PDA

View Full Version : Jurnal Sistem Wang Besar



forextor
09-24-2010, 02:34 AM
Disini saya link kan jurnal forex trading saya menggunakan teknik Wang Besar.

http://www.myfxbook.com/members/rosdikasim/wang-besar/2543

Saya akan tulis komen dari semasa ke semasa bila perlu.

NewInForex
09-24-2010, 07:30 AM
Salam, cerita la skit pasal teknik sedara kat sini, hamba yg newbie ni nak tau gak..hehehe
:sm41:

hyrulxxx
09-25-2010, 12:57 AM
Disini saya link kan jurnal forex trading saya menggunakan teknik Wang Besar.

http://www.myfxbook.com/members/rosdikasim/wang-besar/2543

Saya akan tulis komen dari semasa ke semasa bila perlu.


Salam, cerita la skit pasal teknik sedara kat sini, hamba yg newbie ni nak tau gak..hehehe
:sm41:




salam ,, apa kata komen kat sini ja .. tak perlu la buka2 kat tempat lain :sm6:

forextor
09-25-2010, 04:02 AM
NewInForex,

Sistem ni simple je.. ikut je trend semasa.. fundamental campur teknikal.

Guna chart H4, average trade setiap pair lebih kurang 1 atau 2 kali seminggu..

Tak sesuai untuk orang yang nak cepat atau suka scalp.. sebab sistem Wang Besar ni jarang trade dan bila trade akan pegang 2-3 hari.

Saya nama kan dia sistem Wang Besar sebab saya cuma trade bila kebarangkalian untuk untung tu besar, jadi bila saya masuk tu saya yakin ini peluang untuk dapat Wang besar! Wang besar! hehe..

Kita tengok lagi 2-3 bulan samada teknik ini bakal menjanakan wang besar atau tidak. Saya akan update thread ini setiap 1 atau 2 minggu.

mzi04
09-26-2010, 10:28 AM
NewInForex,

Sistem ni simple je.. ikut je trend semasa.. fundamental campur teknikal.

Guna chart H4, average trade setiap pair lebih kurang 1 atau 2 kali seminggu..

Tak sesuai untuk orang yang nak cepat atau suka scalp.. sebab sistem Wang Besar ni jarang trade dan bila trade akan pegang 2-3 hari.

Saya nama kan dia sistem Wang Besar sebab saya cuma trade bila kebarangkalian untuk untung tu besar, jadi bila saya masuk tu saya yakin ini peluang untuk dapat Wang besar! Wang besar! hehe..

Kita tengok lagi 2-3 bulan samada teknik ini bakal menjanakan wang besar atau tidak. Saya akan update thread ini setiap 1 atau 2 minggu.

Salam tuan rumah...
Mmg tidak dinafikan...swing 4H mmg menghasilkan Wang Besar...
Guna indi kat MT4 pun dah cukup...jika kita dapat setting yg cun..
Tapi ramai yang tak yakin ... tu masalahnya...:sm52: ... Nak selamat ikut Trend
https://i883.photobucket.com/albums/ac39/mzi04/4hswing.gif

Rizal
12-14-2018, 05:03 AM
mana wang besarnya?

Rizal
06-12-2019, 11:31 AM
https://i.postimg.cc/q7HY3RpM/00b4ad3b27661d84e047de8e2965a9c7.jpg