PDA

View Full Version : Jurnal $500 seminggu saya



arhemsi
08-12-2009, 08:11 PM
Setelah dua tahun berkecimpung dalam forex, tanggal 12 Ogos 2009 akan tetap di kenang kerna itulah pertama kalinya saya menerima wang withdrawal sebanyak 500USD.

terimakasih , fxmalay kerna menguruskan withdrawal tu dalam tempoh kurang dari 24 jam. memang bole tahan... :)

jadi, sekarang saya berazam pula nak withdraw 500USD tiap tiap minggu. bole ke nie? hanya masa yang akan menentukan nya. dan di jurnal inila dimana saya akan merekodkan jawapan dari masa itu.

sebagai rekod, inila apa yang terjadi kepada acc saya selepas withdrawal yang pertama dalam sejarah itu .. hehe

9700

learn2biz
08-12-2009, 09:03 PM
Nampaknya tuan tanah pernah ada bukak 1-2 thread sblm ni kat bahagian jurnal maka bila cuba digabungkan ntah cemana ada gangguan pulak ... dan hilang attachment dlm 1st post .. harap maaf TT .. kena edit balik 1st post utk attachment ....

Thread jurnal lama anda ada lagi satu kat sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=47677 nak buat apa dgn jurnal yg ini ? mau tutup ka ? mau biar ka?

haiyaaa ... berapa banyak jurnal lor

pukulan_maut
08-12-2009, 11:30 PM
Setelah dua tahun berkecimpung dalam forex, tanggal 12 Ogos 2009 akan tetap di kenang kerna itulah pertama kalinya saya menerima wang withdrawal sebanyak 500USD.

terimakasih , fxmalay kerna menguruskan withdrawal tu dalam tempoh kurang dari 24 jam. memang bole tahan... :)

jadi, sekarang saya berazam pula nak withdraw 500USD tiap tiap minggu. bole ke nie? hanya masa yang akan menentukan nya. dan di jurnal inila dimana saya akan merekodkan jawapan dari masa itu.

sebagai rekod, inila apa yang terjadi kepada acc saya selepas withdrawal yang pertama dalam sejarah itu .. hehe

Huyo, gembiranya seorang trader apabila mengenangkan saat2 manis pertama kali withdraw dari FOREX.

Dunia FOREX, DUnia yg penuh kejam.... Kah kah..


Nampaknya tuan tanah pernah ada bukak 1-2 thread sblm ni kat bahagian jurnal maka bila cuba digabungkan ntah cemana ada gangguan pulak ... dan hilang attachment dlm 1st post .. harap maaf TT .. kena edit balik 1st post utk attachment ....

Thread jurnal lama anda ada lagi satu kat sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=47677 nak buat apa dgn jurnal yg ini ? mau tutup ka ? mau biar ka?

haiyaaa ... berapa banyak jurnal lor

Kah kah kah..

arhemsi
08-13-2009, 02:11 AM
Nampaknya tuan tanah pernah ada bukak 1-2 thread sblm ni kat bahagian jurnal maka bila cuba digabungkan ntah cemana ada gangguan pulak ... dan hilang attachment dlm 1st post .. harap maaf TT .. kena edit balik 1st post utk attachment ....

Thread jurnal lama anda ada lagi satu kat sini : http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=47677 nak buat apa dgn jurnal yg ini ? mau tutup ka ? mau biar ka?

haiyaaa ... berapa banyak jurnal lor

hi Bos,

bole tlg tutup ka thread thread yang lain tu. tolong ya.

saya nak maintain thread yang ni je :)

terimakasih bos :)

pipfinders
08-13-2009, 02:38 AM
Setelah dua tahun berkecimpung dalam forex, tanggal 12 Ogos 2009 akan tetap di kenang kerna itulah pertama kalinya saya menerima wang withdrawal sebanyak 500USD.

terimakasih , fxmalay kerna menguruskan withdrawal tu dalam tempoh kurang dari 24 jam. memang bole tahan... :)

jadi, sekarang saya berazam pula nak withdraw 500USD tiap tiap minggu. bole ke nie? hanya masa yang akan menentukan nya. dan di jurnal inila dimana saya akan merekodkan jawapan dari masa itu.

sebagai rekod, inila apa yang terjadi kepada acc saya selepas withdrawal yang pertama dalam sejarah itu .. hehe


Tahniah bro...teruskan usaha.....insya allah, azam nak widraw tiap minggu tu akan tercapai.........

gilos
08-13-2009, 02:47 AM
alhamdulillah bro...penat lelah bawa hasil...

all the best!!! :)

halzu
08-13-2009, 03:02 AM
hi Bos,

bole tlg tutup ka thread thread yang lain tu. tolong ya.

saya nak maintain thread yang ni je :)

terimakasih bos :)

The old thread has been closed as per requested. TQ

azrabean
08-14-2009, 12:04 AM
bro..gempak tgk statement tu...boleh bg tips apa trading sistem yg bro pakai? EA ke manual?

arhemsi
08-14-2009, 05:54 PM
bro..gempak tgk statement tu...boleh bg tips apa trading sistem yg bro pakai? EA ke manual?

saya pakai manual trading. konsep dia senang, 'trade with the trend' dan 'break of support and resistance line'. itu saja :)

ok, saya harap minggu depan bole dapat $300...nanti bole withdraw $500 lagi ..hehe..

9731

iskk_1
08-15-2009, 09:53 AM
Tahniah bro.......harap2 masa itu akan tiba juga.....lambat lagi kot...

putat76
08-15-2009, 11:52 AM
wah tahniah bro
semoga hsrat bro tercapai:fxopen-white1-flag:

Ayenfx_g
08-16-2009, 01:22 AM
wah tahniah bro
semoga hsrat bro tercapai:fxopen-white1-flag:

Tahniah bro,mago sama kita beroleh kejayaan heee.:sm18:
kongsi2lah teknik bro memorex k,heee:sm26:

PaLerMo
08-16-2009, 02:45 AM
saya pakai manual trading. konsep dia senang, 'trade with the trend' dan 'break of support and resistance line'. itu saja :)

ok, saya harap minggu depan bole dapat $300...nanti bole withdraw $500 lagi ..hehe..

9731

tahniah TT dah start wthdraw....kenangan manis utk aku masa first wtdraw aku tukar empat tayar kete aku kasi baru ... manis sungguh... hilang jap pahit lost2 yg lalu :sm46:

LieePC
08-16-2009, 11:06 AM
Tahniah...semoga hasil ini akan berterusan...berkat usaha, kesabaran dan doa adalah kunci sebuah kejayaan..:sm18:

sempit09
01-05-2010, 09:13 AM
ape cite...sambungan nya... teknik2 atau lainn2hal asal boleh untung:sm23:

fxdragon
01-05-2010, 09:55 AM
tahniah TT kerna kejayaan yg telah dikecapi itu..semuga ianya bertambah tajam skill yg ada.Kejayaan anda menambahkan semangat saya utk turut menyertai golongan yg berupya merobek kantung broker...hehhehe

sempit09
01-12-2010, 05:16 PM
tahniah TT kerna kejayaan yg telah dikecapi itu..semuga ianya bertambah tajam skill yg ada.Kejayaan anda menambahkan semangat saya utk turut menyertai golongan yg berupya merobek kantung broker...hehhehe

ape....SKILL TAJAM MATA ke.. dah... Yop dah cuba 90% Ketepatan keuntungan modal dlm 30USD

dah cukuplahhhh :sm22: Sekali lipat Kurang2 usd lah

learn2biz
01-12-2010, 06:27 PM
tahniah TT kerna kejayaan yg telah dikecapi itu..semuga ianya bertambah tajam skill yg ada.Kejayaan anda menambahkan semangat saya utk turut menyertai golongan yg berupya merobek kantung broker...hehhehe

Bukan kantung broker yg dia robek ler ... broker cuma sediakan platform .. huhuhu dia robek dari market ...

powerfx_ea
01-12-2010, 10:41 PM
Setelah dua tahun berkecimpung dalam forex, tanggal 12 Ogos 2009 akan tetap di kenang kerna itulah pertama kalinya saya menerima wang withdrawal sebanyak 500USD.

terimakasih , fxmalay kerna menguruskan withdrawal tu dalam tempoh kurang dari 24 jam. memang bole tahan... :)

jadi, sekarang saya berazam pula nak withdraw 500USD tiap tiap minggu. bole ke nie? hanya masa yang akan menentukan nya. dan di jurnal inila dimana saya akan merekodkan jawapan dari masa itu.

sebagai rekod, inila apa yang terjadi kepada acc saya selepas withdrawal yang pertama dalam sejarah itu .. hehe

9700

Salam....

Kalau x silap saya bro nih penah mengikuti pelajaran dari MASTA KG ( Kang Gun ). Saya terjumpa thread ni dengan NickName bro.

Jika betul.....memang terbukti Indi KG -- Berkesan dalam menjana profit.
Dan saya adalah salah seorang pengguna Indi ni..

Pe2 pun yg penting...Popit.!!!!

tetikus10
01-13-2010, 03:39 PM
Salam bro Arhemsi......

Tahniah atas kejayaan anda & anda nampaknya sgt yakin dgn target anda...that the way i must follow...teruskan bro.....

-salam GGH-

fxdragon
01-14-2010, 02:02 PM
Bukan kantung broker yg dia robek ler ... broker cuma sediakan platform .. huhuhu dia robek dari market ...

soli bos tersasul bicara...........peace

bluewiddow
01-14-2010, 02:08 PM
congrates, beside that i'm a newbie over here... really need some tips.. really apreciate if you all could teach me some...

Kakarot
01-14-2010, 03:52 PM
Huyo, gembiranya seorang trader apabila mengenangkan saat2 manis pertama kali withdraw dari FOREX.

Dunia FOREX, DUnia yg penuh kejam.... Kah kah..



Kah kah kah..

Sebenarnya dunia forex tak kejam, cuma kita je yg kejam pada diri sendiri sebab tak pandai nak jaga MM.. sebab tu selalu MC.. :sm55: :sm55: :sm55: termasukla aku....hehe... utk para newbie aku sarankan korang baca teknik yg diajar oleh Master KG. Aku dah 4 thn berkecimpung dlm forex.. la ni baru dapat teknik yg bagus.. Sape jumpa teknik ni lebih awal dia beruntung la.... hehehe

Kakarot
07-19-2011, 09:39 AM
Aper cite jornal ni.. dah setahun lebih menyepi.. TT tiap2 minggu withdraw usd500 ke atau tiap2 minggu depo usd500... jgn marah yer tanyer jer sebab jornal ni senyap mcm tu jer...:fxopen-black2-flag::fxopen-black2-flag::fxopen-black2-flag:

dustlee
02-24-2012, 02:01 PM
usd500 tiap tiap minggu ni nampaknya susah baki aku, tapi memang tahniah kepada tuan yang berjaya dengan ni.

ni dapat kukuhkan hati aku supaya tak putus asa semasa rugi. banyak orang panggil aku berhentikan trade kerana ia macam judi. tapi dengan ni, aku boleh nafikan apa yang mereka katakan.

Rizal
12-14-2018, 05:02 AM
jom meriahkan jurnal TT :)

Rizal
06-12-2019, 11:31 AM
https://i.postimg.cc/q7HY3RpM/00b4ad3b27661d84e047de8e2965a9c7.jpg

Rizal
07-27-2019, 11:29 AM
selamat berhujung minggu

Rizal
02-28-2020, 10:59 AM
jom masuk pertandingan crypto free je..daftar kat sini https://forum.fxopen.com/threads/153487-FXOpen-Melancarkan-Cryptomania-Pertandingan-Baru-untuk-Akaun-Demo