PDA

View Full Version : Modal usd25....LAST DEPOSIT !!!



Pages : [1] 2 3

NewInForex
10-05-2009, 07:36 PM
KEBANGKITAN dari KEGAGALAN



Assalamualaikum......



Aku buka thread ini untuk rakan2 forex semua memberi nasihat dan tips berguna pada aku...aku kenali forex ni dari bulan ogos tahun ni...dan start trade awal bulan Sept.....
Sebagai seorang yg newbie, kegagalan jadi lumrah dalam perjalanan trade aku...sampai aku terasa hampir putus asa....

Aku kira2, tak sampai 2 bulan,dalam arena forex ni, tapi kerugian real money da usd500......masa aku mula2 kenal2 forex, teruja aku dengan SS orang lain yg dapat wat profit yg byk..so aku mula tak tahan nak start forex tanpa mendalami ilmu yg patut...kesimpulan nya, aku didatangi margin call yg bertalu talu...kene MC aku pegi depo lagi, mc and depo, withdraw takde...berulang ulang la kesilapan aku....

Akhirnya, ape yg aku sedar adalah, aku tak menjaga MM aku dengan betul....tak hairan la aku boleh dapat usd500 profit dengan modal usd100 dalam masa 2 hari.....dapat profit and jadi semakin tamak...last2 usd500 tu hilang dalam masa tak sampai setengah jam pun....

Setelah itu aku tersedar tentang masalah aku ni yg terlalu tamak....nampak profit je, mesti nak tunggu maksimum, baru nak close...last MC/SO!!!...Semua strategy aku cuba,tapi tetap MC, dalam otak aku, tah apa la orang2 ni guna boleh dapat profit byk, tanpa aku sedar strategy trade xlengkap tanpa kebolehan mengawal MM!! Pakai la strategy tahap dewa pun, kalau MM xjaga n tamak,macam lari jer pips tu, last kene MC gak jawapnya.....

Dari hari itu, aku berhenti depo...aku baca hampir semua thread yg selalu di update, indi berlambak aku download...EA aku tak pandai guna, byk komen -ve je aku dengar kalau pakai EA ni, kalau guna pun,try tgk kat demo....byk strategi trade aku cari and cuba fahamkan....semua aku cuba dalam demo jer setakat ni.....byk ilmu, nasihat dari orang lama, sifu2 yg aku dapat...ada yg cakap study cukup2, paling kurang 6 bulan baru trade real acc...byk gak aku dgr orang2 yg menceritakan kisah loss dorang yg aku baca dalam forum ni, aku kira ok baru loss usd500, ada yg beribu n puluh ribu loss....aku kira beruntung cepat sedar kesilapan aku berkat kata2 nasihat dari OTAI2....TQ para sifu n rakan2 yg menasihati aku ni....

Pada aku kesilapan aku hanya pada MM, tamak....so aku berfikir gak macam mana nak halang sikap tamak ni menguasai diri aku dan selamatkan trade aku sepaya MM aku sentiasa teratur....akhirnya aku dapat penyelesaian!! tak tau berkesan atau tidak...penyelesaiannya adalah menggunakan kelemahan diri aku untuk perbaiki kesilapan aku....ape kelemahan diri yg aku maksudkan?? jawapan nya adalah sikap MALU....malu?? ye malu!! macam mana aku bleh guna malu untuk halang aku jadi tamak?? jawapannya dengan buka THREAD ni!!! plan nya, buka thread ni n attach SS aku yg terkini n selalu update, so kalau ada trade aku yg loss, mesti aku akan malu kalau nak attach n tunjuk pada korang, so nak elak loss, jaga lah MM, jgn tamak!!!! mesti orang lama dalam forex pun ada loss dalam trade, malu tak kalau nak tunjuk loss tu pada newbie??hehehe.......pada aku,aku malu untuk tunjuk loss aku kerana itu membuktikan aku ulangi kesilapan aku yg sama....

5 oct 09...aku deposit usd25...aku nekad...kalau yg ni mc juga, aku akan study semua ilmu forex sampai 6 bulan n baru trade balik...ilmu tak pernah habis, tapi tempoh 6 bulan adalah cukup rasanya untuk aku lengkapkan dada dengan segala ilmu yg basic2 or yg lebih advanced skit...so dari usd25 yg aku deposit semalam, aku nak cuba wat profit yg aku boleh withdraw....aku akan try post SS acc trade aku hari2....aku bukan fulltime trader sbb siang aku keje...cuma ada masa yg panjang untuk trade lepas pukul 7.30 malam sehingga aku terasa ngantok...

Doakan aku berjaya....harap ada yg sudi kongsi ilmu, pendapat, nasihat, pengalaman pahit manis dan semuanya pasal forex ni....sekian dulu...nanti sambung lagi...


----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------
Update..

15 OCT 09...depo 10 usd...
17 OCT 09...Open contest untuk newbie..
9 Nov contest bermula

NewInForex
10-05-2009, 07:42 PM
sebagaii bukti aku depo hanya usd25...last DEPO...MC gak stop trade..malu wooo!

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/Bukti.jpg

NewInForex
10-05-2009, 08:04 PM
ok kat atas tu sebagai bukti aku depo usd25 and da mula strat trade...nampak loss???takde lagi...huh...selamat...open kecik2 lots...takut float or swing gila..kang mc lagik....takut wooo.....da ngantok,sok nak keje...jumpa lagi...

bersambung..

suremasyuq
10-05-2009, 08:13 PM
ok kat atas tu sebagai bukti aku depo usd25 and da mula strat trade...nampak loss???takde lagi...huh...selamat...open kecik2 lots...takut float or swing gila..kang mc lagik....takut wooo.....da ngantok,sok nak keje...jumpa lagi...

bersambung..

0.5 lot dah kira tak jaga MM tu...


cuba menten 0.1 lot.. sehingga mendapat 100% profit... lepas tu baru naikkan ke 0.2 lot...

begitu lah seterusnya...

dan cuba close +ve shj.

learn2biz
10-06-2009, 02:50 AM
Ingat nak upload 1 SS sebagai pembakar semangat tapi kena tanya tuan tanah dulu ... jika tuan tanah dari usd25 .. SS ni dari usd 10 jer ... tunggu tuan tanah reply cemana ...

gilos
10-06-2009, 03:21 AM
1st nasihat pada TT:

bagi L2B tempek SS dia kat sini...memang boleh bakar semangat punya...cargas!!! :)

roceli08
10-06-2009, 03:31 AM
1st nasihat pada TT:

bagi L2B tempek SS dia kat sini...memang boleh bakar semangat punya...cargas!!! :)






... ya ... nanti TT belanja ikang bakar .... panas , panas ....

mzi04
10-06-2009, 06:33 AM
sebagaii bukti aku depo hanya usd25...last DEPO...MC gak stop trade..malu wooo!

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/Bukti.jpg

Jika diperhatikan SS....rasanya sifat tamak masih ada....buka lot 0.5, buka post banyak dalam sehari..he he he sori tuan nyer. Saya ni sehari 5 post jer buka amik 10pips-20pips setiap post.....Jika swing satu pair jer fokuskan.....

NewInForex
10-06-2009, 07:06 AM
silakan...post la SS bagi sesiapa yg berpengalaman tu....bagus untuk menaikkan semangat aku n para newbie yg lain....ye memang masih ada sifat tamak,tp masa open lots 0.5 tu,tak tahan lambat sgt profit bertambah....tapi tu try2 jer...lepas ni tak nak da try 0.5 dulu, paling tinggi 0.2 jer......TQ pada semua yg bagi semangat n kata2 pandangan...amat aku hargai sebagai seorang yg masih baru dalam forex ni dan untuk para2 newbie yg lain.....

NewInForex
10-06-2009, 07:18 AM
ni ss stakat sampai kol 3.15 tadi...syukur dapat elak loss n MC da profit bertambah....

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/2.jpg

learn2biz
10-06-2009, 07:21 AM
Atas kebenaran TT, sy paparkan SS yg diharapkan dapat menjadi pembakar semangat anda semua ... dari usd$10.

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/6/learn2biz/f_113ehfnp5nm_c095f5f.png (http://imagefra.me/)

Utk lihat keseluruhan statement .. boleh rujuk : http://www.sendspace.com/file/z29ip0 (warning : saper pc dia slow, memang lambat nak tgk image full statement ni ... panjang berjela ....)

Tujuan SS ini dipaparkan bukanlah utk membangga diri si pemiliknya atau yg seangkatannya. Akaun ini depo n trade dari usd$10 bertujuan utk membuktikan bahawa, dgn menjaga MM, kita boleh capai impian sasaran kita sekiranya kita bersabar dan tidak emosi ketika trading.

Harap kita semua boleh juga buat seperti ini. TQ

NewInForex
10-06-2009, 07:29 AM
TQ L2B...memang benar MM antara faktor kejayaan dan kegagalan jika tidak di kawal dengan betul....TQ pada semua yg sudi singgah di jurnal ni dan memberi kata2 semangat dan memberi contoh penjagaan MM yg baik...bersambung...

aj13
10-07-2009, 12:58 PM
pada NewInForex teruskan berkongsi pengalamanmu,saya ni pun memang nak belajar MM dan selok belok bermula dengan modal yang kecil...dok main demo,asyik nak tembak profit tinggi-tinggi...banyak demo akaun gak kena tutup,tamaknya pasal,sedih2...

apepun harap pengalamanmu dapat membantu dan membakar semangat ku,hehehe...
selamat maju jaya!...

NewInForex
10-07-2009, 04:03 PM
pada NewInForex teruskan berkongsi pengalamanmu,saya ni pun memang nak belajar MM dan selok belok bermula dengan modal yang kecil...dok main demo,asyik nak tembak profit tinggi-tinggi...banyak demo akaun gak kena tutup,tamaknya pasal,sedih2...

apepun harap pengalamanmu dapat membantu dan membakar semangat ku,hehehe...
selamat maju jaya!...

Ye...mula kan dengan demo..anggap demo acc macam real acc...jaga MM....op dengan lot 0.1.....modal demo ikut kemampuan kita, jgan la letak modal sampai 1k kalau kat real life kita tak mampu, just honest supaya dapat belajar dari kesilapan....jgn guna EA yg kita tak faham cara kerjanya....guna manual bagi menajamkan skill trading kita....aku bagi SS yg akan tunjukkan akibat guna EA!! membuat aku loss!!! nasib tak MC,kalau mc memang aku close jer thread nih n pegi study lagi....

NewInForex
10-07-2009, 04:08 PM
ni SS untuk hari ni...ingat dapat maintain no loss, tapi kantoi sebab guna EA...aku onEA masa nak gi keje,balik tengok float melampau....!! nasib masih ada profit hari ni n tak MC...

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/70ct09-1.jpg

..............................................

masih profit hari ni, syukur!!

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/pro7oct.jpg

murahguru
10-07-2009, 05:17 PM
Saya puji usaha bro..teruskan..:sm12:

NewInForex
10-07-2009, 05:32 PM
Saya puji usaha bro..teruskan..:sm12:

TQ bro....ingin menjadi seperti kamu, mungkin kamu hanya awal sebulan dari saya (tgk date kat avatar) tapi kamu da pernah withdraw profit...saya akan cuba untuk jadi serperti kamu or lebih baik lagi....mencabar diri sendiri...hehe

Pepsifire
10-07-2009, 06:50 PM
ni SS untuk hari ni...ingat dapat maintain no loss, tapi kantoi sebab guna EA...aku onEA masa nak gi keje,balik tengok float melampau....!! nasib masih ada profit hari ni n tak MC...

..............................................

masih profit hari ni, syukur!!



Bagus bro, teruskan usahamu...
Harap leh naikkan semangat yang lain.
Walaupun ade lose, tp tau camne nak risk management.
Dan tambah profit stiap hari..:)
Selain MM strategi pun mesti kene ade.


:sm9:

NewInForex
10-07-2009, 07:30 PM
Bagus bro, teruskan usahamu...
Harap leh naikkan semangat yang lain.
Walaupun ade lose, tp tau camne nak risk management.
Dan tambah profit stiap hari..:)
Selain MM strategi pun mesti kene ade.


:sm9:

TQ untuk nasihat yg diberikan....memang tengah belajar cara pengurusan wang yg betul ni...terima kasih atas nasihat bro, semoga sama2 la kita berjaya nanti..

aj13
10-08-2009, 01:25 AM
Ye...mula kan dengan demo..anggap demo acc macam real acc...jaga MM....op dengan lot 0.1.....modal demo ikut kemampuan kita, jgan la letak modal sampai 1k kalau kat real life kita tak mampu, just honest supaya dapat belajar dari kesilapan....jgn guna EA yg kita tak faham cara kerjanya....guna manual bagi menajamkan skill trading kita....aku bagi SS yg akan tunjukkan akibat guna EA!! membuat aku loss!!! nasib tak MC,kalau mc memang aku close jer thread nih n pegi study lagi....

kalau ikutkan,sebenarnya dah buka akaun real,tapi mikro je,berbekalkan kad percuma yg fxmalay bagi masa Expo kat KLCC,tapi tak trade apa2 lagi,saja nak menyelam dulu,hehehe...

apepun perasaan demo dgn real mmg berbeza,mane taknya,demo kita tau bkn duit benar,tu main masuk je,tapi bila real,rasa gatal je nak masuk utk profit2 je...takut2...

apepun teruskan berkongsi pengalamanmu...zasttt!!!...

NewInForex
10-08-2009, 06:13 AM
haha....ok ar tu...study cukup2 sebelum pegi berperang....bawa senjata n cari strategy terbaik..........cari kelemahan musuh,tunggu masa yg sesuai and terus SERANG!!! study cukup2, penuhkan dada dengan ilmu...

NewInForex
10-08-2009, 07:58 AM
adakah dapat bertahan atau MC???? terbukti untuk mengatasi sikap tamak amat payah!!!
tanggung akibat nya!!!

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/Padah.jpg

tunperak
10-08-2009, 08:02 AM
adakah dapat bertahan atau MC???? terbukti untuk mengatasi sikap tamak amat payah!!!
tanggung akibat nya!!!

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/Padah.jpg

:sm32: MOK OIIIIIIIIII.......BESARNYA BUKA LOT TU.........TRY 0.1 JEEEEEEE.......MESTI OK PUNYA............

NewInForex
10-08-2009, 08:10 AM
ye TUN, kesilapan, sikap masih belum diperbaiki.....ni tgh cuba mengelak MC..nyawa2 ikan je ni....

roceli08
10-08-2009, 08:10 AM
.



.... fahamilah bro , kita ni ikang bilis ... bukannya ikang pirana ....




.

tunperak
10-08-2009, 08:15 AM
[QUOTE=roceli08;476421].



.... fahamilah bro , kita ni ikang bilis ... bukannya ikang pirana ....

:sm43: IKAN PIRANAAAAA..............BUAT ASAM PEDAS SEDAP OOOOOOOOOO............TAPI PASTIKAN KAPRA NYA DIPOTONG.........HEHEHEHEHE

roceli08
10-08-2009, 08:22 AM
[QUOTE=roceli08;476421].



.... fahamilah bro , kita ni ikang bilis ... bukannya ikang pirana ....

:sm43: IKAN PIRANAAAAA..............BUAT ASAM PEDAS SEDAP OOOOOOOOOO............TAPI PASTIKAN KAPRA NYA DIPOTONG.........HEHEHEHEHE




... harap banyak2 bersabar TT , hari ni hari dia , esok hari jumaat , sabtu & ahad public holiday ...

NewInForex
10-08-2009, 08:23 AM
shuuuuuuuuh.....shuuuuuuuhhhhhhh.....gi turun...watpe naik tinggi2....turun2....huh takut wooo........GU ni ganas btol.....agak dia turun ke mana je???atau naik sampai SD3?

NewInForex
10-08-2009, 08:25 AM
[QUOTE=tunperak;476423]




... harap banyak2 bersabar TT , hari ni hari dia , esok hari jumaat , sabtu & ahad public holiday ...

hehe.....ye tengah bersabar la ni.....sabtu setengah hari, ahad public holiday, isnin boleh laaaaaaaaaaa(ayat penyamun dalam cerita P.Ramlee)

tunperak
10-08-2009, 08:31 AM
shuuuuuuuuh.....shuuuuuuuhhhhhhh.....gi turun...watpe naik tinggi2....turun2....huh takut wooo........GU ni ganas btol.....agak dia turun ke mana je???atau naik sampai SD3?



:sm32: KALU TENGOK BV MERAH .....RASANYA ADA HARAPAN KE BAWAH......PUKUL 5.15 NANTI KOT................TU NAK KENA TANYA BRO NYAMUK_TIDO.....

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/8/tunperak/f_rm_a7f6586.gif (http://imagefra.me/)

NewInForex
10-08-2009, 08:34 AM
fuh sejuk hati nampak hammer kat TF1.....harap dapat ketuk sampai terbenam ke bawah nun.....

roceli08
10-08-2009, 08:34 AM
.. mu masih boleh guna lot .50 tu , tapi pastikan dah betul2 sebati dgn teknik yg digunakan ...

learn2biz
10-08-2009, 08:38 AM
fuh sejuk hati nampak hammer kat TF1.....harap dapat ketuk sampai terbenam ke bawah nun.....

Hammer ketuk naik atas ler ... tak kira la inverted hammer ke ... hammer ke ... ini bukan hammer ketuk paku tapi hammer ketuk alat yg kira berapa kuat boleh pegi sampai kena loceng ... TINGGGGG!!!! .. janji bukan MC Hammer ... hueheuuehuhuhhehuueheuheue

NewInForex
10-08-2009, 08:39 AM
:sm32: KALU TENGOK BV MERAH .....RASANYA ADA HARAPAN KE BAWAH......PUKUL 5.15 NANTI KOT................TU NAK KENA TANYA BRO NYAMUK_TIDO.....

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/8/tunperak/f_rm_a7f6586.gif (http://imagefra.me/)

bro nyanuk da bangun ker???agak2 sejuk hatiku ini nampak downtrend.....sedap kalau OP kat atas tu tadi..tapi time tu la equity wat hal.....syukur ada tanda nak turun tuh....mak ular da jumpa anak2, nak ajak balik la tu.....

roceli08
10-08-2009, 08:39 AM
fuh sejuk hati nampak hammer kat TF1.....harap dapat ketuk sampai terbenam ke bawah nun.....



... tu bukan hammer bro , cuma dia nak rehat kejap .... isi minyak ...

NewInForex
10-08-2009, 08:42 AM
Hammer ketuk naik atas ler ... tak kira la inverted hammer ke ... hammer ke ... ini bukan hammer ketuk paku tapi hammer ketuk alat yg kira berapa kuat boleh pegi sampai kena loceng ... TINGGGGG!!!! .. janji bukan MC Hammer ... hueheuuehuhuhhehuueheuheue

tuuuu dia da ketuk.....nyam2......


... tu bukan hammer bro , cuma dia nak rehat kejap .... isi minyak ...

minyak da penuh....bleh teruskan perjalanan turun bukit!!!....tu ar naik tinggi2 kan da habis minya...nasib tadi takde modal nak buat speed trap, kene skit jerk....huhu

roceli08
10-08-2009, 08:45 AM
minyak da penuh....bleh teruskan perjalanan turun bukit!!!....tu ar naik tinggi2 kan da habis minya...nasib tadi takde modal nak buat speed trap, kene skit jerk....huhu






....nak turun bukit tak payah minyak , tolak aje pakai jari ....

aj13
10-08-2009, 08:47 AM
jadi apakah perkongsian hari ini?...harap dapat dengar berita yg gembira...

NewInForex
10-08-2009, 08:49 AM
....nak turun bukit tak payah minyak , tolak aje pakai jari ....

ye ke.....ni mesti naik balik ke 1.6055.....huh bleh wat profit skit ni....siap ko....sikap balas dendam yg tak digalakkan.........


jadi apakah perkongsian hari ini?...harap dapat dengar berita yg gembira...

hai...agak gembira skit ni...tadi sejuk perut sebab GU naik....dah gayat kat atas tu baru reti nak turun......ingat dia nak amik MC aku kat atas tu tadi....tapi tak jadi n turun balik.....huhu...syukur

learn2biz
10-08-2009, 08:50 AM
Perati betul2 ... EU candle pada pukul 5 nanti ... kalau dia close below prev candle baru ada harapan nak turun ... hehehehehe ....

https://img01.imagefra.me/img/img01/2/10/8/learn2biz/f_g5frm_534bf54.gif (http://imagefra.me/)

GU pun begitu juga ... hehehee

https://img40.imagefra.me/img/img40/2/10/8/learn2biz/f_ibltm_cd56551.gif (http://imagefra.me/)

T.A.Y.O.R :D

ps : Silap gaya ni sekali lagi EU lajak R2 .. terus pegi R3 .. macam aussie .. hueheuhuehue ...

tunperak
10-08-2009, 08:51 AM
bro nyanuk da bangun ker???agak2 sejuk hatiku ini nampak downtrend.....sedap kalau OP kat atas tu tadi..tapi time tu la equity wat hal.....syukur ada tanda nak turun tuh....mak ular da jumpa anak2, nak ajak balik la tu.....


:sm32: MUNGKIN DIA BREAK SEKEJAP JE.....SEBELUM MENERUSKAN PERJALAN KE ATASNYA........CUBA TENGOK TF4H............

https://img40.imagefra.me/img/img40/2/10/8/tunperak/f_rm_20f0699.gif (http://imagefra.me/)

NewInForex
10-08-2009, 08:55 AM
fuh.....dugaan datang melanda....menguji sikap kita....harap berjaya menempuh dugaan ini....amin..

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/selamat.jpg

learn2biz
10-08-2009, 09:03 AM
Hehehehe ... pukul 5 ... cs close atas dari prev open/low ... ditambah pula news GBP ada peningkatan 0.9% berbanding 0.7% ... sendirik mau ingat la ye ....

NewInForex
10-08-2009, 09:04 AM
duduk tepi n tengok je la.....bersedia nak OP je ni bila dia sampai paras yg meyakinkan.....

roceli08
10-08-2009, 09:07 AM
jadi apakah perkongsian hari ini?...harap dapat dengar berita yg gembira...


Perati betul2 ... EU candle pada pukul 5 nanti ... kalau dia close below prev candle baru ada harapan nak turun ... hehehehehe ....


GU pun begitu juga ... hehehee



T.A.Y.O.R :D

ps : Silap gaya ni sekali lagi EU lajak R2 .. terus pegi R3 .. macam aussie .. hueheuhuehue ...


fuh.....dugaan datang melanda....menguji sikap kita....harap berjaya menempuh dugaan ini....amin..

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/selamat.jpg


... perkongsian yg boleh didapati di sini ...SENDIRI BUAT , SENDIRI TANGGUNGLAH ....

.. minyak aku hampir penuh ....

https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/8/roceli/f_fkm_5e71865.gif (http://imagefra.me/)


..

NewInForex
10-08-2009, 09:12 AM
nak naik lagi??tidaaaakkkkkkkkkkk........teknik kamikaze tahap super akan di lancarkan....tak payah ar bagi MC, aku tak sakit pun...tak payah ar....

roceli08
10-08-2009, 09:15 AM
nak naik lagi??tidaaaakkkkkkkkkkk........teknik kamikaze tahap super akan di lancarkan....tak payah ar bagi MC, aku tak sakit pun...tak payah ar....



....suka hatilahmu bro , aku pung tak pernah suruh ikut ... lebih2 lagi bab potong kapra ni ....

NewInForex
10-08-2009, 09:53 AM
GU akan turun sebentar lagi....betul tak?

aj13
10-08-2009, 09:55 AM
fush!...memang nak menyelam je tengok yang lain buat untung...sakit mata-sakit mata...hehehe...

learn2biz
10-08-2009, 09:57 AM
3 minit lagi sebelum news EUR ... mari kita lihat saper yg kena ... hehehehe

ps : ari ni ada interest rate ... eu ngan gu .. hati2 ler ....

NewInForex
10-08-2009, 10:02 AM
fush!...memang nak menyelam je tengok yang lain buat untung...sakit mata-sakit mata...hehehe...

jgn dulu......study market movement...tgk2 n study gak pasal news yg high impact...gogogo.....lengkapkan diri mu dengan ilmu dulu....nak try gak gi pakai akaun demo...tgk bleh survive tak


3 minit lagi sebelum news EUR ... mari kita lihat saper yg kena ... hehehehe

ps : ari ni ada interest rate ... eu ngan gu .. hati2 ler ....

hamba tgk2 mcam nak terjun....tak tau la....belum tahap ahli nujum lagi hamba ni.....mengikut aje ler kata2 ahli nujum senior....acc da nyawa2 ikan nih...

learn2biz
10-08-2009, 10:24 AM
Seandainya kita lihat pada previous high di h4 .. kita boleh agak ke mana dia cuba pergi ... (rujuk garisan merah) ... lihat prev high pada candle bulan lepas kat mana ...
EU

https://img39.imagefra.me/img/img39/2/10/8/learn2biz/f_g5fum_7f3351f.gif (http://imagefra.me/)

GU

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/8/learn2biz/f_iblwm_a78846b.gif (http://imagefra.me/)

Jgn percaya bulat2 ... mcm ramalan kaji cuaca juga ... (kalau learn2biz selalu betul, lama dah learn2biz ni kayo) .... heuheuehueheu

T.A.Y.O.R .... :D

roceli08
10-08-2009, 10:26 AM
GU akan turun sebentar lagi....betul tak?


3 minit lagi sebelum news EUR ... mari kita lihat saper yg kena ... hehehehe

ps : ari ni ada interest rate ... eu ngan gu .. hati2 ler ....


hamba tgk2 mcam nak terjun....tak tau la....belum tahap ahli nujum lagi hamba ni.....mengikut aje ler kata2 ahli nujum senior....acc da nyawa2 ikan nih...



... tak kira lah nak naik ke , nak tulun ke .. kalau aku close pung dah profit ni..

https://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/8/roceli/f_x7tkm_4ac6769.gif (http://imagefra.me/)




p/s ... ada simpan lagi ka ???

NewInForex
10-08-2009, 10:27 AM
Seandainya kita lihat pada previous high di h4 .. kita boleh agak ke mana dia cuba pergi ... (rujuk garisan merah) ... lihat prev high pada candle bulan lepas kat mana ...
EU

https://img39.imagefra.me/img/img39/2/10/8/learn2biz/f_g5fum_7f3351f.gif (http://imagefra.me/)

GU

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/8/learn2biz/f_iblwm_a78846b.gif (http://imagefra.me/)

Jgn percaya bulat2 ... mcm ramalan kaji cuaca juga ... (kalau learn2biz selalu betul, lama dah learn2biz ni kayo) .... heuheuehueheu

T.A.Y.O.R .... :D



TQ tok guru....hamba ni tengok chart jer la....acc tgh floating ni ha.....pada firasat hamba, GU nak terjun, bertentangan dengan kata tok guru....kira derhaka la ni....hehehehe

NewInForex
10-08-2009, 10:29 AM
... tak kira lah nak naik ke , nak tulun ke .. kalau aku close pung dah profit ni..

https://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/8/roceli/f_x7tkm_4ac6769.gif (http://imagefra.me/)




p/s ... ada simpan lagi ka ???

Acc saya tengah floating ni cikgu....sebab bajet akan terjun, nak close pun tak guna dah, hampir habis equity hamba ni....sedih2...

roceli08
10-08-2009, 10:36 AM
GU akan turun sebentar lagi....betul tak?


3 minit lagi sebelum news EUR ... mari kita lihat saper yg kena ... hehehehe

ps : ari ni ada interest rate ... eu ngan gu .. hati2 ler ....


Acc saya tengah floating ni cikgu....sebab bajet akan terjun, nak close pun tak guna dah, hampir habis equity hamba ni....sedih2...



... tabahkan hatimu bro .. nak cakap pun benda dah lepas ..time2 nak sampai big news ni memang macam2 boleh jadi .. kita tengok ajelah macam mana .. ..

learn2biz
10-08-2009, 10:38 AM
TQ tok guru....hamba ni tengok chart jer la....acc tgh floating ni ha.....pada firasat hamba, GU nak terjun, bertentangan dengan kata tok guru....kira derhaka la ni....hehehehe
Jgn ler panggil learn2biz tok guru ... tok gurau boleh ler ... heuheuhe .... pasal apa ? pasal suka nyakat org ... heuheuheuheu

Tak de la sampai tahap derhaka ke apa ... apa yg sy bagi pun berdasarkan pengalaman yg ada ... betul tak betul itu perkara no 8 .. kadang nak sampai situ pun makan jam/hari kalau tgk h4 ni ... kadang tak sampai langsung sbb ada faktor luaran yg kacau ...

NewInForex
10-08-2009, 10:44 AM
... tabahkan hatimu bro .. nak cakap pun benda dah lepas ..time2 nak sampai big news ni memang macam2 boleh jadi .. kita tengok ajelah macam mana .. ..

TQ atas kata nasihat n memberi semangat...memang tgh bersabar ni....kalau tak sabar nak tunggu GU ni terjun, saya yg terjun dulu dari tingkap bilik pulak.....hehe


Jgn ler panggil learn2biz tok guru ... tok gurau boleh ler ... heuheuhe .... pasal apa ? pasal suka nyakat org ... heuheuheuheu

Tak de la sampai tahap derhaka ke apa ... apa yg sy bagi pun berdasarkan pengalaman yg ada ... betul tak betul itu perkara no 8 .. kadang nak sampai situ pun makan jam/hari kalau tgk h4 ni ... kadang tak sampai langsung sbb ada faktor luaran yg kacau ...

oleh kerana pengalaman yg berharga, tu yg saya panggil tok guru yg suka bergurau....sama2 kita menduga arus.....GU main cak cak lak...turun kejap je bagi hati sejuk n naik balik....fuh

roceli08
10-08-2009, 10:45 AM
TQ atas kata nasihat n memberi semangat...memang tgh bersabar ni....kalau tak sabar nak tunggu GU ni terjun, saya yg terjun dulu dari tingkap bilik pulak.....hehe


... sabo pirana , masa masih ada utk top up ...



.

learn2biz
10-08-2009, 10:48 AM
TQ atas kata nasihat n memberi semangat...memang tgh bersabar ni....kalau tak sabar nak tunggu GU ni terjun, saya yg terjun dulu dari tingkap bilik pulak.....hehe

ERK!! takkan la sampai terjun tingkap bilik .. terjun katil dah ler ... heuheuheuheuhe

NewInForex
10-08-2009, 10:50 AM
... sabo pirana , masa masih ada utk top up ...



.

aik dapat gelaran pirana dari tok guru pulak.....topup??no no no....MC and go study more about forex ni....prinsip!!!

roceli08
10-08-2009, 10:55 AM
oleh kerana pengalaman yg berharga, tu yg saya panggil tok guru yg suka bergurau....sama2 kita menduga arus.....GU main cak cak lak...turun kejap je bagi hati sejuk n naik balik....fuh


... hehehee , kalau GU ni terjun tiruk , aku rasa mu ni dgn pantas naik atas katil balik ...



p/s ... macam gurau aje bro , tapi debaran kencang kat dalam jiwa ni bergelora semacam ...


aik dapat gelaran pirana dari tok guru pulak.....topup??no no no....MC and go study more about forex ni....prinsip!!!


.. top up kat demo pung boleh , akut malam ni tak boleh tidur pulok ..malam jumaat lak tu ....

NewInForex
10-08-2009, 10:55 AM
... hehehee , kalau GU ni terjun tiruk , aku rasa mu ni dgn pantas naik atas katil balik ...



p/s ... macam gurau aje bro , tapi debaran kencang kat dalam jiwa ni bergelora semacam ...

dah bagi tanda je tuh naj terjun...hamba pun da senyum2 tgk chart ni.....syukur....ada tanda dia main cak cak lagi ker....terjun terusssssss la wahai GU...cikgu close aje op tu..kang nyesal...hehe...jgn tamak,ingatan untuk tok guru dari hamba yg pernah di ingatkan oleh tok guru....

learn2biz
10-08-2009, 10:55 AM
aik dapat gelaran pirana dari tok guru pulak.....topup??no no no....MC and go study more about forex ni....prinsip!!!

Avatar kepala pirana ... bukannya gelaran tu .. hueheuheueu

NewInForex
10-08-2009, 11:00 AM
Avatar kepala pirana ... bukannya gelaran tu .. hueheuheueu

aisey...sekali lupa daa avatar aku gambar pirana.....harap pirana ni mampu terjun kembali ke air setelah tinggi melompat ke udara tadi...hampir kiok di buat nye.....

learn2biz
10-08-2009, 11:01 AM
Update ... GBP rate unchanged ... 0.50% .... Asset purchase facility .. as expected 175B ... huehuehueheu

ps: main YoYo ler kot jawabnya .....

NewInForex
10-08-2009, 11:07 AM
Update ... GBP rate unchanged ... 0.50% .... Asset purchase facility .. as expected 175B ... huehuehueheu

ps: main YoYo ler kot jawabnya .....

ape maksudnye??? tak berubah??dia akan turun balik???yahooooo

learn2biz
10-08-2009, 11:43 AM
ape maksudnye??? tak berubah??dia akan turun balik???yahooooo

Bila news as expected ... kemungkinan pergerakan market akan jadi mcm YoYo sebelum sambung trend yg sedia ada sblm news ... boleh tgk sendiri pada chart (nak lagi seronok/jelas, rujuk pada tf M1).. sekian adanya ..huehuehueh

roceli08
10-08-2009, 11:45 AM
dah bagi tanda je tuh naj terjun...hamba pun da senyum2 tgk chart ni.....syukur....ada tanda dia main cak cak lagi ker....terjun terusssssss la wahai GU...cikgu close aje op tu..kang nyesal...hehe...jgn tamak,ingatan untuk tok guru dari hamba yg pernah di ingatkan oleh tok guru....



.. walaupun byk op .. tapi kalau semua guna lot kecik tanpa menjejaskan mm , masih dimaafkan lagi ... close pun buat sikit2 dulu ...


Avatar kepala pirana ... bukannya gelaran tu .. hueheuheueu

..hehehee ..


Update ... GBP rate unchanged ... 0.50% .... Asset purchase facility .. as expected 175B ... huehuehueheu

ps: main YoYo ler kot jawabnya .....


... ni yg buat pening sikit nak kaji ...


ape maksudnye??? tak berubah??dia akan turun balik???yahooooo




... 1.6120 masih boleh dicapai tu bro .. walau interest rate tak berubah , tetapi , data2 lain masih positif .. atau tunggu dow jones nanati .. market asia pun byk positif hari ni...

NewInForex
10-08-2009, 11:58 AM
.. walaupun byk op .. tapi kalau semua guna lot kecik tanpa menjejaskan mm , masih dimaafkan lagi ... close pun buat sikit2 dulu ...



..hehehee ..




... ni yg buat pening sikit nak kaji ...






... 1.6120 masih boleh dicapai tu bro .. walau interest rate tak berubah , tetapi , data2 lain masih positif .. atau tunggu dow jones nanati .. market asia pun byk positif hari ni...


aduh...sakitnyer kalau betul dia naik sampai 1.620...lenyap equity...ni tgh curi2 amik pip2 skit2...sebab dia mcm yoyo bak kata tok guru, takat 5 pips sekali amik, try nak cover kalau2 dia naik mencanak...

murahguru
10-08-2009, 02:35 PM
TQ bro....ingin menjadi seperti kamu, mungkin kamu hanya awal sebulan dari saya (tgk date kat avatar) tapi kamu da pernah withdraw profit...saya akan cuba untuk jadi serperti kamu or lebih baik lagi....mencabar diri sendiri...hehe

Saya ada target berapa yang saya nak setiap minggu..saya set USD 300 withdrawal seminggu..setakat ni, 2 minggu berturut2 dah tercapai..sebab kalau kita set target, kita tahu kemana kita nak tuju, atau capai..

Nak screenshot withdrawal record saya kat sini boleh, tapi takut orang kata nak menunjuk plak..tapi niat saya cuma nak berikan semangat kepada rakan2 semua..

Saya ambil masa dekat 3 bulan trading, Julai hingga Sept baru dapat hasil..:sm32: ..

aj13
10-08-2009, 03:16 PM
Saya ada target berapa yang saya nak setiap minggu..saya set USD 300 withdrawal seminggu..setakat ni, 2 minggu berturut2 dah tercapai..sebab kalau kita set target, kita tahu kemana kita nak tuju, atau capai..

Nak screenshot withdrawal record saya kat sini boleh, tapi takut orang kata nak menunjuk plak..tapi niat saya cuma nak berikan semangat kepada rakan2 semua..

Saya ambil masa dekat 3 bulan trading, Julai hingga Sept baru dapat hasil..:sm32: ..

uish?....300USD tu...kayo pakcik~kayo pakcik!...hebat2...ni yg lagi menarik-tertarik-da-boom!...

aik?...jgn risau,dlm forum2 camni,takde bab2 menunjuk2,ni semua untuk pembakar semangat yg lain juga,kongsi2kanlah...

NewInForex
10-08-2009, 03:28 PM
Saya ada target berapa yang saya nak setiap minggu..saya set USD 300 withdrawal seminggu..setakat ni, 2 minggu berturut2 dah tercapai..sebab kalau kita set target, kita tahu kemana kita nak tuju, atau capai..

Nak screenshot withdrawal record saya kat sini boleh, tapi takut orang kata nak menunjuk plak..tapi niat saya cuma nak berikan semangat kepada rakan2 semua..

Saya ambil masa dekat 3 bulan trading, Julai hingga Sept baru dapat hasil..:sm32: ..

tampal kan aja SS tuan guru disini...sebagai pembakar semagat forex newbie ni...!! huhu....best dapat withdraw macam kamu

graynicolls
10-08-2009, 03:48 PM
gu masih gagah lg di atas.lmbt lg kot nk jatuh

NewInForex
10-08-2009, 04:19 PM
Ada profit sikit.....tapi masih ada op yg floating....takut woooo

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/8oct.jpg

HARAP MAMPU HADAPI DUGAAN INI....AMIN!

NewInForex
10-08-2009, 04:22 PM
gu masih gagah lg di atas.lmbt lg kot nk jatuh

harap cepat la dia turun....da cukup la tu kat atas tu..saya tengah floating GU ni...huh..seram

Pepsifire
10-08-2009, 06:21 PM
Meriah jugak kat sini...:D

TT amacam, msih mnunggu buah gugur ke...hehe...
Harap gugur gak la GU tu...
Td petang rasenye bro pnye position dah break even mase
die rectrace kjp td. Klau sy close je sume position kalau dah break even,
wlaupun xde untung n xde rugi, sbb malas nk pikir2 lagi.
Pastu bru pikir balik, n buat analisis smula klau nk op balik....:)

NewInForex
10-09-2009, 03:22 AM
huh.....kene lagi aku.....GU naik mengila semalam....

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/MC.jpg

NewInForex
10-09-2009, 03:28 AM
bertarung sehingga ke titisan darah terakhir....................


MC??? BELUM!!

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/MC2.jpg

HelangMerah
10-09-2009, 06:38 AM
fuh..relaks bro....ni cara aku trade la....

kena kita OP...Sbb apa....?
jgn sembarangan ja OP....

aku skrg ni pn tgh disiplin kan diri ni....

roceli08
10-09-2009, 08:01 AM
... SALAM , macam mana TT , masih boleh bersua lagi ??

DragonSky
10-09-2009, 08:46 AM
Melalui pemerhatian saya, tiada satu pun order Stop Loss dalam posisi dagangan yang anda lakukan. Apa yang anda jangkakan? Pengawalan keuntungan dan kerugian adalah sangat penting lebih-lebih lagi pada forex market yang mana kadar kecairan dan sifat berubah-ubah adalah amat tinggi. Ini adalah sebahagian daripada pengawalan kewangan anda.

Sentiasa letakkan Stop Loss melainkan anda tahu apa yang anda lakukan dan bakal hadapi. Jangan takut untuk letakkan Stop Loss, anda masih boleh mengubah kadar Stop Loss kemudian, sama seperti Take Profit. Dan jika anda masih lagi rugi, tiada apa yang perlu anda malukan kerana anda telah tetapkan 'Target level' risiko kewangan anda. Ingat, kita harus ikut aliran market dan bukan mengharapkan market ikut kita, jadi pengawalan adalah penting sama ada kesudahannya rugi mahupun untung.

Just my 2 pips.

Faredz73
10-09-2009, 10:07 AM
Salam bro...

Pandangan saya, bro masih belum berjumpa dgn market yg betul2 mengila. Mungkin tahun ni Forex tak semeriah tahun-tahun lepas. Kalau tk bro pasti akan jumpa mcm2 perangai market nie.

Mc adalah lumrah dlm Forex. Mustahil utk mendapatkan keputusan yg sentiasa +tive sepanjang masa kecuali main 1 post sehari tu mungkin jugaklah. Apapun mmg tiada yg mustahil. Seperti kata org lama-lama, bergerak ikut trend. Tak perlu mengharapkan pips yg melampau. Bro sendiri penah cadangkan kat sy, amik 4, 10, 15 dn seterusnya mengikut kemampuan trading kita kan? So, why not bro pun praktikan sama. Apa perlu kita nak kejar pips sngt kalau tk boleh nak kejar. Buat SL. Bila trend nampak berlawan dgn post kita ada, tutup saja. Tak perlu risau -tive dlm result. Yg penting profit mengalahkan loss dlm trading.

Jujur saja, sy sendiri masih perlu byk belajar. Bukan mudah spt yg kita fikirkan. Terlampau yakin pun tak boleh, kurang yakin lagi tk boleh. So...? Amiklah yg sedang-sedang saja.


Maaf kalau teguran ni membuat bro terasa atau sesapa saja yg baca terasa. Hanya sekadar pandangan ikhlas dan juga ingatan pada diri sendiri jua adanya...dgn izin.


:sm9:


Madah berhelah:

' Pengalaman mematangkan setiap tindakan kita walaupun kadang-kala kita seakan mengulang kesilapan yg lalu. '

roceli08
10-09-2009, 10:21 AM
.... sebagai pembakar semangatmu yg kental .....



https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/9/roceli/f_x7tlm_982cb17.gif (http://imagefra.me/)



:sm6:

kutu_loncat
10-09-2009, 10:50 AM
.... sebagai pembakar semangatmu yg kental .....



https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/9/roceli/f_x7tlm_982cb17.gif (http://imagefra.me/)



:sm6:

FUH! hebat sungguh guru cikli nih.. klu aku mmg dah terbakar dah.. tak senang duduk.. macam ada bisol kat punggung.

Faredz73
10-09-2009, 11:07 AM
FUH! hebat sungguh guru cikli nih.. klu aku mmg dah terbakar dah.. tak senang duduk.. macam ada bisol kat punggung.

Adesss.. tuan guru dah tunjuk chart...huhuuu.. Cekli tolong send chart tu kat sy... Hehehee..nak study...:sm9:

mohdsyawal
10-09-2009, 11:47 AM
mcm2 pengalaman dapat dalam forum nih..
sy baru lg start men..
first time men gbpusd..dalam masa 3 jam dpt 400dolar..
memang menakjubkan..
tp second day...
rugi teruk...kene tambah deposit lg..
antara gbpusd ngan gbpjpy..mana lg kurang risiko???:sm22:

NewInForex
10-09-2009, 12:13 PM
TQ pada semua yg bagi semangat.....baki ada usd1....tengah belajar lagi,belum MC setakat ni...hehe....salah tengok timeframe semalam....selalu tgk tf yg kecik,kesilapan yg besar.....

NewInForex
10-09-2009, 12:20 PM
Patut tukar tajuk thread ni,bukan modal usd25 da ni, ni modal usd1 jer!

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/bangkit.jpg

learn2biz
10-09-2009, 12:20 PM
mcm2 pengalaman dapat dalam forum nih..
sy baru lg start men..
first time men gbpusd..dalam masa 3 jam dpt 400dolar..
memang menakjubkan..
tp second day...
rugi teruk...kene tambah deposit lg..
antara gbpusd ngan gbpjpy..mana lg kurang risiko???:sm22:
AUDUSD ... heuhueheuheuheuheuheuhe ... sbb apa ? sbb margin rendah, nilai pip tetap sama mcm GU.. daily range tak sampai 200 pip .. heuheuhue

aj13
10-09-2009, 01:51 PM
Melalui pemerhatian saya, tiada satu pun order Stop Loss dalam posisi dagangan yang anda lakukan. Apa yang anda jangkakan? Pengawalan keuntungan dan kerugian adalah sangat penting lebih-lebih lagi pada forex market yang mana kadar kecairan dan sifat berubah-ubah adalah amat tinggi. Ini adalah sebahagian daripada pengawalan kewangan anda.

Sentiasa letakkan Stop Loss melainkan anda tahu apa yang anda lakukan dan bakal hadapi. Jangan takut untuk letakkan Stop Loss, anda masih boleh mengubah kadar Stop Loss kemudian, sama seperti Take Profit. Dan jika anda masih lagi rugi, tiada apa yang perlu anda malukan kerana anda telah tetapkan 'Target level' risiko kewangan anda. Ingat, kita harus ikut aliran market dan bukan mengharapkan market ikut kita, jadi pengawalan adalah penting sama ada kesudahannya rugi mahupun untung.

Just my 2 pips.

saya pun ada masalah untuk gunakan SL tu...apakah nasihat saudara untuk tetapkan level SL kita?...bleh kongsikan maksud 'Target Level" risiko kewangan?...kira camane tu ek?...ke sapa2 bleh kongsikan...

NewInForex
10-09-2009, 02:15 PM
Melalui pemerhatian saya, tiada satu pun order Stop Loss dalam posisi dagangan yang anda lakukan. Apa yang anda jangkakan? Pengawalan keuntungan dan kerugian adalah sangat penting lebih-lebih lagi pada forex market yang mana kadar kecairan dan sifat berubah-ubah adalah amat tinggi. Ini adalah sebahagian daripada pengawalan kewangan anda.

Sentiasa letakkan Stop Loss melainkan anda tahu apa yang anda lakukan dan bakal hadapi. Jangan takut untuk letakkan Stop Loss, anda masih boleh mengubah kadar Stop Loss kemudian, sama seperti Take Profit. Dan jika anda masih lagi rugi, tiada apa yang perlu anda malukan kerana anda telah tetapkan 'Target level' risiko kewangan anda. Ingat, kita harus ikut aliran market dan bukan mengharapkan market ikut kita, jadi pengawalan adalah penting sama ada kesudahannya rugi mahupun untung.

Just my 2 pips.

TQ untuk nasihat ini.....saya da temui punca kesilapan saya.....SL and TP antara perkara penting semasa trade...saya faham cikgu.... :sm52:

NewInForex
10-09-2009, 02:19 PM
saya pun ada masalah untuk gunakan SL tu...apakah nasihat saudara untuk tetapkan level SL kita?...bleh kongsikan maksud 'Target Level" risiko kewangan?...kira camane tu ek?...ke sapa2 bleh kongsikan...

ada cikgu2 yg nak tolong jawap soalan bro kita ni?? saya pun bermasalah untuk itu, kang jawap gak salah lak, tak pernah letak SL, letak TP ada la...hehe...tu yg MC je memanjang sebelum nih...

aj13
10-09-2009, 02:22 PM
ada cikgu2 yg nak tolong jawap soalan bro kita ni?? saya pun bermasalah untuk itu, kang jawap gak salah lak, tak pernah letak SL, letak TP ada la...hehe...tu yg MC je memanjang sebelum nih...

setuju~setuju!...ikutkan,memang boleh kira pakai jarilah pakai SL...bunyi cam takut tengok merah...asyik nak hijau je...kongsi~kongsikanlah...

NewInForex
10-09-2009, 02:48 PM
setuju~setuju!...ikutkan,memang boleh kira pakai jarilah pakai SL...bunyi cam takut tengok merah...asyik nak hijau je...kongsi~kongsikanlah...

bro da pernah withdraw profit ker???saya setakat nih belum, masih tercari2 strategy yg sesuai dengan diri ini, yg senang faham...

mohdsyawal
10-09-2009, 03:27 PM
sy berminat nak men micro akaun la..klu usd25 da blh bermula ker??
atau nak kene ada usd100..

NewInForex
10-09-2009, 03:37 PM
sy berminat nak men micro akaun la..klu usd25 da blh bermula ker??
atau nak kene ada usd100..

aik....sabarrrrrrrrrrrrrr!!!! da cukup ker ilmu tu.....tgk date join forum baru bulan ni, tak tau kalau ko ada pengalaman trade kat broker lain.....tapi nasihat aku,kalau baru2 kenal forex,gi la study dulu....byk benda dalam forum ni boleh dijadikan bahan ilmu...mantapkan strategy dulu.......tgk SS kat bawah ni, mula2 profit,last2 K.O....LOSS......jgn fikir profit jer bro,sekali sekala fikir pasal loss gak.....

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/pengalaman.jpg

Faredz73
10-09-2009, 04:11 PM
sy berminat nak men micro akaun la..klu usd25 da blh bermula ker??
atau nak kene ada usd100..

Boleh je bro nak guna modal 25usd. Cuma kalau bro leh jwp soalan nie..sila teruskan.

1. Asas dlm Forex dah ada? ( mcm kita masuk tadika la kiranya, jgn lompat kelas kecuali mmg genius. )
2. Teknik dah ada? ( maybe guna broker lain? )
3. MM dah tau? ( pengawalan keluar masuk utk modal yakni untung & rugi )
4. Faham penggunaan platform meta4? ( lain broker ada tk guna meta4 )
5. Faham makna indikator yg digunakan ? ( yg ni kena tau utk keyakinan walau tk 100% perfect )
6. Fulltime ke partime ? ( mempengaruhi gaya trade seseorang )
7. Emosi boleh kawal ? ( kalau mengikut emosi selalu rugi. Tamak elakkan lah. )
8. Strategy dah ada? ( penting utk kita merancang perjalanan trade. )
9. Main Forex ke atau berniaga Forex ? ( main dn berniaga tk sama. Keputusan berbeza. )

Last sekali, kalau bro dpt jwpn pd semua soalan tu ( maybe bro dah otai pun dlm Forex, dan saja nak tngk pendapat kwn2 lain ) , bro leh teruskan walau modal 10usd sekalipun.

p/s : Maaf kalau segala soalan tu menyinggung perasaan bro. Cuma pandangan ikhlas dari saya yg masih baby lagi...

p/s: maaf la TT ...atas ulasan saya nie... Moga semua beroleh manfaat dn profit selalu.



:sm9:

aj13
10-09-2009, 04:20 PM
bro da pernah withdraw profit ker???saya setakat nih belum, masih tercari2 strategy yg sesuai dengan diri ini, yg senang faham...

uish?...withdraw belumlah lagi,ada akaun pun buka sebab dapat kad promo masa expo aritu...takde masukkan duit sendiri lagi,ni pun masih pbanyakkan dgn demo akaun je...


Boleh je bro nak guna modal 25usd. Cuma kalau bro leh jwp soalan nie..sila teruskan.

1. Asas dlm Forex dah ada? ( mcm kita masuk tadika la kiranya, jgn lompat kelas kecuali mmg genius. )
2. Teknik dah ada? ( maybe guna broker lain? )
3. MM dah tau? ( pengawalan keluar masuk utk modal yakni untung & rugi )
4. Faham penggunaan platform meta4? ( lain broker ada tk guna meta4 )
5. Faham makna indikator yg digunakan ? ( yg ni kena tau utk keyakinan walau tk 100% perfect )
6. Fulltime ke partime ? ( mempengaruhi gaya trade seseorang )
7. Emosi boleh kawal ? ( kalau mengikut emosi selalu rugi. Tamak elakkan lah. )
8. Strategy dah ada? ( penting utk kita merancang perjalanan trade. )
9. Main Forex ke atau berniaga Forex ? ( main dn berniaga tk sama. Keputusan berbeza. )

Last sekali, kalau bro dpt jwpn pd semua soalan tu ( maybe bro dah otai pun dlm Forex, dan saja nak tngk pendapat kwn2 lain ) , bro leh teruskan walau modal 10usd sekalipun.

p/s : Maaf kalau segala soalan tu menyinggung perasaan bro. Cuma pandangan ikhlas dari saya yg masih baby lagi...

p/s: maaf la TT ...atas ulasan saya nie... Moga semua beroleh manfaat dn profit selalu.



:sm9:

betul~betul!...banyak nasihat yang telah dikongsikan...tapi apa jawapan tuan punya badan,mungkin dapat jawap semua atau separuh-separuh...apapun yang penting ilmu ada berjaya dipraktikkan....insyaAllah...

NewInForex
10-09-2009, 04:31 PM
Boleh je bro nak guna modal 25usd. Cuma kalau bro leh jwp soalan nie..sila teruskan.

1. Asas dlm Forex dah ada? ( mcm kita masuk tadika la kiranya, jgn lompat kelas kecuali mmg genius. )
2. Teknik dah ada? ( maybe guna broker lain? )
3. MM dah tau? ( pengawalan keluar masuk utk modal yakni untung & rugi )
4. Faham penggunaan platform meta4? ( lain broker ada tk guna meta4 )
5. Faham makna indikator yg digunakan ? ( yg ni kena tau utk keyakinan walau tk 100% perfect )
6. Fulltime ke partime ? ( mempengaruhi gaya trade seseorang )
7. Emosi boleh kawal ? ( kalau mengikut emosi selalu rugi. Tamak elakkan lah. )
8. Strategy dah ada? ( penting utk kita merancang perjalanan trade. )
9. Main Forex ke atau berniaga Forex ? ( main dn berniaga tk sama. Keputusan berbeza. )

Last sekali, kalau bro dpt jwpn pd semua soalan tu ( maybe bro dah otai pun dlm Forex, dan saja nak tngk pendapat kwn2 lain ) , bro leh teruskan walau modal 10usd sekalipun.

p/s : Maaf kalau segala soalan tu menyinggung perasaan bro. Cuma pandangan ikhlas dari saya yg masih baby lagi...

p/s: maaf la TT ...atas ulasan saya nie... Moga semua beroleh manfaat dn profit selalu.



:sm9:


Jawapan yg tepat untuk beliau....saya da nasihatkan, kalau betul2 baru dalam forex ni, study dulu, nampak macam mata dia da hijau je tuh, yg merah belum nampak lagi........
da puas nasihat,nanti da MC baru menyesal tak ikut nasihat....

Faredz73
10-09-2009, 04:38 PM
Jawapan yg tepat untuk beliau....saya da nasihatkan, kalau betul2 baru dalam forex ni, study dulu, nampak macam mata dia da hijau je tuh, yg merah belum nampak lagi........
da puas nasihat,nanti da MC baru menyesal tak ikut nasihat....

Forex ni kena berani rugi. Sebab sy penah ada anak buah yg saya penah ajar. Jenis tk berapa nak dengar pandangan/pendapat saya sebagai org yg ajar dia dlm Forex ni. Tp penggunaan bukan meta4...platfrom broker lain. ( saya masih baru dlm meta4 nie ). Tak nak dngr or amik pandangan secara positif. Last2 skrg ni dah bersara muda. Heheheee.. Pastu..tobat dah nak ajar org. Sebab baru ada ilmu sikit diaorg dah pandai nak lawan tokeh... Kalau betul tkpe. Ni tidak...huhuuu...

Moralnya: Baik ajar anak sendiri meniaga Forex....hehehee...:sm9:

mie888
10-09-2009, 05:10 PM
sy berminat nak men micro akaun la..klu usd25 da blh bermula ker??
atau nak kene ada usd100..

salam bro....

mcm ni la bro.....kalau kau belajar bnyak2 pun x de guna, last2 kau fenin nak pilih sistem mana yg best, bagi aku sistem yg paling best adlah sistem MM. Mula2 kau main demo dulu sampai kapra pecah barula start real. kau pakai indi yg ada dlm MT4 je x perlu nak pakai indi byk2...nanti fenin sebab indi yg ni kata naik yg satu lagi kata turun..... bagi aku sistem bawang yg bro hafiz bg tu best, sempoi....kau studi la sampai pecah kapra, dlm forex ni x de sorang pun yg tahu esok NAIK ke TURUN......yg penting jaga MM(aku pun kadang2 x jaga jgk)....tapi pesan aku JANGAN ADA PERKATAAN ....PUTUS ASA .....DLM KAMUS HIDUP LU!!!!!!

NewInForex
10-09-2009, 05:15 PM
Forex ni kena berani rugi. Sebab sy penah ada anak buah yg saya penah ajar. Jenis tk berapa nak dengar pandangan/pendapat saya sebagai org yg ajar dia dlm Forex ni. Tp penggunaan bukan meta4...platfrom broker lain. ( saya masih baru dlm meta4 nie ). Tak nak dngr or amik pandangan secara positif. Last2 skrg ni dah bersara muda. Heheheee.. Pastu..tobat dah nak ajar org. Sebab baru ada ilmu sikit diaorg dah pandai nak lawan tokeh... Kalau betul tkpe. Ni tidak...huhuuu...

Moralnya: Baik ajar anak sendiri meniaga Forex....hehehee...:sm9:

bersara muda??da kayo la dia?baik encik gi berguru dengan dia pulak....hehehe....mana tau bleh dapat skit2 rahsia kejayaan dia...

NewInForex
10-09-2009, 05:19 PM
salam bro....

mcm ni la bro.....kalau kau belajar bnyak2 pun x de guna, last2 kau fenin nak pilih sistem mana yg best, bagi aku sistem yg paling best adlah sistem MM. Mula2 kau main demo dulu sampai kapra pecah barula start real. kau pakai indi yg ada dlm MT4 je x perlu nak pakai indi byk2...nanti fenin sebab indi yg ni kata naik yg satu lagi kata turun..... bagi aku sistem bawang yg bro hafiz bg tu best, sempoi....kau studi la sampai pecah kapra, dlm forex ni x de sorang pun yg tahu esok NAIK ke TURUN......yg penting jaga MM(aku pun kadang2 x jaga jgk)....tapi pesan aku JANGAN ADA PERKATAAN ....PUTUS ASA .....DLM KAMUS HIDUP LU!!!!!!

tepat sekali kata2 ko....aku pun da mula pakai MT4 punya indi...terlalu banyak indi,serabut chart n serabut kepala sendri...

Faredz73
10-09-2009, 05:38 PM
bersara muda??da kayo la dia?baik encik gi berguru dengan dia pulak....hehehe....mana tau bleh dapat skit2 rahsia kejayaan dia...

Kalau bersara muda ni kayo tk kisah la. Ni...sama gak mcm tak kayo2... Buang duit je nak meniaga dlm Forex. Jenis hati tak tabah. ( mcm sy pun kadang2 goyah gak..heheee..)

:sm9:

mohdsyawal
10-09-2009, 06:40 PM
bla start je men forex nih..
hati tu da mula gelisah..
nak tamak jer..
tp kita kene beringat la..
sikit2 blh jd bukit...
kayuh pelan2..

paradox36
10-09-2009, 07:21 PM
salam semue bro2 otai di sini...

sy masih newbie dlm forex..nk mnta penjelesan bro skalian...
trade mgunakan system ap plg berkesan??
mgunakn system indi pn leh profit..
guna system template pn leh ade profit...
system ea pn ade juga profitny...
tp dlm profit pn MC akn dtg menjeguk juga...
so system ap yg consistent?
profit tp safe...
bnyk system dlm forex ni...
cme xjmpe da best lg...
tlg la hamba yg niewbie ni..:sm41:

regards,

Faredz73
10-09-2009, 07:42 PM
bla start je men forex nih..
hati tu da mula gelisah..
nak tamak jer..
tp kita kene beringat la..
sikit2 blh jd bukit...
kayuh pelan2..

Ermm...nampaknya owner chart/graf/result ni bukan calang org gak. 1st day profit tahap maksima. 260% anggaran. Boleh tahan... Malangnya...kat sini byk yg newbie termasuk saya sendiri. Tak dpt nak tanding ngan bro nie... Anyway tahniah kerana berjaya memaksimumkan profit ke tahap maksima rasanya. Akaun tk silap, akaun standard. So, semua soalan yg saya kemukakn dah dijawap tuan punya badan dgn resultnya sendiri. Sekali lagi sekalung tahniah. Diam2 ubi berisi. Gitulah adat silent trader...heheheee...

:sm9:

aj13
10-09-2009, 11:47 PM
salam bro....

mcm ni la bro.....kalau kau belajar bnyak2 pun x de guna, last2 kau fenin nak pilih sistem mana yg best, bagi aku sistem yg paling best adlah sistem MM. Mula2 kau main demo dulu sampai kapra pecah barula start real. kau pakai indi yg ada dlm MT4 je x perlu nak pakai indi byk2...nanti fenin sebab indi yg ni kata naik yg satu lagi kata turun..... bagi aku sistem bawang yg bro hafiz bg tu best, sempoi....kau studi la sampai pecah kapra, dlm forex ni x de sorang pun yg tahu esok NAIK ke TURUN......yg penting jaga MM(aku pun kadang2 x jaga jgk)....tapi pesan aku JANGAN ADA PERKATAAN ....PUTUS ASA .....DLM KAMUS HIDUP LU!!!!!!

sistem bawang?...uish?cam mnarik je?...ada mana2 ruang bleh belajar sistem tu tak?...


Ermm...nampaknya owner chart/graf/result ni bukan calang org gak. 1st day profit tahap maksima. 260% anggaran. Boleh tahan... Malangnya...kat sini byk yg newbie termasuk saya sendiri. Tak dpt nak tanding ngan bro nie... Anyway tahniah kerana berjaya memaksimumkan profit ke tahap maksima rasanya. Akaun tk silap, akaun standard. So, semua soalan yg saya kemukakn dah dijawap tuan punya badan dgn resultnya sendiri. Sekali lagi sekalung tahniah. Diam2 ubi berisi. Gitulah adat silent trader...heheheee...

:sm9:

tu baru satu hari je dia tunjuk,belum hari lain?...janganlah segan2 kongsi...mesti baiknya...apepun terus kongsikan kata2 nasihat/pembakar pada newbies2 ni(termasuk sayalah)...

demo akaun statement:
https://img33.imageshack.us/img33/2004/trialstatement.jpg

kutu_loncat
10-10-2009, 12:35 AM
bla start je men forex nih..
hati tu da mula gelisah..
nak tamak jer..
tp kita kene beringat la..
sikit2 blh jd bukit...
kayuh pelan2..

huhuhu.. hebat nie.. 1 hari atas bawah tembak.. mmg tak bagi chance.. kayuh pelan pelan.. sampan ada ruang lagi tak.. aku pun nak tumpang naik gak.. :sm32:

mohdsyawal
10-10-2009, 03:28 AM
huhuhu.. hebat nie.. 1 hari atas bawah tembak.. mmg tak bagi chance.. kayuh pelan pelan.. sampan ada ruang lagi tak.. aku pun nak tumpang naik gak.. :sm32:

kita men nih kene percaya pada market..
klu da market tu bg 5 atau 6 points..
ttp jer..andaian kita x slalu nyer btl..
satu lg klu men market gbpusd...
dalam kul 4pg hngga kul 12tngh hari tu memang market jatuh teruk...
kat c2 kita blh wat sell...
jng tamak..
dapat profit ttp..dan bka blik..
k..hehehehehehehe:malaysia-flag:

mohdsyawal
10-10-2009, 03:51 AM
Ermm...nampaknya owner chart/graf/result ni bukan calang org gak. 1st day profit tahap maksima. 260% anggaran. Boleh tahan... Malangnya...kat sini byk yg newbie termasuk saya sendiri. Tak dpt nak tanding ngan bro nie... Anyway tahniah kerana berjaya memaksimumkan profit ke tahap maksima rasanya. Akaun tk silap, akaun standard. So, semua soalan yg saya kemukakn dah dijawap tuan punya badan dgn resultnya sendiri. Sekali lagi sekalung tahniah. Diam2 ubi berisi. Gitulah adat silent trader...heheheee...

:sm9:

sy masih lg newbie bang...
banyk lg ilmu yg perlu dicari dalam bidang forex nih..
ilmu kat dada x ckp lg..masih lg merangkak...
hehehe...
ape2 pon..
buang jauh2 sifat tamak..
klu nak men kene tngk chart dari awal lg..
tngk market cam ner..
sentiasa kaji aliran market...:malaysia-flag:

NewInForex
10-10-2009, 04:05 AM
salam semue bro2 otai di sini...

sy masih newbie dlm forex..nk mnta penjelesan bro skalian...
trade mgunakan system ap plg berkesan??
mgunakn system indi pn leh profit..
guna system template pn leh ade profit...
system ea pn ade juga profitny...
tp dlm profit pn MC akn dtg menjeguk juga...
so system ap yg consistent?
profit tp safe...
bnyk system dlm forex ni...
cme xjmpe da best lg...
tlg la hamba yg niewbie ni..:sm41:

regards,

Nasihat aku guna teknik sendiri, tak kisah ko nak gabung indi dengan EA ker, pakai EA aje or pakai indi jer, yg penting ko tau ape ko buat.....cari teknik sendiri yg sesuai dengan diri ko.....

NewInForex
10-10-2009, 04:08 AM
sistem bawang?...uish?cam mnarik je?...ada mana2 ruang bleh belajar sistem tu tak?...



tu baru satu hari je dia tunjuk,belum hari lain?...janganlah segan2 kongsi...mesti baiknya...apepun terus kongsikan kata2 nasihat/pembakar pada newbies2 ni(termasuk sayalah)...

demo akaun statement:
https://img33.imageshack.us/img33/2004/trialstatement.jpg

sistem bawang boleh amik dari thread Tok Guru roceli.....da di letakkan di situ,cuba tengok2 kat sana,memang menarik sistem tu...

NewInForex
10-10-2009, 04:12 AM
kita men nih kene percaya pada market..
klu da market tu bg 5 atau 6 points..
ttp jer..andaian kita x slalu nyer btl..
satu lg klu men market gbpusd...
dalam kul 4pg hngga kul 12tngh hari tu memang market jatuh teruk...
kat c2 kita blh wat sell...
jng tamak..
dapat profit ttp..dan bka blik..
k..hehehehehehehe:malaysia-flag:

ni otai ni, baru join forum ni, tapi dalam trade da lama berkecimpung nih...bukti nyer, kata2 dari bro nih memang dari analisa tahap otai,newbie jarang wat analisa yg leceh sebab fikir profit jer...lagi satu dia open std acc bak kata guru farez, newbie jarang berani buka acc std,biasa micro jer....so memang sah la bro ni otai forex....bleh la kongsi pengalaman,jgn malu2 tampalkan SS kat thread ni, ramai newbie di sini dapat ilmu dari bro....TQ

NewInForex
10-10-2009, 04:15 AM
ni SS aku yg baru nak bangkit dari usd1 selepas kejatuhan teruk dari modal usd25 aku....tak close lak sebelum market tutup pagi tadi, floating yg profit lagi ni....sikit2 lama2 jadi bukit...

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/10oct.jpg

mohdsyawal
10-10-2009, 05:12 AM
ni otai ni, baru join forum ni, tapi dalam trade da lama berkecimpung nih...bukti nyer, kata2 dari bro nih memang dari analisa tahap otai,newbie jarang wat analisa yg leceh sebab fikir profit jer...lagi satu dia open std acc bak kata guru farez, newbie jarang berani buka acc std,biasa micro jer....so memang sah la bro ni otai forex....bleh la kongsi pengalaman,jgn malu2 tampalkan SS kat thread ni, ramai newbie di sini dapat ilmu dari bro....TQ

sy masih baru lg...
bnyk yg perlu dipelajari..
jng bazirkan profit yg sikit..de profit ttp jer..
lamer2 jadi bukit..
klu nak tnggu 20-30 profit tu blh..
tp rugi la...
sb market naik slow2..
market susah nak naik sampai 20-30 points..
so kita ambk untung skit2...
klu kita perhatikan blk la..
dari start market naik sampai ke 30 point..
kita da blh bt keungtungan melebihi 30 point..
open and close la..
hehehehehe..
kita kene slalu analisa market...
kene tau market trend..
kene pandai baca candel...:malaysia-flag:

mrrbest2008
10-10-2009, 05:21 AM
bla start je men forex nih..
hati tu da mula gelisah..
nak tamak jer..
tp kita kene beringat la..
sikit2 blh jd bukit...
kayuh pelan2..

Tahniah... dapat gandakan account... leh tanya pakai Tf bape ni? scalping mmg leh gandakan account cuma kalau tak pandai scalp mmg hancus.... Swing ni low risk tapi lambat la sket nak gandakan account... takleh la nak lawan scalping.... atas bawah sapu... leh terang sket teknik bro...?? lagi murah rezeki bro kalau share same2

Faredz73
10-10-2009, 05:22 AM
sistem bawang?...uish?cam mnarik je?...ada mana2 ruang bleh belajar sistem tu tak?...



tu baru satu hari je dia tunjuk,belum hari lain?...janganlah segan2 kongsi...mesti baiknya...apepun terus kongsikan kata2 nasihat/pembakar pada newbies2 ni(termasuk sayalah)...

demo akaun statement:
https://img33.imageshack.us/img33/2004/trialstatement.jpg

Ni lagi baik punya statement. hehehee...Tahap dh naik level 3 dah nie... Sy masih lagi level 1...huhuuu... Sila teruskan performance yg baik.

:sm9:

Faredz73
10-10-2009, 05:25 AM
kita men nih kene percaya pada market..
klu da market tu bg 5 atau 6 points..
ttp jer..andaian kita x slalu nyer btl..
satu lg klu men market gbpusd...
dalam kul 4pg hngga kul 12tngh hari tu memang market jatuh teruk...
kat c2 kita blh wat sell...
jng tamak..
dapat profit ttp..dan bka blik..
k..hehehehehehehe:malaysia-flag:

Tu dia Sifu menyamar newbie di forum ni dah bersuara. Amik tips tu jgn tak amik. Rugi wooo..tak amik. Jgn malu2..jgn segan2 take note. Janji semua masyuk...


:malaysia-flag: :sm9:

Faredz73
10-10-2009, 05:30 AM
sy masih lg newbie bang...
banyk lg ilmu yg perlu dicari dalam bidang forex nih..
ilmu kat dada x ckp lg..masih lg merangkak...
hehehe...
ape2 pon..
buang jauh2 sifat tamak..
klu nak men kene tngk chart dari awal lg..
tngk market cam ner..
sentiasa kaji aliran market...:malaysia-flag:

Yes betul tu Masta. Sy setuju. Cuma kadang2 tak nak mengkaji aliran market. Tu sebab result selalu simpang siur. Lmbt nak pickup... Tksh atas idea yg bernas. Newbie di sini tk semestinya newbie dlm Forex dn begitu juga sebaliknya. Begitulah jua diriku ini...huhuuuu....:sm9:


ni otai ni, baru join forum ni, tapi dalam trade da lama berkecimpung nih...bukti nyer, kata2 dari bro nih memang dari analisa tahap otai,newbie jarang wat analisa yg leceh sebab fikir profit jer...lagi satu dia open std acc bak kata guru farez, newbie jarang berani buka acc std,biasa micro jer....so memang sah la bro ni otai forex....bleh la kongsi pengalaman,jgn malu2 tampalkan SS kat thread ni, ramai newbie di sini dapat ilmu dari bro....TQ

Yup bro.. Setuju. Newbie tk bukak akaun standard nie. Saja je nak usik kita2 yg newbie ni terutama saya lah tu... Heheee.. Takyah nak advice dah otai...

Erkk...bro, kwn bukan guru daa... Budak tadika lagi laa... Huhuuu...:sm42:

:sm9:

mohdsyawal
10-10-2009, 05:43 AM
Yup bro.. Setuju. Newbie tk bukak akaun standard nie. Saja je nak usik kita2 yg newbie ni terutama saya lah tu... Heheee.. Takyah nak advice dah otai...

Erkk...bro, kwn bukan guru daa... Budak tadika lagi laa... Huhuuu...:sm42:

:sm9:

bkn la..
sy masih lg baru dalam dunia forex nih..
masih lg blaja...
ilmu kita kene kongsi bersama...
x elok simpan2..
hehehehehe...
:malaysia-flag:

paradox36
10-10-2009, 05:44 AM
Nasihat aku guna teknik sendiri, tak kisah ko nak gabung indi dengan EA ker, pakai EA aje or pakai indi jer, yg penting ko tau ape ko buat.....cari teknik sendiri yg sesuai dengan diri ko.....

kne bnyk stdy lg...
nway thnx for the advice..
:sm18: :sm18:

Faredz73
10-10-2009, 05:59 AM
bkn la..
sy masih lg baru dalam dunia forex nih..
masih lg blaja...
ilmu kita kene kongsi bersama...
x elok simpan2..
hehehehehe...
:malaysia-flag:

Masalahnya takde ilmu pun nak dikongsi bersama. Asyik cedok idea org je. Teknik pun tk pandai lagi...baru nak merangkak...:sm9:

mohdsyawal
10-10-2009, 06:04 AM
Tahniah... dapat gandakan account... leh tanya pakai Tf bape ni? scalping mmg leh gandakan account cuma kalau tak pandai scalp mmg hancus.... Swing ni low risk tapi lambat la sket nak gandakan account... takleh la nak lawan scalping.... atas bawah sapu... leh terang sket teknik bro...?? lagi murah rezeki bro kalau share same2

sy masih lg baru...
so klu men tu kene beringat la..
sentiasa menkaji market..
sikit2 jd bkit..kayuh pelan2..
hehehehe..:malaysia-flag:


Masalahnya takde ilmu pun nak dikongsi bersama. Asyik cedok idea org je. Teknik pun tk pandai lagi...baru nak merangkak...:sm9:

kita merangkak same2...
:malaysia-flag:

mrrbest2008
10-10-2009, 06:05 AM
sy masih lg baru...
so klu men tu kene beringat la..
sentiasa menkaji market..
sikit2 jd bkit..kayuh pelan2..
hehehehe..:malaysia-flag:

saye pun selalu gak kayuh pelan2 tapi asyik terbalik aja... bro juz gune CS formation or trendline break? tf 5m paling bagus untuk scalp... tak gitu bro?

Faredz73
10-10-2009, 06:21 AM
saye pun selalu gak kayuh pelan2 tapi asyik terbalik aja... bro juz gune CS formation or trendline break? tf 5m paling bagus untuk scalp... tak gitu bro?

Ermm... CS Formation. Formasi CS. Menarik tu. Leh la share sama-sama Formasi yg berkesan utk CS nie... Sila..sila..jgn malu2 lak...:sm9:

mrrbest2008
10-10-2009, 06:32 AM
Ermm... CS Formation. Formasi CS. Menarik tu. Leh la share sama-sama Formasi yg berkesan utk CS nie... Sila..sila..jgn malu2 lak...:sm9:

actually... Cs formation adalah indicator yang bagus... lagi2 untuk scalper... sebab tu ada trader yang berjaya juz pakai naked chart saje nak trade... tak perlu untuk pakai pelbagai indicator yang memeningkan... CS formation selalunye digabungkan ngan trendline... n lagi bagus kalau tahu konsep EW

NewInForex
10-10-2009, 06:55 AM
actually... Cs formation adalah indicator yang bagus... lagi2 untuk scalper... sebab tu ada trader yang berjaya juz pakai naked chart saje nak trade... tak perlu untuk pakai pelbagai indicator yang memeningkan... CS formation selalunye digabungkan ngan trendline... n lagi bagus kalau tahu konsep EW

aku ada nak dekat 100 indi...tapi hampir semua hampeh....mungkin aku yg tak pandai guna....naked chart??cam best...guna naked chart untuk scalp ok ker?? kongsi2 la ilmu tu...hamba baru nak belajar ni...

Faredz73
10-10-2009, 06:56 AM
actually... Cs formation adalah indicator yang bagus... lagi2 untuk scalper... sebab tu ada trader yang berjaya juz pakai naked chart saje nak trade... tak perlu untuk pakai pelbagai indicator yang memeningkan... CS formation selalunye digabungkan ngan trendline... n lagi bagus kalau tahu konsep EW

Ermm...bagus gak tu. Leh disharekan apa yg dimaksudkan tu? Ttg CS Formasi dn trendline. Attach chart ke dn trendline indikator / CS sekali.. Menarik utk kaki scalper...

:sm9: Harap dikongsikan bersama atau bro leh wujudkan satu thread utk membincangkan perkara tersebut secara ilmiah dan khusus.

NewInForex
10-10-2009, 07:05 AM
actually... Cs formation adalah indicator yang bagus... lagi2 untuk scalper... sebab tu ada trader yang berjaya juz pakai naked chart saje nak trade... tak perlu untuk pakai pelbagai indicator yang memeningkan... CS formation selalunye digabungkan ngan trendline... n lagi bagus kalau tahu konsep EW

wah...ni teknik yg bagus nih...cuba encik terangkan dengan lebih mendalam....bagi SS ker bg cepat faham...


sy masih baru lg...
bnyk yg perlu dipelajari..
jng bazirkan profit yg sikit..de profit ttp jer..
lamer2 jadi bukit..
klu nak tnggu 20-30 profit tu blh..
tp rugi la...
sb market naik slow2..
market susah nak naik sampai 20-30 points..
so kita ambk untung skit2...
klu kita perhatikan blk la..
dari start market naik sampai ke 30 point..
kita da blh bt keungtungan melebihi 30 point..
open and close la..
hehehehehe..
kita kene slalu analisa market...
kene tau market trend..
kene pandai baca candel...:malaysia-flag:

ni merendah diri jer dia ni....kami semua da tau bro ni tahap otai, mungkin baru kat broker ni kot...kat broker lain otai da ni...hehe....baru perasan bro orang melaka...hamba ni pun dari melaka gak....cuma skang kerja kat 13 shah alam....teknik scalp hamba guna indi colour stoc jer...tak reti baca chart....


kne bnyk stdy lg...
nway thnx for the advice..
:sm18: :sm18:

ye bro...study tu penting untuk mantap kan ilmu yg sedia ada, saya ada banyak indi dan EA, dapat dari forum ni gak...tapi masih gak false signal...lain orang lain cara....mungkin kita tahu teknik orang, tapi adakah kita mampu faham dan dapat profit seperti orang tu....?

mrrbest2008
10-10-2009, 07:40 AM
ye bro...study tu penting untuk mantap kan ilmu yg sedia ada, saya ada banyak indi dan EA, dapat dari forum ni gak...tapi masih gak false signal...lain orang lain cara....mungkin kita tahu teknik orang, tapi adakah kita mampu faham dan dapat profit seperti orang tu....?


Saye pun newbies gak... mule2 dulu mmg la macam2 indi nak gune... last2 saye tersedar... makiin simple makin bagus rupenye.... sekarang ni saye pakai trendline +EW+ Cs formation jer... kalau indi pun Mac D la... saye pun tengah belajar ni... nanti kite sama2 share

NewInForex
10-10-2009, 07:47 AM
Saye pun newbies gak... mule2 dulu mmg la macam2 indi nak gune... last2 saye tersedar... makiin simple makin bagus rupenye.... sekarang ni saye pakai trendline +EW+ Cs formation jer... kalau indi pun Mac D la... saye pun tengah belajar ni... nanti kite sama2 share

cam best jer ni...cerita la macam mana teknik bro tu berfungsi......ramai newbie nak tau ni..

tunperak
10-10-2009, 08:07 AM
cam best jer ni...cerita la macam mana teknik bro tu berfungsi......ramai newbie nak tau ni..


:sm32: ya laa cerita laaa.....newbalance pon nak tahu gak.........

amat_kayu
10-10-2009, 09:21 AM
Saye pun newbies gak... mule2 dulu mmg la macam2 indi nak gune... last2 saye tersedar... makiin simple makin bagus rupenye.... sekarang ni saye pakai trendline +EW+ Cs formation jer... kalau indi pun Mac D la... saye pun tengah belajar ni... nanti kite sama2 share

aku pun sama kes dgn Mr best2008. aku pun newbies, just baru beberapa bulan berforex, bezanya tak banyak indi yg aku guna masa start berforex dulu (kalau tak silap aku cuma try 3 indi) sbb aku ada habit di mana aku tak akan buat benda yg aku tak paham.

Indi-2 tuh actually bagus, tapi tak banyak info cara nak guna kan nya kecuali pengalaman and pengamatan.

so aku beralih arah guna teknik KISS (keep it simple and stupid) , Trendline dan idiot-wave, Fibo, pivot, candle stick , support and resistance, round # . sebab cara-2 nih banyak info, dan ramai yg dah study. Cuma kita perlu practice dan perfectkan nya ikut pemahaman kita.
Yang menariknya semua teknik ni boleh di combine kan dan suport each other.

Practice make perfect.

mari kita belajar sama-2.

mrrbest2008
10-10-2009, 10:39 AM
aku pun sama kes dgn Mr best2008. aku pun newbies, just baru beberapa bulan berforex, bezanya tak banyak indi yg aku guna masa start berforex dulu (kalau tak silap aku cuma try 3 indi) sbb aku ada habit di mana aku tak akan buat benda yg aku tak paham.

Indi-2 tuh actually bagus, tapi tak banyak info cara nak guna kan nya kecuali pengalaman and pengamatan.

so aku beralih arah guna teknik KISS (keep it simple and stupid) , Trendline dan idiot-wave, Fibo, pivot, candle stick , support and resistance, round # . sebab cara-2 nih banyak info, dan ramai yg dah study. Cuma kita perlu practice dan perfectkan nya ikut pemahaman kita.
Yang menariknya semua teknik ni boleh di combine kan dan suport each other.

Practice make perfect.

mari kita belajar sama-2.

Yup saye setuju dengan pendapat ni... untuk menjadi seorang trader kite mesti kembali kepada asas... Memahami market bukan suatu perkara yang mudah... jangan kite susahkan lagi bende yang dah susah... Keep it simple n jangan compleks kannya... Fahami Asas forex ... jangan bergantung sepenuhnya pada indi untuk entry... indi untuk bantuan analisis kite saja... entry is based of our analysis... Dah analyse post entry n set SL n TP... Let the market decide to kiss entry or SL... MM is 1st priority... Sama2 kite belajar...

NewInForex
10-10-2009, 11:38 AM
Curahkan lah ilmu mu itu......nak tanya sesuatu kalau ada yg berpengalaman,para2 guru ker sila la jawap, pair ape yg paling ganas, kedua ganas dan ketiga ganas........sesiapa yg tau minta tolong jawapkan, sebab newbie macam saya n rakan2 lain kene elakkan trade pair ganas nih, pair ganas ni yg wat newbie kantoi trade sebenarnya, arah trend yg tak sekata untuk masa lama,kejap2 berubah... para newbie yg tak pandai baca trend mesti kantoi.....letak ar rangking ganas untuk pair yg anda tau....rangking 1st GY kot.....

Faredz73
10-10-2009, 03:56 PM
Curahkan lah ilmu mu itu......nak tanya sesuatu kalau ada yg berpengalaman,para2 guru ker sila la jawap, pair ape yg paling ganas, kedua ganas dan ketiga ganas........sesiapa yg tau minta tolong jawapkan, sebab newbie macam saya n rakan2 lain kene elakkan trade pair ganas nih, pair ganas ni yg wat newbie kantoi trade sebenarnya, arah trend yg tak sekata untuk masa lama,kejap2 berubah... para newbie yg tak pandai baca trend mesti kantoi.....letak ar rangking ganas untuk pair yg anda tau....rangking 1st GY kot.....

Ermmm...pair ganaz...

Mmg tk dinafikan yg nie;

1st - GBPJPY- GJ
2nd- EUJPY- EJ
3rd- Yg ni tak pasti mana satu yg boleh duduk sini sebab hampir semua sama.

Pair ganaz sebenarnya seperti GJ dn EJ lebih mudah utk dimakan pipsnya sebenarnya. Mengikut kata2 mereka yg pakar lah. Itu org lain kata. Anda semua bagaimana?


:sm9:

amat_kayu
10-10-2009, 05:41 PM
Yup saye setuju dengan pendapat ni... untuk menjadi seorang trader kite mesti kembali kepada asas... Memahami market bukan suatu perkara yang mudah... jangan kite susahkan lagi bende yang dah susah... Keep it simple n jangan compleks kannya... Fahami Asas forex ... jangan bergantung sepenuhnya pada indi untuk entry... indi untuk bantuan analisis kite saja... entry is based of our analysis... Dah analyse post entry n set SL n TP... Let the market decide to kiss entry or SL... MM is 1st priority... Sama2 kite belajar...

Ditto ( = I did too ) agree,...

:sm12:

amat_kayu
10-10-2009, 05:57 PM
Ermmm...pair ganaz...

Mmg tk dinafikan yg nie;

1st - GBPJPY- GJ
2nd- EUJPY- EJ
3rd- Yg ni tak pasti mana satu yg boleh duduk sini sebab hampir semua sama.

Pair ganaz sebenarnya seperti GJ dn EJ lebih mudah utk dimakan pipsnya sebenarnya. Mengikut kata2 mereka yg pakar lah. Itu org lain kata. Anda semua bagaimana?


:sm9:


Pada pendapat aku pulak,... ( hanyalah pendapat peribadi dan bukan nya menidakkan pendapat org lain)

GJ memang ganas pada aku lah,.. dan sampai skrg aku masih tak berani main GJ. Tapi ada kawan aku kat sini main GJ, every month consistent usd2000.

kegemaran aku GU (cable) sebab suam-2 kuku. tak panas dan tak sejuk . EU (fibre) paling selamat tapi tahap kesabaran aku tak leh nak tunggu EU. Terlampau slow sangat.

tapi bagi aku lah, just focus kat satu pair dulu iaitu GU saja, sebab otak aku nih single tasking (bukan multi tasking),... aku pernah analyze banyak pair at one time,.. last-2 aku confius dan buat wrong decision. Mungkin aku belom mahir lagi lah,... takpe take time.

mohdsyawal
10-10-2009, 09:32 PM
aku ada nak dekat 100 indi...tapi hampir semua hampeh....mungkin aku yg tak pandai guna....naked chart??cam best...guna naked chart untuk scalp ok ker?? kongsi2 la ilmu tu...hamba baru nak belajar ni...

indi tu biasa nyer sy gna MACD ngan RSI...
sb da biasa gna..stoch ngan momentum tu kadang2 jer...

mohdsyawal
10-10-2009, 09:58 PM
saye pun selalu gak kayuh pelan2 tapi asyik terbalik aja... bro juz gune CS formation or trendline break? tf 5m paling bagus untuk scalp... tak gitu bro?


xtau la..
sy blum gna tf 5m lg..
sy gna cs formation..

mrrbest2008
10-10-2009, 11:56 PM
xtau la..
sy blum gna tf 5m lg..
sy gna cs formation..

so bro gune tf ape? n satu lagi bro pakai sl tak? bagi saye Gj adalah pair yang ganas n paling popular... actually paling masyuk pada mereka yang tahu menari dengan keganasannya... Ganas di sini means volatility tinggi iaitu pergerakkan nya yang laju... Saye mmg suka pair ni... dulu mmg susah sangat menjinakkannya... tapi bila dah lama2 ok la... Bagi saya kite kene biasakan dengan sesuatu pair... Stick to the one pair walaupun seganasmana pun ia... Kite mesti tahu sejarah pair tersebut... Cari la sejarah resistant n support yang kuat bagi pair tersebut.... Harap dapat membantu

aj13
10-11-2009, 02:50 AM
hm,nampaknya ramai yang bersetuju akan keganasan GJ...ni antara contoh akaun yang telah ditelan GJ,kira nak untung pasallah juga(hehehe)...apepun best sebab ramai newbies masuk dan berkongsi pandangan masing-masing...

https://img19.imageshack.us/img19/2004/trialstatement.jpg

tumpang tanya,CS Formation tu apa ek?...

Faredz73
10-11-2009, 03:47 AM
so bro gune tf ape? n satu lagi bro pakai sl tak? bagi saye Gj adalah pair yang ganas n paling popular... actually paling masyuk pada mereka yang tahu menari dengan keganasannya... Ganas di sini means volatility tinggi iaitu pergerakkan nya yang laju... Saye mmg suka pair ni... dulu mmg susah sangat menjinakkannya... tapi bila dah lama2 ok la... Bagi saya kite kene biasakan dengan sesuatu pair... Stick to the one pair walaupun seganasmana pun ia... Kite mesti tahu sejarah pair tersebut... Cari la sejarah resistant n support yang kuat bagi pair tersebut.... Harap dapat membantu


xtau la..
sy blum gna tf 5m lg..
sy gna cs formation..


hm,nampaknya ramai yang bersetuju akan keganasan GJ...ni antara contoh akaun yang telah ditelan GJ,kira nak untung pasallah juga(hehehe)...apepun best sebab ramai newbies masuk dan berkongsi pandangan masing-masing...

https://img19.imageshack.us/img19/2004/trialstatement.jpg

tumpang tanya,CS Formation tu apa ek?...

Tu yg nak tanya tu... Formasi CS ? Berkesan? Sesuai? Exit bila? Enter bila? Tf apa? Analisa indi yg membantu CS Formasi,... yg berkesan? Sila detailkan...plss...? Ke nak sy bukak thread baru utk CS Formasi nie?

p/s: Tuan Mods...ada ke thread khas utk CS Formasi dan teknik/analisa/support indi? Sekadar pertanyaan....:sm9:

NewInForex
10-11-2009, 04:35 AM
CS formation? hamba pun tak tau, maklum la budak baru dalam forex......best gak belajar benda baru ni, macam cs formation ni, encik syawal guna ni sebagai major strategy n bleh profit, so cs formation nampak macam penting....tolong encik syawal cerita lebih lanjut....kami2 yg newbie ni nak belajar gak....mana tau sama2 faham dan boleh wat profit...hehe...mana tau ada yg boleh bagi pandangan, para guru yg lebih berpengalaman, bagi la komen pasal cs formation nih...GJ spread tinggi, takut nak jinakkan, kalau reverse trend berjanggut nak tunggu dia lepas spread je, bukan takat nak tunggu profit, kalau spread pun tak lepas, loss la jawap nya, sebab tu malas nak layan GJ ni, kalau da mahir n tahap otai lain cerita la....ni baru hingusan lagi.....


xtau la..
sy blum gna tf 5m lg..
sy gna cs formation..

tunjukkan pada hamba dan rakan2 bagaimana teknik encik syawal bleh mendatangkan profit....en syawal da berapa lama dalam arena forex ni?? macam da tahap Guru je nih...hehehe

Satu lagi, sape yg boleh bagitau average pips untuk pair2 ganas nih, average setiap hari....100pips ke dia bleh pegi sehari??atau lebih??atau kurang?? sejauh mana dia boleh pergi dalam sehari tu.....macam GU sebelum nih,yg ramai buat trader MC baru2 nih, dia pegi lebih 100pips....otai2 mesti selamba je entry n collect pips ni....hamba yg newbie, nak MC di buat nyer, ganas gak GU yerk...takut gak nak trade pair ni, kene hati2, equity mesti besar kalau nak jinakkan pair ganas,pada saya para newbie jgn cuba nak jinakkan pair ganas, cuba colloect profit dari pair yg slow...biar slow tapi kita dapat pips,profit, dari amik risiko trade pair ganas, belum tentu kita dapat jinakkan,belum tentu dapat profit, silap2 MC bro....

kmbeng
10-11-2009, 10:36 AM
Ermmm...pair ganaz...

Mmg tk dinafikan yg nie;

1st - GBPJPY- GJ
2nd- EUJPY- EJ
3rd- Yg ni tak pasti mana satu yg boleh duduk sini sebab hampir semua sama.

Pair ganaz sebenarnya seperti GJ dn EJ lebih mudah utk dimakan pipsnya sebenarnya. Mengikut kata2 mereka yg pakar lah. Itu org lain kata. Anda semua bagaimana?


:sm9:

hehehe... nak ganas GBP/NZD... pair yang kompom hit SL...

NewInForex
10-11-2009, 12:11 PM
hehehe... nak ganas GBP/NZD... pair yang kompom hit SL...

wah ni tok guru da bagi satu contoh pair ganas, rasa2nya la tok, berapa SL yg dia kompom hit?biasa orang letak SL 20 dan ke bawah je kot, atau ada yg letak SL 50 ke atas ke???ni mesti main swing2 ni SL banyak2.....

NewInForex
10-11-2009, 12:31 PM
Link untuk belajar CS..bleh download file dari thread ni pasal candlestick.....bagus nih...mari sama2 study....

http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=49243

kmbeng
10-11-2009, 12:57 PM
wah ni tok guru da bagi satu contoh pair ganas, rasa2nya la tok, berapa SL yg dia kompom hit?biasa orang letak SL 20 dan ke bawah je kot, atau ada yg letak SL 50 ke atas ke???ni mesti main swing2 ni SL banyak2.....

ada ka kata tok guru... aku ni baru tahab murid ja...pengawas pown x sampai lg..lg pown pekataan tok 2 nampak macam oldtimer ja.. aku ni muda lg.. ... bab SL aku pown x brani nak kata, spread pown dah 35( kalu x clap)... penah gak aku trade kat demo... aku rasa orang yang ada pengalaman 30 taun ja ada idea scalping pair ni... tp kalu nak swing bebaloi la kot... hehehehe:sm31:
kalu ko rajin selak, dalam thread ada SS spike G/N hampir 1000 pip..

ps: aku swing GJ ngan GC SL 22 TP 150++....:sm32: SL lebih mudah kena berbanding TP...:sm20:

mrrbest2008
10-11-2009, 01:07 PM
wah ni tok guru da bagi satu contoh pair ganas, rasa2nya la tok, berapa SL yg dia kompom hit?biasa orang letak SL 20 dan ke bawah je kot, atau ada yg letak SL 50 ke atas ke???ni mesti main swing2 ni SL banyak2.....

mana tak senang kene SL kalau Spread GN pun dah 35..... Dasyat sangat la ni kalau scalp pakai pair spread besar2.... Sesuai untung swing ja pair ni.... Jangan cari nahas la nak Scalp pair camni....:sm54:

NewInForex
10-11-2009, 01:12 PM
ada ka kata tok guru... aku ni baru tahab murid ja...pengawas pown x sampai lg..lg pown pekataan tok 2 nampak macam oldtimer ja.. aku ni muda lg.. ... bab SL aku pown x brani nak kata, spread pown dah 35( kalu x clap)... penah gak aku trade kat demo... aku rasa orang yang ada pengalaman 30 taun ja ada idea scalping pair ni... tp kalu nak swing bebaloi la kot... hehehehe:sm31:
kalu ko rajin selak, dalam thread ada SS spike G/N hampir 1000 pip..

ps: aku swing GJ ngan GC SL 22 TP 150++....:sm32: SL lebih mudah kena berbanding TP...:sm20:

hehe...kira senior la dari hamba yg baru ni....1000pip acc micro kompom MC sebab tak ramai nak simpan equity byk2,profit skit da withdraw....main 0.1lot n open satu position pun bleh MC klu macam ni...

NewInForex
10-11-2009, 01:17 PM
mana tak senang kene SL kalau Spread GN pun dah 35..... Dasyat sangat la ni kalau scalp pakai pair spread besar2.... Sesuai untung swing ja pair ni.... Jangan cari nahas la nak Scalp pair camni....:sm54:

sebenarnyer kalau pada newbie macam hamba ni, memang la cari nahas, tapi tahap otai, pair ni adalah kegemaran la.....kalau lot 0.1 acc mikor,swing 1000pip da berapa real money bro,tu blom main acc std, lagi ar berapi kalau sehari 1000pips...fuyoooooooooooo

kmbeng
10-11-2009, 01:22 PM
hehe...kira senior la dari hamba yg baru ni....1000pip acc micro kompom MC sebab tak ramai nak simpan equity byk2,profit skit da withdraw....main 0.1lot n open satu position pun bleh MC klu macam ni...

bak kata tuan mod http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=467761&postcount=3336 ...
hehehe.....

NewInForex
10-11-2009, 01:32 PM
bak kata tuan mod http://forum.fxopen.com/showpost.php?p=467761&postcount=3336 ...
hehehe.....

memang benar kata2 tuan mods tu....tapi newbie kena la jauhkan diri dulu dari pair ganas nih, jgn main trade jer,jgn main terjun jer...nanti patah sayap bertongkat paruh,tuh pun kalau ada paruh.....macam saya nih....main EU udah le...slow pun takpe, ada gak try GU, bleh tahan gak....baru2 ni GU swing akaun aku sampai tinggal usd1.....sedappppp rasa nyer......huh!!

Faredz73
10-11-2009, 02:41 PM
hehehe... nak ganas GBP/NZD... pair yang kompom hit SL...

Rasanya pair ni penah try ngan demo. Baru teringat...Hehehee...mmg ganaz daa...lagi ganaz dari GJ... Nak ganaz lagi...kita leh main GOLD je...mudah sikit...nak MC dn Profit...


:malaysia-flag: :sm9:

NewInForex
10-11-2009, 03:39 PM
Rasanya pair ni penah try ngan demo. Baru teringat...Hehehee...mmg ganaz daa...lagi ganaz dari GJ... Nak ganaz lagi...kita leh main GOLD je...mudah sikit...nak MC dn Profit...


:malaysia-flag: :sm9:

mudah nak MC aku da selalu dapat, sedapppp rasanyer....mudah nak profit yg kadang2 je dapat...hehe....

NewInForex
10-12-2009, 04:42 AM
GU hari ni terus turun atau dah nak naik balik???? ada sesape bleh baca trend GU hari nih???

learn2biz
10-12-2009, 05:09 AM
GU hari ni terus turun atau dah nak naik balik???? ada sesape bleh baca trend GU hari nih???

Andaikata dia pulang beraya ke DPP, nak naik la kot .. heuheuheuheuheu

NewInForex
10-12-2009, 05:12 AM
Andaikata dia pulang beraya ke DPP, nak naik la kot .. heuheuheuheuheu

TQ bos...last time tak ikut kata bos saya nak mc..kali ni ikut la kata bos....hehehe....ampunkan saya tuan guru....

learn2biz
10-12-2009, 05:27 AM
TQ bos...last time tak ikut kata bos saya nak mc..kali ni ikut la kata bos....hehehe....ampunkan saya tuan guru....

Erk .. saya tak kata kena ikut .. sy cuma kata 'andaikata' aka 'kalau' .... KALAU sy tau dia nak pegi mana ... lama dah sy kayaraya .... heuheuhuee

ps : nampak mcm kuat rindunya nak pulang beraya ke DPP ....

roceli08
10-12-2009, 05:31 AM
Erk .. saya tak kata kena ikut .. sy cuma kata 'andaikata' aka 'kalau' .... KALAU sy tau dia nak pegi mana ... lama dah sy kayaraya .... heuheuhuee

ps : nampak mcm kuat rindunya nak pulang beraya ke DPP ....




... tak dapat sampai kat dpp , kalau kurang sikit suku nak sampai pun , kira dah cantik sangatlah tu ...huehuehuee..



https://img01.imagefra.me/img/img01/2/10/12/roceli/f_rsm_e10b87f.gif (http://imagefra.me/)

kmbeng
10-12-2009, 06:04 AM
Erk .. saya tak kata kena ikut .. sy cuma kata 'andaikata' aka 'kalau' .... KALAU sy tau dia nak pegi mana ... lama dah sy kayaraya .... heuheuhuee

ps : nampak mcm kuat rindunya nak pulang beraya ke DPP ....

memang simpan dwit nek bas parking kat dollah..... bawak pulut kunin ngan ayam panggang nak menuntut ilmu....

NewInForex
10-12-2009, 06:12 AM
ni GU wat reverse maut lak...dia acah2 ker ape nih...aku buy dia reverse, tadi aku sell dia naik...saje memainkan aku jer nih

roceli08
10-12-2009, 06:19 AM
ni GU wat reverse maut lak...dia acah2 ker ape nih...aku buy dia reverse, tadi aku sell dia naik...saje memainkan aku jer nih



...memang cam tu perangai dia bro ... tambahan , hari ni US & CANADA market cuti ... ni yg letih ....

NewInForex
10-12-2009, 06:23 AM
ooo...cuti....jap lagi naik ar nih....saje je acah2 ar nih.....sabar jer la...memacam perangai lak GU nih....aku open 1.0lot kang baru tau...hehe...saje cari pasal...

roceli08
10-12-2009, 06:30 AM
ooo...cuti....jap lagi naik ar nih....saje je acah2 ar nih.....sabar jer la...memacam perangai lak GU nih....aku open 1.0lot kang baru tau...hehe...saje cari pasal...


... market kalau takde volume camnilah ....tindakan kena pantas , kalau scal, kena cepat keluar , kalau iman tak kuat , duduk tepi ajelah ....




https://img01.imagefra.me/img/img01/2/10/12/roceli/f_rtm_d7cb5b6.gif (http://imagefra.me/)

NewInForex
10-12-2009, 06:34 AM
... market kalau takde volume camnilah ....tindakan kena pantas , kalau scal, kena cepat keluar , kalau iman tak kuat , duduk tepi ajelah ....




https://img01.imagefra.me/img/img01/2/10/12/roceli/f_rtm_d7cb5b6.gif (http://imagefra.me/)

ye....da keluar pun....cantik lak dia turun.....sabar2....intai2 UJ, masuk jap,macam dekat high je tuh, harap junam juga...hehehehe.....betul ker sangkaan saya ni cikgu??cikgu tak try UJ ker....

kmbeng
10-12-2009, 06:40 AM
ooo...cuti....jap lagi naik ar nih....saje je acah2 ar nih.....sabar jer la...memacam perangai lak GU nih....aku open 1.0lot kang baru tau...hehe...saje cari pasal...

1.5769 penah menjadi support atau kat tf daily kat 38.2... kalu dia break ni mungkin nak jatoh lg kot...

ps: jgan pecaya... pak belalang baru bgun tdo......
target 10 pip dah hit... tutup pc.. masa untuk p klaz...

roceli08
10-12-2009, 06:40 AM
ye....da keluar pun....cantik lak dia turun.....sabar2....intai2 UJ, masuk jap,macam dekat high je tuh, harap junam juga...hehehehe.....betul ker sangkaan saya ni cikgu??cikgu tak try UJ ker....



UJ lum ada sell signal ...biarlah dulu dia terbang dgn labu2nya .. kawe pun tak boleh lama nak monitor ni ... ado kojo sikit ...

NewInForex
10-12-2009, 06:53 AM
UJ lum ada sell signal ...biarlah dulu dia terbang dgn labu2nya .. kawe pun tak boleh lama nak monitor ni ... ado kojo sikit ...

belum ada signal???aiya...hamba sell kat 90.24 la pulak.....shuuhhhh turun2.....usd pegi bercuti la, jgn naik tinggi2....

Ayenfx_g
10-12-2009, 06:55 AM
ye....da keluar pun....cantik lak dia turun.....sabar2....intai2 UJ, masuk jap,macam dekat high je tuh, harap junam juga...hehehehe.....betul ker sangkaan saya ni cikgu??cikgu tak try UJ ker....

uj cam kuat lg terbang.kena sbar dlu klau nak msuk sell:sm2:

NewInForex
10-12-2009, 07:24 AM
uj cam kuat lg terbang.kena sbar dlu klau nak msuk sell:sm2:

macam da terhantung bumbung tuh....harap dia terjun la, jgn terbang tinggi, bahaya....hehe....


Erk .. saya tak kata kena ikut .. sy cuma kata 'andaikata' aka 'kalau' .... KALAU sy tau dia nak pegi mana ... lama dah sy kayaraya .... heuheuhuee

ps : nampak mcm kuat rindunya nak pulang beraya ke DPP ....


BTOL la cikgu....dia terjun merantau jauh lak....tak rindu pun....tak nak balik kampung....da lupa daratan kot....huhu....

learn2biz
10-12-2009, 07:36 AM
Dia jumpa member pulak GU ni ... dah elok nak balik beraya kat utara tiba2 buat Le Tour ke Selatan pulak ... huhuhu .. sabor je la bila kena tipu camni ngan market ....

ps : kalau tgk M15 - H1 .. mcm bentuk triangle dah ni kalau tarik trendline .. huhuuh .. hati2 ...

NewInForex
10-12-2009, 07:43 AM
Dia jumpa member pulak GU ni ... dah elok nak balik beraya kat utara tiba2 buat Le Tour ke Selatan pulak ... huhuhu .. sabor je la bila kena tipu camni ngan market ....

ps : kalau tgk M15 - H1 .. mcm bentuk triangle dah ni kalau tarik trendline .. huhuuh .. hati2 ...

hamba tumpang sekali tadi masa dia laju terjun, dapat la skit....bila keluar rupanyer dia sambung terjun, aiya, ada lugi sikit lo....tarak apa, siki2 nanti boleh jadi bukit lo....kalau jadi triangle masud nyer reversal ker cikgu?

learn2biz
10-12-2009, 09:02 AM
Aussie dan Fiber dah pulang ke pivot ... Cable ni yg masih tak mo ... tunggu org curik cable ni skali jual kat kedai besi buruk .. baru rega boleh naik kot ... hueheuheuuhe

Triangle ada 3 kalo tak silap .. symmetrical, ascending ngan descending .. kalau acsending ngan descending senang lagi nak nampak (continuation) .. yg symmetrical ni tengok dia break mana .. hehehehehe

NewInForex
10-12-2009, 09:13 AM
Aussie dan Fiber dah pulang ke pivot ... Cable ni yg masih tak mo ... tunggu org curik cable ni skali jual kat kedai besi buruk .. baru rega boleh naik kot ... hueheuheuuhe

Triangle ada 3 kalo tak silap .. symmetrical, ascending ngan descending .. kalau acsending ngan descending senang lagi nak nampak (continuation) .. yg symmetrical ni tengok dia break mana .. hehehehehe

fiber pulang sekejap makan nasi tu, jap lagi turun balik......huhu.....floating tahap gaban merah.....

tuan mod......cuba tgk tf4 GU, ape maknanye tu....ehem2.....tolong telek kan...hamba ni newbie nujum ler....bayang2 pun tak nampak nih......agak2 trend tu kemana...hamba telek2, dia nak terjun lagi tuh....btol ker???

learn2biz
10-12-2009, 09:17 AM
Ntah le ... tak tahu ... kena tunggu current candle complete baru boleh cerita ... heuheuheuehue

https://img01.imagefra.me/img/img01/2/10/12/learn2biz/f_khm1cetom_0228c2a.gif (http://imagefra.me/)

Apakah yg anda boleh nampak dari chart di atas ?

NewInForex
10-12-2009, 09:22 AM
Ntah le ... tak tahu ... kena tunggu current candle complete baru boleh cerita ... heuheuheuehue

tuan mod berkias2 lak...mana la rakan2 seperjuangan nih, bagi la hamba bayang2 skit..... clue tuan mod lagi 4 jam baru dapat tau hasil....hampeh.....tulung.....

NewInForex
10-12-2009, 09:26 AM
Ntah le ... tak tahu ... kena tunggu current candle complete baru boleh cerita ... heuheuheuehue

aik...macam turun balik.....sejuk hati...tapi OsMa tu macam tunjuk nak naik......hamba tak pakai indi, patot la tak nampak.....bayangan nak turun macam lebih lagi....YES2!!

learn2biz
10-12-2009, 09:28 AM
Ok la .. kasik kecikkan timeframe sket ....

https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/12/learn2biz/f_maw0u87uo7gm_12748d7.gif (http://imagefra.me/)

Ada nampak ka masih tada nampak ?

NewInForex
10-12-2009, 09:32 AM
Ok la .. kasik kecikkan timeframe sket ....

https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/12/learn2biz/f_maw0u87uo7gm_12748d7.gif (http://imagefra.me/)

Ada nampak ka masih tada nampak ?

Ehem.....nampak dengan jelas....boleh ler hamba close op sell yerk.....aiyak!! loss

learn2biz
10-12-2009, 09:34 AM
Kecikkan lagi timeframe ... heuheuheueue

https://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/12/learn2biz/f_lo7s261sugm_677f473.gif (http://imagefra.me/)

Now you see .... mcmmana newbie forecast - nujum pak belalang punya geluk bekerja ... selagi dia tak potong trendline yg bawah tu .. selagi tu dok main ikut trendline aje ....

NewInForex
10-12-2009, 09:39 AM
Kecikkan lagi timeframe ... heuheuheueue

https://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/12/learn2biz/f_lo7s261sugm_677f473.gif (http://imagefra.me/)

Now you see .... mcmmana newbie forecast - nujum pak belalang punya geluk bekerja ... selagi dia tak potong trendline yg bawah tu .. selagi tu dok main ikut trendline aje ....

garis melintang kat chart tu memang tepat yerk....patot tuan bleh predict hampir tepat....tu GU macam bagi peluang close op dengan loss yg sedikit...sejuk hati tgk....

learn2biz
10-12-2009, 09:44 AM
Tak ada yg benar2 tepat .... tadi dia break sikit trendline bawah so kena adjust sket ... lihat skarang dia nak pegi mana ...

https://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/12/learn2biz/f_maw0u87uobim_68ccc86.gif (http://imagefra.me/)

NewInForex
10-12-2009, 09:45 AM
maaf tuan mod......nampak macam ada gaya nak lepas line tuh je....???hamba ni indi tak power, asyik bagi false signal sampai malas nak guna indi, nak blajo naked, tgk candle jer....kalau tgk daily n tf4, macam ada peluang, tak gitu???atau telekkan hamba salah belaka?

aj13
10-12-2009, 09:50 AM
uish?...lambat masuk,tau-tau petang tengok dah panjang lebar otai-otai kita bercerita...saya memang blurlah apa yang berlaku...kena selak pastu baca satu persatu...harap2 masuklah,ameen!...

kmbeng
10-12-2009, 09:54 AM
maaf tuan mod......nampak macam ada gaya nak lepas line tuh je....???hamba ni indi tak power, asyik bagi false signal sampai malas nak guna indi, nak blajo naked, tgk candle jer....kalau tgk daily n tf4, macam ada peluang, tak gitu???atau telekkan hamba salah belaka?

cara aku kalu ada candle close bwah line 2 baru dikira break... 2 pown kalu shadow dia x panjang... slagi x complete x brani aku nak masuk... hehehe....:sm9:

NewInForex
10-12-2009, 10:00 AM
uish?...lambat masuk,tau-tau petang tengok dah panjang lebar otai-otai kita bercerita...saya memang blurlah apa yang berlaku...kena selak pastu baca satu persatu...harap2 masuklah,ameen!...

hehe, bagus2 gi study dulu....hamba ni budak baru, sebab tu minta tolok guru2 kat sini...tu yg hari2 ada je hamba post....newbie bleh la selak2 page untuk timba ilmu...sama2 la kita belajar....


cara aku kalu ada candle close bwah line 2 baru dikira break... 2 pown kalu shadow dia x panjang... slagi x complete x brani aku nak masuk... hehehe....:sm9:

bagus gak teknik lukis line nih....boleh tengok dia nak kemana...turun sampai mana yerk....nk study buat line tu dari SS tuan mod......ilmu2....TQ....

learn2biz
10-12-2009, 10:02 AM
Pakai la apa indi pun kalau tak tahu fungsi dia tak guna juga ... yg penting kena faham apa kegunaan indi tersebut

Take a look again ...

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/12/learn2biz/f_maw0u87uobkm_6929c97.gif (http://imagefra.me/)


Dlm chart di atas .. 2 windows aje .. main window ada braper jer indi ... 2nd window ada 2 combined indi jer ... semua indi yg digunakan just nak tunjuk confirmation dia nak ke mana shj ...

Di chart atas ni sy tambah ParSaR (parabolic stop and reverse) ... now dia dah kuar titik kat bawah bermakna waktu utk turun dah abis .. masa utk naik semula ... Semua indi yg digunakan adalah default indi dlm MT4 tanpa adjust setting pun ....

Betul tu kmbeng ... kena ada candle yg close atas/bawah trendline baru confirm breakout berlaku ...

kmbeng
10-12-2009, 10:08 AM
kalu nak blaja lukis trendline... ni dia punya link
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=19284
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=24902

ni pown salah sorang tok guru aku...:malaysia-flag: ... sepanjang pemerhatian aku yang x tau apa ni... ada orang lukis trendline bentuk kipas, ada orang lukis bentuk channel...

ps: aku adalah anak murid yang lemau...

NewInForex
10-12-2009, 10:15 AM
Pakai la apa indi pun kalau tak tahu fungsi dia tak guna juga ... yg penting kena faham apa kegunaan indi tersebut

Take a look again ...

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/12/learn2biz/f_maw0u87uobkm_6929c97.gif (http://imagefra.me/)


Dlm chart di atas .. 2 windows aje .. main window ada braper jer indi ... 2nd window ada 2 combined indi jer ... semua indi yg digunakan just nak tunjuk confirmation dia nak ke mana shj ...

Di chart atas ni sy tambah ParSaR (parabolic stop and reverse) ... now dia dah kuar titik kat bawah bermakna waktu utk turun dah abis .. masa utk naik semula ... Semua indi yg digunakan adalah default indi dlm MT4 tanpa adjust setting pun ....

Betul tu kmbeng ... kena ada candle yg close atas/bawah trendline baru confirm breakout berlaku ...

terima kasih pada tunjuk ajar kalian semua.....saya study satu or dua indi bagi faham..... sakityer loss....adoi...pengajaran dari pengalaman...

learn2biz
10-12-2009, 10:17 AM
Teknik trendline pun ada yg ikut pemahaman memasing ... mcm silat juga .. ada silat cekak .. silat gayung .. silat pak mustar pinang sebatang .. hueheuheue

NewInForex
10-12-2009, 10:20 AM
Teknik trendline pun ada yg ikut pemahaman memasing ... mcm silat juga .. ada silat cekak .. silat gayung .. silat pak mustar pinang sebatang .. hueheuheue

baiklah, nanti hamba belajar silat.....ikut je la kata pak guru....orang lama banyak pengalaman, jadikan panduan....terima kasih pak mustar....

LieePC
10-12-2009, 10:29 AM
DAH...hbs dr page no.1 to 13 ambo baca...brsmngt sungguh rasa...diam diam buleh la TP cikit2...hehehe...mlm nih sama2 kita OP lagi...SEMANGAT PERJUANGAN akan dteruskan...OPS!!! maaf lah sbb TERLEBIH SEMANGAT...minta nak join skali tuan tanah...:sm46:

learn2biz
10-12-2009, 10:31 AM
baiklah, nanti hamba belajar silat.....ikut je la kata pak guru....orang lama banyak pengalaman, jadikan panduan....terima kasih pak mustar....

Kalo nak belajar silat ngan pak mustar, kena belajar isim dulu ....
(kalo nak belajar forex ngan sesaper, kena belajar asas dulu) ....

T.A.Y.O.R ..... :D

kmbeng
10-12-2009, 10:39 AM
baiklah, nanti hamba belajar silat.....ikut je la kata pak guru....orang lama banyak pengalaman, jadikan panduan....terima kasih pak mustar....

cikgu sham penah kata, kalu terer scalp x semestinya terer swing dan sebaliknya.. yang penting cari teknik yang mudah difahami dan seswai ngan diri...:sm1:

ps:banyak woo kata2 perangsang dalam forum niee... kumpul semua bleh bwat buku trading psicology oooo...:sm9:

NewInForex
10-12-2009, 10:52 AM
tau2......cuma malu2 nak close bila loss....hehe....bila profit pun malu2 gak nak close, sampai da bertukar los baru nak close........

roceli08
10-12-2009, 11:49 AM
tau2......cuma malu2 nak close bila loss....hehe....bila profit pun malu2 gak nak close, sampai da bertukar los baru nak close........



... dan apabila anda telah yakin , janganlah merasa malu2 kambing , utk op....




https://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/12/roceli/f_x7tpm_3fde6d6.gif (http://imagefra.me/)

NewInForex
10-12-2009, 02:10 PM
... dan apabila anda telah yakin , janganlah merasa malu2 kambing , utk op....




https://img02.imagefra.me/img/img02/2/10/12/roceli/f_x7tpm_3fde6d6.gif (http://imagefra.me/)

hehe....malu2 kucing jer...belom tahap malu kambing.............
hijau........

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/12octt.jpg

NewInForex
10-12-2009, 02:46 PM
DAH...hbs dr page no.1 to 13 ambo baca...brsmngt sungguh rasa...diam diam buleh la TP cikit2...hehehe...mlm nih sama2 kita OP lagi...SEMANGAT PERJUANGAN akan dteruskan...OPS!!! maaf lah sbb TERLEBIH SEMANGAT...minta nak join skali tuan tanah...:sm46:

apo cerita kak oi....OP malam nih ok ke.....hamba tenggelam timbl malam ni......ada profit ada loss....ko cemana pulak..

learn2biz
10-12-2009, 02:54 PM
Belum close trade tak boleh kata dah untung maa ... satu kali dia balas -ve balik .. tengok jer la ... heuheuheuheu

NewInForex
10-12-2009, 02:55 PM
Ni ha asil hari nih...syukur...nasib mikro, kalau std, aku da withdraw esok...heheheh....syukur

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/GU.jpg

NewInForex
10-12-2009, 02:57 PM
Belum close trade tak boleh kata dah untung maa ... satu kali dia balas -ve balik .. tengok jer la ... heuheuheuheu


hamba da close la cikgu, taknak tamak da, nyesal, uuwwaaaaa....xnak mc wo....

learn2biz
10-12-2009, 03:05 PM
Ok dah tu ... jgn ler tamak sgt .. heuheuheu ...

Nah .. buat pembakar semangat ....

https://img01.imagefra.me/img/img01/2/10/12/learn2biz/f_14ff9j98a82m_fe3cbc3.png (http://imagefra.me/)

err .. kira kalau mcm ni kategori tamak ke apa ni ? hueheueuehue :D

Alhamdulillah ... syukur :D

NewInForex
10-12-2009, 03:24 PM
Ok dah tu ... jgn ler tamak sgt .. heuheuheu ...

Nah .. buat pembakar semangat ....

https://img01.imagefra.me/img/img01/2/10/12/learn2biz/f_14ff9j98a82m_fe3cbc3.png (http://imagefra.me/)

err .. kira kalau mcm ni kategori tamak ke apa ni ? hueheueuehue :D

Alhamdulillah ... syukur :D

huh...cikgu da tunjuk SS dia....memang terbakar darah hamba tgk SS nih......sabo jang....

NewInForex
10-12-2009, 04:04 PM
ada sesape bleh tolong kasi tau UJ ni nak turun atau acah2 je kat situ, sideaway, pada pandangan hamba macam dia nak turun.....ada cikgu dapat bagitau dengan jelas?? tuan mod da tido ka....

NewInForex
10-12-2009, 05:13 PM
ni ada indi baru kat thread sebelah2....malas nak cari?? meh hamba suapkan.....

wakovic
10-12-2009, 07:23 PM
good luck bro..

semoga pengalaman lalu menjadi pengajaran.

kmbeng
10-13-2009, 05:21 AM
ada sesape bleh tolong kasi tau UJ ni nak turun atau acah2 je kat situ, sideaway, pada pandangan hamba macam dia nak turun.....ada cikgu dapat bagitau dengan jelas?? tuan mod da tido ka....

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/13/kmbeng/f_vem_c1b2c68.jpg (http://imagefra.me/)

ada triangel... tunggu la dia tembus..
ps: chart pada demo ngan real sama ja kot noo???:sm42:

aj13
10-13-2009, 10:28 AM
semalam loss,pastu rehat sampai sekarang...tak tahu nak buat apa...cam sedih je,walaupun demo,tapi ni kira nak test emosi,kalau real mesti merajuk berminggu kot,hehehe...

https://img527.imageshack.us/img527/2004/trialstatement.jpg

owh?...satu lagi,template meter tu cam mane nak baca da(yg probability)?...adakah pada setiap currency ia akan berubah2?...atau ia akan amik satu currency yang kita selalu pakai sebagai bacaan?...

kmbeng
10-13-2009, 12:54 PM
semalam loss,pastu rehat sampai sekarang...tak tahu nak buat apa...cam sedih je,walaupun demo,tapi ni kira nak test emosi,kalau real mesti merajuk berminggu kot,hehehe...

https://img527.imageshack.us/img527/2004/trialstatement.jpg

owh?...satu lagi,template meter tu cam mane nak baca da(yg probability)?...adakah pada setiap currency ia akan berubah2?...atau ia akan amik satu currency yang kita selalu pakai sebagai bacaan?...

https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/13/kmbeng/f_wg1jg4jm_6a0cc39.jpg (http://imagefra.me/)

kita senaseb.... susah rupanya nak scalping nie... camna orang scalping semua hijau...:sm41: ... walaupown aku ucapkan tima kaseh kat tuan tanah sebab thread dia ni menaikkan semangat aku untuk scalping...
ps:peraturan forum x payah ucap thanks, up ja repo... baik...:malaysia-flag:

NewInForex
10-13-2009, 01:29 PM
semalam loss,pastu rehat sampai sekarang...tak tahu nak buat apa...cam sedih je,walaupun demo,tapi ni kira nak test emosi,kalau real mesti merajuk berminggu kot,hehehe...

https://img527.imageshack.us/img527/2004/trialstatement.jpg

owh?...satu lagi,template meter tu cam mane nak baca da(yg probability)?...adakah pada setiap currency ia akan berubah2?...atau ia akan amik satu currency yang kita selalu pakai sebagai bacaan?...

belajar la dari kesilapan yek...tengok loss tu, apa sebab bleh loss,salah masuk OP?? salah agak trend??bila dapat cari punca, cuba study bab tu sampai expert, kalau pasal tak pandai baca trend, gi la study pasal trend, try la pair yg slow2, yg gi main GJ tu kenapa,kan spread besar, nak tunggu lepas spread pun da susah ni kan nak dapat profit, main pair yg gerakkan slow jer, senang nak faham action dia.....hamba pun tgh belajar ni ha....

NewInForex
10-13-2009, 01:35 PM
https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/13/kmbeng/f_wg1jg4jm_6a0cc39.jpg (http://imagefra.me/)

kita senaseb.... susah rupanya nak scalping nie... camna orang scalping semua hijau...:sm41: ... walaupown aku ucapkan tima kaseh kat tuan tanah sebab thread dia ni menaikkan semangat aku untuk scalping...
ps:peraturan forum x payah ucap thanks, up ja repo... baik...:malaysia-flag:

hehe...tak semua bleh wat no loss scalping kecuali equity besar gila.....lagi satu u brani main 1.0 lot, tau kalau floating bleh lesapkan equity u sekejap je.....kalau modal kecik...main la 0.1, open satu lot je, set TP and tinggal kan pc, kompom dapat traget u,sebab lot 0.1 tuh susah nak habiskan equity u walau floating 500 pips....tapi kalau lot 1.0, sendiri mau kira la yerk...hehe...hamba biasa kene MC ni, paham dah MM penting kalau modal2 kecik...

NewInForex
10-13-2009, 01:42 PM
good luck bro..

semoga pengalaman lalu menjadi pengajaran.



thanks, sama2 lah kita menuju kejayaan....sama2 belajar dari kesilapan....kita tak dilahirkan terus pandai forex, so kena la belajar sebanyak mungkin....

NewInForex
10-13-2009, 02:17 PM
semalam loss,pastu rehat sampai sekarang...tak tahu nak buat apa...cam sedih je,walaupun demo,tapi ni kira nak test emosi,kalau real mesti merajuk berminggu kot,hehehe...



owh?...satu lagi,template meter tu cam mane nak baca da(yg probability)?...adakah pada setiap currency ia akan berubah2?...atau ia akan amik satu currency yang kita selalu pakai sebagai bacaan?...

pegi link ni untuk tau tentang indi sk mode tu, ada contoh serta penerangan sekali...
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=61746

kmbeng
10-13-2009, 02:31 PM
hehe...tak semua bleh wat no loss scalping kecuali equity besar gila.....lagi satu u brani main 1.0 lot, tau kalau floating bleh lesapkan equity u sekejap je.....kalau modal kecik...main la 0.1, open satu lot je, set TP and tinggal kan pc, kompom dapat traget u,sebab lot 0.1 tuh susah nak habiskan equity u walau floating 500 pips....tapi kalau lot 1.0, sendiri mau kira la yerk...hehe...hamba biasa kene MC ni, paham dah MM penting kalau modal2 kecik...

semenjak aku bekunjung thread ni terasa nak blajaq scalping... best gak:malaysia-flag:
TT bg petua skit...

ps: 1 lot akaun demo... hehehe

NewInForex
10-13-2009, 03:06 PM
semenjak aku bekunjung thread ni terasa nak blajaq scalping... best gak:malaysia-flag:
TT bg petua skit...

ps: 1 lot akaun demo... hehehe

untuk para newbie, hamba BERI INDICATOR TERHEBAT untuk semua.....hamba tak perasan, lepas byk kesilapan, baru hamba nampak betapa hebat indicator ni

Gunakan indi ni beserta indi Stochastic

no 1 - indi data window
no 2 - indi zoom chart
no 3 - indi timeframe
no 4 - indi candlestick
no 5 - indi chart grid
no 6 - indi buat line

ni indi2 penting masa trading, gabung semua, kompom kurang loss......

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/indi.jpg

tak caya???cuba try study pasal indi2 yg hamba tunjukkan.........hasil nyer?? teknik naked...pernah dengar expert trader guna naked chart jer????

roceli08
10-13-2009, 03:13 PM
untuk para newbie, hamba BERI INDICATOR TERHEBAT untuk semua.....hamba tak perasan, lepas byk kesilapan, baru hamba nampak betapa hebat indicator ni

Gunakan indi ni beserta indi Stochastic

no 1 - indi data window
no 2 - indi zoom chart
no 3 - indi timeframe
no 4 - indi candlestick
no 5 - indi chart grid
no 6 - indi buat line

ni indi2 penting masa trading, gabung semua, kompom kurang loss......



tak caya???cuba try study pasal indi2 yg hamba tunjukkan.........hasil nyer?? teknik naked...pernah dengar expert trader guna naked chart jer????



... ambo kurang dan byk tak pahamlah bro ... minta tunjuk ajar .. makin naked aku dibuatnya ...

NewInForex
10-13-2009, 03:28 PM
... ambo kurang dan byk tak pahamlah bro ... minta tunjuk ajar .. makin naked aku dibuatnya ...

kenapa trader berjaya hanya menggunakan naked chart jer???sebab dia guna indi2 yg hamba tunjukkan, kita terlepas pandang sebenarnyer fungsi indi2 ni, padahal ni la indi terhebat....mungkin ada indi yg hamba pulak terlepas pandang dan tak ada dalam senarai hamba tu.....cuba para rakan semua study pasal indi dalam senarai tu....hamba sedang belajar gak nih.......

roceli08
10-13-2009, 03:31 PM
kenapa trader berjaya hanya menggunakan naked chart jer???sebab dia guna indi2 yg hamba tunjukkan, kita terlepas pandang sebenarnyer fungsi indi2 ni, padahal ni la indi terhebat....mungkin ada indi yg hamba pulak terlepas pandang dan tak ada dalam senarai hamba tu.....cuba para rakan semua study pasal indi dalam senarai tu....hamba sedang belajar gak nih.......



.. mu studylah dulu cukup2 pasal indi yg mu cakap tu bro , dah pandai banyak nanti , aku tumpang ikut .....


.

NewInForex
10-13-2009, 03:42 PM
.. mu studylah dulu cukup2 pasal indi yg mu cakap tu bro , dah pandai banyak nanti , aku tumpang ikut .....


.

baik cikgu, kira nih cikgu bagi kerja rumah la yerk....hamba akan buat ulangkaji dan jawap soalan yg cikgu bagi tuh.....

p/s : UJ ajak gi kayangan-pandangan hamba je....

roceli08
10-13-2009, 03:53 PM
baik cikgu, kira nih cikgu bagi kerja rumah la yerk....hamba akan buat ulangkaji dan jawap soalan yg cikgu bagi tuh.....

p/s : UJ ajak gi kayangan-pandangan hamba je....



... teruskan bro ... semoga suatu hari nanti mu boleh jadi guru naked ....

p/s .. uj tengah rehat ... malas nak usik sebab semua dah close ...

NewInForex
10-13-2009, 03:57 PM
... teruskan bro ... semoga suatu hari nanti mu boleh jadi guru naked ....

p/s .. uj tengah rehat ... malas nak usik sebab semua dah close ...

hamba terpaksa usik time rehat dia, dapat sikit pun jadi la.....hehehe.....

roceli08
10-13-2009, 04:01 PM
hamba terpaksa usik time rehat dia, dapat sikit pun jadi la.....hehehe.....


....jangan sampai dia marah bro , mu pulak yg kena naked nanti ...huhehue ,,,

NewInForex
10-13-2009, 04:22 PM
....jangan sampai dia marah bro , mu pulak yg kena naked nanti ...huhehue ,,,

haha....ya2 hamba hati la ni....nampak macam ikut hamba, kejap nampak mcm nak rehat jer.....

NewInForex
10-14-2009, 07:31 AM
hamba tengah study naked chart nih....ado hasil sikit pagi2 buto....

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/mek.jpg

mohdsyawal
10-16-2009, 04:33 PM
CS formation? hamba pun tak tau, maklum la budak baru dalam forex......best gak belajar benda baru ni, macam cs formation ni, encik syawal guna ni sebagai major strategy n bleh profit, so cs formation nampak macam penting....tolong encik syawal cerita lebih lanjut....kami2 yg newbie ni nak belajar gak....mana tau sama2 faham dan boleh wat profit...hehe...mana tau ada yg boleh bagi pandangan, para guru yg lebih berpengalaman, bagi la komen pasal cs formation nih...GJ spread tinggi, takut nak jinakkan, kalau reverse trend berjanggut nak tunggu dia lepas spread je, bukan takat nak tunggu profit, kalau spread pun tak lepas, loss la jawap nya, sebab tu malas nak layan GJ ni, kalau da mahir n tahap otai lain cerita la....ni baru hingusan lagi.....



tunjukkan pada hamba dan rakan2 bagaimana teknik encik syawal bleh mendatangkan profit....en syawal da berapa lama dalam arena forex ni?? macam da tahap Guru je nih...hehehe

Satu lagi, sape yg boleh bagitau average pips untuk pair2 ganas nih, average setiap hari....100pips ke dia bleh pegi sehari??atau lebih??atau kurang?? sejauh mana dia boleh pergi dalam sehari tu.....macam GU sebelum nih,yg ramai buat trader MC baru2 nih, dia pegi lebih 100pips....otai2 mesti selamba je entry n collect pips ni....hamba yg newbie, nak MC di buat nyer, ganas gak GU yerk...takut gak nak trade pair ni, kene hati2, equity mesti besar kalau nak jinakkan pair ganas,pada saya para newbie jgn cuba nak jinakkan pair ganas, cuba colloect profit dari pair yg slow...biar slow tapi kita dapat pips,profit, dari amik risiko trade pair ganas, belum tentu kita dapat jinakkan,belum tentu dapat profit, silap2 MC bro....




cs tu yg sy tau candle stick la..
sy bca setiap candle stick yg de kat chart..
sama de bearish atau bullish..
doubble top atau doubble bottom..
triple top atap bottom..
doggy lg..
tu semua akan memberi gambaran tentang kenaikan atau kejatuhan market..
klu indi plak st gnakan resistance strengh indeks ngan macd la..
sy ska bca market gbpusd ngan usdjpy krna market nih berlawanan..
biasa nyer dari kul 12tnghari sy da open market usdjpy krn market gbpusd ngah jatuh..usdjpy plak menaik..
sy baru lg dalam bidang nih..
baru bermula pada 1.10.2009...
klu nak men pips yg memang kaw nyer..men la gbpusd..
sy pon first time men gbpusd 1dolar dalam masa 3 jam leh dapat 300 pips..
tp kene slalu berhati2..
market tu ganas skit..yakin jer..
mst blh dapat untung..
bt msa nih sy masih lg mengkaji tentang market..
klu nak jinak kan pair ganas mst pandai..
jng takut..kerugian memberi kita pengalaman..
dari pengalaman kita baru dapat keuntungan..
:malaysia-flag:

NewInForex
10-17-2009, 03:56 AM
cs tu yg sy tau candle stick la..
sy bca setiap candle stick yg de kat chart..
sama de bearish atau bullish..
doubble top atau doubble bottom..
triple top atap bottom..
doggy lg..
tu semua akan memberi gambaran tentang kenaikan atau kejatuhan market..
klu indi plak st gnakan resistance strengh indeks ngan macd la..
sy ska bca market gbpusd ngan usdjpy krna market nih berlawanan..
biasa nyer dari kul 12tnghari sy da open market usdjpy krn market gbpusd ngah jatuh..usdjpy plak menaik..
sy baru lg dalam bidang nih..
baru bermula pada 1.10.2009...
klu nak men pips yg memang kaw nyer..men la gbpusd..
sy pon first time men gbpusd 1dolar dalam masa 3 jam leh dapat 300 pips..
tp kene slalu berhati2..
market tu ganas skit..yakin jer..
mst blh dapat untung..
bt msa nih sy masih lg mengkaji tentang market..
klu nak jinak kan pair ganas mst pandai..
jng takut..kerugian memberi kita pengalaman..
dari pengalaman kita baru dapat keuntungan..
:malaysia-flag:


TQ untuk pandangan anda ....hamba main UJ gak....tgh belajar perangai dia....cuma sekarang takde masa skit, busy dengan job, takde masa nak tgk chart....open satu position, set TP ,SL dan tinggal....busy ar sekarang....trfikirgak nak buat fulltime trading nih,cuma modal belum ada....

NewInForex
10-17-2009, 03:57 AM
Aku jarang trade sekarang...busy...teruskan perjuangan kamu semua yer....

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/haha.jpg

kmbeng
10-17-2009, 04:22 AM
Aku jarang trade sekarang...busy...teruskan perjuangan kamu semua yer....

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/haha.jpg

wah tahniah TT... grid 2 baca camna?? engatkan saja letak ja grid 2....:malaysia-flag:

roceli08
10-17-2009, 05:21 AM
Aku jarang trade sekarang...busy...teruskan perjuangan kamu semua yer....

https://i927.photobucket.com/albums/ad117/pakanjang/haha.jpg



... waah , byk tu bro , dari 1 usd boleh jadi 10 usd , baru top up ke ??... tahniahlah kalau baru top up ... boleh menganas lagi tu ... huehuehuee...

.

amat_kayu
10-17-2009, 09:38 AM
jng takut..kerugian memberi kita pengalaman..
dari pengalaman kita baru dapat keuntungan..
:malaysia-flag:


aku suka ayat nih,... memberi aku sikit sebanyak semangat dalam berforex,...

:sm2:

NewInForex
10-17-2009, 12:11 PM
wah tahniah TT... grid 2 baca camna?? engatkan saja letak ja grid 2....:malaysia-flag:

grid??coba hang zoom in and zoom out...pe jadi pada grid tuh??? benda asas pada naked chart jer aku tak habis study lagi....aiyak....


... waah , byk tu bro , dari 1 usd boleh jadi 10 usd , baru top up ke ??... tahniahlah kalau baru top up ... boleh menganas lagi tu ... huehuehuee...

.

ye baru topup..usd10....aku takde masa nak manual trading, kena keje jauh dari pc...ni dok edit2 EA...bior dia auto trade aje...masa itu emas, keje jauh2 tak sabar2 rasanyer nak balik....bila sbtu tak sabar pulak nak tunggu isnin....


aku suka ayat nih,... memberi aku sikit sebanyak semangat dalam berforex,...

:sm2:

ya betul tu cik....hamba pun bersemangat waja nih....sumbang2 kan la SS ker yg bagi hamba ni naik semangat nak trade....cik ni da otai rasanyer....hehehe

amat_kayu
10-17-2009, 12:43 PM
ya betul tu cik....hamba pun bersemangat waja nih....sumbang2 kan la SS ker yg bagi hamba ni naik semangat nak trade....cik ni da otai rasanyer....hehehe

eheheehe,.. belom boleh lagi bang,....
SS aku masih tak cantik,... semua ke laut dalam,....
kalau aku keluarkan, aku sendiri akan lemah semangat,... ada kena campak laptop aku ke tong sampah,.... heheheh

kalau setakat mouse aku nih, dah banyak kali kena hempas,... nasib baik mouse murah cuma rm15 jer ,.. hehehehe :sm42:

NewInForex
10-17-2009, 02:28 PM
eheheehe,.. belom boleh lagi bang,....
SS aku masih tak cantik,... semua ke laut dalam,....
kalau aku keluarkan, aku sendiri akan lemah semangat,... ada kena campak laptop aku ke tong sampah,.... heheheh

kalau setakat mouse aku nih, dah banyak kali kena hempas,... nasib baik mouse murah cuma rm15 jer ,.. hehehehe :sm42:

haha....takpa...SS tak cantik takpa...aku punya teruk gak, tempel aje kat sini, ramai boleh buat panduan dan bagi komen.....ada gak GUru2 yg boleh bagi nasihat dari kesalahan OP yg cik mat buat.....sama2 kita belajar dari kesilapan...

NewInForex
10-18-2009, 09:04 AM
sabtu dan ahad, hari yg membosankan sebab tak boleh trade....masa terluang aku manfaatkan edit EA martiangle.....oleh kerana aku kena kerja agak jauh, aku amik keputusan guna EA je untuk trade sebab takde masa nak manual trade, balik keje da penat n ingat bantal je.....Good luck pada semua, harap pips hijau berjaya di tawan.....nanti aku upload SS acc aku yg menggunakan EA tuh.........salam.

NewInForex
10-18-2009, 11:46 AM
kepada Para Newbie Yg Mengikuti Thread Ini, Hambo Ingin Mengajak Kalian Menyertai Pertanding Forex Kecil2an Antara Newbie Semua...sila La Join.....bagi Namo Anda, Yg Girl Sila Pm No Telefon...huahuahua...pertandingan Bermula 18 Oct...

roceli08
10-18-2009, 12:52 PM
kepada Para Newbie Yg Mengikuti Thread Ini, Hambo Ingin Mengajak Kalian Menyertai Pertanding Forex Kecil2an Antara Newbie Semua...sila La Join.....bagi Namo Anda, Yg Girl Sila Pm No Telefon...huahuahua...pertandingan Bermula 18 Oct...


.. aku lusa baru timbang getah bro .. esok modal lum cukup , boleh tak ??

kmbeng
10-18-2009, 01:23 PM
kepada Para Newbie Yg Mengikuti Thread Ini, Hambo Ingin Mengajak Kalian Menyertai Pertanding Forex Kecil2an Antara Newbie Semua...sila La Join.....bagi Namo Anda, Yg Girl Sila Pm No Telefon...huahuahua...pertandingan Bermula 18 Oct...

demo akaun ka standart akaun.. dapat hadiah pa??
girl bleh gak PM nama kat bro newinforex.. nak PM no tepon bleh PM
abang kmbeng hehehehe.. jgan mare tuan tanah,...

ps:dapat 1000 usd sedap..:sm32: tp gerenti aku orang petama kena SO:sm41:

roceli08
10-18-2009, 01:33 PM
demo akaun ka standart akaun.. dapat hadiah pa??
girl bleh gak PM nama kat bro newinforex.. nak PM no tepon bleh PM
abang kmbeng hehehehe.. jgan mare tuan tanah,...

ps:dapat 1000 usd sedap..:sm32: tp gerenti aku orang petama kena SO:sm41:



... akaun mikro ( real ) .. TT kena bukak thread baru ni ( 10 usd ) , kawe punya 5 usd ... dah tak aci ...

kmbeng
10-18-2009, 01:38 PM
... akaun mikro ( real ) .. TT kena bukak thread baru ni ( 10 usd ) , kawe punya 5 usd ... dah tak aci ...

nak kena bukak akaun baru la... satu swing satu sclapng... kekadang bukak oder byak penin nak tutup... apa pendapat cikgu roceli???

roceli08
10-18-2009, 01:52 PM
nak kena bukak akaun baru la... satu swing satu sclapng... kekadang bukak oder byak penin nak tutup... apa pendapat cikgu roceli???


... memang itu cara kawe bertrading .. satu utk scalping dan kalau nampak trend utk swing , baru kita op .. swing kat porex pung ada utk jangka masa pendek dan panjang .. bergantung kpd hukum2 rules yg kita buat ... kalau modal tak cukup , ambik swing jangka pendek aje .. ( tf 1jam atau 4 jam ) ..


... nak scalping dan swing dalam satu akaun masih baik lagi rasanya utk kita senang monitor ... kawe sebelum ni ada gak buka sampai lebih dari 3 akaun jalan tetapi musibahnya payah nak monitor sampai ada yg terlupa ada position nak close ... bab kalau tiba2 ada news besar berlaku , kacau bilau dibuatnya .. .... masalah tu .. lebih2 lagi kalau kena letrik/brokband blackout ... boleh sakit jiwa tu bro .... kalau akaun demo nak bukak 10 pun tak kisah ...


:sm12:

NewInForex
10-18-2009, 03:25 PM
.. aku lusa baru timbang getah bro .. esok modal lum cukup , boleh tak ??

boleh2....kita buat tarikh baru bila modal encik da cukup...kita setting dengan semua peserta....


demo akaun ka standart akaun.. dapat hadiah pa??
girl bleh gak PM nama kat bro newinforex.. nak PM no tepon bleh PM
abang kmbeng hehehehe.. jgan mare tuan tanah,...

ps:dapat 1000 usd sedap..:sm32: tp gerenti aku orang petama kena SO:sm41:

acc micro real...modal usd10....hadiah BMW sponsor by cik mat....huahuahua.....bab girl bio hambo setelkan, bro pegi setting benda lain...huahua


... akaun mikro ( real ) .. TT kena bukak thread baru ni ( 10 usd ) , kawe punya 5 usd ... dah tak aci ...

tak payah buka thread baru bro....update page 1 jer......cantik??? kali ni kita buat usd10 jadi usd50 dulu,tempoh sampai hjung bulan ni, hujung minggu upload SS...ada brani??

NewInForex
10-18-2009, 04:15 PM
kepada Para Newbie Yg Mengikuti Thread Ini, Hambo Ingin Mengajak Kalian Menyertai Pertanding Forex Kecil2an Antara Newbie Semua...sila La Join.....bagi Namo Anda, Yg Girl Sila Pm No Telefon...huahuahua...pertandingan Bermula 18 Oct...

Pada para peserta, pertandingan di tangguh ke tarikh yg akan di umum kan kelak....harap maaf di atas kesulitan yg berlaku.....skema pulak ayat nih.........sedia kan modal usd10 dalam akaun micro, syarat utama ni.....salam...

aj13
10-18-2009, 05:10 PM
wah? nak mengadakan pertandingan forex...alamak!...boleh tengok je,tak berani nak masuk lagi...apepun menarik jika dapat diadakan...

jadi apakah perkongsian dua hari cuti sabtu dan ahad ni?...ada mana-mana newbies atau otai-otai mahu kongsikan apa-apa ilmu pada semua?...

mohdsyawal
10-18-2009, 05:53 PM
cam ner nak join pertandingan nih???

amat_kayu
10-18-2009, 09:42 PM
cam ner nak join pertandingan nih???

sapa nak join angkat tangan ,... hehhehhe

rulzqd
10-19-2009, 10:42 AM
salam mmber forex trader skalian...sofar trade ni base teknik apa ada sape2 yg leh share ker??

dealkhan
10-19-2009, 12:41 PM
uhuk2..xleh nak depo lg la acc internet bankin wat problem plak..trade demo je la skrg.. :)