PDA

View Full Version : target : USD100/hari .. ikut kata sifu2.. amik 10pip je 1 OP..



haffies
05-03-2010, 01:52 PM
Assalamualaikum... Td baru je aku bkk akaun standard.. modal $100.. nak OP yg pertama.. tp tengok graf mcm xbergerak plak.. xjd OP.. tuggu la kejap2 lagi.. mana tau graf cantek.. alhamdulillah.. berkat aku study bidang memorek ni selama 3 bln, skrg tiba aku menguji kepala otak ni. haha.. erm.. UJ asik takok tu je.. xberani nk OP. sama la GU ngan EU... try tunggu dlu.. sabar.. sabar.. jgn kelam kabut.. ikut kata ati..

g-man
05-03-2010, 02:01 PM
Assalamualaikum... Td baru je aku bkk akaun standard.. modal $100.. nak OP yg pertama.. tp tengok graf mcm xbergerak plak.. xjd OP.. tuggu la kejap2 lagi.. mana tau graf cantek.. alhamdulillah.. berkat aku study bidang memorek ni selama 3 bln, skrg tiba aku menguji kepala otak ni. haha.. erm.. UJ asik takok tu je.. xberani nk OP. sama la GU ngan EU... try tunggu dlu.. sabar.. sabar.. jgn kelam kabut.. ikut kata ati..

Wassalam..
yup disiplin itu penting...g.luck bro :sm46:

haffies
05-03-2010, 02:08 PM
thank.. newbie lagi.. dlm demo bkn main berani.. hahaha. bile dah yg 'ori', huh.. nk bernfs pn susah.. tq.. pape pn, tanam kn disiplin kt dlm diri.. skrg dah kul 10.. xpe. kite tgk dlu..

mamedai
05-03-2010, 02:12 PM
Assalamualaikum... Td baru je aku bkk akaun standard.. modal $100.. nak OP yg pertama.. tp tengok graf mcm xbergerak plak.. xjd OP.. tuggu la kejap2 lagi.. mana tau graf cantek.. alhamdulillah.. berkat aku study bidang memorek ni selama 3 bln, skrg tiba aku menguji kepala otak ni. haha.. erm.. UJ asik takok tu je.. xberani nk OP. sama la GU ngan EU... try tunggu dlu.. sabar.. sabar.. jgn kelam kabut.. ikut kata ati..

Salam bro..dasat gak target 100usd sehari ni..Rm350 sehari..sebulan dh 7000..
tapi modal 100usd je, brapa lot skali bukak bro? kalo buleh, share2 la ss kat sini..hehe
blh tumpang blajaq..:sm40:

haffies
05-03-2010, 02:19 PM
Salam bro..dasat gak target 100usd sehari ni..Rm350 sehari..sebulan dh 7000..
tapi modal 100usd je, brapa lot skali bukak bro? kalo buleh, share2 la ss kat sini..hehe
blh tumpang blajaq..:sm40:
erm.. tang nk share ss tu, lmbt skit kot. sbb baru je bkk akaun.. mcm nie.. sehari kite ade 24 jam.. bak kata seorg sifu.. jgn dikejar pip yg beratus.. mksudnya... cuba OP, pastu take TP 10 pip.. lot 0.1 . . . buat OP 10 kali.. berapa agak2? dpt x USD100 sehari?

haffies
05-03-2010, 02:25 PM
Salam bro..dasat gak target 100usd sehari ni..Rm350 sehari..sebulan dh 7000..
tapi modal 100usd je, brapa lot skali bukak bro? kalo buleh, share2 la ss kat sini..hehe
blh tumpang blajaq..:sm40:
org lama dah bg komen... kena jaga tingkah laku nie.. hahaha.

haffies
05-03-2010, 02:32 PM
erm... baru lepas buat OP.. uj.. alhamdulillah..

mamedai
05-03-2010, 02:42 PM
org lama dah bg komen... kena jaga tingkah laku nie.. hahaha.

ceh..apa pulak aku ni orang lama..baru ja kenai forex ni..kalau aku tunjuk akaun aku, kompom hang gelak..haha

aku rasa la bro, kalau akaun standard,
0.1 lot=1usd..
TP 10pips = 10usd sehari..
target 100usd=10pips, kena OP 1 lot=10usd..

dengan modal 100usd, 8 pips je boleh tahan kalau trade eu atau uj..sebab OP je dh kena bayar spread 2pips..
eh, betui ka ni aku kira..maklumla, besa trade akaun mikro je 0.1lot=1sen..haha

atau bo ada teknik yang power betol sampai OP je trus +ve ni..kalau ada, share la..hehe

mamedai
05-03-2010, 02:47 PM
erm... baru lepas buat OP.. uj.. alhamdulillah..

mantap bro..teruskan usaha..tu kira 10 quality pips tu..tahniah!
cam kenal je indi tu..Greenpips system ka?hehe

haffies
05-03-2010, 02:59 PM
mantap bro..teruskan usaha..tu kira 10 quality pips tu..tahniah!
cam kenal je indi tu..Greenpips system ka?hehe
haah.. green pip.. hehe.. system ni je yg aku fhm.. yg lain tu bkn xfhm.. tp xberkesemptn nk study.. hehe... mcm yg aku ckpkan.. kn ade 24jam.. so, buat OP 10 kali sehari.. insyaallah... bkn 10 sekali jalan.. hehe.. sry klu slh jwb.. mklum la.. budak baru gigit puting..

mamedai
05-03-2010, 03:07 PM
haah.. green pip.. hehe.. system ni je yg aku fhm.. yg lain tu bkn xfhm.. tp xberkesemptn nk study.. hehe... mcm yg aku ckpkan.. kn ade 24jam.. so, buat OP 10 kali sehari.. insyaallah... bkn 10 sekali jalan.. hehe.. sry klu slh jwb.. mklum la.. budak baru gigit puting..

xda la istilah salah jawab bro..yang penting untung..n untung tu, bro sendiri yang menikmatinya..hehe

aku ingtkan tadi 10 pips terus 100usd..hehe..terkejut gak..

apa2 pon, semoga bro dapat truskan jurnal ni..sebab banyak jurnal yang dah x aktif..
dapat gak aku belajar dari bro..

p/s: bukan budak je dok gigit puting..hehe

haffies
05-03-2010, 03:13 PM
xda la istilah salah jawab bro..yang penting untung..n untung tu, bro sendiri yang menikmatinya..hehe

aku ingtkan tadi 10 pips terus 100usd..hehe..terkejut gak..

apa2 pon, semoga bro dapat truskan jurnal ni..sebab banyak jurnal yang dah x aktif..
dapat gak aku belajar dari bro..

p/s: bukan budak je dok gigit puting..hehe
"p/s: bukan budak je dok gigit puting..hehe" -dlm sungguh mksud tu.. hehehe..

insyaallah...selagi aku masih trade, selagi tu jurnal ni wujud.. aku bkk nie pn ingin berkongsi dengan suma family kite.. amin... thank mamedai coz bg suppooooooooooort.... pnjg ooo tu.. hehe..

haffies
05-03-2010, 03:57 PM
syukur.. alhamdulillah... berkat mengaji ngan tok2 guru kt forum nie..

aming
05-03-2010, 04:38 PM
syukur.. alhamdulillah... berkat mengaji ngan tok2 guru kt forum nie..

Salam...tahniah haffies...semoga berkekalan hasilnya...

haffies
05-03-2010, 04:49 PM
Salam...tahniah haffies...semoga berkekalan hasilnya...
insyaallah.. hrp gitu la.. thank.. ari nie nk kejar target tu xdpt kot.. sbb dah ngntuk.. td pn lmbt msuk market sbb baru ptg td buat depo.. insyaallah mgkin esok akn bersmbung utk mengejar target.. mean target adalah cita2.. hamba ingin mencapai CITA-CITA hamba. hehe..

p/s : sebelum OP, byk kan selawat ngan bismillah byk2... moga2 ALLAH terangkan hati membuat keputusan yg btul.. amin.

mzi04
05-04-2010, 02:07 AM
syukur.. alhamdulillah... berkat mengaji ngan tok2 guru kt forum nie..

Bro... jika bro boleh konsisten 10usd = 10pips lagi baik dari mengejar 100usd sehari tu.... tambah equity dulu.... jangan pening2 nak cari 100pips sehari....

p.s: ni nasihat untuk diri sendiri......

haffies
05-04-2010, 05:42 AM
Bro... jika bro boleh konsisten 10usd = 10pips lagi baik dari mengejar 100usd sehari tu.... tambah equity dulu.... jangan pening2 nak cari 100pips sehari....

p.s: ni nasihat untuk diri sendiri......
thank coz mmbri nasihat yg berguna.. skrg nie graf mmg aktif.. teragak2 jgk nk OP. hmba ttp dgn pndirian hamba. ttp dgn TP 10 pips. huhu.. tkut nk OP 3,4 sekali.. erm .. ari ni nak safe play.. insyaallah mlm kng tunjuk ss.

g-man
05-04-2010, 09:27 AM
tahniah bro...teruskan usaha anda..sikit2 lama2 jd bukit.

haffies
05-04-2010, 10:49 AM
tahniah bro...teruskan usaha anda..sikit2 lama2 jd bukit.
biar penat mendaki bukit.. asal kite puas bile dah smpai ke puncak.. dri bwh kite akan tau jln mana yg sesuai utk smpai ke puncak bukit.. im newbie... byk nk kena blajar.. cara2 pnjat bukit. hehehe..

haffies
05-04-2010, 11:54 AM
SYUKUR KEPADA ALLAH YANG MAHA PEMURAH..

semalam hmba dpt cari 20 pip je.. xsempat sbb lewat sgt depo.. hehe.. ari nie, hmba tanamkan hasrat untuk mencapai cita2 hmba.. alhamdulillah... atas rezeki yg diberi..
hari nie cita2 hmba tercapai utk mengejar USD100. tmbah lg dgn backup utk semalam.. semlm xckup USD80... so, hmba OP tmbahan utk dptkan USD80.. thank utk sifu2 yg byk mencurahkn ilmu.. amin.. esok macam biasa.. TARGET USD100....


p/s : jgn lupa baca bismillah byk2 utk buat OP.. Insyaallah... rezeki tu ade..

(yg USD1 tu, cek dah x thn nk tido.. so, cek close je.. hehe...)

aming
05-04-2010, 12:25 PM
SYUKUR KEPADA ALLAH YANG MAHA PEMURAH..

semalam hmba dpt cari 20 pip je.. xsempat sbb lewat sgt depo.. hehe.. ari nie, hmba tanamkan hasrat untuk mencapai cita2 hmba.. alhamdulillah... atas rezeki yg diberi..
hari nie cita2 hmba tercapai utk mengejar USD100. tmbah lg dgn backup utk semalam.. semlm xckup USD80... so, hmba OP tmbahan utk dptkan USD80.. thank utk sifu2 yg byk mencurahkn ilmu.. amin.. esok macam biasa.. TARGET USD100....


p/s : jgn lupa baca bismillah byk2 utk buat OP.. Insyaallah... rezeki tu ade..

(yg USD1 tu, cek dah x thn nk tido.. so, cek close je.. hehe...)

thaniah bro...sgt mengagumkan...:D

haffies
05-04-2010, 12:31 PM
thaniah bro...sgt mengagumkan...:D
terima kasih buat abg senior kite... hehe.. ckup la utk ari nie OP. dah smpai target.. jgn tamak haffies.. hehe.. tq to all coz bg support...

pakcu84
05-04-2010, 12:36 PM
salam untuk bro2 sekalian..
sya br jer jumpa forum ni..
bleh ajar ckit cara nak memorek...

haffies
05-04-2010, 12:45 PM
salam untuk bro2 sekalian..
sya br jer jumpa forum ni..
bleh ajar ckit cara nak memorek...
erm.. tang nk mengajr tu yg susah.. sbb hmba pn newbie lg.. nk mengajar pn xckup umur.. cuba bro selak2 kt thread yg sifu2 otai bkk. disitu la hamba menuntut ilmu.. sifu2 tu suma bagus2.. xde kedekut punya.. hehe.. credit utk cek ye sifu2 sekalian.. cuba bro baca dari awal smpai abis pos2 tu.. insyaallah..bro akan fhm..

p/s : rajin membaca byk manfaatnya, byk ilmu dpt dituntut.. baca dengan hati.. bkn paksaan.. selagi ade paksaan, blum tntu ilmu tu dpt disedut.. cuba utk memahami... insyaallah akn berhasil.. amin..

hyrulxxx
05-04-2010, 04:30 PM
SYUKUR KEPADA ALLAH YANG MAHA PEMURAH..

semalam hmba dpt cari 20 pip je.. xsempat sbb lewat sgt depo.. hehe.. ari nie, hmba tanamkan hasrat untuk mencapai cita2 hmba.. alhamdulillah... atas rezeki yg diberi..
hari nie cita2 hmba tercapai utk mengejar USD100. tmbah lg dgn backup utk semalam.. semlm xckup USD80... so, hmba OP tmbahan utk dptkan USD80.. thank utk sifu2 yg byk mencurahkn ilmu.. amin.. esok macam biasa.. TARGET USD100....


p/s : jgn lupa baca bismillah byk2 utk buat OP.. Insyaallah... rezeki tu ade..

(yg USD1 tu, cek dah x thn nk tido.. so, cek close je.. hehe...)

konsisten and profitable....tahniah bro..:sm6:

suremasyuq
05-04-2010, 04:57 PM
dok area KL ???

apa kata join perjumpaan mingguan si Aina Cafe...jumaat malam sabtu.....

mesti ramai yg nak menuntut ilmu......

malah boleh bertukar idea sesama kita... ( terutama trader 1000cent ke 1000usd )

haffies
05-04-2010, 05:34 PM
konsisten and profitable....tahniah bro..:sm6:
ikut kata cikgu... kite selamat.. hehe.. study..study..study... itu rahsianya.. tp hamba nie newbie lg... byk lg nk kena study.. byk sifu yg mengajar kt forum nie.. hamba je yg bebal.. dpt tgkap pn 1,2 je.. yg beribu tu, alamak.. hehe.. tq coz bg support...

haffies
05-04-2010, 05:39 PM
dok area KL ???

apa kata join perjumpaan mingguan si Aina Cafe...jumaat malam sabtu.....

mesti ramai yg nak menuntut ilmu......

malah boleh bertukar idea sesama kita... ( terutama trader 1000cent ke 1000usd )
ye sy... sy duk area kl.. kt WANGSA MAJU... erm.. AINA CAFE? kt mana tu ye? mklum la kl tu besar.. sy xtau kat mana cafe tu... insyaallah.. klu ade masa sy join.. nk juga berguru secara live ngan otai2 suma.. sy perlu byk belajar lg..

p/s : otai2 kl yg budiman, semoga anda sekalian mencapai target!!!!! amin..

suremasyuq
05-04-2010, 06:04 PM
ye sy... sy duk area kl.. kt WANGSA MAJU... erm.. AINA CAFE? kt mana tu ye? mklum la kl tu besar.. sy xtau kat mana cafe tu... insyaallah.. klu ade masa sy join.. nk juga berguru secara live ngan otai2 suma.. sy perlu byk belajar lg..

p/s : otai2 kl yg budiman, semoga anda sekalian mencapai target!!!!! amin..

wangsa maju... tak ler jauh... Aina Cafe area batu caves... simpang masuk taman amaniah... sebelah JPN

haffies
05-05-2010, 10:12 AM
ASSALAMUALAIKUM....

alhamdullillah dengan rezeki yg diberikn, aku telah buktikn yg CITA2 aku tercapai.. USD100/day... amin... dari 0.1 lot, naik ke 0.2 lot.. alhamdullilah.... syukur yg xterhingga..
kepada TRADER yg lain, jgn putus semangat.. buat.. buat.. study, study.... itu yg penting... aku pn newbie lg, aku byk lg nk kena study.. so, buat masa skrg, aku ingin jadi SILENT TRADER... shhhhhhh. hehehe... xbleh bg ss selalu.. hehe.. ok la... hrp konsisten....

aming
05-05-2010, 08:25 PM
hr ni xde ss ke haffies?wangsamaju xjauh dgn aku tu...hehe...

mkbhs
05-06-2010, 06:19 PM
salam...wah. hijau mata aku melihat ss tt :D leh lah study kt bro..guna indi gp v2 ke?

mamedai
05-07-2010, 05:04 PM
senyap je tt..coti trade ka??hehe

mkbhs
05-07-2010, 05:44 PM
hm..tu la :D aku nak tau gak trading hari ni cm mana..:)

haffies
05-07-2010, 08:29 PM
wa.... lama x bkk forum... ermm... amboi.. nk tau sgt ye? hahaha...
ari rabu ngan khamis, market mmg best.. byk jgk kutip pips ari tu... tp ari jumaat, xdpt target yg sepatutnya sbb takut.. kata sifu jgn byk OP ari jmaat... sbb market dah mula slow.. takut gak.. trade pn pg je.. alhamdulillah.. syukur... syukur... syukur... rezeki yg diberi... amin..

bosan plak ari sabtu ngan ahad... market close... so,, nk buat ape yek?

P/S : AKU GUNA SYSTEM GREEN PIP V2... SENANG FAHAM.. JGN TENGOK SATU TF JE BILE NAK OP, TGK JGK TF1M - TF15M... MEYAKINKAN KITE OP NANTI...

haffies
05-07-2010, 08:35 PM
salam...wah. hijau mata aku melihat ss tt :D leh lah study kt bro..guna indi gp v2 ke?
HAAH... aku guna GPv2 ... itu je system yg aku senang faham.. hehehe... study la ngan sifu2 kt GP.. aku nie tersgt la newbie.. baru je tau pasal porek memorek nie bln 2 ari tu.. study punya study, smpai la skrg.. baru tergerak ati nk bkk live..

P/s : JGN ADE SIKAP TAMAK DALAM DIRI... TAMAK TU SENJATA SULIT SYAITAN... BUAT KITE BINASA NANTI.. KUTIP JE 10 PIP DLAM 1 OP. TARGET SATU ARI MESTI ADE... ITU SATU SEMANGAT UNTUK KITE UTK CAPAI... APE TARGET ANDA? APE PERASAAN ANDA BILE SAMPAI TARGET?

ariesherwindo
05-08-2010, 04:31 AM
mana bos indinya

mkbhs
05-08-2010, 03:40 PM
huhu..mmg best..bro kira otai a,baru je study 2-3 bulan..huhu da bleh buat profit kt acc live..Standard acc plak tu :P aku nie kenal forex dr 2007..hehe tp semua system tak kena ngn aku..tp thread ni bg aku semangat balik nk trading...aku smlm saja nk try masuk guna gpv2, alhamdulillah buka 3 post smua TP :)..skang nie aku nk cover balik yg lost,minggu depan lak.yg penting jgn tamak..ikut rules :D
tp system nie mmg green pips,tak yah kelam kabut...mmg relax,siap bg alarm lg tu..takpayah monitor 24jam..mmg lepas nie aku pkai yg nie je.doa2 kita sama2 berjaya.

https://i128.photobucket.com/albums/p200/mkbhs/Fx/greenpips.png

ni pon aku da buka lewat mlm.. :D alhamdulillah Syukur.ha lg satu nak tnya skit..hri isnin awal pg bro start trading ak?ke market slow?

hari sabtu & ahad..kita bley bersantai..tenang kn fikiran :)


mana bos indinya

refer kat sini http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=38404&page=117

mkbhs
05-10-2010, 03:53 PM
bro haffis..hari nie tak kutip pips ke? :D bro pakai TF30 minit ke utk OP..pstu tgk TF15 & TF1 utk comfirm ?

haffies
05-11-2010, 08:01 AM
bro haffis..hari nie tak kutip pips ke? :D bro pakai TF30 minit ke utk OP..pstu tgk TF15 & TF1 utk comfirm ?
smlm xsempt nk kutip pip.. memandu seharian.. hehe.. gi melaka.. ari nie insyallah.. erm pasal tf tu, aku guna tf15 n tf30. tf1 ngan tf5 sebagai signal je utk OP yg sesuai.. wa.. tgk tu... hijau.. kn best.. ade semangat nk trade.. hehe. bagus.. kekalkn.. jnji menghijau je post.. gud luck bro. aku doakan semua trader2... yg penting, jgn tamak..

mkbhs
05-11-2010, 09:33 AM
oo ok..bro.akn aku try your skill :D

kumizan
05-12-2010, 03:38 AM
Bro bagi tengok sikit SS acc, dah beranak pinak tu.

mkbhs
05-12-2010, 09:21 AM
semalam alhmdulillah dpt la skit...tapi aku target kecik je..acc pon mini je..:D klau TT ni mmg dahsyat!~ modal 100usd target 100usd sehari...huhu :)

bizonline
05-12-2010, 10:04 AM
Moga green pips bro maintain selalu...hati kena cekal bro..gud luck!

mkbhs
05-12-2010, 10:48 AM
ya...betul :D thanks

kumizan
05-12-2010, 12:02 PM
semalam alhmdulillah dpt la skit...tapi aku target kecik je..acc pon mini je..:D klau TT ni mmg dahsyat!~ modal 100usd target 100usd sehari...huhu :)

Akaun mini tu kat fxmalay ke

mkbhs
05-12-2010, 12:57 PM
tak....tapi tak kisah mana2 pon leh buat green pips :D

kumizan
05-12-2010, 03:46 PM
tak....tapi tak kisah mana2 pon leh buat green pips :D

Ya betul ni den, dah 5 hari trade acc dok macam tu, takda hijau pun,

mkbhs
05-12-2010, 04:04 PM
yg penting ikut rules..,jgn tamak..stiap op tp 10 pips je..dan kena consistent...jgn arini untung esok rugi..huhu..aku pon stakat nie alhamdulillah..klau lost blaja dr kesilapan..skang nie nk kena consistent je..biar setiap ari ada greenpips..klau lost tu ada yg salah masuk..
bro pkai indi apa?

p/s: sama2 kita menjayakan greenpips di account kita :D

mkbhs
05-14-2010, 02:18 AM
bro haffies..cam mane cite?sengap je..hm busy kot..slalu bro trade kul brapa elok?aku ada gak masuk time (EGYPT) kul 2.00 pg.msia kul 8pg..masuk sell...tetibe dia reverse -25pips...biasa ke jd cam ni..sblum ni pn penah jd gk..tp silapp aku sbb masuk masa line gp_macd da bawah..tp kali ni atas skit line 20 tu..tp jd gk..tak penah2 jd...hhuhu..ke masa aku trading tak kena..hm..mintak penjelasan skit bro..aku baru lg,cam mana skill bro trading..ajar skit.

kumizan
05-14-2010, 10:13 AM
yg penting ikut rules..,jgn tamak..stiap op tp 10 pips je..dan kena consistent...jgn arini untung esok rugi..huhu..aku pon stakat nie alhamdulillah..klau lost blaja dr kesilapan..skang nie nk kena consistent je..biar setiap ari ada greenpips..klau lost tu ada yg salah masuk..
bro pkai indi apa?

p/s: sama2 kita menjayakan greenpips di account kita :D

Tak pakai indicator tgk price action jer

mkbhs
05-14-2010, 11:46 AM
oo..mantpo :P

mrrbest2008
05-22-2010, 11:26 PM
oo..mantpo :P

Salam... juz nak belajar dari TT... tahniah diucapkan... kalau kosistens camni mmg kaya suatu hari ni... cuma saya ada sket confius...

1- TT takde SL sebagai safety precaution ke?

2- mana mungkin kite takkan tersilap OP sepanjang seumur hidup kite trade.. so so far TT ada tersilap OP tak? ( Loss is part of our trade)

3- Leh TT updated full SS setiap hari untuk lengkapkan journal ni?... Nak tengok gak berapa lama kosistency dapat bertahan.

Ok itu je permintaan hamba yang newbies ni..
:sm12:

BOYO-LEPER
05-30-2010, 04:21 PM
Salam... juz nak belajar dari TT... tahniah diucapkan... kalau kosistens camni mmg kaya suatu hari ni... cuma saya ada sket confius...

1- TT takde SL sebagai safety precaution ke?

2- mana mungkin kite takkan tersilap OP sepanjang seumur hidup kite trade.. so so far TT ada tersilap OP tak? ( Loss is part of our trade)

3- Leh TT updated full SS setiap hari untuk lengkapkan journal ni?... Nak tengok gak berapa lama kosistency dapat bertahan.

Ok itu je permintaan hamba yang newbies ni..
:sm12:



Betul gak tu ..... gue pun nak tengok gak .....

:sm40:

suremasyuq
06-02-2010, 06:27 AM
TT , any update.... jangan biarkan semua tertunggu-tunggu.. dah terlalu lama sangat dah ni.. takkan ler Jurnal sebulan sekali update....

Open thread 3hb MAY.. sekarang 2hb JUN .. sekurang2nya 20 hari X $100 = $2000 dalam acc.

p/s: Jangan biarkan mereka dalam dilema... hueheuhue

kumizan
06-02-2010, 07:02 AM
TT , any update.... jangan biarkan semua tertunggu-tunggu.. dah terlalu lama sangat dah ni.. takkan ler Jurnal sebulan sekali update....

Open thread 3hb MAY.. sekarang 2hb JUN .. sekurang2nya 20 hari X $100 = $2000 dalam acc.

p/s: Jangan biarkan mereka dalam dilema... hueheuhue

Saya pun tertunggu-tungu, tapi tunggu bonus ngan rebet la,,, hehehhe.

MTBA85
06-02-2010, 09:05 AM
TT update la SS nk tgk dh beranak2 jadi brpa skrg

box
06-03-2010, 03:15 PM
Xpayah tunggu2 !!! dah tau jawapannya ...Hammmpehhh macam trade yang lain2 paling lama pun gua ingat 200post trades..dah <o>.Zero.:sm13: :sm12:

mamedai
06-07-2010, 03:25 AM
Lain macam ja bunyi..
TT dok tgh enjoy untung la 2..p honeymoon kot..hehe..think positif..
kalau ter"mc" akaun pon, update la..
blh kita belajaq sama2..

akaun aku dh so, gara2 krisis euro..
kira pelajaran la bg aku..
modal 25usd akaun micro, buka 3x0.1lot..adeh
kn dh so, MM x jaga, x letak SL..
apa blh buat, deposit lagi la..

haffies
06-07-2010, 03:42 AM
Xpayah tunggu2 !!! dah tau jawapannya ...Hammmpehhh macam trade yang lain2 paling lama pun gua ingat 200post trades..dah <o>.Zero.:sm13: :sm12:
jgn dok kata kt org.. xelok.. klu mendoakan kn lebih baik.. skrg aku dok training untuk swing plak.. dlu main scalping... skrg nk try utk hedging plak.. tgh menuntut ilmu.. modal dah ckup utk buat.. tp pengalaman blum ade.. skrg hamba sdg menuntut ilmu dinegara laen.. hehehe.. insyaallah, hamba akan kembali untuk berkongsi.. skrg hamba tgh sibuk dengan kerja.. baru start kerja.. tu yg jrg online.. balik pun lewat. sempat utk trade je.. xsmpt posting.. xpe.. nanti hamba cuba2 utk berkongsi ngan rerakan laen..

mamedai
06-07-2010, 03:57 AM
jgn dok kata kt org.. xelok.. klu mendoakan kn lebih baik.. skrg aku dok training untuk swing plak.. dlu main scalping... skrg nk try utk hedging plak.. tgh menuntut ilmu.. modal dah ckup utk buat.. tp pengalaman blum ade.. skrg hamba sdg menuntut ilmu dinegara laen.. hehehe.. insyaallah, hamba akan kembali untuk berkongsi.. skrg hamba tgh sibuk dengan kerja.. baru start kerja.. tu yg jrg online.. balik pun lewat. sempat utk trade je.. xsmpt posting.. xpe.. nanti hamba cuba2 utk berkongsi ngan rerakan laen..

oo..camtu rupanya..
bukan dia kata kt bro tu..sj je nk pncing bro update..maklumlah, lama menyepi..hehe
semoga bro berjaya dalam karier baru bro..

haffies
06-07-2010, 05:18 AM
oo..camtu rupanya..
bukan dia kata kt bro tu..sj je nk pncing bro update..maklumlah, lama menyepi..hehe
semoga bro berjaya dalam karier baru bro..
INSYALLAH... nie pun sy kt opis.. curi2 online.. jgn terkantoi dah la... hehe.. skrg sy sdg mempejari ilmu merdekarama.. dlm penelitian, system nie bagus.. erm.. insyallah, dlm akhir bln 6 nie, sy aktif kembali setelah sy berjaya menguasai merdekarama... jom follow system ni.. sy rasa system nie btul2 hebat.. credit too me mr wha. hahaha...

mamedai
06-07-2010, 06:01 AM
INSYALLAH... nie pun sy kt opis.. curi2 online.. jgn terkantoi dah la... hehe.. skrg sy sdg mempejari ilmu merdekarama.. dlm penelitian, system nie bagus.. erm.. insyallah, dlm akhir bln 6 nie, sy aktif kembali setelah sy berjaya menguasai merdekarama... jom follow system ni.. sy rasa system nie btul2 hebat.. credit too me mr wha. hahaha...

bro keja kat mana?hehe
kat oversea ka?

xyah dok rasa2 lagi bro..sistem merdekarama mmg hebat..

haffies
06-07-2010, 06:59 AM
bro keja kat mana?hehe
kat oversea ka?

xyah dok rasa2 lagi bro..sistem merdekarama mmg hebat..
NOPE... kt sni je. but bz skit.. opssss.... sory... bkn rasa.. tp mmg hebat.. hahahaha

box
06-26-2010, 11:42 AM
mula2 panassss macam api....lepass tu sejuk macam aissss haaaaaa...hiii mano lah
agak nya update terrr baru...dahhh"O" ker....hiii Berani tunjuklah...:sm42: jANGAN

MALU2....KAN:sm41:

LieePC
06-26-2010, 11:07 PM
salam TT,

saya dah baca dr page 1 sampai 5...smngt dah mmbara bila tgk SS yng mnguntungkan...hrp2 dpt lah tunjuk lg SS trbaru...bukanya apa...nak motivate diri sediri.

box
07-01-2010, 01:10 PM
heee... macam tunggu bulan jatuh ke tanggan...manalah update nya dah nool ke..

haaaaa:sm42:

kerol_5355
07-01-2010, 02:09 PM
da margin kot kawan2...tak pon nga float...

main standard mmg masyuk tapi modal tu besa la cikit...bukan ape jaga margin...klu float xde la goyang sgt.

4x bukan skim cepat kaya tapi investment...when money makes money... :P

hulk80
07-08-2010, 04:32 PM
Betul2....hehehe.....margin kene take care

https://www.freeimagehosting.net/uploads/th.379c99652e.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?379c99652e.jpg)

box
07-21-2010, 02:56 PM
Betul2....hehehe.....margin kene take care

https://www.freeimagehosting.net/uploads/th.379c99652e.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?379c99652e.jpg)

tulltu yang penting bukak 3 acc demo 100 post 5% loss dah leh main realllll haaaa kan:sm22: :sm32:

Rizal
01-31-2020, 10:01 AM
jom aktif kembali dalam forex :smile34: