PDA

View Full Version : Dari 50usd ke 1000usd seminggu? Misi mustahil ?



Faredz73
09-07-2009, 11:56 AM
Percubaan gabungan teknik di dlm Forum untuk menjanakan 50usd ke 1000usd dalam masa seminggu?

Ini adalah catatan perjalanan saya untuk mencuba teknik di dalam forum fxmalay ini. Tujuan thread ini di adakan adalah untuk mendapatkan pandangan para sahabat yang otai2/newbie2, mcm mana ingin merealisasikan impian dari hanya 50usd ke 1000usd dlm masa seminggu? Berjayakah? Hanya menggunakan teknik gabungan melalui pemberian para dermawan di dalam forum fxmalay ini. Terima kasih semua.


Selamat mengikuti. Segala komen dan cadangan amatlah di alu-alukan.



**** Selamat berjuang di dunia Forex ****

Faredz73.

learn2biz
09-07-2009, 12:24 PM
Good luck bro. Kalau strategi betul, jaga MM betul, tak mustahil boleh dlm 1 minggu capai target tersebut. Ada org boleh buat usd$100 ke usd$1k dlm 1 hari ... usd$50 ke usd$1k dlm 1 minggu bukanlah suatu yg mustahil. :D

Semoga tercapai hasrat ... boleh raya sakan kalau capai target ni .. hehehehehe

kmbeng
09-07-2009, 01:06 PM
kalau berjaya nanti jgan lupa konsi tips... hehehe... x da benda mustahil broo... dulu org cakap mana bleh p bulan, skan ni org dah kaji planet pluto.... dulo org cakp besi man bleh terbang, tp skan ni besi lebih laju dari kuda... hehehe...:sm2:

ps: bleh jadi guru angkat niee...:sm32:

junai
09-07-2009, 01:55 PM
Kami sokong bro dari belakang....
jgn lupa ss sentiasa di upload di sini ya untuk tontonan umum...(bermula hari ini)
saya newbie baru belajar....

roceli08
09-07-2009, 02:28 PM
Percubaan gabungan teknik di dlm Forum untuk menjanakan 50usd ke 1000usd dalam masa seminggu?

Ini adalah catatan perjalanan saya untuk mencuba teknik di dalam forum fxmalay ini. Tujuan thread ini di adakan adalah untuk mendapatkan pandangan para sahabat yang otai2/newbie2, mcm mana ingin merealisasikan impian dari hanya 50usd ke 1000usd dlm masa seminggu? Berjayakah? Hanya menggunakan teknik gabungan melalui pemberian para dermawan di dalam forum fxmalay ini. Terima kasih semua.


Selamat mengikuti. Segala komen dan cadangan amatlah di alu-alukan.



**** Selamat berjuang di dunia Forex ****

Faredz73.



respect dan tabik panglima bro...


..baru cuba teknik dah dapat 1k seminggu...tu baru cobaan , belum betul2 ...

kalau berjaya ...dari jauh sanggupku datang... bak kata bro Lilinman & bro Kmbeng , TIADA YG MUSTAHIL... TERUSKAN ....MASUUUUK BARISAN...!!



.

lilinman
09-07-2009, 06:10 PM
20% sistem 80% emotion.control 80% kita dlm platoon traders yg ada potensi untuk maju.trading tidak susah tapi kita kaum adam ni ada ego lebih sikit,selalu nak betul dan nak market ikut kita.yg betul kita ikut market! market selalu betul dulu kini dan selamanya.

Faredz73
09-08-2009, 10:22 AM
Salam kepada yg mengikuti jurnal nie.

Semalam hari Isnin. Market agak slow. Tngk pair la yg mana kita suka main. Kecuali jam 1 pg mcm tu ...barulah ada rancak sikit pair GU,GJ dn EJ ( sebab sy suka 3 pair ni je ). Kalau lain2 pair tu sesekali je test.

Result menggunakan teknik KTFXM... ( nasib tk KTM... ). Modal cuma 50usd sesuai ngan tajuknya.

p/s : Teknik gabungan ni byk kali ubah suai. Sebab tu la masih byk kekurangan. So, result masih kelam kabut sebab trader pun sama gak gelabah puyuh nak mengadaptasikan teknik maut nie. Hehehee...

**** Aku hanyalah newbie baru merangkak ****

Faredz73

pukulan_maut
09-08-2009, 11:30 AM
Sebab bg aku sendiri yg trade forex ni, aku lebih suka orang kaut USD dari pips yg banyak.

Sbb tujuan orang trade forex ni, nak cari pengalaman, belajar jadi pelajar forex, dan seterusnya menbuat keuntungan terus menerus.

Itu yg aku nk cari sebenarnya, tapi masih belum ketemu.

Aku nk buat jgk kaut USD dari modal kecik DALAM FOREX mcm kat thread ni, tapi kena cari persediaan dlu.

So, kesimpulan dari pendapat aku sndiri , aku boleh cakap, forex trader yg start dgn modal kecil dan menghasilkan profit yg melebihi target dalam masa yang terdekat.. "AKU MEMANG RESPECT".

"WHEN MONEY MAKE MONEY"

tetikus10
09-08-2009, 12:03 PM
Salam bro...

Wah, npknye dh mcm same je misi kite ni....mudah2an ape yg bro usahakan akn mdpt kejayaan & keredhaan.....amin.....:malaysia-flag:

Faredz73
09-08-2009, 03:25 PM
Salam bro...

Wah, npknye dh mcm same je misi kite ni....mudah2an ape yg bro usahakan akn mdpt kejayaan & keredhaan.....amin.....:malaysia-flag:

Wa'alaikum salam.

Terima kasih krn menjenguk. Harap berjaya lah. Walaupun byk dugaan tapi takpe...kita sama2 cuba... Almaklumlah...newbie mcm sy ni taklah se pro yg ada dlm forum ni. Apapun, wish u good luck too bro...

Salam Ramadhan...

Faredz73


Sebab bg aku sendiri yg trade forex ni, aku lebih suka orang kaut USD dari pips yg banyak.

Sbb tujuan orang trade forex ni, nak cari pengalaman, belajar jadi pelajar forex, dan seterusnya menbuat keuntungan terus menerus.

Itu yg aku nk cari sebenarnya, tapi masih belum ketemu.

Aku nk buat jgk kaut USD dari modal kecik DALAM FOREX mcm kat thread ni, tapi kena cari persediaan dlu.

So, kesimpulan dari pendapat aku sndiri , aku boleh cakap, forex trader yg start dgn modal kecil dan menghasilkan profit yg melebihi target dalam masa yang terdekat.. "AKU MEMANG RESPECT".

"WHEN MONEY MAKE MONEY"


Salam boss/masta...

Terima kasih lah jenguk thread kwn nie...Hehheeee..tak sangka rupanya bro ada di mana2. Apa pun bro, jurnal ni sebenarnya nak test kat mana kelebihan dn kekurangan diri dlm trade ni. Andai misi ini berjaya, alhamdulillah. Tapi andai gagal, sekurang2nya...kelemahan leh diketahui dn diperbaiki. Maklumlah, teknik yg digunakan pun teknik gabungan dlm forum, so...bukan teknik sendiri. Segalanya mungkin andai misi ini gagal. Terima kasih krn sudi singgah...

Salam Ramadhan...

Faredz73

kutu_loncat
09-09-2009, 02:50 PM
salam tuan komanden.

takat sehingga hari ini dah berapa dapat kutip?.. kalau tembak masih lambat nak mengena sasaran, elok kita main lot kecik dulu, bila dah mahir sniper, 1 peluru 1 musuh, baru kita pakai lot besar, yg penting klu musuh lambat nak mati, kita jaga money management dulu.. huhuhu..

all the best tuan. moga berjaya dalam operasi. :sm53:

Faredz73
09-09-2009, 07:48 PM
Salam kembali pada yang mengikuti. Agak lambat nak update atas berberapa perkara yang tak dpt dielakkan.

Hasil dari 3 hari trade ni. Dukacita dimaklumkan. Misi gagal mencapai objektif dikehendaki.

1. Emosi. ( tidak mematuhi rules and regulations dlm Forex.)
2. MM. ( Money management tidak dikawal selia dgn baik atas sikap emosi. )
3. Kurang pengalaman di dlm penggunaan indikator yg diberi. ( Latihan kesesuaian amatlah singkat. Indikator yg diberikan semua ok. Orang je tak ok pun. )

So...senang kata... masih gagal menterjemahkan situasi atas dasar masih tidak mengenali diri sendiri. Bukan salah sesiapa atau teknik atau keadaan market, cuma diri sendiri yg masih gagal. Pemorex yg berjaya ialah mereka yg di tahap 5. Tahap 5, konsisten profit. Itu saja. Apapun, bukanlah bermakna percubaan pertama kali ini gagal akan berhenti usaha. Tidak sesekali, sebab masih ada lagi percubaan kedua dan seterusnya. Insyallah.

Faredz73...

p/s: lepas ni ujikaji dgn demo dulu utk test keberkesanan system yg telah pun di kenalpasti sesuai. Barulah guna real semula. Maybe minggu depan leh la mula ngan real akaun balik. Any komen amatlah dialu2kan.. Terima kasih.

learn2biz
09-09-2009, 08:01 PM
Bro, dgn usd50 kena start dgn aussie atau kiwi dulu sbb itu la pair yg rendah margin ... 1 cable/geppy boleh trade 2 setengah aussie kalau nak tau ... 1 fibre/ej = 2 aussie .. nilai pip aussie/kiwi sama jer ngan fiber/cable ... tu sbbnya sy buat indi showacctinfo supaya org boleh tgk sendiri berapa margin yg perlu utk buka 1 trade.

Kalau boleh study lagi ... good luck :D

Faredz73
09-09-2009, 08:03 PM
Salam kembali...

Sementara mata lum ngantuk nak sahur terus dah nie. Dipaparkan teknik yg dirasakan sesuai dan baru dimulakan test ngan demo akaun dulu. ( Jgn kecik ati yer tk guna live...)
Setelah sesuai nanti barulah guna live. Maybe mula Isnin depan. So, esok khamis dn Jumaat ada masa nak test demo.

Faredz73...

p/s : nak gak bagi chart nampak penuh dlm nie...tp tk tau nak buat mcm mana. Ada sesapa leh tolong bg panduan dn tipsnya? Terima kasih.

Faredz73
09-09-2009, 08:06 PM
Bro, dgn usd50 kena start dgn aussie atau kiwi dulu sbb itu la pair yg rendah margin ... 1 cable/geppy boleh trade 2 setengah aussie kalau nak tau ... 1 fibre/ej = 2 aussie .. nilai pip aussie/kiwi sama jer ngan fiber/cable ... tu sbbnya sy buat indi showacctinfo supaya org boleh tgk sendiri berapa margin yg perlu utk buka 1 trade.

Kalau boleh study lagi ... good luck :D

Terima kasih boss atas nasihat. Apapun masih dlm study lagi bab Forex. Byk benda perlu diperhatikan, maklumlah..newbie baru merangkak lagi nih...

Bagaimana nak bagi konsisten dlm trading tanpa loss/mc.

Thank you...

Faredz73...

learn2biz
09-09-2009, 08:20 PM
Bagaimana nak bagi konsisten dlm trading tanpa loss/mc.

Jawapan dia ... jagalah Money Management (MM) anda ... :D

hangtuah70
09-09-2009, 08:25 PM
Salam kembali...

Sementara mata lum ngantuk nak sahur terus dah nie. Dipaparkan teknik yg dirasakan sesuai dan baru dimulakan test ngan demo akaun dulu. ( Jgn kecik ati yer tk guna live...)
Setelah sesuai nanti barulah guna live. Maybe mula Isnin depan. So, esok khamis dn Jumaat ada masa nak test demo.

Faredz73...

p/s : nak gak bagi chart nampak penuh dlm nie...tp tk tau nak buat mcm mana. Ada sesapa leh tolong bg panduan dn tipsnya? Terima kasih.

Salam bro tahniah sebelumnya ......sebab anda akan belajar dari kesilapan ....jadi akan datang menjadi tauladan.....

teruskan usaha anda.....insyaallah anda akan capai apa yg dihajati....


P/S rasa ada cara saya kongsikan cara nak load gambar jadi besar.....cuba tgk kat http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=9721&page=6

Harap dapat membantu

Faredz73
09-09-2009, 08:34 PM
salam tuan komanden.

takat sehingga hari ini dah berapa dapat kutip?.. kalau tembak masih lambat nak mengena sasaran, elok kita main lot kecik dulu, bila dah mahir sniper, 1 peluru 1 musuh, baru kita pakai lot besar, yg penting klu musuh lambat nak mati, kita jaga money management dulu.. huhuhu..

all the best tuan. moga berjaya dalam operasi. :sm53:

Operasi gagal menawan objektif.

Salam tuan,

Byk sngt kesilapan yg berlaku. Apapun masih lagi cuba untuk menjadi yg terbaik kepada diri sendiri.

Faredz73...

p/s: tembak pakai semburan tu sebab terpaksa undur. Peluru habis...wawawaaaa...:sm42:

Madah berhelah:

Napolean Bonarparte pernah berkata: Menang keseluruhan ataupun kalah keseluruhannya... ( Konsep ni jgn guna dlm Forex. Gerenti kecundang. Hati-hati... )

Faredz73
09-09-2009, 08:53 PM
Terimakasih buat bro hangtuah...( Masta nih...hehee...tq boss.. )

https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/no3meter.jpg

Ni ialah teknik yg dirasakan sesuai ( gabungan / rojak petis ). Hasil demo je nie. Bukan real.

By me : Faredz73

Faredz73
09-09-2009, 10:04 PM
Chart ni digunakn untuk tengok kekuatan sesuatu matawang tersebut. Masih lagi belajar menggunakannya.

https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/chartmeterutktngktrend.jpg


By me: Faredz73

Ralat: meter ni letakkan di chart GJ tp sesuai utk semua pair yang ada matawang di dalm tu, tngk belah kiri yer... Tq.

Faredz73
09-09-2009, 10:55 PM
Setelah penat tengok gambar chart pelbagai teknik... Rehatkan minda kita jap. Renungan gambar di bawah nie. Bersamamu Malaysia... Di mana bumi di pijak di situ langit dijunjung.

1 RAMD di London Buckingham Palace.

https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/1RAMDdiLONDON2.jpg


*** Gempur Wira ***

Ihsan dari seseorg.

Faredz73

roceli08
09-10-2009, 05:33 AM
Salam kembali pada yang mengikuti. Agak lambat nak update atas berberapa perkara yang tak dpt dielakkan.

Hasil dari 3 hari trade ni. Dukacita dimaklumkan. Misi gagal mencapai objektif dikehendaki.

1. Emosi. ( tidak mematuhi rules and regulations dlm Forex.)
2. MM. ( Money management tidak dikawal selia dgn baik atas sikap emosi. )
3. Kurang pengalaman di dlm penggunaan indikator yg diberi. ( Latihan kesesuaian amatlah singkat. Indikator yg diberikan semua ok. Orang je tak ok pun. )

So...senang kata... masih gagal menterjemahkan situasi atas dasar masih tidak mengenali diri sendiri. Bukan salah sesiapa atau teknik atau keadaan market, cuma diri sendiri yg masih gagal. Pemorex yg berjaya ialah mereka yg di tahap 5. Tahap 5, konsisten profit. Itu saja. Apapun, bukanlah bermakna percubaan pertama kali ini gagal akan berhenti usaha. Tidak sesekali, sebab masih ada lagi percubaan kedua dan seterusnya. Insyallah.

Faredz73...

p/s: lepas ni ujikaji dgn demo dulu utk test keberkesanan system yg telah pun di kenalpasti sesuai. Barulah guna real semula. Maybe minggu depan leh la mula ngan real akaun balik. Any komen amatlah dialu2kan.. Terima kasih.


Terima kasih boss atas nasihat. Apapun masih dlm study lagi bab Forex. Byk benda perlu diperhatikan, maklumlah..newbie baru merangkak lagi nih...

Bagaimana nak bagi konsisten dlm trading tanpa loss/mc.

Thank you...

Faredz73...


Operasi gagal menawan objektif.

Salam tuan,

Byk sngt kesilapan yg berlaku. Apapun masih lagi cuba untuk menjadi yg terbaik kepada diri sendiri.

Faredz73...

p/s: tembak pakai semburan tu sebab terpaksa undur. Peluru habis...wawawaaaa...:sm42:

Madah berhelah:

Napolean Bonarparte pernah berkata: Menang keseluruhan ataupun kalah keseluruhannya... ( Konsep ni jgn guna dlm Forex. Gerenti kecundang. Hati-hati... )



... salam bro ....

terima kasih kerana telah tahu dan mengakui kelemahan diri sendiri .... dalam porex kekuatan mental lebih diperlukan dari kekuatan fizikal ....


... trading tanpa loss ? guna akauin demo tentu tak loss pulus sendiri ....



... ya sarjana , ya maulana , jangan lupa , raya nak dekat , jangan main sembur2 aje...mandi kerbo nanti.......... kena ambil masa sikit lagi bro kalau baru nak study teknik tu ....cikgu Sharif pun lum tentu boleh buat kalau modal usd50 tapi adakah anda boleh ?




....

Faredz73
09-10-2009, 06:31 AM
Terima kasih bro Guru Cikli...

Nasihat tuan guru, hamba semat dlm hati. Yg penting kesedaran kena ada bab nie. Tak nak lah ngaku pandai sebab masih baru dlm Forex. Masih byk kena belajar terutama ttg penggunaan Meta4, dlm proses cuba membiasakan diri setelah lama di ..dot..dot...broker. Platform jauh berbeza.

Segala pandangan dan kritikan semua adalah di alu2kan. Jgn takut utk mengkritik sy.

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.


Tabik... Hormattttt...hadapann...hormat.

https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/1RAMDdiLONDON.jpg


Madah berhelah:

*** Belajar dari kesilapan dan mengakui kelemahan diri akan membuatkan kita semakin mengenali diri kita sendiri. ***

Faredz73:sm9:

tunperak
09-10-2009, 07:07 AM
Terima kasih bro Guru Cikli...

Nasihat tuan guru, hamba semat dlm hati. Yg penting kesedaran kena ada bab nie. Tak nak lah ngaku pandai sebab masih baru dlm Forex. Masih byk kena belajar terutama ttg penggunaan Meta4, dlm proses cuba membiasakan diri setelah lama di ..dot..dot...broker. Platform jauh berbeza.

Segala pandangan dan kritikan semua adalah di alu2kan. Jgn takut utk mengkritik sy.

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.


Tabik... Hormattttt...hadapann...hormat.

https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/1RAMDdiLONDON.jpg


Madah berhelah:

*** Belajar dari kesilapan dan mengakui kelemahan diri akan membuatkan kita semakin mengenali diri kita sendiri. ***

Faredz73:sm9:

:malaysia-flag: yg mana satu tuan sarjana.....yg bawa tongkat tu ke.....bukan apa hensem orgnya

pukulan_maut
09-10-2009, 08:45 AM
Salam kembali pada yang mengikuti. Agak lambat nak update atas berberapa perkara yang tak dpt dielakkan.

Hasil dari 3 hari trade ni. Dukacita dimaklumkan. Misi gagal mencapai objektif dikehendaki.

1. Emosi. ( tidak mematuhi rules and regulations dlm Forex.)
2. MM. ( Money management tidak dikawal selia dgn baik atas sikap emosi. )
3. Kurang pengalaman di dlm penggunaan indikator yg diberi. ( Latihan kesesuaian amatlah singkat. Indikator yg diberikan semua ok. Orang je tak ok pun. )

So...senang kata... masih gagal menterjemahkan situasi atas dasar masih tidak mengenali diri sendiri. Bukan salah sesiapa atau teknik atau keadaan market, cuma diri sendiri yg masih gagal. Pemorex yg berjaya ialah mereka yg di tahap 5. Tahap 5, konsisten profit. Itu saja. Apapun, bukanlah bermakna percubaan pertama kali ini gagal akan berhenti usaha. Tidak sesekali, sebab masih ada lagi percubaan kedua dan seterusnya. Insyallah.

Faredz73...

p/s: lepas ni ujikaji dgn demo dulu utk test keberkesanan system yg telah pun di kenalpasti sesuai. Barulah guna real semula. Maybe minggu depan leh la mula ngan real akaun balik. Any komen amatlah dialu2kan.. Terima kasih.


Bro. https://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/20.gif https://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/20.gif

Nanti suatu masa aku nak bukak jgk thread mcm ni bro, nak cuba buat start dari 100usd..Nak Kena yakin dlu ni . Dah lama mengidam nak bukak thread mcm ni, start dari modal kecil. Hari ni gagal, besok belum tentu gagal lg.Tidak bermaknanya kita akan selalu gagal bro. https://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/3.gif..

Teruskan usaha bro, "MALAYSIA BOLEH" https://l.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/6.gif

myapis8
09-10-2009, 07:15 PM
good effort..later come with good result for the future.

Faredz73
09-10-2009, 07:49 PM
Maaf dipinta atas kesilapan teknikal yg tak sengaja. Agak kelam kabut nak update jurnal nie.

So, ini ialah Live Acc Pertama. Teknik dn indi yg berbeza setelah test dn masih lagi test so far.

https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/liveacc1.jpg

Faredz73

Faredz73
09-10-2009, 08:07 PM
Ni ialah result akaun ke 2...


https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/liveresult2.gif


Rentak yg sesuai masih lagi mencari. Masih terkial2 nak enter post time nie... Byk result tk memberangsangkan. Perasaan yakin masih kurang.

Ikhlas...

Faredz73

mrrbest2008
09-11-2009, 12:15 PM
Terima kasih bro Guru Cikli...

Nasihat tuan guru, hamba semat dlm hati. Yg penting kesedaran kena ada bab nie. Tak nak lah ngaku pandai sebab masih baru dlm Forex. Masih byk kena belajar terutama ttg penggunaan Meta4, dlm proses cuba membiasakan diri setelah lama di ..dot..dot...broker. Platform jauh berbeza.

Segala pandangan dan kritikan semua adalah di alu2kan. Jgn takut utk mengkritik sy.

Buah cempedak di luar pagar,
Ambil galah tolong jolokkan,
Saya budak baru belajar,
Kalau salah tolong tunjukkan.


Tabik... Hormattttt...hadapann...hormat.

https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/1RAMDdiLONDON.jpg


Madah berhelah:

*** Belajar dari kesilapan dan mengakui kelemahan diri akan membuatkan kita semakin mengenali diri kita sendiri. ***

Faredz73:sm9:

apsal takder gambar nyer

Faredz73
09-11-2009, 12:59 PM
apsal takder gambar nyer

Salam bro...

Mintak maaf, ingat gmbr kekal kat sini... Rupanya kat photobucket dah delete...huhuu...

Maaf byk2...:malaysia-flag:

learn2biz
09-11-2009, 02:47 PM
Salam bro...

Mintak maaf, ingat gmbr kekal kat sini... Rupanya kat photobucket dah delete...huhuu...

Maaf byk2...:malaysia-flag:

Salam,

Itu yg dinamakan hot-linking ... bila org bukak forum, forum akan tarik link dari sumber dia utk display ke sini .. bila sumber dia kena padam .. nothing to display .. hueheuheuheue

Faredz73
09-11-2009, 06:25 PM
Salam kembali pada para-para trader yg budiman...

Setelah ditenung dgn tenungan makrifat...maka terfikir kembali akan satu perkara. Bukan mudah nak belajar teknik org lain ni. Walaupun nampak mudah.( nak belajar teknik org lain kenalah makan masa. Itu yg betulnya... ) Sebabnya...? Inilah hasilnya...



Tunjuk satu akaun je lah ye..sebab hasil sama je.
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/sskombinasiteknik2.gif




Happy Weekend...

Faredz73:malaysia-flag:

p/s: last-last MM tak jaga, geram punya pasal bila silap move. ( tahap emosi lum leh kawal lagi. 1st rule to trade. )

roceli08
09-12-2009, 05:42 AM
Salam kembali pada para-para trader yg budiman...

Setelah ditenung dgn tenungan makrifat...maka terfikir kembali akan satu perkara. Bukan mudah nak belajar teknik org lain ni. Walaupun nampak mudah. Sebabnya...? Inilah hasilnya...



Tunjuk satu akaun je lah ye..sebab hasil sama je.
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/sskombinasiteknik2.gif




Happy Weekend...

Faredz73:malaysia-flag:

p/s: last-last MM tak jaga, geram punya pasal bila silap move. ( tahap emosi lum leh kawal lagi. 1st rule to trade. )


.. boleh dibaiki lagi tu bro.... dah ada teknik yg boleh difahami , baik di teruskan ajelah..... nak mencuba lain boleh gak ..tapi yg baiknya kat demo/mikro... ( ni akaun mikro atau apa bro ? lain pulok dia punya depositornya...


... ok bro , sebagai panduan dan ingatan kepada diri kita semua ... berporex bukan shj belajar pelbagai teknik2 yg ada ( walau tak perlulah semuanya ) ...tetapi lebihkan belajar cara2 mengawal emosi/phsykologi ... kenapa ia nampak kurang dititik beratkan ... mungkin kerana tidak terdapat sesuatu indikator yg banyak berwarna warni ( kecuali warna hijau & merah ) yg boleh di adjustkan...


.. diperingkat usia menjangkau 40an ni... mungkin agak liat utk mengubah sifat2 semulajadi pada diri kita ...maklumlah buluh telah menjadi rebung... lainlah kalau memang bertahun kita berkecimpung di dalam bidang ini bukan seperti dari masyarakat dari dari negara lain terutama dari barat ...tetapi bukan bermakna ia tida boleh dibaiki ..kan , kan , kan...

..... banyak jugak modal yg telah bro leburkan itu ... jangan terlalu ghairah utk mendapatkannya semula ...takut2 akan menambahkan lagi masaalah yg telah sedia ada... kita jangan mudah terikut2 / bersaing dgn mana2 individu yg nampak byk telah membuat profit ...ini hanya akan menambah tekanan...kita tidak tahu sangat skil/latarbelakang individu tersebut ... berapa byk pahit maung yg telah dilaluinya...setiap org ..adalah lain cara /pengetahuan/penerimaan..

....biar dianggap kita macam dah terlewat/lambat tetapi manakah yg lebih baik ... nak cepat tapi byk pulok kena lipat atau biar lambat asal masyuuknya lebat ??


... selamat menjadi pelabur berhemah ....

... :malaysia-flag:

Faredz73
09-12-2009, 09:08 AM
Salam tuan guru cikli...

Terima kasih atas nasihat yang berguna tu. Betul seperti mana yg dikatakan. Mintak maaf, bukan ingin memperkecilkan mana-mana teknik individu. Utk panduan saja, kalau sudi terimalah kalau tak,...pun tk mengapa. Boleh belajar mana2 teknik yg kita suka tp pastikan ia menepati ciri-ciri yg kita inginkan seperti sifat2 kita sendiri. Bukan apa, tak nak berlaku spt apa yg dipaparkan. Hanya sekadar pandangan dari sy je.

Cikli,

sebenarnya dah ada teknik sendiri utk diperbaiki lagi dan dah jumpa pun jalannya. Cuma gatal je nak test try teknik org lain, almaklumlah, masing2 punya indikator canggih2 belaka. Sendiri punya, org kampung punya teknik...hehehee...

Insyallah... akan diusahakan dipaparkan di sini apa pun jua keputusan menggunakan teknik sendiri. Dan, rasa-rasanya tajuk asal thread ni masih lagi boleh guna...hehee...sebab...masih based pd usaha nak dpt 1k usd seminggu cuma modal je berbeza...

' Takkan lari pips dikejar ' - ( dah lupa sapa punya tagline... )


Faredz73...:malaysia-flag:

p/s : akaun tu akaun mikro bukan standard dn rumah lain...

Faredz73
09-12-2009, 07:00 PM
Ni adalah SS akaun yg lagi satu.. Dan yg mana tahap maksima punya..dot..dot... Pengajaran yg mmg bagus utk org baru nak test try. Cuba jgn tak cuba... Masuk Forex ni kena berani merasa rugi. Tanpa rugi takde untung....tanpa untung takder rugi. So, pi mai pi mai tang tu la jawapnya.... Isnin nanti kita tengok mcm mana. Insyallah.


https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/bal3230usd.gif



p/s : Jangan tiru mcm sy. Yang baik jadikan tauladan, yg buruk jadikan ingatan. ( ubah suai, asalnya ' sempadan '... hehee... )


:sm9:

kmbeng
09-12-2009, 08:42 PM
Salam kembali pada para-para trader yg budiman...

Setelah ditenung dgn tenungan makrifat...maka terfikir kembali akan satu perkara. Bukan mudah nak belajar teknik org lain ni. Walaupun nampak mudah.( nak belajar teknik org lain kenalah makan masa. Itu yg betulnya... ) Sebabnya...? Inilah hasilnya...



Tunjuk satu akaun je lah ye..sebab hasil sama je.
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/sskombinasiteknik2.gif




Happy Weekend...

Faredz73:malaysia-flag:

p/s: last-last MM tak jaga, geram punya pasal bila silap move. ( tahap emosi lum leh kawal lagi. 1st rule to trade. )

salam tuan tanah.. teknik org kampung bukan sebarang kampung.... slalunya teknik org kampung yang power..:sm52:

biahfx
09-12-2009, 10:01 PM
Ni ialah result akaun ke 2...


https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/liveresult2.gif


Rentak yg sesuai masih lagi mencari. Masih terkial2 nak enter post time nie... Byk result tk memberangsangkan. Perasaan yakin masih kurang.

Ikhlas...

Faredz73

Salam tuan tanah. Probability Meter dan meter yang warna silver tu apa gunanya yek... Boleh kongsi ke idak....

edick
09-13-2009, 04:00 AM
Salam tuan tanah. Probability Meter dan meter yang warna silver tu apa gunanya yek... Boleh kongsi ke idak....

Boleh kongsi indi dotsnya

Thanks

Faredz73
09-13-2009, 05:57 AM
Boleh kongsi indi dotsnya

Thanks

Salam utk bro biahfx dan edick...

Ni kwn bg indikator dgn tpl sekali. Try test ngan demo dulu.

Faredz73
09-13-2009, 06:03 AM
salam tuan tanah.. teknik org kampung bukan sebarang kampung.... slalunya teknik org kampung yang power..:sm52:

Salam bro otai...

Teknik kwn ni hanyalah teknik picisan dan hanya teknik ni yg kwn pernah guna bertahun tp tk berapa nak endahkan sngt. ( sibuk ngan pelbagai teknik. ) Now...kwn kembali gunakan. Taklah power pun mcm teknik2 yg ada di sini. Cukup sekadar menghilangkan dahaga pips hijau je...Huhuhuuuu...:sm40:

p/s: sy budak baru belajar, kalau slh tolong tunjukkan...:sm9:

shukri81
09-13-2009, 06:29 AM
huhuhu...mcm maner nak guna nih..

:malaysia-flag:

Faredz73
09-13-2009, 07:05 AM
huhuhu...mcm maner nak guna nih..

:malaysia-flag:

Bro try masukkan dlm demo... Buat pemerhatian bagaimana signal tu membentuk trend. Makan masa sikit la. Nak terangkan secara terpinci, sy sendiri masih menkaji so...mcm mana nak masuk post tu...kena la buat trial dan error ngan demo dulu. Dah faham baru lah leh guna real akaun.

Faredz73...

Madah berhelah:

"Kalau anak anda nak makan ikan, jangan bagi dia ikan tp bagilah dia mata kail ".

kmbeng
09-13-2009, 02:13 PM
Salam bro otai...

Teknik kwn ni hanyalah teknik picisan dan hanya teknik ni yg kwn pernah guna bertahun tp tk berapa nak endahkan sngt. ( sibuk ngan pelbagai teknik. ) Now...kwn kembali gunakan. Taklah power pun mcm teknik2 yg ada di sini. Cukup sekadar menghilangkan dahaga pips hijau je...Huhuhuuuu...:sm40:

p/s: sy budak baru belajar, kalau slh tolong tunjukkan...:sm9:

uiks bro otai...:sm31:

kalu otai dah kaya raya aku nie... hehehe
aku rasa bro lg byak pengalaman... aku ni merapu ja...:sm22:
org bye aku sell. org sell aku buy, org withdraw aku depo..:sm9:

Faredz73
09-13-2009, 03:02 PM
uiks bro otai...:sm31:

kalu otai dah kaya raya aku nie... hehehe
aku rasa bro lg byak pengalaman... aku ni merapu ja...:sm22:
org bye aku sell. org sell aku buy, org withdraw aku depo..:sm9:


Ermm...ibarat kata orang tua-tua...' harimau kalau berjalan sembunyikan kuku'...hehheee...

Kwn ni takde la byk mana pun pengalaman...sekadar yg ada lum memadai nak wat profit yg konsisten. Maklumlah byk lagi nak kena belajar nie...

Kami budak baru belajar....:sm9:

sempoi
09-13-2009, 04:25 PM
Salam bro otai...

Teknik kwn ni hanyalah teknik picisan dan hanya teknik ni yg kwn pernah guna bertahun tp tk berapa nak endahkan sngt. ( sibuk ngan pelbagai teknik. ) Now...kwn kembali gunakan. Taklah power pun mcm teknik2 yg ada di sini. Cukup sekadar menghilangkan dahaga pips hijau je...Huhuhuuuu...:sm40:

p/s: sy budak baru belajar, kalau slh tolong tunjukkan...:sm9:

Salam buat semua,

Saya orang baru kat sini, tapi dalam dunia forex ni boelh katakan lamalah jugak, misi anda bagi saya adalah satu misi yang boleh dilaksanakan bila kena dengan teknik dan mm. Cuma yang saya nak berkongsi pendapat disini, kalau dah ada teknik yang boleh membuahkan hasil, lebih baik tumpukan pada teknik tu, dari kita melompat dari satu teknik ke satu teknik yang lain. Tumpukan pada teknik yang sudah mendatangkan hasil pada kita, maintain +ve pips harian kita, lepas tu tambahkan nilai lot dari hari ke hari insya-Allah berjaya, saya dah tengok acc seseorang yang berjaya mendapatkan USD1mil dari hanya bermula 100USD dalam tempoh masa tak sampai setahun dengan hanya maintain minimum +ve 60 pips.
Saya doakan semoga anda juga berjaya dengan misi anda, jangan lupa keluarkan zakat untuk keuntungan yang dapat insya-Allah mendapat berkat

Faredz73
09-13-2009, 05:41 PM
Salam buat semua,

Saya orang baru kat sini, tapi dalam dunia forex ni boelh katakan lamalah jugak, misi anda bagi saya adalah satu misi yang boleh dilaksanakan bila kena dengan teknik dan mm. Cuma yang saya nak berkongsi pendapat disini, kalau dah ada teknik yang boleh membuahkan hasil, lebih baik tumpukan pada teknik tu, dari kita melompat dari satu teknik ke satu teknik yang lain. Tumpukan pada teknik yang sudah mendatangkan hasil pada kita, maintain +ve pips harian kita, lepas tu tambahkan nilai lot dari hari ke hari insya-Allah berjaya, saya dah tengok acc seseorang yang berjaya mendapatkan USD1mil dari hanya bermula 100USD dalam tempoh masa tak sampai setahun dengan hanya maintain minimum +ve 60 pips.
Saya doakan semoga anda juga berjaya dengan misi anda, jangan lupa keluarkan zakat untuk keuntungan yang dapat insya-Allah mendapat berkat

Salam org lama/otai...

Kat forum ni je yg baru bro nie...hehehee...

Terima kasih atas pandangan ikhlas bro tu. Dan apa yg bro perkatakan tu sy setuju sebabnya...lebih baik guna teknik sendiri yg kita dh faham..sambil2 tu tmbh la perencah bagi sedap lagi. Bukanlah pulak bermakna teknik org lain tu tk bagus, cuma perlu masa nak menyesuaikan diri. Yng penting mcm bro katakan...maintain kan profit... Barulah leh dikatakan trader yg profitable. Mcm bro katakan..bab zakat jgn lupa...sebab tk bayar zakat kot selalu kantoi nie...huhuuuu...

Terima kasih sekali lagi krn sudi menjenguk ke jurnal hamba yg tk seberapa nie.


" Welcome to FxMalay Forum...where the beginning is from here..."

Faredz73

p/s: mcm tagline dlm PLPTD lak...uhuhuuu...:sm40:

Faredz73
09-14-2009, 09:34 AM
Salam kembali... Untuk hari ni petang ni...takat ni je la hasil yg dpt siang. Alhamdulillah.

SS Akaun 86usd ( asal 100usd )



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/modal86usdss1.gif

Faredz73
09-14-2009, 09:35 AM
Yang ni pulak SS utk akaun 32usd ( modal asal 128usd )




https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/akaun32usdss1.gif

learn2biz
09-14-2009, 04:59 PM
Alhamdulillah .. ada peningkatan nampaknya :D
Cuba buat mcm tu secara konsisten ... insyaAllah ... boleh capai matlamat :)

Faredz73
09-14-2009, 05:47 PM
Alhamdulillah .. ada peningkatan nampaknya :D
Cuba buat mcm tu secara konsisten ... insyaAllah ... boleh capai matlamat :)

Terima kasih daun keladi boss...

Insyallah, akan diusahakan sebaik mungkin. Cuma pengajaran dari minggu yg lepas2 tu buat kali ini berhati2. Mungkin juga krn dah biasa teknik sendiri. Tapi hati gatal nak try teknik org lain tnpa betul2 praktise... Apapun..insyallah...tak dpt 1k usd minggu ni..kira balik modal pun jadilah...

Faredz73...

:sm9: newbie baru belajar guna meta4....huhuu...

ezwork2u
09-14-2009, 06:30 PM
Salam kepada tuan tanah dan juga trader, dan pemorex sekelian....

Saya baru terbaca pasal jurnal ni....mmg teruja dgn tajuknya.....saya harap misi anda akan tercapai suatu hari nanti.....

Saya terpanggil jugak untuk menguji diri saya untuk sama2 mencuba merealisasikan misi spt mana jurnal TT ni....

Pencapaian terbaik saya adalah grow kan akaun usd 100 (percuma masa expo) kepada usd 1200 dalam masa 2 bln......syukur alhamdulillah skrg ni menikmati hasil dari duit percuma tersebut dptlah beraya sakan....

Insyaallah dlm masa terdekat ni or mayb lepas raya saya akan depo usd 50 pula....dan cuba untuk jadikan usd 1000 dlm seminggu....kalau x dptpun sekurang-kurangnya 50% dari tu.

so kepada TT moga anda success.....dan pemorex-pemorex yg lain sama-samalah kita menuju kearah 5% pemorex yg berjaya...

hyrulxxx
09-15-2009, 07:19 PM
Salam kepada tuan tanah dan juga trader, dan pemorex sekelian....

Saya baru terbaca pasal jurnal ni....mmg teruja dgn tajuknya.....saya harap misi anda akan tercapai suatu hari nanti.....

Saya terpanggil jugak untuk menguji diri saya untuk sama2 mencuba merealisasikan misi spt mana jurnal TT ni....

Pencapaian terbaik saya adalah grow kan akaun usd 100 (percuma masa expo) kepada usd 1200 dalam masa 2 bln......syukur alhamdulillah skrg ni menikmati hasil dari duit percuma tersebut dptlah beraya sakan....

Insyaallah dlm masa terdekat ni or mayb lepas raya saya akan depo usd 50 pula....dan cuba untuk jadikan usd 1000 dlm seminggu....kalau x dptpun sekurang-kurangnya 50% dari tu.

so kepada TT moga anda success.....dan pemorex-pemorex yg lain sama-samalah kita menuju kearah 5% pemorex yg berjaya...

saya sokonggggg.......buat la bro....bukan apa newbie nak buat panduan.....nanti citer la cara trade mcm man eh,mm,timing...
tengQ:sm2:

kmbeng
09-15-2009, 09:35 PM
Yang ni pulak SS utk akaun 32usd ( modal asal 128usd )




https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/akaun32usdss1.gif

trade masa mengantuk pown loss sekali... hebat la 2....:bull:

Faredz73
09-17-2009, 10:24 PM
Salam kembali kepada yg masih mengikuti jurnal ini.


Maaf kerana lama tak update kan jurnal nie. Beberapa perkara yg tak diduga berlaku dan mengakibatkan satu bentuk tekanan yg bukan sikit punya pukulan. Apapun dlm masa yg sama, walaupun kedua-dua akaun tersebut masih gagal lagi dalam misinya...( maka tak perlu lah SS dipaparkan ), mungkin selepas raya bersambung semula misi tersebut.


trade masa mengantuk pown loss sekali... hebat la 2....:bull:

Salam boss...

Tu result time mengantuk yg satu je...time lain masih segar tp dlm kondisi nak mengantuk... Bukan semua post tu dlm keadaan mengantuk boss..

Saya hanyalah budak baru belajar...mana lah sehebat tu time ngantuk masuk market...huhuhuuu....:sm9:

Faredz73
09-17-2009, 10:25 PM
Salam kepada tuan tanah dan juga trader, dan pemorex sekelian....

Saya baru terbaca pasal jurnal ni....mmg teruja dgn tajuknya.....saya harap misi anda akan tercapai suatu hari nanti.....

Saya terpanggil jugak untuk menguji diri saya untuk sama2 mencuba merealisasikan misi spt mana jurnal TT ni....

Pencapaian terbaik saya adalah grow kan akaun usd 100 (percuma masa expo) kepada usd 1200 dalam masa 2 bln......syukur alhamdulillah skrg ni menikmati hasil dari duit percuma tersebut dptlah beraya sakan....

Insyaallah dlm masa terdekat ni or mayb lepas raya saya akan depo usd 50 pula....dan cuba untuk jadikan usd 1000 dlm seminggu....kalau x dptpun sekurang-kurangnya 50% dari tu.

so kepada TT moga anda success.....dan pemorex-pemorex yg lain sama-samalah kita menuju kearah 5% pemorex yg berjaya...


Salam bro...

Tahniah kerana berjaya merealisasikan impian anda. Moga sentiasa suksess dlm menjadi trader yg profitable.

Faredz73
09-17-2009, 10:28 PM
Walau bagaimana pun halangan dan dugaan...cabaran utk berjaya bukan mudah. Jadi dlm masa yg sama, sy cuba perbaiki lagi teknik orang kampung menggunakan demo akaun. Inilah hasilnya utk hari ni sahaja.


SS 1....



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/5pipsstrategyss3result.gif

Faredz73
09-17-2009, 10:30 PM
SS 2



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/5pipsstrategyss4result.gif

Faredz73
09-17-2009, 10:31 PM
SS 3






https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/5pipsstrategyss5result.gif

Faredz73
09-17-2009, 10:39 PM
SS 4




https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/5pipsstrategyss6result.gif





Sebelum mengundur diri buat sementara waktu nie...diucapkan..

Selamat Hari Raya AidiliFitri Maaf Zahir Batin ... andai ada tersilap kata tersilap bicara di dalam forum ini, harap anda sekalian memaafkan seperti juga saya. Terima kasih


Faredz73.

roceli08
09-17-2009, 10:39 PM
Salam kembali kepada yg masih mengikuti jurnal ini.


Maaf kerana lama tak update kan jurnal nie. Beberapa perkara yg tak diduga berlaku dan mengakibatkan satu bentuk tekanan yg bukan sikit punya pukulan. Apapun dlm masa yg sama, walaupun kedua-dua akaun tersebut masih gagal lagi dalam misinya...( maka tak perlu lah SS dipaparkan ), mungkin selepas raya bersambung semula misi tersebut.



Salam boss...

Tu result time mengantuk yg satu je...time lain masih segar tp dlm kondisi nak mengantuk... Bukan semua post tu dlm keadaan mengantuk boss..

Saya hanyalah budak baru belajar...mana lah sehebat tu time ngantuk masuk market...huhuhuuu....:sm9:


... kenapa lak bro ... terpijak jerangkap samar ke.. ?? .. lebihkan berwaspada selalu bro...

Faredz73
09-17-2009, 10:44 PM
... kenapa lak bro ... terpijak jerangkap samar ke.. ?? .. lebihkan berwaspada selalu bro...

Salam boss...


Bukan BT tuan ... tp lagi power dari BT nie...entah... apa lak malang nasib nak beraya tawun niee....Dugaan..


:sm42: :sm42: :sm42:

roceli08
09-17-2009, 10:57 PM
Salam boss...


Bukan BT tuan ... tp lagi power dari BT nie...entah... apa lak malang nasib nak beraya tawun niee....Dugaan..


:sm42: :sm42: :sm42:


... ganas tu .. tapi masih bersyukur takde anggota yg tercedera , mungkin cuma anggota dalaman yg menanggung rungsing... namun .. pulus masih boleh dicari lagi.. pokoknya .. kena lebih berhati2 di lain kali... nampaknya , penyamaran musuh lebih canggih dpd kita atau kita sendiri yg lebih tercuai.. ( termasuklah sy sendiri bro.. semalam ada op buy kat GU , langsung terlupo nak letak tp sebab tergesa2 nak ke Syah Alam ( baru balik jam 05.00 am tadi.. ) - jadinya .. melopong...

TETAPI .... RAYA TETAP RAYA.. HE HE HEEE..

p/s ..please take note this situasion..

kmbeng
09-18-2009, 12:23 PM
Salam kembali kepada yg masih mengikuti jurnal ini.


Maaf kerana lama tak update kan jurnal nie. Beberapa perkara yg tak diduga berlaku dan mengakibatkan satu bentuk tekanan yg bukan sikit punya pukulan. Apapun dlm masa yg sama, walaupun kedua-dua akaun tersebut masih gagal lagi dalam misinya...( maka tak perlu lah SS dipaparkan ), mungkin selepas raya bersambung semula misi tersebut.



Salam boss...

Tu result time mengantuk yg satu je...time lain masih segar tp dlm kondisi nak mengantuk... Bukan semua post tu dlm keadaan mengantuk boss..

Saya hanyalah budak baru belajar...mana lah sehebat tu time ngantuk masuk market...huhuhuuu....:sm9:

huh hebat... apa kata TT bukak thread baru kat AF... leh gak aku blajo sccalping.. hehehe:malaysia-flag:

Faredz73
09-18-2009, 12:33 PM
... ganas tu .. tapi masih bersyukur takde anggota yg tercedera , mungkin cuma anggota dalaman yg menanggung rungsing... namun .. pulus masih boleh dicari lagi.. pokoknya .. kena lebih berhati2 di lain kali... nampaknya , penyamaran musuh lebih canggih dpd kita atau kita sendiri yg lebih tercuai.. ( termasuklah sy sendiri bro.. semalam ada op buy kat GU , langsung terlupo nak letak tp sebab tergesa2 nak ke Syah Alam ( baru balik jam 05.00 am tadi.. ) - jadinya .. melopong...

TETAPI .... RAYA TETAP RAYA.. HE HE HEEE..

p/s ..please take note this situasion..


Tahap BT leh tahan lagi nie tuan... Ni punya tahap 3 penjuru punya ambush... Formasi apa pun tk berkesan... kecuali formasi ca alif but...:sm40:



Madah berhelah:

Bukan mudah mencari kejayaan kerana ia dtg dgn pelbagai dugaan serta cabaran. Namun andai anda bisa mencapai kejayaan tersebut, sesungguhnya ia ibarat kejayaan yg mutlak dan manis dlm kenangan...

Faredz73
09-25-2009, 04:36 PM
Salam kembali pada semua...

Maaf kerana lama tak update...sedang dlm kondisi tak berapa mengizinkn. Walau bagaimana pun, beberapa 'senjata' sedang diujikaji kerberkesanannya. Rasanya hampir menjumpai apa yg dikehendaki. Insyallah, akan dikongsi bersama2 utk sesiapa yg rasa boleh gunakan nya nanti.

Faredz73...

ezwork2u
09-25-2009, 05:17 PM
SS 4




i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/5pipsstrategyss6result.gif





Sebelum mengundur diri buat sementara waktu nie...diucapkan..

Selamat Hari Raya AidiliFitri Maaf Zahir Batin ... andai ada tersilap kata tersilap bicara di dalam forum ini, harap anda sekalian memaafkan seperti juga saya. Terima kasih


Faredz73.


Salam bro,

teruja tgk SS lu ni...mmg gempak.....

result tu adakah dari akaun usd50 dah menjadi usd 1000++

brape lama buat?

yg musykil kan saya akaun ni standard ke micro......?

pastu trade pair cable je.....?

dan lebih musykil....entry time tu apsal semua sama je....pastu target pun sama....
kalau kita entry manual mesti x dpt time sama....mesti lari walau sesaatpun .....

ada EA untuk entry skali ker....

dan lagi satu broker ni fxopen ke or broker lain....coz fxopen x bleh trade 0.15....

ezwork2u
09-25-2009, 05:31 PM
Salam kembali pada semua...

Maaf kerana lama tak update...sedang dlm kondisi tak berapa mengizinkn. Walau bagaimana pun, beberapa 'senjata' sedang diujikaji kerberkesanannya. Rasanya hampir menjumpai apa yg dikehendaki. Insyallah, akan dikongsi bersama2 utk sesiapa yg rasa boleh gunakan nya nanti.

Faredz73...


wah best ni ada senjata......

bro pakai script ke entry post.......bleh la syer sini kalau pakai script....saya mmg mencari script yg bleh enter skali tekan je 4-5 post masuk pastu close pun skali tekan je 4-5 post close......teruja sangat ni tgk SS tu.....alangkah bestnye dapat script yg pakai hotkey je.......

Faredz73
09-25-2009, 05:49 PM
wah best ni ada senjata......

bro pakai script ke entry post.......bleh la syer sini kalau pakai script....saya mmg mencari script yg bleh enter skali tekan je 4-5 post masuk pastu close pun skali tekan je 4-5 post close......teruja sangat ni tgk SS tu.....alangkah bestnye dapat script yg pakai hotkey je.......

Yup...result tu pakai script..yg sy adjust dari original script...kena rajin godek2. Leh buat script sendiri..nak 5 post, 10, 15 ke berapa yg nak pun tk kisah. Siap leh adjust berapa pips nak makan utk satu2 pair. Nak share kat sini rasanya ramai yg ada script tu. Kalau tkde gak nanti, insyallah, sy akan letakkan di sini. Skrg agak bz dlm meneliti kelemahan beberapa senjata. Walau tk mungkin leh perfect 100% ..dpt 70 ke 80% pun memadai.


Terima kasih krn sudi singgah...welcom to Forex world.

roceli08
09-25-2009, 05:54 PM
Yup...result tu pakai script..yg sy adjust dari original script...kena rajin godek2. Leh buat script sendiri..nak 5 post, 10, 15 ke berapa yg nak pun tk kisah. Siap leh adjust berapa pips nak makan utk satu2 pair. Nak share kat sini rasanya ramai yg ada script tu. Kalau tkde gak nanti, insyallah, sy akan letakkan di sini. Skrg agak bz dlm meneliti kelemahan beberapa senjata. Walau tk mungkin leh perfect 100% ..dpt 70 ke 80% pun memadai.


Terima kasih krn sudi singgah...welcom to Forex world.

uji bro , jangan tak uji ... memang itu salah satu tanggungjawab seorang trader yg tak mudah berputus asa utk mencari skill sendiri .. .. supaya lebih mantopen .. ..

Faredz73
10-01-2009, 11:50 AM
Setelah memendam rasa, menjeruk duka, merawat luka, menawarkan kecewa. Satu jawapan, cuma sampai mana...?


https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/fkteknik2-2.gif




' Perjuangan belum selesai tp ia baru bermula... '

Faredz73

NewInForex
10-02-2009, 01:07 PM
wah best ni ada senjata......

bro pakai script ke entry post.......bleh la syer sini kalau pakai script....saya mmg mencari script yg bleh enter skali tekan je 4-5 post masuk pastu close pun skali tekan je 4-5 post close......teruja sangat ni tgk SS tu.....alangkah bestnye dapat script yg pakai hotkey je.......

bleh jer set hotkey kat script...cuba2 la cari, rajin2 menimba ilmu...benda da depan mata, tak nampak gak tak tau le...

Faredz73
10-03-2009, 06:10 PM
Bermula perjalanan trading dgn akaun ni dgn satu matlamat. Suksess.



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/modal500usdrealacc.gif

NewInForex
10-04-2009, 09:07 AM
bagus2 ada peningkatan....apa kata ko main lot 0.1 dulu untuk cari rentak strategy baru tu...agak2 da maintain, baru la ubah nilai lot tuh....kat thread sebelah2 ada EA yg macam bagus untuk modal usd500 ni, tak nak cuba ker...profit pun nampak ok je pakai EA tu...sebagai nasihat je kata2 aku ni...aku lagi ar newbie dalam forex nih..

HAFIZ
10-04-2009, 09:42 AM
Bermula perjalanan trading dgn akaun ni dgn satu matlamat. Suksess.





Kena yakin & konsisten ngan keputusan bangggg, 3 buy 1 sell...harap sell tu utk retrace ek?

Kita follow trend yakin dgn buy stick ngan buy...guna SL bang...majoriti buy maknanya yakin ngan buy...1 pair 1 trade lagi bagus...bila rasa salah cut loss jangan tunggu. Jangan anda sayangkan loss yang banyak dengan harapan lost jadi profit yang banyak he he he...nasihat dpd yg dah kena...kalau ok method ni praktikkan...study org punya bukak 1 demo try method ni...sambil lihat hasilnya sambil dapat ilmu...

NewInForex
10-04-2009, 11:47 AM
Betul...betul...betul tu sifu Hafiz...aku ada gak baca kisah2 dulu tuan tanah ni, byk kali loss, harap dapat jadi pengajaran pengalaman pahit tu...jgn di ulang kesilapan sama...tak salah penuhkan ilmu di dada dulu sebelum memulakan trade anda ni...aku da kene gak, asal MC pegi depo, asal mc je depo lagik, berulang2 kesilapan aku, macam lari jer forex ni, tak payah kejar la..slow pun bleh catch up ponya...just nasihat dari hamba yg newbie ni.....kalau bro yakin dengan ilham yg datang, kaji la keberkesanannya ke atas akaun demo dulu yer.....

Faredz73
10-04-2009, 02:56 PM
Kena yakin & konsisten ngan keputusan bangggg, 3 buy 1 sell...harap sell tu utk retrace ek?

Kita follow trend yakin dgn buy stick ngan buy...guna SL bang...majoriti buy maknanya yakin ngan buy...1 pair 1 trade lagi bagus...bila rasa salah cut loss jangan tunggu. Jangan anda sayangkan loss yang banyak dengan harapan lost jadi profit yang banyak he he he...nasihat dpd yg dah kena...kalau ok method ni praktikkan...study org punya bukak 1 demo try method ni...sambil lihat hasilnya sambil dapat ilmu...

Yup...ilham tu yg dtg 1 post utk 1 pair. Tgh buat calculation berapa boleh dpt profit dn loss dlm sehari. Ada berberapa teknik yg dah ok. Cuma perlu yakin je la. Bab yakin tu la masih kurang. Trauma lagi kot...:sm9:

Faredz73
10-04-2009, 02:58 PM
bagus2 ada peningkatan....apa kata ko main lot 0.1 dulu untuk cari rentak strategy baru tu...agak2 da maintain, baru la ubah nilai lot tuh....kat thread sebelah2 ada EA yg macam bagus untuk modal usd500 ni, tak nak cuba ker...profit pun nampak ok je pakai EA tu...sebagai nasihat je kata2 aku ni...aku lagi ar newbie dalam forex nih..

Ermm... EA apa bro? Kalau ada tu just share je sini. Tk kisah. Tak pun wat thread bab EA tu. Leh kita sama2 kongsi.


:sm9:

Faredz73
10-04-2009, 03:10 PM
Ada teman yang nak signal bar nie. Sila lah download.

HAFIZ
10-04-2009, 03:23 PM
Yup...ilham tu yg dtg 1 post utk 1 pair. Tgh buat calculation berapa boleh dpt profit dn loss dlm sehari. Ada berberapa teknik yg dah ok. Cuma perlu yakin je la. Bab yakin tu la masih kurang. Trauma lagi kot...:sm9:

He he...ok...katakanlah anda tak tahu langsung pergerakan yang akan terjadi..cuba amati pergerakan harga dari open...kotak biru & merah...& SD level...apa yang nampak & apa yang pasti & apa yang anda yakin..akan capai..dimana sepatutnya anda ambil post...tahap mana kepastian anda utk take profit...semuanya ada dalam ni.....CUBA RENUNG GAMBAR-GAMBAR NI...SUSAH KE SENANG jika anda hanya ada 1 shot utk setiap pair..?????? Saya bagi 2 gambar saja..selebihnya boleh analisa sendiri utk setiap pair...& ia terjadi setiap hari.sebab saya yakin benar maka tak ada SL saya letak..ada profit kurang ada yg lebih...ini ada dlm indi bawang...Ada loss tak???.Harap membantu...


https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/4/mmm123/f_1m_0c4d249.png (http://imagefra.me/)

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/4/mmm123/f_5m_1de6c50.png (http://imagefra.me/)

Dan sekali lagi saya bagi keputusan demo ni ...trade ni semata-mata berdasarkan gambar diatas & tiada unsur kefahaman lain dimasukkan...saya cuma guna kaedah ini saja..yg lain saya tinggalkan...lihat variable pair yg saya ambil....2 hari saja profit cecah 23%..0.5lot & 1.0 lot ada 1...modal US100..lihat masanya..kena SO tak??? dan ada 3 trade lagi floating US3...

https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/2/mmm123/f_vc4om_c2281ee.jpg (http://imagefra.me/)

NewInForex
10-05-2009, 08:51 AM
huh...EA FA10...kat thread "EA percuma run 24jam"....free je, tapi join komuniti vps,sebulan rm20 sewa vps...sifu Hafiz bleh terangkan dengan lebih lanjut rasanyer pasal EA tu...modal usd500 sesuai sangat dengan EA tu...

Faredz73
10-05-2009, 09:19 AM
He he...ok...katakanlah anda tak tahu langsung pergerakan yang akan terjadi..cuba amati pergerakan harga dari open...kotak biru & merah...& SD level...apa yang nampak & apa yang pasti & apa yang anda yakin..akan capai..dimana sepatutnya anda ambil post...tahap mana kepastian anda utk take profit...semuanya ada dalam ni.....CUBA RENUNG GAMBAR-GAMBAR NI...SUSAH KE SENANG jika anda hanya ada 1 shot utk setiap pair..?????? Saya bagi 2 gambar saja..selebihnya boleh analisa sendiri utk setiap pair...& ia terjadi setiap hari.sebab saya yakin benar maka tak ada SL saya letak..ada profit kurang ada yg lebih...ini ada dlm indi bawang...Ada loss tak???.Harap membantu...


https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/4/mmm123/f_1m_0c4d249.png (http://imagefra.me/)

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/4/mmm123/f_5m_1de6c50.png (http://imagefra.me/)

Dan sekali lagi saya bagi keputusan demo ni ...trade ni semata-mata berdasarkan gambar diatas & tiada unsur kefahaman lain dimasukkan...saya cuma guna kaedah ini saja..yg lain saya tinggalkan...lihat variable pair yg saya ambil....2 hari saja profit cecah 23%..0.5lot & 1.0 lot ada 1...modal US100..lihat masanya..kena SO tak??? dan ada 3 trade lagi floating US3...

https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/2/mmm123/f_vc4om_c2281ee.jpg (http://imagefra.me/)


Kaedah ni dlm bawang ver ke berapa bro? Lama lak tk jenguk thread situ.


:sm9:

HAFIZ
10-05-2009, 01:55 PM
Kaedah ni dlm bawang ver ke berapa bro? Lama lak tk jenguk thread situ.


:sm9:

Latest..boleh adjust secukup rasa..he he...tentang EA jika nak ilmu jangan guna EA keh keh keh...faham kan antara robot & manusia...tak dinafikan ada ea yg saya guna dr dulu spi sekarang...tapi kena monitor gak....jika nak juga kena tahu cara kenal trend , retrace, reversal & cara handle bila dia float hu hu kekadang tu gaban....bagi yg dah faham takda masalah tapi kalau nak lebih ilmu trade dulu manual please...

NewInForex
10-06-2009, 07:46 AM
aku try EA kat demo jer...kat real just guna manual...lagi cepat n lagi byk trade boleh kita open berbanding guna EA....tak tau ada EA yg power n blh fikir tahap manusia...hehe...

Faredz73
10-06-2009, 02:46 PM
Latest..boleh adjust secukup rasa..he he...tentang EA jika nak ilmu jangan guna EA keh keh keh...faham kan antara robot & manusia...tak dinafikan ada ea yg saya guna dr dulu spi sekarang...tapi kena monitor gak....jika nak juga kena tahu cara kenal trend , retrace, reversal & cara handle bila dia float hu hu kekadang tu gaban....bagi yg dah faham takda masalah tapi kalau nak lebih ilmu trade dulu manual please...


Kena jenguk la thread cekli ni nak tngk the lastest one punya bawang...hehheee... Nk try mcm mana. Hari tu guna ok tp tak teruskan.

:sm9:

Faredz73
10-06-2009, 03:22 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/500realaccreportss1.gif

Faredz73
10-06-2009, 03:24 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/500realaccreportss2.gif

Ejal_Kronik
10-06-2009, 05:37 PM
perghh kagum ngn bro...
bila la agak nyer sy leh dapatkan camni..

NewInForex
10-07-2009, 04:40 PM
perghh kagum ngn bro...
bila la agak nyer sy leh dapatkan camni..

sudy la ape yg patut...aku pun masih baru n masih tercari strategy sendiri...da puas menghadapi kegagalan...

hamsyah
10-08-2009, 02:27 AM
Terima kasih boss atas nasihat. Apapun masih dlm study lagi bab Forex. Byk benda perlu diperhatikan, maklumlah..newbie baru merangkak lagi nih...

Bagaimana nak bagi konsisten dlm trading tanpa loss/mc.

Thank you...

Faredz73...


salam bro...

nk konsisten dlm trading tanpa mc/loss??... rasanye bro2 semua da tahu kan...

plan your trade:

-jaga MM
-tetapkan target harian/bulanan
-kawal ckit emosi tu....
-pastikan anda tahu dan yakin dengan apa yg anda lakukan dlm trade...

klu trade tanpa loss mmg payah la sbb da adat meniaga ada untung rugi, dan paling penting sekali minimakan loss....

ss bwh ni contoh 'poor trade style'..

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/7/hamsyah/f_wmkm_29b0f18.png (http://imagefra.me/)

p/s: jgn paksa diri..... sayangi diri anda.... :sm32: ..gud luck bro...

Faredz73
10-08-2009, 05:06 PM
salam bro...

nk konsisten dlm trading tanpa mc/loss??... rasanye bro2 semua da tahu kan...

plan your trade:

-jaga MM
-tetapkan target harian/bulanan
-kawal ckit emosi tu....
-pastikan anda tahu dan yakin dengan apa yg anda lakukan dlm trade...

klu trade tanpa loss mmg payah la sbb da adat meniaga ada untung rugi, dan paling penting sekali minimakan loss....

ss bwh ni contoh 'poor trade style'..

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/7/hamsyah/f_wmkm_29b0f18.png (http://imagefra.me/)

p/s: jgn paksa diri..... sayangi diri anda.... :sm32: ..gud luck bro...



Salam bro...

Tu teknik lagi dasat. Simple tp owner yakin dgn penggunaannya. Masalah sy masih lagi ragu2 walau teknik sendiri berkesan sebenarnya.


:sm9: :sm9:

Faredz73
10-08-2009, 06:17 PM
Ermmm... apa nak dikatakn ni sebenarnya dah diluahkan di dlm jurnal yg lagi satu.

Maaf... trade gagal atas berberapa perkara yg rasanya tk beberapa perlu nk diketengahkan. Sebab, entahlah... ( baca la jurnal lagi satu tu ) cuma yg akan sy paparkan di sini ialah SS teknik saya sendiri dgn gabungan beberapa indikator lain2. Biarkan gmbar bercerita... Lihatlah... nanti akan faham mcm mana...


https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/teknikorgkpgver3analisisss5m.gif

Faredz73
10-08-2009, 06:18 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/teknikorgkpgver3analisisss15m.gif

Faredz73
10-08-2009, 06:19 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/teknikorgkpgver3analisisss30m.gif

Faredz73
10-08-2009, 06:20 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/teknikorgkpgver3analisisss1h.gif

Faredz73
10-08-2009, 06:21 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/teknikorgkpgver3analisisss4h.gif

Faredz73
10-08-2009, 06:30 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/teknikorgkpgver3analisisss1hbegin31.gif

Faredz73
10-08-2009, 06:32 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/result31usdss1.gif

Faredz73
10-09-2009, 03:53 PM
Mcm ni la rupa gaya trade yg masih tk stabil bab emosi... Hati-hatilah...dgn trade anda..



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/result31usdss2jumaat.gif

margin_call
10-10-2009, 09:09 AM
kawal emosi ketika trade..insyaAllah berjaya..

Faredz73
10-10-2009, 03:17 PM
kawal emosi ketika trade..insyaAllah berjaya..

Terima kasih masta. Ni lagi newbie dlm Forum ni, tp otai lain tempat...hehehee...Jenis silent trader gak nih...

p/s: jgn mare bro...ucik cikit je yer....:malaysia-flag:

Faredz73
10-10-2009, 04:17 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/arahgj-1.gif



:sm9:

HAFIZ
10-10-2009, 05:32 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/arahgj-1.gif



:sm9:

Senang cerita, jangan agak-agak...confirm buy @ sell baru masuk...kita trade real money...tak ada agak-agak...jika dia confirm opposite cut loss je...jika betul stay with target...dah sampai target tunggu post lain yang sesuai baru masuk...apapun cara anda gunakan tak jadi masalah asalkan tahu enter & exit rules sistem anda ...satu lagi jika harga terlalu mahal bagi kita jangan ambik, ia berkaitan dengan capital kita...bagai membeli buah...kita beli harga murah kita jual harga mahal...kalau beli harga mahal jual harga murah alamat habis modal...forex 2 hala..beli & jual...sama konsep cuma terbalikkan....jual harga mahal beli harga murah???? fikir-fikirkan he he he....

margin_call
10-10-2009, 11:00 PM
Terima kasih masta. Ni lagi newbie dlm Forum ni, tp otai lain tempat...hehehee...Jenis silent trader gak nih...

p/s: jgn mare bro...ucik cikit je yer....:malaysia-flag:

Adehhh, saya mmg nubie lagi la bro faredz..byk yg kene belajar..saya doakan smoga bro faredz berjaya satu hari nanti..kecekalan bro faredz dalam memorex ni sungguh luarbiasa bagi saya..tak putus semangat..tak putus harapan..ia menjadi inspirasi kepada saya untuk terus berjuang dlm forex nii..terima kasih,bro..

Faredz73
10-11-2009, 03:32 AM
Senang cerita, jangan agak-agak...confirm buy @ sell baru masuk...kita trade real money...tak ada agak-agak...jika dia confirm opposite cut loss je...jika betul stay with target...dah sampai target tunggu post lain yang sesuai baru masuk...apapun cara anda gunakan tak jadi masalah asalkan tahu enter & exit rules sistem anda ...satu lagi jika harga terlalu mahal bagi kita jangan ambik, ia berkaitan dengan capital kita...bagai membeli buah...kita beli harga murah kita jual harga mahal...kalau beli harga mahal jual harga murah alamat habis modal...forex 2 hala..beli & jual...sama konsep cuma terbalikkan....jual harga mahal beli harga murah???? fikir-fikirkan he he he....

Adesss... Ayat ni yg tk thn nie Masta. Masih pening/tak yakin/kurang konfiden/teragak-agak/serba-salah ... berbagai rasa bila nak enter dan exit. Payah tul la Masta nak menghilangkan semua ni...( trauma....ooo...trauma..) . Any idea?

:sm9:

Faredz73
10-11-2009, 03:34 AM
Senang cerita, jangan agak-agak...confirm buy @ sell baru masuk...kita trade real money...tak ada agak-agak...jika dia confirm opposite cut loss je...jika betul stay with target...dah sampai target tunggu post lain yang sesuai baru masuk...apapun cara anda gunakan tak jadi masalah asalkan tahu enter & exit rules sistem anda ...satu lagi jika harga terlalu mahal bagi kita jangan ambik, ia berkaitan dengan capital kita...bagai membeli buah...kita beli harga murah kita jual harga mahal...kalau beli harga mahal jual harga murah alamat habis modal...forex 2 hala..beli & jual...sama konsep cuma terbalikkan....jual harga mahal beli harga murah???? fikir-fikirkan he he he....


Adehhh, saya mmg nubie lagi la bro faredz..byk yg kene belajar..saya doakan smoga bro faredz berjaya satu hari nanti..kecekalan bro faredz dalam memorex ni sungguh luarbiasa bagi saya..tak putus semangat..tak putus harapan..ia menjadi inspirasi kepada saya untuk terus berjuang dlm forex nii..terima kasih,bro..

Hehehee.... Toksah malu-malu la Masta...newbie di sini je kan...? Kan? Kan? Hamba je masih baru. Jujur, baru tawun nie reti guna meta4, bulan Mac gitu. Baru tul newbie....heheee.. Sebelum ni guna platform java je....

Masih byk kena belajar lagi Masta.


:sm42: :sm9: :malaysia-flag:

Faredz73
10-11-2009, 03:53 AM
Melanjutkan perbincangan dari thread yg lain ttg Formasi CS. Ada ke sesiapa yg boleh memberikan jwpn pd soalan di bwh nie?

1. Formasi CS mcm mana yg dimaksudkan?
2. Teknik yg serasi dgn Formasi CS ?
3. Enter dan exit yang sesuai?
4. Time frame yg sesuai?
5. Indikator yang membantu Formasi CS tersebut?
6. Lain-lain hal yg difikirkan berguna mengenai Formasi CS ini.


Silalah nyatakan pandangan dan pendapat anda. Amatlah di alu-alukan.


p/s: Tuan Mods...nak bukak thread lain ke berkenaan dgn tajuk nie? :sm42: :sm9:

roceli08
10-11-2009, 04:01 AM
Melanjutkan perbincangan dari thread yg lain ttg Formasi CS. Ada ke sesiapa yg boleh memberikan jwpn pd soalan di bwh nie?

1. Formasi CS mcm mana yg dimaksudkan?
2. Teknik yg serasi dgn Formasi CS ?
3. Enter dan exit yang sesuai?
4. Time frame yg sesuai?
5. Indikator yang membantu Formasi CS tersebut?
6. Lain-lain hal yg difikirkan berguna mengenai Formasi CS ini.


Silalah nyatakan pandangan dan pendapat anda. Amatlah di alu-alukan.


p/s: Tuan Mods...nak bukak thread lain ke berkenaan dgn tajuk nie? :sm42: :sm9:




... thread dari bro GILOS DAN LILINMAN byk info bro berkenaan cs ..

Faredz73
10-11-2009, 04:04 AM
... thread dari bro GILOS DAN LILINMAN byk info bro berkenaan cs ..

Oh ye ke Cekli. Thnks for info.. Zasss......nak pi jengah jap thread diaorg. Thnk you...thnk you...

p/s: Thread yg khusus utk tu tkde ke Cekli? Tuan Mods? Senyap je Tuan Mods kiter...:sm42:

kmbeng
10-11-2009, 10:45 AM
Oh ye ke Cekli. Thnks for info.. Zasss......nak pi jengah jap thread diaorg. Thnk you...thnk you...

p/s: Thread yg khusus utk tu tkde ke Cekli? Tuan Mods? Senyap je Tuan Mods kiter...:sm42:

salam tuan F73aredz.. cuba try tgok thread yang bro skyline 39 nie.. ada vid ngan ebook.:malaysia-flag:

http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=49243

learn2biz
10-11-2009, 11:01 AM
Melanjutkan perbincangan dari thread yg lain ttg Formasi CS. Ada ke sesiapa yg boleh memberikan jwpn pd soalan di bwh nie?

1. Formasi CS mcm mana yg dimaksudkan?
2. Teknik yg serasi dgn Formasi CS ?
3. Enter dan exit yang sesuai?
4. Time frame yg sesuai?
5. Indikator yang membantu Formasi CS tersebut?
6. Lain-lain hal yg difikirkan berguna mengenai Formasi CS ini.


Silalah nyatakan pandangan dan pendapat anda. Amatlah di alu-alukan.


p/s: Tuan Mods...nak bukak thread lain ke berkenaan dgn tajuk nie? :sm42: :sm9:
Actually .. dah ada 1 thread pasal CS ni (rujuk link yg kmbeng beri) ... tapi kalau tak mo sambung kat situ, boleh la buka thread baru (jika mahu) atau tulis shj kat sini sbb ianya dapat membantu anda sendiri dan rakan lain dlm meningkatkan pengetahuan serta menambahbaik perjalanan jurnal ini.

1. Formasi CS - cara baca yg penting .. bukannya setup current candle yg penting (sbb current candle belum complete) tapi apa current candle buat vs prev candle
2. Semua teknik boleh digunakan sbb CS menunjukkan price action/movement
3. Enter/Exit .. berdasarkan pemahaman anda dan timeframe yg digunakan
4. Terpulang cara anda trade ... scalp/swing/berapa kuat margin anda ...
5. Disebabkan CS terhasil dari pergerakan harga, sebenarnya indi yg membantu utk bacaan CS bukan sebaliknya
6. Study ... study ... study ....

Harap membantu ... TQ

Faredz73
10-11-2009, 02:23 PM
Thanks bro Kmbeng dan Tuan Mods...

Akan merujuk thread yg diberikan..dan maybe ...just maybe...kalau dah ada idea...berkenaan dgn CS Formasi...saya akan permudahkan lagi bab pemahaman drpd perpekstif saya sendiri...atau senang kata bahasa tarzan. Nak kena kaji mcm mana dan study mana2 yg patut sementara masih ada masa bergelar FTT nie...dh tukau ke PTT nanti masa akan terhad.

Thanks for the info.

roceli08
10-11-2009, 03:31 PM
Oh ye ke Cekli. Thnks for info.. Zasss......nak pi jengah jap thread diaorg. Thnk you...thnk you...

p/s: Thread yg khusus utk tu tkde ke Cekli? Tuan Mods? Senyap je Tuan Mods kiter...:sm42:




.. Maaf bro , utk thread yg khusus tu sy kurang periksa pulak sebab yg ada tu pun lum terbawak semua lagi ... tapi macam ada kaitan ...

kmbeng
10-13-2009, 07:48 AM
Thanks bro Kmbeng dan Tuan Mods...

Akan merujuk thread yg diberikan..dan maybe ...just maybe...kalau dah ada idea...berkenaan dgn CS Formasi...saya akan permudahkan lagi bab pemahaman drpd perpekstif saya sendiri...atau senang kata bahasa tarzan. Nak kena kaji mcm mana dan study mana2 yg patut sementara masih ada masa bergelar FTT nie...dh tukau ke PTT nanti masa akan terhad.

Thanks for the info.

engatkan kawat ja ada formasi, candlestick pown ada... hehehe

ps orang panggil kawat formasi ka kawat bunga??:sm52:

kabutzz
10-14-2009, 01:26 AM
engatkan kawat ja ada formasi, candlestick pown ada... hehehe

ps orang panggil kawat formasi ka kawat bunga??:sm52:

Aku rasa dua-dua leh panggil. Sebab pergerakan dia mcm bukaan bunga jgk la.. :sm32:

Faredz73
10-14-2009, 06:09 AM
engatkan kawat ja ada formasi, candlestick pown ada... hehehe

ps orang panggil kawat formasi ka kawat bunga??:sm52:

Kawad bunga kembang 14 kot bro.... Heheheee...

:sm9:


engatkan kawat ja ada formasi, candlestick pown ada... hehehe

ps orang panggil kawat formasi ka kawat bunga??:sm52:


Aku rasa dua-dua leh panggil. Sebab pergerakan dia mcm bukaan bunga jgk la.. :sm32:

Agaknya la tu kot...huhuhuuu...

p/s: Masta...tolong ajau camne nak membuat EA ? Plss...:sm9:

kmbeng
10-14-2009, 06:24 AM
Kawad bunga kembang 14 kot bro.... Heheheee...

:sm9:

teringat zaman sekolah masuk petandingan kawat badan kerajaan... hehehe...

cuba tgok kat bahagian EA and indi x clap c2 bro manstir ada bg ebook dia... penah gak download... xdan baca peranggan petamana dah penin... huehuehue...:sm51:

Faredz73
10-14-2009, 06:33 AM
teringat zaman sekolah masuk petandingan kawat badan kerajaan... hehehe...

cuba tgok kat bahagian EA and indi x clap c2 bro manstir ada bg ebook dia... penah gak download... xdan baca peranggan petamana dah penin... huehuehue...:sm51:

K bro... Try test tengok...leh masuk tak input bab EA nie.. Rasa mcm nak mengEAkn diri je sejak akhir2...nie... frust kot? Huhuhuu...

:sm9:

kmbeng
10-14-2009, 06:41 AM
K bro... Try test tengok...leh masuk tak input bab EA nie.. Rasa mcm nak mengEAkn diri je sejak akhir2...nie... frust kot? Huhuhuu...

:sm9:

hehhe... btol ka... tingin gak nak pkai EA tp manual pown gelong lg... nak kena blajaq manual dulu..

tgok link ni ada kaitan kot... hehehehe
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=58546

ps: nak bodek EA

learn2biz
10-14-2009, 06:56 AM
EA terbaik adalah diri sendiri .... kalau diri sendiri tak tau nak trade, pakai ea apa pun melingkup juga ... sbb apa ? sbb tak tahu cemana nak jaga MM dan cemana forex itu bekerja .... heuheuheheuheeu

Faredz73
10-14-2009, 06:59 AM
hehhe... btol ka... tingin gak nak pkai EA tp manual pown gelong lg... nak kena blajaq manual dulu..

tgok link ni ada kaitan kot... hehehehe
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=58546

ps: nak bodek EA


EA terbaik adalah diri sendiri .... kalau diri sendiri tak tau nak trade, pakai ea apa pun melingkup juga ... sbb apa ? sbb tak tahu cemana nak jaga MM dan cemana forex itu bekerja .... heuheuheheuheeu

Rasanya2 nak macam tu gayanya... Now tgh trade manual EU..buy..but still floating...
Ermm...maybe kena rest terus kot dari dunia Forex nie.. Tak sesuai dah agaknya...


p/s : % dah berada tahap 50/50 punya semangat....huhuhuhuuu...:sm9:

learn2biz
10-14-2009, 07:06 AM
If you quit now, they win ... hueheueuhe ... (siapakah 'they' itu ...)

kmbeng
10-14-2009, 07:10 AM
EA terbaik adalah diri sendiri .... kalau diri sendiri tak tau nak trade, pakai ea apa pun melingkup juga ... sbb apa ? sbb tak tahu cemana nak jaga MM dan cemana forex itu bekerja .... heuheuheheuheeu

tuan mod BOJ tentative 2 cam na ha??



Rasanya2 nak macam tu gayanya... Now tgh trade manual EU..buy..but still floating...
Ermm...maybe kena rest terus kot dari dunia Forex nie.. Tak sesuai dah agaknya...


p/s : % dah berada tahap 50/50 punya semangat....huhuhuhuuu...:sm9:

huh besa la 2... bla dapat ada post untung semangat naik bla post rugi semangat down.. hehehe...
xpa bro jgan putus asa.. yer not a looser unless u give up...

Faredz73
10-14-2009, 07:16 AM
If you quit now, they win ... hueheueuhe ... (siapakah 'they' itu ...)


tuan mod BOJ tentative 2 cam na ha??




huh besa la 2... bla dapat ada post untung semangat naik bla post rugi semangat down.. hehehe...
xpa bro jgan putus asa.. yer not a looser unless u give up...

Wawaaawaaa... Huhuhuu...

Diaorg la yg untung tu tuan Mods. Erkk... Keluar baris awal mmg tak dpt apa... Ermm...rugi dah byk... still takleh nak catch up apa pun...adesss....:sm9:


p/s: teringat kisah2 mereka yg rugi dan akhirnya untung ratusan ribu rm....wawawawaaa...:sm41:

learn2biz
10-14-2009, 07:23 AM
Fared ... selak2 la jurnal anda sendiri sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=57148 ... di situ ada jawapan siapa yg sy maksudkan 'they' itu ... kalau tak jumpa lagi sistem yg sesuai, akaun demo ada .. belasah akaun demo sampai lebam pun tak pe ...

Percaya la .. satu hari nanti anda akan dapat rentak anda sendiri ... semua org yg dah berjaya asalnya pun zero .. newbie .. nothing .. tak tahu apa .. tak ada yg lahir2 ke dunia ni terus boleh bercakap/mengira/mengenal huruf/membaca ....

Kadangkala, berehat sementara itu perlu ... berundur sementara bukan bererti kalah sekiranya kita masih lagi mencari jalan/strategi utk berjaya ...

Just my 2 pips ....

ps : tentative tu kira mcm ada dlm jadual tapi tak tahu bila nak annouce/berjalan ...

kmbeng
10-14-2009, 07:26 AM
Wawaaawaaa... Huhuhuu...

Diaorg la yg untung tu tuan Mods. Erkk... Keluar baris awal mmg tak dpt apa... Ermm...rugi dah byk... still takleh nak catch up apa pun...adesss....:sm9:


p/s: teringat kisah2 mereka yg rugi dan akhirnya untung ratusan ribu rm....wawawawaaa...:sm41:


ikot arahan ketua platun.. slagi x bg arahan kuar baris jgan kuar.. nanti kena pumping..

ps: sebab 2 la depa x putus asa... hehehe engat balik misi 50 usd ke 1000 usd..

ps: aku ni cakap bleh la.. walhal hampeh

Faredz73
10-14-2009, 07:50 AM
Fared ... selak2 la jurnal anda sendiri sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=57148 ... di situ ada jawapan siapa yg sy maksudkan 'they' itu ... kalau tak jumpa lagi sistem yg sesuai, akaun demo ada .. belasah akaun demo sampai lebam pun tak pe ...

Percaya la .. satu hari nanti anda akan dapat rentak anda sendiri ... semua org yg dah berjaya asalnya pun zero .. newbie .. nothing .. tak tahu apa .. tak ada yg lahir2 ke dunia ni terus boleh bercakap/mengira/mengenal huruf/membaca ....

Kadangkala, berehat sementara itu perlu ... berundur sementara bukan bererti kalah sekiranya kita masih lagi mencari jalan/strategi utk berjaya ...

Just my 2 pips ....

ps : tentative tu kira mcm ada dlm jadual tapi tak tahu bila nak annouce/berjalan ...


Ermm... Berundur bererti menyerah. Menyerah sebelum betul2 kalah/tertawan/gugur. Alahaaiii... tawun depan masuk kursus nak pakai pangkat la gamaknya kalau Forex manjang je nak ke gaung.

Yerlah tuan Mods... Mcm2 yg ada dibenak/minda nie... :sm9:


ikot arahan ketua platun.. slagi x bg arahan kuar baris jgan kuar.. nanti kena pumping..

ps: sebab 2 la depa x putus asa... hehehe engat balik misi 50 usd ke 1000 usd..

ps: aku ni cakap bleh la.. walhal hampeh

Erkkk...masih lum pasti la bro... Kadang2 mcm give up... kadang2 mcm menyampah ngan trade nie... Tetapi sesekali rindu ngan bunga2 hijau pips lak... Huhuhuu...

p/s: Misi 50usd pun lum tercapai. Yg ada asyik mc..mc..mc... wawawawaaaaa...:sm9:

kmbeng
10-14-2009, 08:15 AM
Erkkk...masih lum pasti la bro... Kadang2 mcm give up... kadang2 mcm menyampah ngan trade nie... Tetapi sesekali rindu ngan bunga2 hijau pips lak... Huhuhuu...

p/s: Misi 50usd pun lum tercapai. Yg ada asyik mc..mc..mc... wawawawaaaaa...:sm9:

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/14/kmbeng/f_f2hom_383ea38.jpg (http://imagefra.me/)

dulu.. punya.. nasib mahaguru slalu sedekah dwit.. hehehe

https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/14/kmbeng/f_xst9dftm_84b790c.jpg (http://imagefra.me/)

skalang punya... akuan demo ja... akaun real scalping sampai SO... hehehe..
oleh iti bro faredz kita kena bwat stadi group..

ps: bleh bg nek semangat tgok ss akaun rugi... kalu x menjadi tgok l2b punya ss kih3:sm2:

learn2biz
10-14-2009, 08:47 AM
L2b tak boleh post SS selalu .. bahaya .. takut riak dan/atau org ikut cara enter trade ... sedangkan niat asal nak bakar semangat .... (tapi .. kalau nak tgk ... nanti la ... cuma jgn terkejut pula)

kmbeng
10-14-2009, 08:54 AM
L2b tak boleh post SS selalu .. bahaya .. takut riak dan/atau org ikut cara enter trade ... sedangkan niat asal nak bakar semangat .... (tapi .. kalau nak tgk ... nanti la ... cuma jgn terkejut pula)

bla suatu ari bla ada dwit aku p dolah.. orang petama aku aim insan yang nick nya l2b...
aku ku mengaji scalping ngan dia walaupown disuruh aku betapa dalam gua...

ps: penat woo scalping... swing ni macm liga bola italy.. slow rilek rock and steady... tp scalping ni macam EPL.. laju bukan men.. macam drum metal...

learn2biz
10-14-2009, 09:03 AM
bla suatu ari bla ada dwit aku p dolah.. orang petama aku aim insan yang nick nya l2b...
aku ku mengaji scalping ngan dia walaupown disuruh aku betapa dalam gua...

ps: penat woo scalping... swing ni macm liga bola italy.. slow rilek rock and steady... tp scalping ni macam EPL.. laju bukan men.. macam drum metal...

L2b cuma layan lagu sentimental jer waktu trade ... kalau layan heavy metal agak2 cemana la .. hueheueuheue

Faredz73
10-14-2009, 09:16 AM
L2b cuma layan lagu sentimental jer waktu trade ... kalau layan heavy metal agak2 cemana la .. hueheueuheue


bla suatu ari bla ada dwit aku p dolah.. orang petama aku aim insan yang nick nya l2b...
aku ku mengaji scalping ngan dia walaupown disuruh aku betapa dalam gua...

ps: penat woo scalping... swing ni macm liga bola italy.. slow rilek rock and steady... tp scalping ni macam EPL.. laju bukan men.. macam drum metal...


L2b tak boleh post SS selalu .. bahaya .. takut riak dan/atau org ikut cara enter trade ... sedangkan niat asal nak bakar semangat .... (tapi .. kalau nak tgk ... nanti la ... cuma jgn terkejut pula)


https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/14/kmbeng/f_f2hom_383ea38.jpg (http://imagefra.me/)

dulu.. punya.. nasib mahaguru slalu sedekah dwit.. hehehe


* Nasib baik ada murahguru yg sedekah kan. Ada gak modal tuh...



https://img03.imagefra.me/img/img03/2/10/14/kmbeng/f_xst9dftm_84b790c.jpg (http://imagefra.me/)

skalang punya... akuan demo ja... akaun real scalping sampai SO... hehehe..
oleh iti bro faredz kita kena bwat stadi group..


* Nak buat study group tu bukan tk boleh. Bro duduk Bulgaria.. Time zone selalu tk sama...Hehehee...



ps: bleh bg nek semangat tgok ss akaun rugi... kalu x menjadi tgok l2b punya ss kih3:sm2:


* Tul tu tuan mods, rasa mcm serik nak tempek SS. Nanti apa lak org kata. Time hijau tempek..time merah pun tempek... Rasa mcm segan lak dah...


p/s: pasni cadang nak jadi silent trader je... Tngk org punya je la...:sm9:

learn2biz
10-14-2009, 09:50 AM
Jika tuan tanah sudi/izinkan, sy boleh tunjuk SS sy .. cuma jgn terkejut/pelik mcmmana sy buat ...

kmbeng
10-14-2009, 10:36 AM
* Tul tu tuan mods, rasa mcm serik nak tempek SS. Nanti apa lak org kata. Time hijau tempek..time merah pun tempek... Rasa mcm segan lak dah...


p/s: pasni cadang nak jadi silent trader je... Tngk org punya je la...:sm9:

mahaguru mazlimoin 2 btol2 silent trader... tya apa pown jawapan dia... ikot jer trend dia 2...


L2b cuma layan lagu sentimental jer waktu trade ... kalau layan heavy metal agak2 cemana la .. hueheueuheue

kalu trade sambil dengaq heavy metal jd la resault macm aku.. ang PAW merah... hehehe..
ps: TT mesti gerenti punya bagi tunjuk SS.... naikkan semangat...

ni adalah lagu apabila semangat aku pudar.. kalu tuan mod rasa x seswai tolong delete link nieee..
http://www.youtube.com/watch?v=TsoLb-E7oy8&feature=related

Faredz73
10-14-2009, 05:09 PM
Jika tuan tanah sudi/izinkan, sy boleh tunjuk SS sy .. cuma jgn terkejut/pelik mcmmana sy buat ...

Silakan lah tunjuk SS tuan mods. Nak gak tgnk. Mana tau leh arr...share mana yg patut... Semua dpt kebaikan...:sm9:


mahaguru mazlimoin 2 btol2 silent trader... tya apa pown jawapan dia... ikot jer trend dia 2...



kalu trade sambil dengaq heavy metal jd la resault macm aku.. ang PAW merah... hehehe..
ps: TT mesti gerenti punya bagi tunjuk SS.... naikkan semangat...

ni adalah lagu apabila semangat aku pudar.. kalu tuan mod rasa x seswai tolong delete link nieee..
http://www.youtube.com/watch?v=TsoLb-E7oy8&feature=related


Jawapan yg klasik... Ikut je trend ... Selalu yg menjadi masalahnya...ialah bila trend bermula dan bila trend berakhir? Mcm mana yg dikatakan trend yg betul2 kita leh ikut? Kat mana nak tngk sesuatu trend tu bermula? Tf5/15/30/1h/4h/daily/weekly/monthly ??


:sm9:

learn2biz
10-14-2009, 05:42 PM
Atas kebenaran tuan tanah ....

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_w76b3up6lt8m_d4bdbca.png (http://imagefra.me/)

Rahsia dia ialah ... jaga MM dan disiplin .. jgn langgar rules yg kita buat sendiri .. kalau tp 10 pip .. set aje 10 pip ... cari entry yg terbaik ...

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_103b69ek9m_02c7c72.png (http://imagefra.me/)

sy memang jaga akaun ini ... terus terang, semalam sy tahan lebih dari -ve 3000++ pips floating .. Alhamdulillah, masa nak buat SS tadi ni floating masih -ve 600++ ... (kes terlebih pasang tangga ... hari ni tangga dah jadi eskalator .. Alhamdulillah :D)

Sebagaimana sy selalu kata ... greed n fear musuh utama trader .. masa kita trade, kita berperang dgn diri sendiri ... kalau kita ragu2, duduk tepi tgk shj adalah lebih baik dari kita enter trade ... Jika kita tak boleh kawal emosi pada -ve 3000++ pips ... jgn ikut org ... buat rules sendiri ... guna stoploss/cutloss jika perlu .. develop your own skill ... cari major trend harian kemudian cari waktu enter yg sesuai ... tak semestinya duduk depan pc 24 jam (sy sbb memang keje sy online .. boleh sentiasa monitor chart .. dlm masa sy trade pun sy boleh layan forum/buat keje lain lagi) ... yang penting utk develop skill ini, asas forex kena ada dan kuat ...

I can't teach, I can only show you the door ... you have to sudy my charts if you want to find the answer .... (kalau sy boleh mengajar, lama dah sy bukak thread utk cerita bagaimana sy buat)

Ni adalah UJ yg pada petang tadi ....

https://img40.imagefra.me/img/img40/2/10/14/learn2biz/f_126elegytm_452d085.gif (http://imagefra.me/)

Ni adalah UJ yg masih floating ....

https://img39.imagefra.me/img/img39/2/10/14/learn2biz/f_138l10vgsvm_04c65b0.gif (http://imagefra.me/)

Jika anda perhatikan chart dia atas ... anda akan faham kenapa sy tak boleh nak mengajar ... heuheuheueheueh

learn2biz
10-14-2009, 05:56 PM
Selalu yg menjadi masalahnya...ialah bila trend bermula dan bila trend berakhir? Mcm mana yg dikatakan trend yg betul2 kita leh ikut? Kat mana nak tngk sesuatu trend tu bermula? Tf5/15/30/1h/4h/daily/weekly/monthly ??

Byk cara nak tengok major trend .. salah satunya berpandukan daily pivot point .. kalau current price dok kat atas DPP ni, major trend kebiasaannya up .. kalau dok bawah, kebiasaannya down utk hari tersebut

Salah satu cara lagi ialah tgk pada candle yg disebelah kiri .. bezakan dgn current candle yg dia tgh buat .. kalau current candle lebih tinggi .. maknanya trend up .. begitu sebaliknya .. cuba bezakan antara different tf ... lagi panjang tf lagi luas pandangan .. insyaAllah .. boleh nampak trend nak ke mana ...

Faredz73
10-14-2009, 07:27 PM
Byk cara nak tengok major trend .. salah satunya berpandukan daily pivot point .. kalau current price dok kat atas DPP ni, major trend kebiasaannya up .. kalau dok bawah, kebiasaannya down utk hari tersebut

Salah satu cara lagi ialah tgk pada candle yg disebelah kiri .. bezakan dgn current candle yg dia tgh buat .. kalau current candle lebih tinggi .. maknanya trend up .. begitu sebaliknya .. cuba bezakan antara different tf ... lagi panjang tf lagi luas pandangan .. insyaAllah .. boleh nampak trend nak ke mana ...

Oicc... Tu dia kwn2 yg newbie dan masih sudi nak belajar... Tuan Mods dh bg petua.. Apa lagi..salin le...ke note book... Huhuhuu...

Thnks for the info sir...:sm9:


p/s: Bulan March tawun ni gune meta4 dn CS ni.. Byk lagi nk faham. Biasa guna Java and line chart je....:sm9:

Faredz73
10-14-2009, 08:00 PM
Atas kebenaran tuan tanah ....

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_w76b3up6lt8m_d4bdbca.png (http://imagefra.me/)

Rahsia dia ialah ... jaga MM dan disiplin .. jgn langgar rules yg kita buat sendiri .. kalau tp 10 pip .. set aje 10 pip ... cari entry yg terbaik ...


sy memang jaga akaun ini ... terus terang, semalam sy tahan lebih dari -ve 3000++ pips floating .. Alhamdulillah, masa nak buat SS tadi ni floating masih -ve 600++ ... (kes terlebih pasang tangga ... hari ni tangga dah jadi eskalator .. Alhamdulillah :D)

Sebagaimana sy selalu kata ... greed n fear musuh utama trader .. masa kita trade, kita berperang dgn diri sendiri ... kalau kita ragu2, duduk tepi tgk shj adalah lebih baik dari kita enter trade ... Jika kita tak boleh kawal emosi pada -ve 3000++ pips ... jgn ikut org ... buat rules sendiri ... guna stoploss/cutloss jika perlu .. develop your own skill ... cari major trend harian kemudian cari waktu enter yg sesuai ... tak semestinya duduk depan pc 24 jam (sy sbb memang keje sy online .. boleh sentiasa monitor chart .. dlm masa sy trade pun sy boleh layan forum/buat keje lain lagi) ... yang penting utk develop skill ini, asas forex kena ada dan kuat ...

I can't teach, I can only show you the door ... you have to sudy my charts if you want to find the answer .... (kalau sy boleh mengajar, lama dah sy bukak thread utk cerita bagaimana sy buat)

Ni adalah UJ yg pada petang tadi ....

Ni adalah UJ yg masih floating ....

https://img39.imagefra.me/img/img39/2/10/14/learn2biz/f_138l10vgsvm_04c65b0.gif (http://imagefra.me/)

Jika anda perhatikan chart dia atas ... anda akan faham kenapa sy tak boleh nak mengajar ... heuheuheueheueh

Hehehee... Tu dia Tuan Mods dh tunjuk SS Chart. Bukan senang nak bodek otai tunjuk chart dia... Ada sesetengah tu siap sorok lagi Chart tk nak bg org tngk apa indi dia pakai...huhuhuu...

Ermm..mmg chart nampak byk tanda2 enter post. Tp bila tngk chart tuan mods nie...terperasaan satu indi yg penah guna. TL. Tak silap nama nya SHI_TL gitulah.. Kt forum indon ada yg guna hanya TL je...

Tngk chart tuan mods ni, idea muncul utk mantapkan teknik orang kampung ver4. Hehehee... Thnks sir...
:sm9:

p/s: teringat zaman memorex kat Mamak Cendol. Ada dlm jurnal gmbr nya. Org tngk pelik dari pagi bwk ke mlm duduk table yg sama. Last2...itu meja..ana yg punya...hehehheee... Now dah kat umah, rindu lak pd kenangan lalu...:malaysia-flag:

learn2biz
10-14-2009, 08:22 PM
Indicator tu nama dia SHI Channel True ... tanya pakcik google boleh jumpa :D

ps : sy bukan otai ... petai ada la .. hueheuheuhuee

kmbeng
10-15-2009, 09:41 AM
Atas kebenaran tuan tanah ....

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_w76b3up6lt8m_d4bdbca.png (http://imagefra.me/)

Rahsia dia ialah ... jaga MM dan disiplin .. jgn langgar rules yg kita buat sendiri .. kalau tp 10 pip .. set aje 10 pip ... cari entry yg terbaik ...

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_103b69ek9m_02c7c72.png (http://imagefra.me/)

sy memang jaga akaun ini ... terus terang, semalam sy tahan lebih dari -ve 3000++ pips floating .. Alhamdulillah, masa nak buat SS tadi ni floating masih -ve 600++ ... (kes terlebih pasang tangga ... hari ni tangga dah jadi eskalator .. Alhamdulillah :D)

Sebagaimana sy selalu kata ... greed n fear musuh utama trader .. masa kita trade, kita berperang dgn diri sendiri ... kalau kita ragu2, duduk tepi tgk shj adalah lebih baik dari kita enter trade ... Jika kita tak boleh kawal emosi pada -ve 3000++ pips ... jgn ikut org ... buat rules sendiri ... guna stoploss/cutloss jika perlu .. develop your own skill ... cari major trend harian kemudian cari waktu enter yg sesuai ... tak semestinya duduk depan pc 24 jam (sy sbb memang keje sy online .. boleh sentiasa monitor chart .. dlm masa sy trade pun sy boleh layan forum/buat keje lain lagi) ... yang penting utk develop skill ini, asas forex kena ada dan kuat ...

I can't teach, I can only show you the door ... you have to sudy my charts if you want to find the answer .... (kalau sy boleh mengajar, lama dah sy bukak thread utk cerita bagaimana sy buat)

Ni adalah UJ yg pada petang tadi ....

https://img40.imagefra.me/img/img40/2/10/14/learn2biz/f_126elegytm_452d085.gif (http://imagefra.me/)

Ni adalah UJ yg masih floating ....

https://img39.imagefra.me/img/img39/2/10/14/learn2biz/f_138l10vgsvm_04c65b0.gif (http://imagefra.me/)

Jika anda perhatikan chart dia atas ... anda akan faham kenapa sy tak boleh nak mengajar ... heuheuheueheueh


mak aii.. huh.... OsMA 2 baca cam na tuan mod??

ps:bro fared aku rasa kalu nak makan dwit forex cepat kena suruh L2b jadik manager PAMM

learn2biz
10-15-2009, 12:03 PM
mak aii.. huh.... OsMA 2 baca cam na tuan mod??

ps:bro fared aku rasa kalu nak makan dwit forex cepat kena suruh L2b jadik manager PAMM

OsMA tu baca dia ... tgk pada line 0 ... sama gak ngan CCI ... mula2 decide nak buy/sell .. pas tu tunggu la dua2 cross line 0 utk masuk (kalau salah satu jer yg cross tanggung sendiri) .. simple rule .. insyaAllah selamat :D

L2b tak layak jadi manager PAMM ... layak jadi tukang pam tayar motorsikal jer ... hueheuheu

ps : kalau dah paham cari entry yg baik ... baru boleh guna stail advance .. masuk time dua2 tu konar balik .. huehuheuheuh

kmbeng
10-15-2009, 12:23 PM
OsMA tu baca dia ... tgk pada line 0 ... sama gak ngan CCI ... mula2 decide nak buy/sell .. pas tu tunggu la dua2 cross line 0 utk masuk (kalau salah satu jer yg cross tanggung sendiri) .. simple rule .. insyaAllah selamat :D

L2b tak layak jadi manager PAMM ... layak jadi tukang pam tayar motorsikal jer ... hueheuheu

ps : kalau dah paham cari entry yg baik ... baru boleh guna stail advance .. masuk time dua2 tu konar balik .. huehuheuheuh

ha tengkiu mr mod.... tgah dok test pakai MFI kat demo.. :sm6:

ps: stail advance 2 terlalu advance.. huh... x bleh.... xlarat nak bukak akaun demo dah...:sm1:

roceli08
10-15-2009, 03:18 PM
p/s: Masta...tolong ajau camne nak membuat EA ? Plss...:sm9:


K bro... Try test tengok...leh masuk tak input bab EA nie.. Rasa mcm nak mengEAkn diri je sejak akhir2...nie... frust kot? Huhuhuu...




.... salam TT ... sonyap jo ... dah kayo balik ??? .... camna dgn EA tu ... dah siap ??




Atas kebenaran tuan tanah ....

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_w76b3up6lt8m_d4bdbca.png (http://imagefra.me/)

Rahsia dia ialah ... jaga MM dan disiplin .. jgn langgar rules yg kita buat sendiri .. kalau tp 10 pip .. set aje 10 pip ... cari entry yg terbaik ...

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_103b69ek9m_02c7c72.png (http://imagefra.me/)


https://img40.imagefra.me/img/img40/2/10/14/learn2biz/f_126elegytm_452d085.gif (http://imagefra.me/)

Ni adalah UJ yg masih floating ....

https://img39.imagefra.me/img/img39/2/10/14/learn2biz/f_138l10vgsvm_04c65b0.gif (http://imagefra.me/)




.... agi idup , agi ngelaban ....

learn2biz
10-15-2009, 05:17 PM
.... salam TT ... sonyap jo ... dah kayo balik ??? .... camna dgn EA tu ... dah siap ??
Mungkin TT tgh bertapa utk memantapkan teknik org kampung v4 ....

.... agi idup , agi ngelaban ....Huehuehuehue ... cekli ... gaban ada la ... Uji panjat sampai 90.7x .. heuheheueue

roceli08
10-16-2009, 03:04 AM
Mungkin TT tgh bertapa utk memantapkan teknik org kampung v4 ....
Huehuehuehue ... cekli ... gaban ada la ... Uji panjat sampai 90.7x .. heuheheueue


.. TT , teknik v1, v2,v3 apa kes ...??

-------------------------

...maaf tuan MOD .. baru perasan tadi .. uji dah berjaya nampaknya membuat arah trend baru ... kalau jatuh kat fibo 38 atau 50 ni dah boleh long , sampai fibo 100/161.80 .... kalau trendline support bawah tu tak pecah ...



https://img38.imagefra.me/img/img38/2/10/15/roceli/f_kqm_c59e2cf.gif (http://imagefra.me/)

learn2biz
10-16-2009, 04:17 AM
.. TT , teknik v1, v2,v3 apa kes ...??

-------------------------

...maaf tuan MOD .. baru perasan tadi .. uji dah berjaya nampaknya membuat arah trend baru ... kalau jatuh kat fibo 38 atau 50 ni dah boleh long , sampai fibo 100/161.80 .... kalau trendline support bawah tu tak pecah ...

Apa nak mintak maaf pulak cekli .... bukannya kita yg control market pun .. hueheuheuhe
Kalau Uji ni boleh break current high (90.98) memang ada harapan pegi 91.xx ... hehehe ...

Sendiri trade sendiri tanggung ... yg penting .. jaga MM ... T.A.Y.O.R :D

roceli08
10-16-2009, 04:32 AM
Apa nak mintak maaf pulak cekli .... bukannya kita yg control market pun .. hueheuheuhe
Kalau Uji ni boleh break current high (90.98) memang ada harapan pegi 91.xx ... hehehe ...

Sendiri trade sendiri tanggung ... yg penting .. jaga MM ... T.A.Y.O.R :D


.. begitulah seadanya .. siapa2 yg masih menyimpan short bawah 89.00 tu ingat2lah .. entah bila lagi nak ke bawah lagi .. huehuehueehue ...


.. macam ingat2 lupa pulak siapa orgnya .. :sm42:

learn2biz
10-16-2009, 08:10 AM
.. begitulah seadanya .. siapa2 yg masih menyimpan short bawah 89.00 tu ingat2lah .. entah bila lagi nak ke bawah lagi .. huehuehueehue ...


.. macam ingat2 lupa pulak siapa orgnya .. :sm42:

Ok lagi tu baru -ve 200 pips ++ ..huehuehuehue ... insyaAllah selamat lagi ..

kmbeng
10-16-2009, 10:31 AM
Ok lagi tu baru -ve 200 pips ++ ..huehuehuehue ... insyaAllah selamat lagi ..

huh -ve 200 rasa selamat... kalu aku -15 pip pown dah x senang duduk.... bla la nak sampai tahab niee...

ps:kena p dolah kalu nak tau rahsia..:sm42:

Faredz73
10-16-2009, 01:41 PM
Salam kepada teman2...

Huhuhu... Bertapa dan musahabah diri sendiri. Di mana silap di mana betulnya...


Apa nak dikatakan. Tiap kejadian ada hikmah. Seringkali gagal adalah lumrah. Cuma kalau ia berjaya selepas gagal adalah yg termahal pernah kita dpt. Betul ke mcm tu?


:sm9:

kmbeng
10-16-2009, 03:33 PM
Salam kepada teman2...

Huhuhu... Bertapa dan musahabah diri sendiri. Di mana silap di mana betulnya...


Apa nak dikatakan. Tiap kejadian ada hikmah. Seringkali gagal adalah lumrah. Cuma kalau ia berjaya selepas gagal adalah yg termahal pernah kita dpt. Betul ke mcm tu?


:sm9:

1 tera% btol... tiada orang lahir didunia ni tanpa kegagalan... :sm1:

ps: lepas ni aku nak p mintak keja ngan dewan bahasa dan pustaka...:sm32:

Faredz73
10-16-2009, 04:14 PM
1 tera% btol... tiada orang lahir didunia ni tanpa kegagalan... :sm1:

ps: lepas ni aku nak p mintak keja ngan dewan bahasa dan pustaka...:sm32:

Huhuhuu... Jgn la mintak keja ngan DPB bro... Nanti takde member nak memorex bersama...huheuhuhuuu...

:sm9:

NewInForex
10-17-2009, 12:36 PM
Atas kebenaran tuan tanah ....

https://img37.imagefra.me/img/img37/2/10/14/learn2biz/f_w76b3up6lt8m_d4bdbca.png (http://imagefra.me/)

Rahsia dia ialah ... jaga MM dan disiplin .. jgn langgar rules yg kita buat sendiri .. kalau tp 10 pip .. set aje 10 pip ... cari entry yg terbaik ...





cantik nyo....hambo teringat suatu ketika dulu pernah buat no loss, tapi disiplin tarak...mau lebih dan lebih lagi, last MC...sodap nyo....

Faredz73
10-17-2009, 05:41 PM
Percubaan dlm minggu yg teruk, trade penuh emosi...tarak displin...tak jaga MM...tak konsisten dlm satu2 teknik dan akhirnya modal bermula dgn 340usd hanya berbaki 15usd.

Teruk...sungguh teruk...tak tau apa nak kata tahap keterukan sikap sendiri. Dlm pada itu masih juga belek2 jurnal org lain. Kot2 ada yg boleh diambil jadi iktibar. Rasanya dah dpt sesuatu. Cuma perlukan masa sedikit utk mengembangkan ia agar menjadi profit. Konsisten profit everyday. Senang kata.



:sm9:



' Andai perjuangan ini berakhir, biar ia berakhir dengan sebuah kemenangan dan bukan dengan sebuah kekalahan. Bangunlah dan teruskan perjuangan. Pantang Undur Menyerah Kalah - Sumpah Perajurit Sejati. '

NewInForex
10-18-2009, 08:25 AM
Percubaan dlm minggu yg teruk, trade penuh emosi...tarak displin...tak jaga MM...tak konsisten dlm satu2 teknik dan akhirnya modal bermula dgn 340usd hanya berbaki 15usd.

Teruk...sungguh teruk...tak tau apa nak kata tahap keterukan sikap sendiri. Dlm pada itu masih juga belek2 jurnal org lain. Kot2 ada yg boleh diambil jadi iktibar. Rasanya dah dpt sesuatu. Cuma perlukan masa sedikit utk mengembangkan ia agar menjadi profit. Konsisten profit everyday. Senang kata.



:sm9:



' Andai perjuangan ini berakhir, biar ia berakhir dengan sebuah kemenangan dan bukan dengan sebuah kekalahan. Bangunlah dan teruskan perjuangan. Pantang Undur Menyerah Kalah - Sumpah Perajurit Sejati. '


Huahuahua.....cik mari kita bertanding nak tak??hamba mula dengan modal usd10...mau ka??mai la...bleh latih diri jaga MM dan disiplin kalau bertanding nih, takut kalah la katakan.....mai la...

roceli08
10-18-2009, 09:38 AM
Huahuahua.....cik mari kita bertanding nak tak??hamba mula dengan modal usd10...mau ka??mai la...bleh latih diri jaga MM dan disiplin kalau bertanding nih, takut kalah la katakan.....mai la...




... kasi bakar lagi bro .. siapa yg menang , dia kena belanja ikang bakar ...


.:sm54:

Faredz73
10-18-2009, 10:28 AM
... kasi bakar lagi bro .. siapa yg menang , dia kena belanja ikang bakar ...


.:sm54:


Huhuhuuu... Tak layak nk bertanding2 nie. Sebab masih baru sngt2 dlm Forex. Lagipun rasanya tk perlu nak bertanding. Sebab tak nak memberi tekanan pada diri sendiri. Sapa2 yg nak bertanding tu silakan lah. Tak larang...cuma saya tak nak bertanding ngan sapa2. Bukan nak ngaku kalah ke apa cuma, biarlah...


Baru dan masih belajar...:sm9:

NewInForex
10-18-2009, 11:49 AM
:sm12: Cak! Cak!....hamba dengan segala hormat nyo mengajak tuan hambo masuk bertanding dalam contest kecil2an antara newbie.....mau ka??masok ajo, modal usd10 jo....sapo menang dio dapat BMW cik mat bagi, hambo tukang cariorang jo, hadiah cik mat sponsor....huahuahua....

P/S: pertandingan antara newbie la encik, bukan antara otai2...ambo pun baru belajar ni ha...mai la...

Faredz73
10-18-2009, 12:26 PM
Hehehee.... Thanks to bro NewinForex.... Bukan hamba tak sudi nak bertanding, tp keadaan belum mengizinkan utk happy2 bertanding. Apapun antara sebabnya ialah tgh mendalami teknik tersebut...


Teknik 1 dari Bro Rizal and Bro Manstir. Kombinasi kedua-duanya.



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/currencysignal1malaysiaup.gif



p/s: Sila la kalian bertanding...maaf sebab tak dpt nak follow....hehehee...:sm9:

Faredz73
10-18-2009, 12:28 PM
https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/currencysignalal-maramup.gif




p/s: Tgh study dulu. So...tu sebab tak dpt nak join contest..... :sm9:

Faredz73
10-18-2009, 12:33 PM
Teknik Sk Mode dari Bro Stewart dan Currency Signal from Bro Manstir.



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/currencysignalskmodeup.gif




p/s: Sk Mode ialah teknik Fire and Forget. Selepas tu bila dah TP or SL...tgk pada trend... ( rujuk thread Sk Mode), baru la tgk CR Bro Manstir...or...boleh guna kedua2 sekali dlm masa yg sama. Kepelbagaian nya pada kita sendiri utk mengolah trade kita.... So far tgh study utk menguji keberkesanan fire and forget + follow the trend.

kmbeng
10-18-2009, 01:20 PM
Teknik Sk Mode dari Bro Stewart dan Currency Signal from Bro Manstir.



https://i776.photobucket.com/albums/yy44/Faredz73/currencysignalskmodeup.gif




p/s: Sk Mode ialah teknik Fire and Forget. Selepas tu bila dah TP or SL...tgk pada trend... ( rujuk thread Sk Mode), baru la tgk CR Bro Manstir...or...boleh guna kedua2 sekali dlm masa yg sama. Kepelbagaian nya pada kita sendiri utk mengolah trade kita.... So far tgh study utk menguji keberkesanan fire and forget + follow the trend.

pergh.. abang Faredz kita semanin mantap... ari jumaat minggu ni mesti bleh 1000 usd.. huehuehue...
cayo cayo:malaysia-flag:

Faredz73
10-18-2009, 01:40 PM
pergh.. abang Faredz kita semanin mantap... ari jumaat minggu ni mesti bleh 1000 usd.. huehuehue...
cayo cayo:malaysia-flag:

Alhamdulillah..moga kata-kata bro nie...masin...kata org tua2. Takda sapa tau bab rezeki. Walaupun cuma berbaki modal 15usd live acc...insyallah....usaha tangga kejayaan. Amin.


:sm9:

azuwan
10-18-2009, 01:50 PM
:sm12: Cak! Cak!....hamba dengan segala hormat nyo mengajak tuan hambo masuk bertanding dalam contest kecil2an antara newbie.....mau ka??masok ajo, modal usd10 jo....sapo menang dio dapat BMW cik mat bagi, hambo tukang cariorang jo, hadiah cik mat sponsor....huahuahua....

P/S: pertandingan antara newbie la encik, bukan antara otai2...ambo pun baru belajar ni ha...mai la...

pertandingan ape bro? bg link.:sm9:

Faredz73
10-18-2009, 02:46 PM
pertandingan ape bro? bg link.:sm9:

Bro rujuk thread Bro NewinForex... Dlm thread dia ada bab contest utk newbie. Sy bukan tk sudi..tak layak lagi...tgh study teknik2 yg dimajukan dlm thread nie... :sm9:

NewInForex
10-18-2009, 03:35 PM
pertandingan ape bro? bg link.:sm9:

pertandingan untuk newbie jer ni cikgu, cikgu tak payah la join, kang newbie ni tak merasa hadiah BMW dari cik mat tuh.....huahuahua.....

NewInForex
10-18-2009, 03:46 PM
Inilah barisan kita
Yang ikhlas berjuang
Siap sedia berkorban,
Untuk ibu pertiwi!

Sebelum kita berjaya
Jangan harap kami pulang
Inilah sumpah pendekar kita
Menuju medan bakti!

Andai kata kami gugur semua
Taburlah bunga di atas pusara
Kami mohon doa, Malaysia berjaya!

Semboyan telah berbunyi
Menuju medan bakti!

....................................................

Yakin pada diri...fikirkan lah mengapa saya adakan pertandingan sihat ni....hadiah bukan sebabnya tapi apa yg kita dapat setelah bersusah payah memjaga trade, emosi, MM, disiplin diri semasa tempoh pertandingan tu la yg tak ternilai harganya....bukan nak paksa, saya tak dapat ape pun kalau encik join atau tidak, saya cuma ingin melihat kita kita yg pernah tewas ni bangkit bersama.....encik ada usd15, saya cuma usd10 bersama cekli dan cik mat....bagi saya, adanya pertandingan, boleh naikkan semangat, ada pencabar, boleh mendisiplin kan diri menjaga trade sebab perasaan mahu menang yg akan membuat kita berhati2 dan berdisiplin......pertandingan belum bermula, jgn menyerah kalah, peserta semua newbie lagi, bukan da tahap otai....masih ada masa untuk encik fikirkan, sebab tarikh belum di tetapkan.............tahukah anda kenapa saya begitu mengambil berat mengenai encik faredz?

Faredz73
10-18-2009, 03:59 PM
....................................................

Yakin pada diri...fikirkan lah mengapa saya adakan pertandingan sihat ni....hadiah bukan sebabnya tapi apa yg kita dapat setelah bersusah payah memjaga trade, emosi, MM, disiplin diri semasa tempoh pertandingan tu la yg tak ternilai harganya....bukan nak paksa, saya tak dapat ape pun kalau encik join atau tidak, saya cuma ingin melihat kita kita yg pernah tewas ni bangkit bersama.....encik ada usd15, saya cuma usd10 bersama cekli dan cik mat....bagi saya, adanya pertandingan, boleh naikkan semangat, ada pencabar, boleh mendisiplin kan diri menjaga trade sebab perasaan mahu menang yg akan membuat kita berhati2 dan berdisiplin......pertandingan belum bermula, jgn menyerah kalah, peserta semua newbie lagi, bukan da tahap otai....masih ada masa untuk encik fikirkan, sebab tarikh belum di tetapkan.............tahukah anda kenapa saya begitu mengambil berat mengenai encik faredz?[/QUOTE]


Waduh masss... Bukan enggak mau ikutan sih. Cuma gawat mau trade 15usd live. Lagi pula udah ada contest demo dlm broker lagi satu. Tgh cuba mau dptkan kedudukan yg terbaik... Huhuhuu...:sm9:


Bukan ku tak sudi... cuma ku tak mampu nak join kalian... Tunggu la..bila dah tenang gelora di lautan ini.... huhuhuu... :sm9:

NewInForex
10-18-2009, 04:12 PM
....................................................


Waduh masss... Bukan enggak mau ikutan sih. Cuma gawat mau trade 15usd live. Lagi pula udah ada contest demo dlm broker lagi satu. Tgh cuba mau dptkan kedudukan yg terbaik... Huhuhuu...:sm9:


Bukan ku tak sudi... cuma ku tak mampu nak join kalian... Tunggu la..bila dah tenang gelora di lautan ini.... huhuhuu... :sm9:

baiklah encik, saya hormati keputusan encik...huahua...good luck bro..

kmbeng
10-19-2009, 03:26 AM
Alhamdulillah..moga kata-kata bro nie...masin...kata org tua2. Takda sapa tau bab rezeki. Walaupun cuma berbaki modal 15usd live acc...insyallah....usaha tangga kejayaan. Amin.


:sm9:

huehuehue... mana ada tua still muda hensem dan kacak..hehehe... yang penting jangan putus asa...

Faredz73
10-19-2009, 05:16 PM
huehuehue... mana ada tua still muda hensem dan kacak..hehehe... yang penting jangan putus asa...

Ok la tu hansem dan kacak ...hehehee...

Hari ni hari paling menyeksakan...line streamyx mcm org gila hingga membuatkan saya hampir2 gila gak....Huhuhuuuu...

Nasib baik la hari ni test demo je ...real tu ada sesekali masuk bila ada signal. So far alhamdulillah.

Teknik Sk Mode + Crs Sig + ??? + ??? = hasil agak positif... Hope berterusan dlm minggu nie...


Happy trading all...:sm9:

Pada sesapa yg dah PM tu...saya dah bagi pada kalian. Cuma Indikator ikhsan dari Bro Manstir - Currency Signal ( Crs Sig ) tu...kena la mohon ngan tuanpunya sendiri. Ini adalah amanat beliau. Harap maaf atas kesulitan. Moga sama2 beroleh manfaatnya. Amin.

Faredz73
10-20-2009, 05:17 PM
Akhirnya...
Kita bertemu
Setelah bertahun mencari
Setelah bersengkang mata melawan kantuk takdir
Setelah sering menitis airmata melawan kecewa
Setelah sering merintih dalam kesyahduan hampa


Akhirnya...
Kita bertemu
Di persimpangan perjalanan ini waktu
Di persimpangan arah arus masa
Di persimpangan rasa sendu duka tawalara


Akhirnya...
Kita bertemu
Sewaktu mata lalai memerhati masa
Sewaktu dahi menyentuh sejadah kasihMu
Sewaktu dugaan bertubi gila mendatang
dan akhirnya...kita bertemu
di hujung lorong gelap ini...sekelumit sinar
menjengah wajah menjenguk rasa...akhirnya.



Nukilan...Putera Kenyalang.

:sm9: :bull:

kmbeng
10-21-2009, 12:44 AM
Biar bulan bicara sendiri...
Biar lukisan meluahkan rasa terpendam...


" Sebuah lukisan mempunyai banyak makna dari sebait ayat bicara kata. "
:sm9:

pergh buleh blajaq kat abng faredz kita la macam nie..

Faredz73
10-21-2009, 11:54 AM
pergh buleh blajaq kat abng faredz kita la macam nie..

Sebenarnya dah ada niat ingin mendedahkan teknik yg serba serbi kekurangan ini utk dikongsi bersama, cuma masa lum mengizinkan lagi utk berbuat demikian. Pertama, kena mintak kebenaran owner Indi CrSignal dulu dlm penggunaan teknik beliau utk memaparkan apakah teknik yg saya gunakan. Tu kalau tk ada halangan, insyallah. Sama-sama lah kita belajar.

:sm9:

kmbeng
10-21-2009, 12:07 PM
Sebenarnya dah ada niat ingin mendedahkan teknik yg serba serbi kekurangan ini utk dikongsi bersama, cuma masa lum mengizinkan lagi utk berbuat demikian. Pertama, kena mintak kebenaran owner Indi CrSignal dulu dlm penggunaan teknik beliau utk memaparkan apakah teknik yg saya gunakan. Tu kalau tk ada halangan, insyallah. Sama-sama lah kita belajar.

:sm9:

bro.. indie 2 kalu pakai tf 30 + daily pivot memang gempak... cuba la trai intraday trading... huehuehue....

Faredz73
10-21-2009, 12:15 PM
bro.. indie 2 kalu pakai tf 30 + daily pivot memang gempak... cuba la trai intraday trading... huehuehue....

Insyallah...saya akan cuba. Tp yg sebenarnya saya mmg guna TF30 utk scalp. Masih trauma utk layan floating atas sebab kegagalan yg lepas2 termasuk menggunakan EA. So, jantung mudah berdebar tngk floating nie.


:sm42: :sm9:

kmbeng
10-21-2009, 02:30 PM
Insyallah...saya akan cuba. Tp yg sebenarnya saya mmg guna TF30 utk scalp. Masih trauma utk layan floating atas sebab kegagalan yg lepas2 termasuk menggunakan EA. So, jantung mudah berdebar tngk floating nie.


:sm42: :sm9:

besa la 2... sebab tgok dwit sendiri... kalu kat demo redah ja.. 2 pasai sy lebh selesa trade usd 5-10 ja... sebab x terer lg... huehuehue... tp masalahnyabla dah dapat modal langgar abez MM, beraturan trading... last2 depo balik...

NewInForex
10-21-2009, 06:40 PM
besa la 2... sebab tgok dwit sendiri... kalu kat demo redah ja.. 2 pasai sy lebh selesa trade usd 5-10 ja... sebab x terer lg... huehuehue... tp masalahnyabla dah dapat modal langgar abez MM, beraturan trading... last2 depo balik...

awat muka hang berubah jadi setan pulak nih.....huahuahua....

kmbeng
10-22-2009, 02:13 AM
awat muka hang berubah jadi setan pulak nih.....huahuahua....

the red devils mengamuk kat EPL huehuehue...

ps; sebenaqnya dah lama sangat2 aku x makan kari kepala pirana... dok nampak dah macam nak buleh sekoq....:pirat-flag:

NewInForex
10-22-2009, 12:53 PM
the red devils mengamuk kat EPL huehuehue...

ps; sebenaqnya dah lama sangat2 aku x makan kari kepala pirana... dok nampak dah macam nak buleh sekoq....:pirat-flag:

tengok gigi la bro, ada berani buat kari ka....huahuahua.....good luck all....

kmbeng
10-22-2009, 01:59 PM
tengok gigi la bro, ada berani buat kari ka....huahuahua.....good luck all....

hehehe... good luck kalu pukat kat AU mengena... huehuehue...kalu pukat x kena aku mesti sedey ngan akaun 99.99% hancus... makan kari kepala pirana bukan makan gigi dia...

NewInForex
10-22-2009, 08:06 PM
hehehe... good luck kalu pukat kat AU mengena... huehuehue...kalu pukat x kena aku mesti sedey ngan akaun 99.99% hancus... makan kari kepala pirana bukan makan gigi dia...

hamba tahan pukat dekat UJ nun jauh di hilir sungai............harap mengena la yer.....pukat kelmarin lawan arus pulak.....UJ tak dapat, sampah dapat ler....huahuahua.....

ps: gigi tu satu set dengan kepala pirana....berani cabut ka?? huahuahua....

kmbeng
10-23-2009, 01:57 AM
hamba tahan pukat dekat UJ nun jauh di hilir sungai............harap mengena la yer.....pukat kelmarin lawan arus pulak.....UJ tak dapat, sampah dapat ler....huahuahua.....

ps: gigi tu satu set dengan kepala pirana....berani cabut ka?? huahuahua....

hehe... uj sedang menuju keatas rasanya... monthly pivot point. dah lepas.. mana p TT nie.. dok menggasak pip2 hijau ka... huehuehue...

ps: sedangkan gigi jerung ku cabut... apatah lg pirana...

Faredz73
10-24-2009, 07:32 PM
Rasa-rasanya masih belum ingin berkongsi apa-apa di jurnal ini atas sebab-sebab yg tertentu. Tunggulah andai masa mengizinkn, akan di update kan apa-apa yg patut. Harap maaf...

Selamat berhujung minggu

putra_99
11-24-2009, 05:22 PM
salam kwn tumpang belajar bole TT ...huhuhuhuhh........

HelangMerah
11-25-2009, 06:43 AM
Rasa-rasanya masih belum ingin berkongsi apa-apa di jurnal ini atas sebab-sebab yg tertentu. Tunggulah andai masa mengizinkn, akan di update kan apa-apa yg patut. Harap maaf...

Selamat berhujung minggu

hello skuad....apa cerita....good luck....

sempit09
01-05-2010, 12:19 PM
laaa mane semuaaa. Semangat dh hilangg ke apa plan ter baru... Senyap aje

cara baruu.. X payah peninggg.. TAJAMKAN MATA BETUL2 DAN BENGGG!!! KEJORR

YOP KEJOO.... K :sm22: :sm45: kalau nak sedapp pasanh jaring besaaak cikit

mrrbest2008
02-11-2010, 09:02 PM
cara baruu.. X payah peninggg.. TAJAMKAN MATA BETUL2 DAN BENGGG!!! KEJORR

YOP KEJOO.... K :sm22: :sm45: kalau nak sedapp pasanh jaring besaaak cikit

halloo yeop... amboi berlapis lapis.... takkan tunjuk je kot .. share la sket ngan warga komuniti... ilmu lagi bertambah kalau share ilmu... bro tak rugi pun... malah makin berkat rezeki bro... sekadar memberi pendapat.. juz ignore kalau tak perlu:egypt-flag:

red343
02-11-2010, 11:12 PM
laaa mane semuaaa. Semangat dh hilangg ke apa plan ter baru... Senyap aje

cara baruu.. X payah peninggg.. TAJAMKAN MATA BETUL2 DAN BENGGG!!! KEJORR

YOP KEJOO.... K :sm22: :sm45: kalau nak sedapp pasanh jaring besaaak cikit
https://img52.imageshack.us/img52/812/67702490.jpg

yang pening bila enjin upgrade tapi brake servo standard.
laju mengejar tu bro,
jangan lupa lagu ni masa memorex: berhati berhati berjalan raya....
bukan apa..., nampak cam lantai keras je kat bawah tu, tapi bro masih bol nos lagi
ngeri tengok accident.....

apa kata kalau kita ramai-ramai kejar geppy arini, tapi jangan laju laju, dia ni panas baran... hehe

https://img687.imageshack.us/img687/8944/22485675.gif

roceli08
02-25-2010, 03:20 PM
....salam TT sarjana ,


..kalau ada kesempatan , dijemput malam sabtu siang jumaat 26.2.10 ke Danga Bay ..kita sembang ramai2 bersama2 otai FXMALAY ...mana tahu misi dari usd50 ke 1k boleh berhasil ....

Faredz73
03-30-2010, 09:47 AM
....salam TT sarjana ,


..kalau ada kesempatan , dijemput malam sabtu siang jumaat 26.2.10 ke Danga Bay ..kita sembang ramai2 bersama2 otai FXMALAY ...mana tahu misi dari usd50 ke 1k boleh berhasil ....

Wa'alaikum salam tuan hamba...

Betapa sedihnya dan syahdu hamba atas jemputan tuan hamba itu, tapi almaklumlah...hamba skrg tak aktif dlm FOREX... sesekali dtg rindu tp kebanyakkan masa sibuk buat benda lain.

Apa pun thanks atas jemputan itu. Insyallah, andai ada rezeki kita pasti jumpa.


Apa-apa pun... kalau ada perkembangan terkini... sila lah dail no di bawah :-

019 - 759 8178. ( 25 jam ) :sm40: