PDA

View Full Version : green pip all the way dgn MM+Indi



AlamFlorex
06-19-2010, 05:11 AM
Salam,

Rahsia money management dan penggunaan indikator yg berkesan terbongkar akhirnya. Hasilnya pip hijau yg dulu datang dan pergi kini terus datang dan tak pergi2. 100 pip dlm masa 2 hari?

https://i979.photobucket.com/albums/ae272/paklangcokelat/greenpip1.jpg

https://i979.photobucket.com/albums/ae272/paklangcokelat/greenpip.jpg

Lawat <link removed>

cj7
06-19-2010, 07:44 AM
cam best je ni bro?..cite lg lbh detail..

FXOjafar
06-19-2010, 07:48 AM
Salam,

Rahsia money management dan penggunaan indikator yg berkesan terbongkar akhirnya. Hasilnya pip hijau yg dulu datang dan pergi kini terus datang dan tak pergi2. 100 pip dlm masa 2 hari?

https://i979.photobucket.com/albums/ae272/paklangcokelat/greenpip1.jpg

https://i979.photobucket.com/albums/ae272/paklangcokelat/greenpip.jpg

Lawat <link removed>

Mod Note: Please read the forum rules....
16) It is not permitted to promote managed account services on this forum unless the account manager is utilising the FXOpen PAMM service. To see how FXOpen PAMM can benefit both Money Managers and Investors, visit http://www.fxopen.com/Pamm/List.aspx

AlamFlorex
06-19-2010, 12:29 PM
Mod Note: Please read the forum rules....
16) It is not permitted to promote managed account services on this forum unless the account manager is utilising the FXOpen PAMM service. To see how FXOpen PAMM can benefit both Money Managers and Investors, visit http://www.fxopen.com/Pamm/List.aspx

Dear Mr Directeur D'FXFrench

Now I'm really confused :sm42: , previously the link that I put on my previous post has been taken out and the reason given to me is that there is no fx banners on the blog/link.

Later I put the banner and no more problem UNTILL this latest post. QAcoording to you, the link has been taken out because I'm not allowed to promote managed account.

Frankly...I'm not trying to promote anything but instead I wanted to share my experience and finding and share the knowledge only. The link I have provided in this post is ONLY for traders to visit and share their thought and for me to share my experience.

Thank you.

AlamFlorex
06-19-2010, 12:32 PM
cam best je ni bro?..cite lg lbh detail..

Salam,

Bro CJ....sila lawat blog saya http://paklangcokelat.blogspot.com for details. Nak citer kat sini panjang sgt ler.

box
06-21-2010, 01:03 PM
Blom cukup mantap lagi bro....sekurang2 nya 100 post trade bawah5% loose baru dikata mantap sikit dan kalo 100 post trade 1 post aje yg loose baru lah MANTAPPPP...

HEEEEE...dan seterusnya...:sm13: :sm7:

gilos
06-21-2010, 01:34 PM
Blom cukup mantap lagi bro....sekurang2 nya 100 post trade bawah5% loose baru dikata mantap sikit dan kalo 100 post trade 1 post aje yg loose baru lah MANTAPPPP...

HEEEEE...dan seterusnya...:sm13: :sm7:

cayalah bro...tapi takkan tunjukkan results jer...kasi share sistem sekali baru cantik...:sm40:

AlamFlorex
06-21-2010, 03:16 PM
Blom cukup mantap lagi bro....sekurang2 nya 100 post trade bawah5% loose baru dikata mantap sikit dan kalo 100 post trade 1 post aje yg loose baru lah MANTAPPPP...

HEEEEE...dan seterusnya...:sm13: :sm7:

thanks bro for the challenge...weehh ni cabaran ni. Ok, saya akan keep on post result smpi lah post tu leih dari 100 post cam yg bro cakap tu dan minimum lost =+3%. Yg saya tunjukkan tu baru 2 hari...kasi lah masa sikit yer...he he.

Anyway, saya mmg kagum dgn result yg bro attached tu....cayalah.

AlamFlorex
06-21-2010, 03:17 PM
cayalah bro...tapi takkan tunjukkan results jer...kasi share sistem sekali baru cantik...:sm40:

salam guru...

saya mmg nak share sistem tu....saya akan post dlm blog dari semasa2 pasal indi yg di guna dan disiplin mm yg dipraktikkan.

AlamFlorex
06-23-2010, 10:43 AM
Setting utk buka post
1. Pair: EURUSD dan USDCHF
2. Leverage: 1:500
3.Volume: 0.10
4. Take Profit: 10 pips shj

Disiplin MM
1. Modal: utk account micro
Jika equity = 3000 cent = 30 usd
Jika equity = 3000 usd = 3000 usd

maksudnya, utk mudah kira saya gunakan modal equity 3000 sebagai rujukan tak kira samada account micro atau account standard. Disiplin MM adalah 3% dari nilai equity spt berikut;

EQUITY = 3000
MARGIN = 3% dari 3000 = 90
maksudnya setelah buka beberapa post samada buy atau sell, MARGIN mesti tidak melebihi 90. Bergantung pada pair dan setting, anda mungkin boleh buka beberapa post sebelum margin mencecah 90.

***detail boleh tgk dlm blog!!!

FXOjafar
06-23-2010, 11:37 AM
Frankly...I'm not trying to promote anything but instead I wanted to share my experience and finding and share the knowledge only. The link I have provided in this post is ONLY for traders to visit and share their thought and for me to share my experience.

I can see you are trying to get a discussion going in this thread rather than get people to go away. I also read your blog properly ;) You can put your link back.

AlamFlorex
06-23-2010, 01:08 PM
I can see you are trying to get a discussion going in this thread rather than get people to go away. I also read your blog properly ;) You can put your link back.

:sm52: the sun has shine again....thank you mr directur.

AlamFlorex
07-07-2010, 06:04 PM
Kesimpulannya, money mangement sahaja tidak akan membantu jika kita tidak mempunyai sistem yang baik dan bersesuaian. Pada saya, asasnya ialah 3E.


1. Education - cari ilmu sebanyak yg boleh, belajar dari mereka yg senior atau sumbersumber lain.
2. Exercise - selalu berlatih menggunakan indi atau ea untuk memahami peel pair dan kesesuaian indi.
3. Excess money - hanya gunakan wang yang berlebihan atau erti kata lain yang anda sanggup hilang.

jom kongsi di http://paklangcokelat.blogspot.com

Rizal
01-31-2020, 10:01 AM
jom aktif kembali dalam forex :smile34:

Rizal
05-31-2020, 11:00 PM
https://i.123g.us/c/enov_hariraya/card/334415.gif