PDA

View Full Version : komuniti GilosFX- Kongsi Ilmu, Kongsi Pendapat, Kongsi Keuntungan



gilos
07-02-2010, 09:39 AM
Dengan lafaz Bismillahirrahmannirrahim, setelah berkecimpung selama 3 tahun dalam dunia forex (jangka masa yang tidak panjang sebenarnya), saya melancarkan program komuniti forex saya.

Komuniti saya ini, saya anggap sebagai unik kerana ianya adalah dua dalam satu.

GilosFX Satu : Komuniti yang berkongsi ilmu, pendapat dan keuntungan dari komuniti itu sendiri, tanpa rebat.

GilosFX Dua : Komuniti rebat sahaja.

Jadi rakan-rakan boleh memilih komuniti mana yang diingini ataupun boleh juga mendaftar di dalam kedua-dua bahagian.

Penerangan lebih lanjut mengenai GilosFX Satu ada di dalam post #2, manakala GilosFX Dua, ada di dalam post #3 di bawah.

Jadi, jangan tunggu lagi, marilah bersama kita hangatkan komuniti ini!

Terima kasih. :sm32:


Akaun bawah GilosFX Satu:

1. 281956
2. 282368
3. 282372

Akaun bawah GilosFX Dua:

gilos
07-02-2010, 09:40 AM
Keistimewaan GilosFX Satu (http://fxmalay.com?agent=281667)

Perkongsian Ilmu:

1. Kelas Online/Offline menggunakan basic MT4,
2. Kelas Online/Offline mengenai price action dan Japanese Candlestick
3. Kelas menggunakan default indicator yang terdapat di dalam MT4.

Tanpa menyertai komuniti ini, semua kelas, kecuali kelas Basic MT4, rakan-rakan perlu membayar sekurang-kurangnya RM100.

Perkongsian Pendapat:

1. Membuat perjumpaan samada online (skype) atau offline (lepak2 kedai mamak)
2. membuat aktiviti-aktiviti bersama (paintball, futsal etc)

Perjumpaan offline adalah ditanggung beres...asalkan jangan mentakedarah sudahlah...ekekek...

Perkongsian Keuntungan:

1. Mengadakan pertandingan-pertandingan untuk akaun Standard dan Mikro. Pertandingan diadakan setiap 4 bulan sekali (jadi hadiahnya tentu lebih besar :) )
2. sebuah rumah atau pejabat akan disediakan sebagai sebagai Club House komuniti sekiranya di satu-satu tempat itu mempunyai ahli komuniti yang ramai. Asalkan kos overhead boleh lepas. :)

Pertandingan pertama akan dimulakan pada 1 Ogos 2010. Hadiahnya belum ditentukan lagi tapi insyaAllah bernilai atas RM 1000 untuk standard dan RM 100 untuk mikro.


Syarat-Syarat untuk menyertai komuniti ini:

1.Buka akaun Standard atau Mikro melalui link komuniti
2.melakukan closed trade (minimum +/- 4 pip) sekurang-kurangnya 1 lot sebulan untuk standard, atau 10 lot sebulan untuk mikro. Bawah dari itu, akaun akan dianggap tidak aktif.

Nota: terma dan Syarat tertakluk untuk akaun Mikro.

Link untuk menyertai komuniti ini: klik GilosFX Satu (http://fxmalay.com?agent=281667)

gilos
07-02-2010, 09:42 AM
GilosFX Dua (http://fxmalay.com?agent=281671):

Komuniti ini adalah komuniti rebat seperti komuniti-komuniti lain yang terdapat di sini. Rebat yang diberikan adalah 0.5 pip untuk setiap closed trade yang dilakukan. Syarat trade adalah seperti berikut:

Closed trade yang layak: +/- 4 pip
Closed trade yang tidak layak: 3,2,1,0,-1,-2,-3 pip

Semua rebat insyaAllah akan dibayar sebelum 5hb setiap bulan.

Sekiranya ahli komuniti menghadapi apa-apa masalah samada berkaitan akaun atau MT4, sila hubungi saya kerana itulah gunanya ada komuniti. Saya akan menjadi perantara antara trader dan pihak FxOpen atau FxMalay.

Pertandingan untuk komuniti ini mungkin akan dilakukan, bergantung kepada permintaan...

Link untuk menyertai komuniti ini: klik GilosFX Dua (http://fxmalay.com?agent=281671)

kmbeng
07-04-2010, 07:37 AM
warrgghh cikgu gilos sudah ada kominiti... tahniah cikgu gilos..:sm50: ....
ps: nanti depo layan acc baru la... hehehh

never_retrace
07-04-2010, 07:58 AM
wow dah ada own thread ,TAHNIAH CIKGU :bull-bear:

gilos
07-04-2010, 02:56 PM
ades, jadik cikgu 4 tahun dulu da...ekekek...

anyway thanx guys...mari kita hangatkan lagi thread nih... :)

kmbeng
07-04-2010, 04:23 PM
ades, jadik cikgu 4 tahun dulu da...ekekek...

anyway thanx guys...mari kita hangatkan lagi thread nih... :)

281956... ada x no nie.. dalam komuniti satu kot.. ekekkee.... bla aku nak bole depo nie?? dwit x adew nyeww pownn...:sm12:
rasa macam nak bwat kerjasama ngan hang la gilos...:sm50:

gilos add skype aku [EMAIL DIPADAM MAAF[/email].. id lama 2 aku dah lupa pasword... heheeh

ps: tuan tanah patut tuleh depo untuk orang pertama percuma 100 usd..heheheh:sm50:

gilos
07-04-2010, 08:28 PM
281956... ada x no nie.. dalam komuniti satu kot.. ekekkee.... bla aku nak bole depo nie?? dwit x adew nyeww pownn...:sm12:
rasa macam nak bwat kerjasama ngan hang la gilos...:sm50:

gilos add skype aku xxxxxxxxxxxxxxx.. id lama 2 aku dah lupa pasword... heheeh

ps: tuan tanah patut tuleh depo untuk orang pertama percuma 100 usd..heheheh:sm50:

281956 confirmed dalam komuniti satu...thanx welcome bro! :)

Nak bikin kerjasama? boleh jer kita bincang kat skype...

apa bikin ID lama lupa nih...selalu tgk jessica biel la nih...wakakakak! sat lagi aku add no...

p/s: tu la, patut tulis, tapi terlupa plak... :p
p/ss: bro, elok padam email tuh, karang best jer kena spam...ekekek

kmbeng
07-05-2010, 12:25 PM
281956 confirmed dalam komuniti satu...thanx welcome bro! :)

Nak bikin kerjasama? boleh jer kita bincang kat skype...

apa bikin ID lama lupa nih...selalu tgk jessica biel la nih...wakakakak! sat lagi aku add no...

p/s: tu la, patut tulis, tapi terlupa plak... :p
p/ss: bro, elok padam email tuh, karang best jer kena spam...ekekek

jessica biel.. ahhah.. aku ada koleksi dia.. blue powder.. bla nak depo nie... varified bla nak withdrwal..

ps: acc cimb aku kena suspended sebab clap masuk password ada idea x.. lemau2:sm13: :sm41:

gilos
07-05-2010, 02:58 PM
jessica biel.. ahhah.. aku ada koleksi dia.. blue powder.. bla nak depo nie... varified bla nak withdrwal..

ps: acc cimb aku kena suspended sebab clap masuk password ada idea x.. lemau2:sm13: :sm41:

ehem2...koleksi tu sila bincang di private skype yer...wajib...ehehe...:sm1:

acct cimb ka, or ko punya pword kat on9? kalu pword kat on9 ko kena pegi buat balik kat atm...or macam yg aku buat hari tu, (tapi maybank ar) aku tipon customer service dia, dan mintak reset pword jer...cuba ar call cimb dulu...

gilos
07-06-2010, 04:55 PM
282368 dan 282372...selamat datang ke komuniti ini...all the best guys! :)

HAFIZ
07-10-2010, 12:05 AM
Tahniah Mr Gilos atas kelahiran komuniti anda...:sm52:

kmbeng
07-11-2010, 12:45 AM
282368 dan 282372...selamat datang ke komuniti ini...all the best guys! :)

gilos aku g usj x dan jumpak hang.. ketapi lambat...
ps:masa nak balik aku nampak, perrghhh... perrggh,,, memang wa x kasi can.. kena bincang kat skype.. ekekkeke...


Tahniah Mr Gilos atas kelahiran komuniti anda...:sm52:

dai dapat lelaki alhamdulillah:sm12:

114pkg
08-23-2010, 02:47 AM
salam..

wow !
Bro gilos dah ade umah sendiri daaa..
steady2..

gilos
08-23-2010, 06:34 AM
Tahniah Mr Gilos atas kelahiran komuniti anda...:sm52:


salam..

wow !
Bro gilos dah ade umah sendiri daaa..
steady2..

Thank you Thank you...langkah permulaan dah dibuat...tinggal lagi langkah kemudiannya...sila tungguuuuu... :)

114pkg
08-23-2010, 07:26 AM
Bulan pose ni xde aktiviti ke?
dan rebet ni utk akaun standard shj ke TT ?

sazleej
10-20-2010, 12:35 AM
mcmana nak join komuniti ko ni? dah ada acc.. p/s : acc aku dah hilang password.. siot jer...

gilos
10-20-2010, 07:43 AM
mcmana nak join komuniti ko ni? dah ada acc.. p/s : acc aku dah hilang password.. siot jer...

boleh join ngan klik kat siggy gue nih...sila pilih samada komuniti satu atau dua...masing2 ada kelebihan dia... :)

sekarang nih tgh setup untuk buat ofis kat area port klang...tu yang tak tulis apa2 lagi kat thread nih buat masa nih...

bukan besar mana pun...cukup untuk geng2 buat livetrade ngan aman...or kalau join komuniti satu, leh la jadik tempat share ilmu candlestick nih... :)

so bro, kalau ada join komuniti nih nanti, mintak emailkan email bro ke gue yer...gilosfx[at]gmail.com ...bukan apa, senang nak contact kalau ada apa2... :)

eppy trading!:sm46:

baguznet
12-10-2010, 08:05 AM
lama tak singgah, baru perasan topik ni

Dah buka ke bro ofis kat Port Klang tu? kat area mana tu?

BOYO-LEPER
12-21-2010, 11:33 PM
Wah...... Cikgu gilos udah buat komunity rupanya ..... lama tak baca forum komunity ni ...... Tahniah teman ucapkan ..... siap nak buka ofis lagi ...... itu sudah bagus ...... nanti ada masa teman nak join sekali ...... buat masa sekarang sedang bertapa Teknik Cikgu Ramli ...... rasanya sudah ok ...... :sm46:

roses4u
02-09-2011, 07:58 AM
Minat nak join. Nak tanye, ada kelas offline? Kat Port Klg ke? Bila ye?

never_retrace
02-09-2011, 10:46 AM
Minat nak join. Nak tanye, ada kelas offline? Kat Port Klg ke? Bila ye?

assalam, cik bertanya ttg kelas ke sy pun dr komuniti gilos, klu nk belajar offline tue leh jer back to basic okey ...mcm s n r ,candlestick ,fibonaci retracement ,macd apa2 pun PM kt inbox tue yer... umur berapa neh ?? tak salah bertyakan

gilos
02-09-2011, 05:32 PM
Minat nak join. Nak tanye, ada kelas offline? Kat Port Klg ke? Bila ye?

kelas offline tu lebih pada sharing knowledge, so kalau nak join, boleh jer pm pada saya camner nak contact...atau sms jer kat nombor metazed tu...saya memang duduk kat port klang pun, dan memang nak meramaikan member2 dari port klang/klang/shah alam nih... :)

jgn lupa bagi nick kat forum ni yer, takut tak tau sapa plak yang contact... :)

baguznet
09-12-2011, 11:58 PM
Opis bukak kat sblh mana bro? Trade guna teknik volume ko penah citer dulu tu ke?

Rizal
12-14-2018, 07:40 AM
TT pls comeback..huhuhu

Rizal
02-28-2020, 10:54 AM
jom masuk pertandingan crypto free je..daftar kat sini https://forum.fxopen.com/threads/153487-FXOpen-Melancarkan-Cryptomania-Pertandingan-Baru-untuk-Akaun-Demo