 01:31 AM
good luck gdien....congrats on yr journal..:D



p/s: lordd aku tak berani laiii laaa nak bukak journal heheh :p

mazlimoin
10-27-2007, 03:08 AM
good luck gdien....congrats on yr journal..:D



p/s: lordd aku tak berani laiii laaa nak bukak journal heheh :p

jaih bila ko nak bukak journal lak? heheeheh

bizonline
10-28-2007, 07:33 AM
We wish u luck bro gdien!!!

Gdien
10-28-2007, 12:20 PM
terima kasih semua kepada yg mendoakan saya.:) bukan sahaja doa, tunjuk ajar dari kalian juga diperlukan.

mazlimoin
10-28-2007, 01:45 PM
tak sabar menantikan kehebatan gdien ni..

Gdien
10-29-2007, 12:57 AM
tak sabar menantikan kehebatan gdien ni..

Haduihh...ini lagi menambahkan dup dap dup dap aku ni..:D

p/s: aku ni newbie lagi..masih jauh lagi kalau nak dibandingkan lord dan yang lain (yang
segan2 kambing nak bukak jurnal..-lord cakap):D

mazlimoin
10-29-2007, 01:01 AM
Haduihh...ini lagi menambahkan dup dap dup dap aku ni..:D

p/s: aku ni newbie lagi..masih jauh lagi kalau nak dibandingkan lord dan yang lain (yang
segan2 kambing nak bukak jurnal..-lord cakap):D

lord bukan hebat pun..nasib jer tu kekekkekee....ko lagi power jgn risau..hehehe

p/s: lord jgn mara haa

arialun
10-29-2007, 04:35 AM
Kalu Lord trading style 'Naked',
Gdien trading style 'berkemban' ke? hahaha.. sm_happy
mari-mari, kita kaji..

Gdien
10-29-2007, 07:58 AM
hahaha...tapi takleh nak lawan keunggulan lord lagi., naked depan PDA tuuuu..

mazlimoin
10-29-2007, 09:05 AM
lord dalam jamban pun boleh trade..memang hebat...

lord
10-29-2007, 11:18 AM
lord dalam jamban pun boleh trade..memang hebat...

wawawawa...kemain ko ngata aku yer....:D :D :D

mazlimoin
10-29-2007, 11:28 AM
wawawawa...kemain ko ngata aku yer....:D :D :D

bukan mengata ko la.....aku menunjukkan yang ko memang hebat trade..di mana jua anda berada

disc
10-30-2007, 03:03 AM
tahniah sebab ada wat jurnal sendiri..jgn lupa update...:D

lord
11-01-2007, 06:15 AM
ye ye ye.....dah 1 Nov....mana gdien ni.....dia dah lupa ke...:D :D :D

lobai69
11-01-2007, 06:20 AM
ye ye ye.....dah 1 Nov....mana gdien ni.....dia dah lupa ke...:D :D :D


aaaa le bos...

aku pun tertggu2 ni mna dia.

:)

Gdien
11-01-2007, 07:02 AM
hehehe..ada.. bz sikit ari ni..tp aku dah start trade pun seperti yg dijanjikan.
cuma yg tak bestnya pending order aku tak mengena ari ni. cuma 1 pending order jer yg mengena seawal pg td.

lord
11-01-2007, 07:10 AM
hehehe..ada.. bz sikit ari ni..tp aku dah start trade pun seperti yg dijanjikan.
cuma yg tak bestnya pending order aku tak mengena ari ni. cuma 1 pending order jer yg mengena seawal pg td.

good job bro....nice start....

ko main uchf yer....

hmm...kalu main pair tu...better ko berjinak2 sekali ngan eu....sebab dua2 pair tu mmg mirror.....

zaman aku layan eu dulu...kalu aku buy eu...mmg aku sell uchf...serampang 2 mata...analisis 1 pair...tapi mkn utk 2 pair...:D

Gdien
11-01-2007, 07:18 AM
hehe..betul tu..tp aku was-was sikit nak Pending Order EU pasal tak jumpa tempat nak taruk PO.:D

Gdien
11-04-2007, 12:46 PM
Nampaknya penyakit lama datang lagi..rule sendiri buat sendiri langgar..:D ,
Apa pendapat otai2 semua perihal acc saya?
Perlukah saya cut loss sebahagian post saya? Apa2pun kita tunggu kedatangan besok..:)

arialun
11-04-2007, 02:38 PM
Nampaknya penyakit lama datang lagi..rule sendiri buat sendiri langgar..:D ,
Apa pendapat otai2 semua perihal acc saya?
Perlukah saya cut loss sebahagian post saya? Apa2pun kita tunggu kedatangan besok..:)


Wah... Bro pun main hedging mcm Lord gak yerk?
Kalu Lord dengan GU, Bro dgn AU...

Auuu.. tak kuasa i... hehehehe :D

lord
11-04-2007, 07:27 PM
Wah... Bro pun main hedging mcm Lord gak yerk?
Kalu Lord dengan GU, Bro dgn AU...

Auuu.. tak kuasa i... hehehehe :D

patut ler aku tersedak...rupanya ada yg sebut nama aku kt sini....kekekeke:D :D :D

glockp10
11-04-2007, 08:45 PM
wwkk kalo tersendat minum dulu yaks

Gdien
11-04-2007, 10:15 PM
Wah... Bro pun main hedging mcm Lord gak yerk?
Kalu Lord dengan GU, Bro dgn AU...

Auuu.. tak kuasa i... hehehehe :D

Aku sebenarnya bukan nak main hedging sangat, ttp disebabkan faktor NFP itu hari menyebabkan jadi begitu.Berdasarkan analisis dari laman2 analisis yg lain menjangkakan usd menguat disemua pair ternyata meleset. Tu yang masuk post sell awal tu..:D .konon2 bijak lah tuu..heehhe.hampeh.

Tp takpe semua tu masih dalam kawalan lagi, nanti bila keaadan dah jelas trend nya, aku akan jalankan plan pemulihan..heheheh

lord
11-05-2007, 05:50 AM
Aku sebenarnya bukan nak main hedging sangat, ttp disebabkan faktor NFP itu hari menyebabkan jadi begitu.Berdasarkan analisis dari laman2 analisis yg lain menjangkakan usd menguat disemua pair ternyata meleset. Tu yang masuk post sell awal tu..:D .konon2 bijak lah tuu..heehhe.hampeh.

Tp takpe semua tu masih dalam kawalan lagi, nanti bila keaadan dah jelas trend nya, aku akan jalankan plan pemulihan..heheheh

mmg news tu efek good for usd....tapi pasaran masih cuba nk push to higer price...analysis cs aku menunjukkan penurunan utk minggu ni....either retrace or reversal...

p/s: main target aku masih 2.1000 sebelum major reversal..;)

Gdien
11-07-2007, 12:52 AM
semoga tindakan cut loss post sell AUDUSD adalah satu tindakan yg tepat..
Betul tak tindakan aku ni?hehehe.

Gdien
11-07-2007, 12:02 PM
kawan tumpang sedih atas kejadian yang menimpa acc bro lord. nooo
semoga lord bangkit kembali ngan trading syle no.2 nye.:)

mazlimoin
11-07-2007, 12:38 PM
kawan tumpang sedih atas kejadian yang menimpa acc bro lord. nooo
semoga lord bangkit kembali ngan trading syle no.2 nye.:)

takper...dia loss dia mikro tapi utg banyak di standard..uhuhuh

bizonline
11-07-2007, 01:32 PM
Teruskan perjuanganmu Gdien!...Go! Go! Gdien GO!sm_win

lord
11-07-2007, 03:59 PM
kawan tumpang sedih atas kejadian yang menimpa acc bro lord. nooo
semoga lord bangkit kembali ngan trading syle no.2 nye.:)

kekeke....ko punya ucapan mcm aku loss juta2...muehehehe

tunggu next version punya trading style.....heheheh:D :D

lord
11-07-2007, 04:00 PM
takper...dia loss dia mikro tapi utg banyak di standard..uhuhuh

ssshhhssshsuhssshhhsshsshsssusuushshsushss..........

lobai69
11-07-2007, 04:12 PM
kekeke....ko punya ucapan mcm aku loss juta2...muehehehe

tunggu next version punya trading style.....heheheh:D :D

Leee... Bos katne?

Pasal x singgah?

Pasal balik cepat sangat?

Ingat td nak blanja rojak.

Aku pakai waddah kau, ok gak...

Hehehehe... Cantik keta.

lord
11-07-2007, 04:33 PM
Leee... Bos katne?

Pasal x singgah?

Pasal balik cepat sangat?

Ingat td nak blanja rojak.

Aku pakai waddah kau, ok gak...

Hehehehe... Cantik keta.

makan kt zulpura....pastu trus gerak balik....anak tak sihat..:)

lobai69
11-07-2007, 04:40 PM
makan kt zulpura....pastu trus gerak balik....anak tak sihat..:)

Oooo...

Xpe le... Lain kali leh jumpa lagi...

aku bru nak tanya alamat ko...

hehehehe

lord
11-07-2007, 04:49 PM
Oooo...

Xpe le... Lain kali leh jumpa lagi...

aku bru nak tanya alamat ko...

hehehehe

alamat aku?ko nk buat apa...nk post duti raya ke...muehehehe

psstt..dah offf topic ni...kesian tuan umah...

lobai69
11-07-2007, 05:15 PM
alamat aku?ko nk buat apa...nk post duti raya ke...muehehehe

psstt..dah offf topic ni...kesian tuan umah...

Tu le pasal, aku pun bru je tau bebaru ni yg kau buat open house besau2ran.

Aku ingat, bila aku pindah kajang nti leh le aku lalu2 umah kau...

heheheh

Gdien
11-07-2007, 10:08 PM
kekeke....ko punya ucapan mcm aku loss juta2...muehehehe

tunggu next version punya trading style.....heheheh:D :D

heheh..macam ucapan motivasi cikgu sek. menengah..:D

tau., acc micro merah puluh ribu sen.., tp acc standard hijau ribu2 hinggit.:D

Gdien
11-07-2007, 10:24 PM
Oooo...

Xpe le... Lain kali leh jumpa lagi...

aku bru nak tanya alamat ko...

hehehehe


alamat aku?ko nk buat apa...nk post duti raya ke...muehehehe

psstt..dah offf topic ni...kesian tuan umah...

Takpe, tuan umah gi buat air kat dapur..borak2 lah dulu yek..:D

Gdien
11-07-2007, 10:38 PM
bangun tido ari ni, tengok2 banyak PO kena. tp yang tak bestnya dia langgar sekali ngan SL..susut lagi lah duit aku..heheheh :D

Setakat ni takde lagi orang nak tegur2 atau kritik aku dalam thread ni..betul ke cara aku trade ni?

lord
11-08-2007, 01:29 AM
bangun tido ari ni, tengok2 banyak PO kena. tp yang tak bestnya dia langgar sekali ngan SL..susut lagi lah duit aku..heheheh :D

Setakat ni takde lagi orang nak tegur2 atau kritik aku dalam thread ni..betul ke cara aku trade ni?

hmm....

bg aku..cara ko trade jauh lebih baik dr aku sebab ko ada jugak pakai SL...aku mmg jarang gile pakai SL...cut loss atau hedge....either one...:D

mazlimoin
11-08-2007, 03:14 AM
ssshhhssshsuhssshhhsshsshsssusuushshsushss..........

geng...bukak balik la jurnal..mikro ka..letak 400dolar dulu pemacam kekekeke..rindu laaa..nak tgk ko trade

tempe
11-08-2007, 03:56 AM
hmm....

bg aku..cara ko trade jauh lebih baik dr aku sebab ko ada jugak pakai SL...aku mmg jarang gile pakai SL...cut loss atau hedge....either one...:D

Yang pasti, gdien nye style lebih baik dari aku... dia belum kena MC lagi... hehe...

Gdien
11-08-2007, 06:04 AM
Yang pasti, gdien nye style lebih baik dari aku... dia belum kena MC lagi... hehe...

MC? sudah 4 acc standard MC bang..! masa awal2 kemunculan broker ni dulu, tp
bukan duit sayalah..duit yg dibagi free usd25.huhuhhu:D

arialun
11-08-2007, 09:32 AM
MC? sudah 4 acc standard MC bang..! masa awal2 kemunculan broker ni dulu, tp
bukan duit sayalah..duit yg dibagi free usd25.huhuhhu:D



woooooooo... jadi kaulah diantara rakyat-rakyat FXEgypt/FXMalay yang membuka lebih dari 1 acct std yang dpt free 25 USD tu yea... kuwang..kuwang..kuwang.. :D toothy9

Gdien
11-08-2007, 09:51 AM
syysssssssss...jgn bising..lagipun itu dulu :D

mazlimoin
11-08-2007, 09:55 AM
syysssssssss...jgn bising..lagipun itu dulu :D

heheheh..ooooo ...tak tahuuuu..tapi takper..lepas ni..kasi gegar itu akaun sampai juta juta mari...slow and steady...

lord
11-08-2007, 10:23 AM
syysssssssss...jgn bising..lagipun itu dulu :D

muehehe....dulu lain...skung lain....:D :D :D

mazlimoin
11-08-2007, 10:24 AM
muehehe....dulu lain...skung lain....:D :D :D

geng..selamat hari depavali...tak main mercun ka hari ni?

Gdien
11-08-2007, 10:48 AM
geng..selamat hari depavali...tak main mercun ka hari ni?

huh..biar betul..

acuwan
11-08-2007, 10:49 AM
semua penuh tempayan gan emas .......................

lord
11-08-2007, 11:19 AM
geng..selamat hari depavali...tak main mercun ka hari ni?

kekekeke....happy deepavali to u tooo....tak makan maruku ke arini....:D :D :D :D

acuwan
11-08-2007, 11:34 AM
macam la makan maruku kat nasi kandar sedap

mazlimoin
11-08-2007, 12:04 PM
kekekeke....happy deepavali to u tooo....tak makan maruku ke arini....:D :D :D :D

tak sempat la makan maruku...pi makan nasi roti canai bawang jer tadi

rezekiforex
11-09-2007, 02:45 AM
tak sempat la makan maruku...pi makan nasi roti canai bawang jer tadi

:D bila lord nak bukak jurnal baru, tak sabar nak tunggu :D

mazlimoin
11-09-2007, 03:05 AM
:D bila lord nak bukak jurnal baru, tak sabar nak tunggu :D

yah..lepas ni lord bukak akaun standard lak..sama sama kita tunggu

rezekiforex
11-09-2007, 09:07 AM
yah..lepas ni lord bukak akaun standard lak..sama sama kita tunggu

:D tu yg di nanti2 ka bro :D

mazlimoin
11-09-2007, 09:09 AM
:D tu yg di nanti2 ka bro :D

kalau standard sure berhati hati giler....semua sl , cut los letak tu..uhuhuhuh

Gdien
11-13-2007, 02:05 AM
tak taulah apa nak jadi ngan account aku ni..

Apa kata survey.!

mazlimoin
11-13-2007, 03:04 AM
Gilas ko ni..Trade betul2..! Jangan main2.!

Ejal_Kronik
11-13-2007, 10:07 AM
tak taulah apa nak jadi ngan account aku ni..

Apa kata survey.!

nape lak ngan acc ko tu..hehe..mesti profit giler2 ni...ler share2 ler..hehe...

Gdien
11-13-2007, 10:51 AM
huh..profit hapa..,kalu ko tengok pilihan jawapan poll kat atas tu pun ko dah tau maksudnya:D

jaih
11-13-2007, 11:25 AM
huh..profit hapa..,kalu ko tengok pilihan jawapan poll kat atas tu pun ko dah tau maksudnya:D

tada halll tu bleh diselamatkan lagi heheh...kasi closee semuaaa then start baru...even equity tinggal 1.5k no hal nya..mcm micro aku pun semua dah aku close...start from scratch...sampai bila nak tgk floating -ve lelama heheh......good luck gdien

sm_win

arialun
11-13-2007, 03:05 PM
huh..profit hapa..,kalu ko tengok pilihan jawapan poll kat atas tu pun ko dah tau maksudnya:D


Meh aku ajar ko satu ayat power punya.. ayat tu berbunyi gini...

"Asyhadualllah illa haillallah, Waashadu annamuhammadarrasulullah... Sodaqollah hulaziim...." :D :D

Rilek bro.. boleh survive lagi acct ko ni... janji MM maintain...

silverplat
11-13-2007, 09:15 PM
nape lak ngan acc ko tu..hehe..mesti profit giler2 ni...ler share2 ler..hehe...

wat internal kay acc aku 1x. nak pebesaq margin. hehe..
sm_cool

Gdien
11-14-2007, 10:54 AM
tada halll tu bleh diselamatkan lagi heheh...kasi closee semuaaa then start baru...even equity tinggal 1.5k no hal nya..mcm micro aku pun semua dah aku close...start from scratch...sampai bila nak tgk floating -ve lelama heheh......good luck gdien

sm_win



Takpelah aku biar jer laa...tengok setakat mana CAD melawan..heheh, lagi pun
berdasarkan analisa mengatakan kekuatan usd ni hanyalah bersifat sementara..berapa lama sementara tak taulah..mungkin bila account aku dah MC kot..:D


Meh aku ajar ko satu ayat power punya.. ayat tu berbunyi gini...

"Asyhadualllah illa haillallah, Waashadu annamuhammadarrasulullah... Sodaqollah hulaziim...." :D :D

Rilek bro.. boleh survive lagi acct ko ni... janji MM maintain...

Memang power sangat ayat tu :D:D


Sementara menunggu -ve floating ni maka terpaksalah tumpuan aku dilebihkan pada acc lagi satu..:)

kazarz
11-14-2007, 07:02 PM
Meh aku ajar ko satu ayat power punya.. ayat tu berbunyi gini...

"Asyhadualllah illa haillallah, Waashadu annamuhammadarrasulullah... Sodaqollah hulaziim...." :D :D

Rilek bro.. boleh survive lagi acct ko ni... janji MM maintain...

ayat tu cik marginah pun takut

compobey
11-17-2007, 04:41 PM
huh..profit hapa..,kalu ko tengok pilihan jawapan poll kat atas tu pun ko dah tau maksudnya:D

x per bro..teruskan usaha..cuma ader 1 kata2 hikmat dari aku berbentuk soalan:-

1. pernah tak sifu atau otai kena stop lost?..

2. pernah tak sifu atau otai kene margin call?..

wakakaka..pikirkan lah jawapannyer..sm_happy

p/s: aku dah nampak kejadian ini berlaku..biar kene SL jgn MC..ekekeke..sm_win

granpa
11-18-2007, 03:01 PM
tada halll tu bleh diselamatkan lagi heheh...kasi closee semuaaa then start baru...even equity tinggal 1.5k no hal nya..mcm micro aku pun semua dah aku close...start from scratch...sampai bila nak tgk floating -ve lelama heheh......good luck gdien

sm_win



..heheh...cadangan yg menarik..sebab aku pun da terkena..sebabgai budak baru mcm aku..da trade..da ada profit..ada juga floating..pastu duk sibuk tanye orang nak wat mcm ne ngan floating tu...senior2 trader semua duk cakap cutloss je, jgn ngade2 nak layan floating..tp aku degil..aku bia jg floating tu..heheh..berkat kebodohsombongan diriku..aku layankan juga floating tu..nah ko, berjaya aku MC kan akaun aku, aduss..skang aku da tak berani da nak floating lelame..hehe..

braderped
11-18-2007, 03:49 PM
Bahaye woo floating lelame... sket-sket die tenggelam ... blups.. blupss.. blupss.. terus MC.. takde maaf punye...

granpa
11-18-2007, 04:20 PM
Bahaye woo floating lelame... sket-sket die tenggelam ... blups.. blupss.. blupss.. terus MC.. takde maaf punye...

..sebab tu la aku slalu nasihatkan diri ku ini supaya tak melayan floating lelame..lagipun sebelum ni aku follow kat mr lord je acc pun angkara terapung tu jg...aduss..aku da la modal kecik..elok takyah terapung..

p/s : nasihat utk diri sendiri ..:D

braderped
11-18-2007, 04:48 PM
So kalu modal kecik, nak trade kene la tunggu strong signal baru bleh trade, kalau tak training dulu dlm demo acc... tu yg sebaiknye...

granpa
11-19-2007, 02:59 AM
So kalu modal kecik, nak trade kene la tunggu strong signal baru bleh trade, kalau tak training dulu dlm demo acc... tu yg sebaiknye...


betul tu..same2 la kita saling nasihat menasihati..hmm..gudluck utk mr gdien..mgu baru ni..semangat baru, semoga sukses..

lord
11-19-2007, 11:12 AM
sory gdien...lama aku tak usha akaun ko ni...siap ada poll tu....dasat tul....:D

granpa
11-19-2007, 03:40 PM
hello malysia

sm_cool welcome...visit malaysia..toothy9

lord
11-19-2007, 04:07 PM
hello malysia

malaysia takleh jawab hello...malaysian leh la jawab...kekek..just kiddindg.:D

takleh main post sebarangan kt thread ni...di kira hijack nanti..

p/s: bro gdien..aku dah tgk akaun ko...just nk wish...happy trading:)

Gdien
11-21-2007, 07:03 AM
x per bro..teruskan usaha..cuma ader 1 kata2 hikmat dari aku berbentuk soalan:-

1. pernah tak sifu atau otai kena stop lost?..

2. pernah tak sifu atau otai kene margin call?..

wakakaka..pikirkan lah jawapannyer..sm_happy

p/s: aku dah nampak kejadian ini berlaku..biar kene SL jgn MC..ekekeke..sm_win


..heheh...cadangan yg menarik..sebab aku pun da terkena..sebabgai budak baru mcm aku..da trade..da ada profit..ada juga floating..pastu duk sibuk tanye orang nak wat mcm ne ngan floating tu...senior2 trader semua duk cakap cutloss je, jgn ngade2 nak layan floating..tp aku degil..aku bia jg floating tu..heheh..berkat kebodohsombongan diriku..aku layankan juga floating tu..nah ko, berjaya aku MC kan akaun aku, aduss..skang aku da tak berani da nak floating lelame..hehe..


..sebab tu la aku slalu nasihatkan diri ku ini supaya tak melayan floating lelame..lagipun sebelum ni aku follow kat mr lord je acc pun angkara terapung tu jg...aduss..aku da la modal kecik..elok takyah terapung..

p/s : nasihat utk diri sendiri ..:D


betul tu..same2 la kita saling nasihat menasihati..hmm..gudluck utk mr gdien..mgu baru ni..semangat baru, semoga sukses..


sory gdien...lama aku tak usha akaun ko ni...siap ada poll tu....dasat tul....:D


Sorry.. lama tak bukak thread ni..agak bz siket..maklumlah hujung2 tahun ni..
jabatan govment dok sibuk naik perabih budget tahunan masing2 hinggakan kerja sampai lewat malam. boss aku jugak dok kaya..aku dok tang tu jugak..:D

Berkaitan ngan thread ni, terima kasih semua kerna sudi beri sedikit sebanyak kata2 dan nasihat.. Dan aku telahpun kenalpasti beberapa kelemahan aku yg pikir tak sepatutnya ada pada diri seorang trader. Setelah diperatikan dapatlah disimpulkan yg aku sebenarnya masih lemah dalam aspek EMOSI dan Money Management.
Untuk itu balance yang ada pada account aku akan seberapa upaya akan selamatkan dari panggilan MC.kuikuikui..

granpa
11-21-2007, 04:53 PM
Sorry.. lama tak bukak thread ni..agak bz siket..maklumlah hujung2 tahun ni..
jabatan govment dok sibuk naik perabih budget tahunan masing2 hinggakan kerja sampai lewat malam. boss aku jugak dok kaya..aku dok tang tu jugak..:D

Berkaitan ngan thread ni, terima kasih semua kerna sudi beri sedikit sebanyak kata2 dan nasihat.. Dan aku telahpun kenalpasti beberapa kelemahan aku yg pikir tak sepatutnya ada pada diri seorang trader. Setelah diperatikan dapatlah disimpulkan yg aku sebenarnya masih lemah dalam aspek EMOSI dan Money Management.
Untuk itu balance yang ada pada account aku akan seberapa upaya akan selamatkan dari panggilan MC.kuikuikui..

aduii..tu la..kalau la nak kawal emosi ngan money managment ada EA..kan ke best..kui..kui..sm_cool

Gdien
11-28-2007, 01:04 AM
Hmm...sehari dua ni dok layan usd/jpy..Tapi malam tadi aku rugi tak tengok DJIA index..tidak kalu dapat makan dua hala..hehehe.

sedikit info dari pengamatan aku terhadap pair YEN sejak julai lalu.Bersiap sedia enter post sekiranya DJIA menokok/menyusut melebihi 100. mesti berlaku perubahan yg agak besar terhadap turun/naik pair yen.

otai2, kalo salah tolong betulkan..:)

arialun
11-28-2007, 11:40 AM
Hmm...sehari dua ni dok layan usd/jpy..Tapi malam tadi aku rugi tak tengok DJIA index..tidak kalu dapat makan dua hala..hehehe.

sedikit info dari pengamatan aku terhadap pair YEN sejak julai lalu.Bersiap sedia enter post sekiranya DJIA menokok/menyusut melebihi 100. mesti berlaku perubahan yg agak besar terhadap turun/naik pair yen.

otai2, kalo salah tolong betulkan..:)

Gdien,

kat mana kau monitor DJIA index?

Gdien
11-28-2007, 02:14 PM
Gdien,

kat mana kau monitor DJIA index?

aku setakat ni monitor kat http://djindexes.com

try jugak cari kat lain kot2 ada jumpa data yg auto refresh.:)

arialun
11-28-2007, 03:49 PM
aku setakat ni monitor kat http://djindexes.com

try jugak cari kat lain kot2 ada jumpa data yg auto refresh.:)

ok Bro.. tq

Gdien
10-06-2008, 06:00 PM
rasa cam nak aktif baliklah journal ni..apa pandangan semua..? :)

flizzoe
10-07-2008, 01:27 AM
rasa cam nak aktif baliklah journal ni..apa pandangan semua..? :)

aktifkan lah balik..
tengok apa perkembangan terbaru ;) ;)

mazlimoin
10-07-2008, 06:02 AM
rasa cam nak aktif baliklah journal ni..apa pandangan semua..? :)

aku sokongg!!

Ping
10-07-2008, 12:50 PM
journal ni baguz sebenarnya untuk org awam ;)

Gdien
10-08-2008, 01:46 AM
aktifkan lah balik..
tengok apa perkembangan terbaru ;) ;)


aku sokongg!!


journal ni baguz sebenarnya untuk org awam ;)

huh..segan lak bila otai2 response..:) heheh.

master04
10-10-2008, 06:06 PM
aku setakat ni monitor kat http://djindexes.com

try jugak cari kat lain kot2 ada jumpa data yg auto refresh.:)

aku dah 2 kali try dah...mmg masyuk tol....cara aku tggu kul 4 pagi waktu malaysia....pastu tgk berapa mata dji close...kalo lebih 200 bawah sama ada atas atau bawah....uj mmg gerak lbh 50-100 pips...

tapi payah tol....kul 4 pg payah nak bangun...aku moniter dji kat yahoo finance je...

harap2 tuan tanah kembali mghidupkn thread ni :) :) :)

gilos
10-11-2008, 05:14 PM
untuk mendapat $25, kena bagi pandangan...jadi pandangan saya...

cantik gak aktifkan balik jurnal nih, especially gunakan teknik DJIA tuh...nak gak tgk keberkesanannya...

maka itulah pandangan saya...

bizonline
01-31-2009, 02:50 AM
Camne Gdien..senyap terus journal deme? dah close book ke?

G-Pro
01-31-2009, 04:59 AM
ooo ade jornal rupenyer otai ganu nih..
baru je godek2 then nmpk jounel nih..
ermmm..bleh blajar gak dari sini..:p

bizonline
01-31-2009, 06:11 AM
ooo ade jornal rupenyer otai ganu nih..
baru je godek2 then nmpk jounel nih..
ermmm..bleh blajar gak dari sini..:p

Deme takmboh buka journal ke Gpro...:D bleh ambe belajar2 skit ker gone?

G-Pro
01-31-2009, 11:24 AM
Deme takmboh buka journal ke Gpro...:D bleh ambe belajar2 skit ker gone?

ambe nk buke jornal guane boh..
ambe dok pandai mcm org len...
maklum ler..org ade pangkat sifu n otai bleh r nk buke pun..
sape lar ambe nk buke jornal nih...
ku hanya insan kecil...:p

kalo taraf otai mcm deme n Gdien nih patut buat ler...

Gdien
01-31-2009, 11:54 AM
Heheh, elok jer thread ni kat bawah, ko up balik yea bizonline..:)

Camne Gdien..senyap terus journal deme? dah close book ke?
buat masa ni rasa nak rehat dulu dari jurnal2 ni.. segan siot ramai otai2 dok perati..:D

ooo ade jornal rupenyer otai ganu nih..
baru je godek2 then nmpk jounel nih..
ermmm..bleh blajar gak dari sini..:p

otai ape, kuat makan potai adelah..:D

bizonline
01-31-2009, 02:51 PM
Hahahaha! aku saja jer up kan journal deme ning..nampok kebowoh sesangat..kan tenggelam terus :D ON kan balik laa Gdien baru best skit tengok indi2 deme berkerja keras ker atau deme yg berkerja keras..:rolleyes:

Jangan sebut potai2 weh! ngidam aku kat Pakistan nie..nok cari mana time2 gining!..sib baik buat bekal budu! hahahahahahaha!:p

G-Pro
02-01-2009, 02:08 AM
Hahahaha! aku saja jer up kan journal deme ning..nampok kebowoh sesangat..kan tenggelam terus :D ON kan balik laa Gdien baru best skit tengok indi2 deme berkerja keras ker atau deme yg berkerja keras..:rolleyes:

Jangan sebut potai2 weh! ngidam aku kat Pakistan nie..nok cari mana time2 gining!..sib baik buat bekal budu! hahahahahahaha!:p

lagikan kapal selam boleh anto dinung ..
ini kan pule potai...
Gdien tolong upload gambor potai bagi kat bzonline nih...
kesian bangat bunyi nyer nih...kuikuikui:p

bizonline
02-01-2009, 03:09 AM
lagikan kapal selam boleh anto dinung ..
ini kan pule potai...
Gdien tolong upload gambor potai bagi kat bzonline nih...
kesian bangat bunyi nyer nih...kuikuikui:p

Mung sajer nok suh aku sengsara kat sining Gpro!...

Gdien
02-01-2009, 04:54 AM
lagikan kapal selam boleh anto dinung ..
ini kan pule potai...
Gdien tolong upload gambor potai bagi kat bzonline nih...
kesian bangat bunyi nyer nih...kuikuikui:p


Mung sajer nok suh aku sengsara kat sining Gpro!...

Atas permintaan dan juga buat bizonline diperantauan nah terimalah seadaanya..moga terubat rindu..muahahah:D :)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ms/c/c4/Petai.jpg
https://www.tourism.terengganu.gov.my/culinary/images/nasidagang/28.jpg

aming
02-01-2009, 05:30 AM
Atas permintaan dan juga buat bizonline diperantauan nah terimalah seadaanya..moga terubat rindu..muahahah:D :)

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ms/c/c4/Petai.jpg
https://www.tourism.terengganu.gov.my/culinary/images/nasidagang/28.jpg

muahahaha...lagila bizonline tergilas2 nak balik mesia...huhu...:D

bizonline
02-01-2009, 05:52 AM
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/ms/c/c4/Petai.jpg
https://www.tourism.terengganu.gov.my/culinary/images/nasidagang/28.jpg[/QUOTE]

Uwaaaaaaaaa!!! Zalim ngoh set2 ning! mengapa laa aku disini..huhuhuhu :(
Gdien..kerana deme doh upload gambor makanan kegemaran ambe ni..balik malaysia nanti ambe turun KT..deme & gpro kena settlekan bil :D

Gdien
02-01-2009, 06:24 AM
Uwaaaaaaaaa!!! Zalim ngoh set2 ning! mengapa laa aku disini..huhuhuhu :(
Gdien..kerana deme doh upload gambor makanan kegemaran ambe ni..balik malaysia nanti ambe turun KT..deme & gpro kena settlekan bil :D

Bereh...tapi deme kena makan stenderd set sahaja..tak aci tambah2 dan bungkus2..kalu hok tu deme bayar sendiri..dok gitu gpro? muahahah.:D

G-Pro
02-01-2009, 06:39 AM
https://www.tourism.terengganu.gov.my/culinary/images/nasidagang/28.jpg[/IMG]

Uwaaaaaaaaa!!! Zalim ngoh set2 ning! mengapa laa aku disini..huhuhuhu :(
Gdien..kerana deme doh upload gambor makanan kegemaran ambe ni..balik malaysia nanti ambe turun KT..deme & gpro kena settlekan bil

xdok hal nk gane2 pun...kite wak kire r...
nak makan nasi dagang kari pale ikan aya bapok king ke...
perhhh..teringat mareng mkn nasi dagang pale ikan..
org kate sampai mengorek mate..kuikuikui..
meleleh berbb...
perhhh..MARBELESSSS


Bereh...tapi deme kena makan stenderd set sahaja..tak aci tambah2 dan bungkus2..kalu hok tu deme bayar sendiri..dok gitu gpro? muahahah.:D

kalo nk tamboh2 kite tinggal jer...
kalo nk bungkus lagi r..cancell terusss...kewane:p

bizonline
02-01-2009, 11:06 AM
xdok hal nk gane2 pun...kite wak kire r...
nak makan nasi dagang kari pale ikan aya bapok king ke...
perhhh..teringat mareng mkn nasi dagang pale ikan..
org kate sampai mengorek mate..kuikuikui..
meleleh berbb...
perhhh..MARBELESSSS



kalo nk tamboh2 kite tinggal jer...
kalo nk bungkus lagi r..cancell terusss...kewane:p

Amboi2 sedapnya kenakan kat ambe deh!..sib baik jauh weh! kalau dekat ambe drive doh turun KT malam nie jugok :mad: dok kira..ambe nok deme berdua belanja ambe..siap dgn bungkus utk org kampung ambe sekali. muahahahahaha!

Weh!..Gdien back to the topic!!! gone journal nie? ker nok peram buat tapai? :D

Gdien
02-01-2009, 01:15 PM
Amboi2 sedapnya kenakan kat ambe deh!..sib baik jauh weh! kalau dekat ambe drive doh turun KT malam nie jugok :mad: dok kira..ambe nok deme berdua belanja ambe..siap dgn bungkus utk org kampung ambe sekali. muahahahahaha!

Weh!..Gdien back to the topic!!! gone journal nie? ker nok peram buat tapai? :D

wah wah wah kemain korang..,1 page korang lenjang thread aku yea...haku report kat mod kang..eheheh..

okay camni, aku memang teringin gak nak sambung, cuma tak tau lagi bila..mungkin aku sambung thread ni atau pun aku bukak part2 punya jurnal. hehe

bizonline
02-01-2009, 02:18 PM
Hahahaha! relax laa bro! kalau dah nak bukak journal ke-2 kita lejang jea laa thread mung nih!:D ambe menunggu kemunculan journal deme yg ke-2 deh!

G-Pro
02-02-2009, 02:04 AM
ambe akn sentiasa menfollowi...:p

bizonline
02-02-2009, 04:11 PM
ambe akn sentiasa menfollowi...:p

Nak pollow gi mana Gpro? :D :p

G-Pro
02-03-2009, 12:47 AM
Nak pollow gi mana Gpro? :D :p

dop tahu lar..
cucuk angin otai2 jer...
cucuk angin rapat boh...
bleh blaga bumper gitu...

bizonline
02-03-2009, 06:50 AM
jangan cucuk2 angin gitu boh! code <3?> you kiss you pay! he3!

G-Pro
02-03-2009, 12:17 PM
jangan cucuk2 angin gitu boh! code <3?> you kiss you pay! he3!

ade ke code tuh...
dok perasan lar pulok ambe..
xpe2..ambe akn ikut code kate...:p

bizonline
02-03-2009, 04:48 PM
Gpro..lama sesangat doh kita kat thread org nie..aku nok kuor doh!..takmo kaca..kan kena ISA!