PDA

View Full Version : mq4 kepada mq5



lilinman
03-19-2010, 12:45 AM
bukan rahsia lagi mt4 kini dikatakan agak ketinggalan.proses menaik taraf mt4 ke mt5 telah giat dilakukan oleh brokers.terdapat perubahan yg akan berlaku terhadap file mq4.
saya terpanggil untuk membuka thread ini untuk perbincangan mq4 ke mq5.indicator expert mq4 perlu di upgrade ke mq5.saya fikir ada coder di malaysia yg boleh mengajar kita bagaimana hendak menukarkan file mq4 ke mq5.
saya cuba kebeberapa laman sesawang :) untuk convert file tapi masih di peringkat asas lagi.harapan saya ada coder malaysia yg hebat dan mampu mengajar kita membuat code mq5 ini.semoga thread ini mendapat maklum balas yg positif dari pihak anda.

kmbeng
03-19-2010, 01:40 AM
bukan rahsia lagi mt4 kini dikatakan agak ketinggalan.proses menaik taraf mt4 ke mt5 telah giat dilakukan oleh brokers.terdapat perubahan yg akan berlaku terhadap file mq4.
saya terpanggil untuk membuka thread ini untuk perbincangan mq4 ke mq5.indicator expert mq4 perlu di upgrade ke mq5.saya fikir ada coder di malaysia yg boleh mengajar kita bagaimana hendak menukarkan file mq4 ke mq5.
saya cuba kebeberapa laman sesawang :) untuk convert file tapi masih di peringkat asas lagi.harapan saya ada coder malaysia yg hebat dan mampu mengajar kita membuat code mq5 ini.semoga thread ini mendapat maklum balas yg positif dari pihak anda.

saya berdiri tegoh di belakang encik lilinman.. heheheheh:sm32: ...

aku dok kaji coding mq4, 2 pown x paam sedwit, kalu mq5... hhmmm... mcam bahasa predator la plak.. ekekek

mamedai
03-19-2010, 04:30 AM
bukan rahsia lagi mt4 kini dikatakan agak ketinggalan.proses menaik taraf mt4 ke mt5 telah giat dilakukan oleh brokers.terdapat perubahan yg akan berlaku terhadap file mq4.
saya terpanggil untuk membuka thread ini untuk perbincangan mq4 ke mq5.indicator expert mq4 perlu di upgrade ke mq5.saya fikir ada coder di malaysia yg boleh mengajar kita bagaimana hendak menukarkan file mq4 ke mq5.
saya cuba kebeberapa laman sesawang :) untuk convert file tapi masih di peringkat asas lagi.harapan saya ada coder malaysia yg hebat dan mampu mengajar kita membuat code mq5 ini.semoga thread ini mendapat maklum balas yg positif dari pihak anda.

truskan usaha anda masta..
ermm..adakah perubahan hanya pada file mq4 ke mq5 saja?
indicator ex4 brubah jadi ex5 ka?hehe

lilinman
03-19-2010, 02:46 PM
minda aku tengah berasap ni.tak dapat coding ke mql5 lagi.
bukan masta ler.pasta pizza hut ada lah.seram betul aku tengok korang punya avatar,satu ada tanduk,satu tengkorak kelip-kelip.lagi seram dari loss trading:sm21:

mamedai
03-19-2010, 03:38 PM
minda aku tengah berasap ni.tak dapat coding ke mql5 lagi.
bukan masta ler.pasta pizza hut ada lah.seram betul aku tengok korang punya avatar,satu ada tanduk,satu tengkorak kelip-kelip.lagi seram dari loss trading:sm21:

relax..kalo nak seram lagi, tgk la cita ju-on..haha
apa kata bro upload code tu kat dalam ni..boleh ramai2 pakat perah otak..haha
kalau tukaq extension file tu je x blh ka?
cthnya: "file.mq4" tukaq ke "file.mq5"? haha

lilinman
03-19-2010, 11:11 PM
You should also understand that we doing it not to make you redo the EA developments every time when we launching a new platform. From the beginning of Metatrader 5 development we thought that we will be able to save the compatibility. And we said about it many times. But the numerous traders/developers requests made us change our mind. We`ve understood that just cant make a new language compatible. At the same time we have made MQL5 more powerful and in this way we gave you, traders and developers, more abilities - that was our main goal in developing of MQL5 IDE. From one side new language with the new abilities and from the other side - MQL4 and MQL5 compatibility. Unfortunately, these two aims cant be reached at the same time.

jawapan dari pihak pembangun mt5.jawapnyer memang totally tak boleh pakai.ex4 mq4.satu pembaziran betul.banyak code indicator mq4 yg berguna.

lilinman
08-15-2010, 03:22 AM
topik ni agak berat mungkin.tutup cerita mq5 nih.aku nak story pasal trading.dah lama sangat sejuk beku.

fxjunior
08-15-2010, 05:24 AM
topik ni agak berat mungkin.tutup cerita mq5 nih.aku nak story pasal trading.dah lama sangat sejuk beku.



ok go ahead.....

lilinman
09-02-2010, 08:55 AM
FXOpen and Basel Financial banned by the Mauritius Financial Service

Fri, May 28 2010, 09:30 GMT
http://www.fxstreet.com
Related News

* CFTC reduces Forex leverage to 1:50 in US
* Portuguese Fortune's Directors remain suspended by the CMVM
* The FX volume declines in 2009 but retail trade rises to 12% of the Forex market

FXstreet.com (Barcelona) - The Mauritius Financial Services Commission (The Commission) has decided to revoke the license of FXOpen and Basel Financial Firms. In a 27th May statement, the Commission stated that these two companies, among others four, are hurting the financial reputation in Mauritius.

"The Commission having reasonable grounds to believe that the revocation of the Global Business Licenses issued to the undermentioned companies is necessary to protect the good repute of Mauritius as a centre for financial services and to protect investors," says the statement.

In addition to FXOpen and Basel Financial Firms, the Global Business Licenses of the following companies are being suspended forthwith: AEcnFX (Mauritius) Ltd, FXCOMPANY FINANCIAL GROUP LTD, FXMarkets Ltd, WORLD DERIVATIVES TRADERS LTD.

The Commission's Chief Executive has ordered an investigation on the back that the Commission has reason "to believe that the above companies are carrying or are likely to carry out activities that may cause serious prejudice to the reputation of Mauritius."

"It is very good news that even body regulators from safe haven countries known for their regulatory laxity," comments Francesc Riverola, FXstreet.com's CEO, "put themselves to work and clean the Forex landscape from not welcome firms."

any comment fxopen staffs?

nubiz
09-02-2010, 09:07 AM
FXOpen and Basel Financial banned by the Mauritius Financial Service

Fri, May 28 2010, 09:30 GMT
http://www.fxstreet.com
Related News

* CFTC reduces Forex leverage to 1:50 in US
* Portuguese Fortune's Directors remain suspended by the CMVM
* The FX volume declines in 2009 but retail trade rises to 12% of the Forex market

FXstreet.com (Barcelona) - The Mauritius Financial Services Commission (The Commission) has decided to revoke the license of FXOpen and Basel Financial Firms. In a 27th May statement, the Commission stated that these two companies, among others four, are hurting the financial reputation in Mauritius.

"The Commission having reasonable grounds to believe that the revocation of the Global Business Licenses issued to the undermentioned companies is necessary to protect the good repute of Mauritius as a centre for financial services and to protect investors," says the statement.

In addition to FXOpen and Basel Financial Firms, the Global Business Licenses of the following companies are being suspended forthwith: AEcnFX (Mauritius) Ltd, FXCOMPANY FINANCIAL GROUP LTD, FXMarkets Ltd, WORLD DERIVATIVES TRADERS LTD.

The Commission's Chief Executive has ordered an investigation on the back that the Commission has reason "to believe that the above companies are carrying or are likely to carry out activities that may cause serious prejudice to the reputation of Mauritius."

"It is very good news that even body regulators from safe haven countries known for their regulatory laxity," comments Francesc Riverola, FXstreet.com's CEO, "put themselves to work and clean the Forex landscape from not welcome firms."

any comment fxopen staffs?

cek sini bro...
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=66832

lilinman
09-02-2010, 09:40 AM
tq nubiz.i wait n alert for new update.

Rizal
09-30-2019, 11:41 PM
language beza sgt dh