PDA

View Full Version : Kisah Trader Baru...



mizwan
01-05-2010, 06:13 PM
Salam semua...

aku rasa sini leh kot bukak thread nih..

aku nih a bery newbie in forex trading...
masa cuti haritu bukak account..
Standard ngan micro...

Isnin depo standard usd50, micro usd10...
memula trade standard...
orang baru la katakan... sekejap je lebur dalam 22usd..
cam tak leh blah...

aku switch ke akaun micro..
dana dari standard aku transfer ke micro..

dalam micro lak...
trade acc demo feel tak sama trade dalam real...
aku jadi takut2..
disebabkan itu.. aku lost dekat 2000pips... damn...

then.. semasa aku lost tu.. aku fahamkan behaviour cs ngan pair..
Alhamdulillah, leh cover balik lost tuh hari nih...
tapi yang usd22 yang awal2 tuh blum lagi la...


aku trade cara apa pun tak tau.. aku je yang paham kot..
aku trade secara swing+scalping berpandukan bollinger bands.
aku akan pasang perangkap atas bawah..
dan memang kena alert ngan perkerakan cs..

aku trade dalam tf1min..
aku bukak lagi satu terminal guna demo acc, aku trade dalam tf5min..

jadi, demo acc aku jadi penanda aras aku..
sebab tf5min ngan tf1min senang digunakan untuk scalping...
bagi aku yang newbie la...

erm.. setakat nih dulu kot..
kena monitor terminal sebab skarang agak kritikal dia punya floating...
huhuhuhuhuhhuh

learn2biz
01-05-2010, 06:25 PM
Takpe .. praktis byk2 lagi ... pakai demo lebih baik dari real sbb demo nak SO byk kali pun takpe .. akaun real kena SO ... boleh membawa kepada kemurungan yg kronik.

Google la 'micro trading 1 minute' ada 1 pdf file boleh donlod .. baca n study benda tu .. teknik simple tapi berkesan kalau betul2 dapat isinya ...

mizwan
01-05-2010, 06:38 PM
thanks for the info...

aku akan cuba mencarinya...

skarang margin level aku 99.42%
free margin: -7.55
floating? -3063.00... pergh.. cam siot je...

investor password untuk apa ya?

learn2biz
01-05-2010, 06:44 PM
Inv. pw utk bg kat org tgk akaun tapi tak boleh trade (utk monitoring/account history/dsb). Tu sbbnya kita ni trader bukannya investor. Trader shj boleh trade. Investor duduk tepi tengok jer apa yg trader buat. Org yg tak faham ingat kita 'invest' dlm forex sedangkan kita bukannya melabur/melebur tapi berdagang.

mizwan
01-05-2010, 06:47 PM
Inv. pw utk bg kat org tgk akaun tapi tak boleh trade (utk monitoring/account history/dsb). Tu sbbnya kita ni trader bukannya investor. Trader shj boleh trade. Investor duduk tepi tengok jer apa yg trader buat. Org yg tak faham ingat kita 'invest' dlm forex sedangkan kita bukannya melabur/melebur tapi berdagang.

ooo.. like that aaa...

oklah.. aku rasa cam nak tido..

Selamat berdagang semua...

Harap2 tak dikejutkan oleh mr MC...
skarang level dalam 90%++....
huhuhuhuhhu...

kmbeng
01-05-2010, 11:34 PM
salam tuan tanah.. aku nak join gak kat cni bole ka... aku pown masih newbie... bleh la kita mengkaji dan berstudy sama2... huehuehuehue....

fazli
01-06-2010, 01:07 AM
Takpe .. praktis byk2 lagi ... pakai demo lebih baik dari real sbb demo nak SO byk kali pun takpe .. akaun real kena SO ... boleh membawa kepada kemurungan yg kronik.

Google la 'micro trading 1 minute' ada 1 pdf file boleh donlod .. baca n study benda tu .. teknik simple tapi berkesan kalau betul2 dapat isinya ...

cari jgn x cari..
dah try dah..sempoi..tq l2b :sm46:

NewInForex
01-06-2010, 01:48 AM
ooo.. like that aaa...

oklah.. aku rasa cam nak tido..

Selamat berdagang semua...

Harap2 tak dikejutkan oleh mr MC...
skarang level dalam 90%++....
huhuhuhuhhu...

semoga berjaya menhadapi dunia fx nih.....mantapkan ilmu di dada, cari ilmu dimana jua....good luck

PengilioFX
01-06-2010, 02:28 AM
semoga berjaya menhadapi dunia fx nih.....mantapkan ilmu di dada, cari ilmu dimana jua....good luck

Kat Dollah, disamping mee rebus kg gajah, byk gak ilmu kat situ.

mizwan
01-06-2010, 02:58 AM
salam tuan tanah.. aku nak join gak kat cni bole ka... aku pown masih newbie... bleh la kita mengkaji dan berstudy sama2... huehuehuehue....

Boleh... no the hal...

sama-sama belajar...
tapi aku rasa, aku kot kena belajar lebih lagi.. huhuhuhuhu...

mizwan
01-07-2010, 04:41 PM
Hari nih hari ketiga aku memorex...

Still pada level yang sama...

tak untung, tak rugi...

still level rugi yang sama.. keh keh keh keh

sebelum ni aku dok ushar EU je..
agak lembab pergerakan, kenkadang sampai boring, pastuh aku pun pegi la buat benda lain,
balik je tgk pc.. dah merapu jadinya..

start hari nih, aku try GU lak...
pergerakan yang tak boring dan agak mudah untuk dianalisis.. heheheheh...

alhamdulillah, floating aku tak seteruk sebelum nih,
boleh lagi bernyawa dan sesambil menambah pips value...

cuba menambah pips sikit2..
cukup haul, aku close..
dan aku jugak tak OP banyak sangat..
sikit2 je..
dah mula mengamalkan MM yang sesuai. .hehehhee...

sekian untuk hari nih..

HAFIZ
01-08-2010, 02:07 AM
Salam Bro Mizwan,

Izinkan saya memberi sedikit pandangan jika anda seorang newbie. Jika anda bukan newbie cuma trader baru di platform ni anggaplah sebagai coretan je ..he he...Teringat masa saya memulakan trade beberapa tahun sudah. Ketika itu sibuk mencari indikator @ holygrail & samalah juga berkeinginan untuk mengembangkankan equity saya sebanyak & secepat mungkin. Maklumlah terlalu rapuh dlm fx trading. Micro & Standard account sama-sama pulun. Dengan cepat dapat untung mungkin nasib & dengan cepat juga tersungkur. Sehingga habis duit simpanan yg ada. Terfikir pulak kenapa mudah & cepatnya modal habis? Nasib baiklah duit simpanan bukan hutang. Ketika itu perang psikologi bermula. Bukan saja ketika lost malah dimasa permulaan lagi. Maklumlah dah berumahtangga , masa banyak ke fx & kurang kpd keluarga. Cukup pening mental & fizikal. Dahlah habis modal org rumah pulak hangin hu hu hu...sehinggalah kawan yg kini cukup rapat memberikan soalan yg saya tak ambil kisah sebelum ini. Soalannya : Berapa % kau untung jika masukkan modal kau dlm ASB setahun? Jawapan saya secara biasa 10%. Jadi berapa % dlm forex kau boleh buat? Jawapan saya: Entah...he he he masa tu baru sedar ...aku takda plan punnn.....Jadi camana plan aku? Dia kata kau double % daripada ASB la..kalau tak boleh takpayah trade....masukkan dlm ASB je...Mulalah plan 20% setahun. Dibahagi 12 bulan = lebih kurang 1.6% sebulan. Jadi tetapkan 2 % sebulan. Maka dicubalah ngan modal USD100.00 akaun micro lev 1:500 trade EURUSD sahaja. 2% sebulan = USD2. Guna 0.1 lot, hitung pulak secara bodoh je masa tu kalau sehari 10pips dapatlah 10 cents untung sehari. sebulan 20 hari trade = USD2.....waaa mak ai....10 pips sehari sekali trade je he he he..... floating 50 pips leh buat inikan pulak 10 pips kekekkeke...maka sungguh terjadilah foating hari pertama amik terus float 50 pips...padan muka aku...tapi 0.1 lot float 100 pips pun = 1 USD je...alhamdulillah selama setahun tercapailah 20% untung. Bila dihitung balik pengiraan % keuntungan saya bukannya double malah berdouble dpd ASB sebab ianya dlm USD... Barulah tahu makna sebenar forex. Bukan skim cepat kaya...Tahun kedua setalah yakin ditahun pertama bermulalah pelaburan yang betul dengan USD2,000 standard lot...& sekarang 10 pips sehari = USD 250...taklah banyak 10 pips je sehari...Maaflah jika banyak tersasul...sekian saja pandangan saya...sekiranya coretan ini mengganggu beritahu saya akan deletekan...cuma my 0.1% opinion....Wasalam

mizwan
01-08-2010, 02:18 AM
Otai Hafiz,

Terima kasih atas penerangan panjang lebar tu..
Maksud yang sungguh mendalam, InsyaAllah saya akan cuba mengubah sikap saya...

Sekarang ni tengah mengajar diri...
Tapi dah set, kalu nak melebur pun,
max utk bulan ni adalah usd100...

baru guna usd70 tapi dok tengah maintain level dalam usd30..
dah lebur hampir usd40... huhuhuhuhu...

sekarang tengah gain profit dalam keadaan floating -ve.. huhuhuhuhuhu

Doakan saya berjaya...

HAFIZ
01-08-2010, 02:33 AM
Otai Hafiz,

Terima kasih atas penerangan panjang lebar tu..
Maksud yang sungguh mendalam, InsyaAllah saya akan cuba mengubah sikap saya...

Sekarang ni tengah mengajar diri...
Tapi dah set, kalu nak melebur pun,
max utk bulan ni adalah usd100...

baru guna usd70 tapi dok tengah maintain level dalam usd30..
dah lebur hampir usd40... huhuhuhuhu...

sekarang tengah gain profit dalam keadaan floating -ve.. huhuhuhuhuhu

Doakan saya berjaya...

He he he..saya bukanlah otai...ramai lagi otai yg cukup terer....cuma kalau boleh janganlah ikut jejak saya dahulu....biarlah saya sorang saja yg rasa....arah yang betul saja saya tunjukkan....perit beb mengimbas masa lampau...Nothing personal it's just business....:sm55:

learn2biz
01-08-2010, 02:39 AM
Moral of the story : sikit2 lama2 gunung everest pun kalah :D
Nothing personal ... just good business .. huhuhu .. T.A.Y.A.R (trade at your acceptable risk)

HAFIZ
01-08-2010, 02:48 AM
Moral of the story : sikit2 lama2 gunung everest pun kalah :D
Nothing personal ... just good business .. huhuhu .. T.A.Y.A.R (trade at your acceptable risk)

Ya bro...forex ni mudah tapi kekadang terpilih jalan yang susah...tak caya tengoklah bro L2B camana dia develop USD 10 kepada USD 700..bukan sekelip mata tapi mengambil masa...perhatikan juga mm nya ..simplekan 0.1 lot saja tapi camana dia buat tangga itulah ilmu & pengalaman...hanya menerusi belajar je bro L2B berjaya .... bukan sebarangan tangga beliau buat...mesti ada kekuatannya...ni kena belajar nih...he he he...sembang dipagi Jumaat....

learn2biz
01-08-2010, 03:09 AM
Iskh .. segannya bro Hafiz pun tau ... sy bukannye pandai trade mana pun ... pakai teknik mudah yg sy paham .. daily pivot + trendline + beberapa default indi dlm mt4 .. sambil baca news kat belumbek ngan forexlive ... boleh kata masih peringkat nubie lg sy ni ... huhuhu

ps: belum sampai usd700 lagi sbb coti waktu leverage ubah waktu ujung tahun baru2 ni ...

mizwan
01-08-2010, 03:11 AM
hehehe..

im still developing my business skill...

Target, start minggu depan, nak tukar cara trade...
open pos berpada dan trade dalam time yang sesuai... hahahaha..

sekarang nih, kalau boleh 24hour nak dok depan pc...
sampai makan pun sehari sekali...
tengah keciwi lagi nih...
bak kata utk org baru dapat kereta.. "gila stereng"

aku sekarang nih "gila graf"... huhuhuhuhuhu....

tengok setakat hari ni boleh buat macam mana...
kalau till the same level,
close all pos, start all over again...

to make money, we must know how to lose money
to make business growth, we must know how business fall

betul ke tu.. kakakakakakaka...

learn2biz
01-08-2010, 03:26 AM
Try la post SS (screenshot) kat sini ... pakai 3rd party image server mcm photobucket. Mana tahu member2 kat sini ada idea nak bg bila tgk nanti ...

Ada hikmah bukak jurnal ni .. org lain boleh sama2 share apa yg diaorg tahu (tapi jgn la sampai hijack thread pulak) huhuhuhuhu

mizwan
01-08-2010, 03:56 AM
Try la post SS (screenshot) kat sini ... pakai 3rd party image server mcm photobucket. Mana tahu member2 kat sini ada idea nak bg bila tgk nanti ...

Ada hikmah bukak jurnal ni .. org lain boleh sama2 share apa yg diaorg tahu (tapi jgn la sampai hijack thread pulak) huhuhuhuhu

insyaAllah....
malu lagi nih... wakakakakakakaka

mzi04
01-08-2010, 06:11 AM
Ya bro...forex ni mudah tapi kekadang terpilih jalan yang susah...tak caya tengoklah bro L2B camana dia develop USD 10 kepada USD 700..bukan sekelip mata tapi mengambil masa...perhatikan juga mm nya ..simplekan 0.1 lot saja tapi camana dia buat tangga itulah ilmu & pengalaman...hanya menerusi belajar je bro L2B berjaya .... bukan sebarangan tangga beliau buat...mesti ada kekuatannya...ni kena belajar nih...he he he...sembang dipagi Jumaat....

Aku pun tabik spring kat L2B... mmg kental disiplin dia... aku pun nak belajar ngan dia gak... crita lah L2B..


hehehe..

im still developing my business skill...

Target, start minggu depan, nak tukar cara trade...
open pos berpada dan trade dalam time yang sesuai... hahahaha..

sekarang nih, kalau boleh 24hour nak dok depan pc...
sampai makan pun sehari sekali...
tengah keciwi lagi nih...
bak kata utk org baru dapat kereta.. "gila stereng"

aku sekarang nih "gila graf"... huhuhuhuhuhu....

tengok setakat hari ni boleh buat macam mana...
kalau till the same level,
close all pos, start all over again...

to make money, we must know how to lose money
to make business growth, we must know how business fall

betul ke tu.. kakakakakakaka...

Jangan cari penyakit ngadap PC 24jam... banyak keje boleh buat... mgadap sejam dua dah cukup.

learn2biz
01-08-2010, 06:56 AM
Aku pun tabik spring kat L2B... mmg kental disiplin dia... aku pun nak belajar ngan dia gak... crita lah L2B..
Adeh .. tak perlu la tabik spring .. letih nanti nak membalas tabik tu ... sy pun cuma trader kecil2an je ... nubie sgt2 lagi ... huhuhu

Cara sy pun biasa je .. tak perlu hirau pasal hasil sebagaimana org lain dpt .. maintain shj dulu apa yg mampu kita buat berdasarkan MM kita ... rejeki masing2 :) ... bila dah berjaya maintain, increase momentum perlahan2 .... tgk samada boleh catch-up atau tak ... secure dlm 10-20 pip tp atau trailing 15 pip minima selepas untung 20 pip (secure 5 pip minima) ...

Bila jaga MM ... tido pun aman ... tau2 tp/sl trailing .. kalau floating pun margin still besar lagi boleh cover ... sebelum ni sy try 1 lot ..tak tahan ... even usd 300 pun 1 lot mikro tak boleh tahan ngan stail sy trade ... itu yg guna minima lot 0.1 shj ... setakat ni 4 bulan belum SO .. alhamdulillah :)

Itu la cerita sy .. yg penting jaga MM ... once dah maintain sok baru la boleh increase momentum/lot size ... baru betul2 masyuuuuuqqqqqqqq .. amin .... (sori boss, bukan panggil boss kat sini)... huehuehue. ...

tunperak
01-08-2010, 07:23 AM
Adeh .. tak perlu la tabik spring .. letih nanti nak membalas tabik tu ... sy pun cuma trader kecil2an je ... nubie sgt2 lagi ... huhuhu

Cara sy pun biasa je .. tak perlu hirau pasal hasil sebagaimana org lain dpt .. maintain shj dulu apa yg mampu kita buat berdasarkan MM kita ... rejeki masing2 :) ... bila dah berjaya maintain, increase momentum perlahan2 .... tgk samada boleh catch-up atau tak ... secure dlm 10-20 pip tp atau trailing 15 pip minima selepas untung 20 pip (secure 5 pip minima) ...

Bila jaga MM ... tido pun aman ... tau2 tp/sl trailing .. kalau floating pun margin still besar lagi boleh cover ... sebelum ni sy try 1 lot ..tak tahan ... even usd 300 pun 1 lot mikro tak boleh tahan ngan stail sy trade ... itu yg guna minima lot 0.1 shj ... setakat ni 4 bulan belum SO .. alhamdulillah :)

Itu la cerita sy .. yg penting jaga MM ... once dah maintain sok baru la boleh increase momentum/lot size ... baru betul2 masyuuuuuqqqqqqqq .. amin .... (sori boss, bukan panggil boss kat sini)... huehuehue. ...

:sm46: setuju sangat dengan cara tuan mod l2b.....saya salah seorang yg menggunakan trailing 15pip.......bukan apa nanti tido pon aman.......hehehehe.......
............maaf laaa tuan rumah ....saya mencelah sedikit.......sungguhpun indikitor tu penting......tapi indikator dalam diri kita lagi penting.......seperti bab kata para otai2 tu......

mizwan
01-08-2010, 07:36 AM
:sm46: setuju sangat dengan cara tuan mod l2b.....saya salah seorang yg menggunakan trailing 15pip.......bukan apa nanti tido pon aman.......hehehehe.......
............maaf laaa tuan rumah ....saya mencelah sedikit.......sungguhpun indikitor tu penting......tapi indikator dalam diri kita lagi penting.......seperti bab kata para otai2 tu......

wa tarak kisah punya...
nak mencelah banyak pun tak pa...
jangan terbabas sudey... heh heh heh heh

kmbeng
01-08-2010, 07:52 AM
Hari nih hari ketiga aku memorex...

Still pada level yang sama...

tak untung, tak rugi...

still level rugi yang sama.. keh keh keh keh

sebelum ni aku dok ushar EU je..
agak lembab pergerakan, kenkadang sampai boring, pastuh aku pun pegi la buat benda lain,
balik je tgk pc.. dah merapu jadinya..

start hari nih, aku try GU lak...
pergerakan yang tak boring dan agak mudah untuk dianalisis.. heheheheh...

alhamdulillah, floating aku tak seteruk sebelum nih,
boleh lagi bernyawa dan sesambil menambah pips value...

cuba menambah pips sikit2..
cukup haul, aku close..
dan aku jugak tak OP banyak sangat..
sikit2 je..
dah mula mengamalkan MM yang sesuai. .hehehhee...

sekian untuk hari nih..

skunk ni aku dah pelan kan trade GU... almaklumlah harga mahal... huehuehue... kita ni sama ja.. floating -ve riban waaa.... AUDUSD o.k gak... nla dikira 1 post GU bersamaan 2 post AU.. huehuehue


Moral of the story : sikit2 lama2 gunung everest pun kalah :D
Nothing personal ... just good business .. huhuhu .. T.A.Y.A.R (trade at your acceptable risk)

aku ni busut pown x sampai lg...


Ya bro...forex ni mudah tapi kekadang terpilih jalan yang susah...tak caya tengoklah bro L2B camana dia develop USD 10 kepada USD 700..bukan sekelip mata tapi mengambil masa...perhatikan juga mm nya ..simplekan 0.1 lot saja tapi camana dia buat tangga itulah ilmu & pengalaman...hanya menerusi belajar je bro L2B berjaya .... bukan sebarangan tangga beliau buat...mesti ada kekuatannya...ni kena belajar nih...he he he...sembang dipagi Jumaat....

aku setuju sesangat tuh...


Iskh .. segannya bro Hafiz pun tau ... sy bukannye pandai trade mana pun ... pakai teknik mudah yg sy paham .. daily pivot + trendline + beberapa default indi dlm mt4 .. sambil baca news kat belumbek ngan forexlive ... boleh kata masih peringkat nubie lg sy ni ... huhuhu

ps: belum sampai usd700 lagi sbb coti waktu leverage ubah waktu ujung tahun baru2 ni ...

nak baca, nak paham, nak tafsir:sm35:


Adeh .. tak perlu la tabik spring .. letih nanti nak membalas tabik tu ... sy pun cuma trader kecil2an je ... nubie sgt2 lagi ... huhuhu

Cara sy pun biasa je .. tak perlu hirau pasal hasil sebagaimana org lain dpt .. maintain shj dulu apa yg mampu kita buat berdasarkan MM kita ... rejeki masing2 :) ... bila dah berjaya maintain, increase momentum perlahan2 .... tgk samada boleh catch-up atau tak ... secure dlm 10-20 pip tp atau trailing 15 pip minima selepas untung 20 pip (secure 5 pip minima) ...

Bila jaga MM ... tido pun aman ... tau2 tp/sl trailing .. kalau floating pun margin still besar lagi boleh cover ... sebelum ni sy try 1 lot ..tak tahan ... even usd 300 pun 1 lot mikro tak boleh tahan ngan stail sy trade ... itu yg guna minima lot 0.1 shj ... setakat ni 4 bulan belum SO .. alhamdulillah :)

Itu la cerita sy .. yg penting jaga MM ... once dah maintain sok baru la boleh increase momentum/lot size ... baru betul2 masyuuuuuqqqqqqqq .. amin .... (sori boss, bukan panggil boss kat sini)... huehuehue. ...

skang ni satu hari untung sekupang pown aku ska hahahaha... azam taun baru ni... aku x mo SO...

mzi04
01-08-2010, 08:11 AM
Tuan rumah... cuba ko tanya kat OKU yang menang pingat Emas pralimpik... camna dia boleh dapat emas.... ni pun boleh dijadikan moral of the story he he he.

freelancer777
01-08-2010, 10:53 AM
btol la...forex jgn tamak ja kan...aku dulu 1st time trade 3 mggu ja masyuk gila...time tu 1 indi apa pn aku xpah blajar...
tp sronok sgt kot...lps wdraw then open acc br..2 3 kali so..huhu..nw start sket2 blk...



Iskh .. segannya bro Hafiz pun tau ... sy bukannye pandai trade mana pun ... pakai teknik mudah yg sy paham .. daily pivot + trendline + beberapa default indi dlm mt4 .. sambil baca news kat belumbek ngan forexlive ... boleh kata masih peringkat nubie lg sy ni ... huhuhu

ps: belum sampai usd700 lagi sbb coti waktu leverage ubah waktu ujung tahun baru2 ni ...

nk tny l2b sket...kalau tgk bloomberg dgn forexlive tu...nk tgk cana...blh kongsi ilmu sket x?...

p/s: tt xmrh kot sy tny kt sini...:fxopen-black2-flag:

mizwan
01-08-2010, 01:15 PM
p/s: tt xmrh kot sy tny kt sini...:fxopen-black2-flag:

wa tarak kisah...

huhuhu..

Hari ni dalam sejarah aku..

kena SO... begini rasanya bila kena SO...

baru je terjadi...

pastu depo lagi USD10...

Depositor lak bz.. dia kata tengah NST/MST? aku pun tak perasan dia sebut apo..
hhuhuhu..

tengok terminal geram je...
GBPUSD di paras puncak.. tengah nak turun skit2..

tengok terminal,
ushar balance.. still 13sen...
try jugak OP... hahahahah
dan keluarlah "Not Enough Money"...

huhuhuhuhu...


huh.. jangan berputus asa... chaiyok2...
makan nasi dengan sayoq...

hmm... bila la kredit aku nak masuk nih... uhuhuuhuhuuhu

tetikus10
01-09-2010, 07:15 AM
wa tarak kisah...

huhuhu..

Hari ni dalam sejarah aku..

kena SO... begini rasanya bila kena SO...

baru je terjadi...

pastu depo lagi USD10...

Depositor lak bz.. dia kata tengah NST/MST? aku pun tak perasan dia sebut apo..
hhuhuhu..

tengok terminal geram je...
GBPUSD di paras puncak.. tengah nak turun skit2..

tengok terminal,
ushar balance.. still 13sen...
try jugak OP... hahahahah
dan keluarlah "Not Enough Money"...

huhuhuhuhu...


huh.. jangan berputus asa... chaiyok2...
makan nasi dengan sayoq...

hmm... bila la kredit aku nak masuk nih... uhuhuuhuhuuhu

Salam TT....

Saya ada 1 rahsia ni.....kalo depo blm masuk, pastu tgn terasa gatal, OP je guna demo........puas hati.......sambil tu pasti akan dpt pelajaran baru......qqqqqqqqqqq

-salam GGH-:sm46:

azroy85
01-09-2010, 04:42 PM
Salam TT....

Saya ada 1 rahsia ni.....kalo depo blm masuk, pastu tgn terasa gatal, OP je guna demo........puas hati.......sambil tu pasti akan dpt pelajaran baru......qqqqqqqqqqq

-salam GGH-:sm46:

betul3...siap bleh trade max lot lagi..huhuu

learn2biz
01-09-2010, 05:28 PM
nk tny l2b sket...kalau tgk bloomberg dgn forexlive tu...nk tgk cana...blh kongsi ilmu sket x?...

Baca news yg berkaitan ngan currency yg anda trade ....

freelancer777
01-09-2010, 06:48 PM
owh...1 g yg sy xbapa fhm...psl dow jones dgn komoditi tu...
blh trg secara rgkas x...mksdnya..kalau dow jones tu naik apa mksdnya..
and kalau harga komoditi example myk naik...apa mksdnya jgk..