PDA

View Full Version : jom kongsi PendaPat kat sini.....



xena2000
07-13-2009, 08:58 AM
HELLO seMua, nak tanya PendaPat korang semua.,, saya dah dePosit 100dollar ke standart acc, agak2 bley hiduP x` araP sudi meMbantu :sm42:

full-metal
07-13-2009, 09:35 AM
jumlah equity terlalu kecil.....boleh 2 memang boleh....tapi ada untung 2,3 pips je close.....
kumpul modal dulu.....
perlahan2.....kalau nak berjaya....yang penting jgn tamak k............

764
07-13-2009, 09:39 AM
pada saya nak berjaya dalam forex nie bukan modal... tapi kesungguh dari trader tue sendiri...

disiplin,x tamak,komited....bla bla bla

yang paling penting trader tue ape dia buat... forex bukan ari nie masuk.. beso kaye raye..

selamat maju jaya bro...

happy trading..:sm52:

full-metal
07-13-2009, 09:44 AM
pada saya nak berjaya dalam forex nie bukan modal... tapi kesungguh dari trader tue sendiri...

disiplin,x tamak,komited....bla bla bla

yang paling penting trader tue ape dia buat... forex bukan ari nie masuk.. beso kaye raye..

selamat maju jaya bro...

happy trading..:sm52:

BETOWL2......FOREX BUKAN JALAN UNTUK CEPAT KAYA................TAPI FOREX MEMBENTUK JIWA UNTUK JADI SEORANG YANG PENYABAR.........BERDISIPLIN.......

xena2000
07-13-2009, 10:07 AM
saya akan cube menahan sabar saya..

:sm51:

kmbeng
07-13-2009, 02:33 PM
HELLO seMua, nak tanya PendaPat korang semua.,, saya dah dePosit 100dollar ke standart acc, agak2 bley hiduP x` araP sudi meMbantu :sm42:

wah... aku penah depo 200 usd akaun standart.. skali revese seperti keris menusuk kalbu... tp kalau ekspert ok la...:sm9:

mie27
07-13-2009, 03:29 PM
HELLO seMua, nak tanya PendaPat korang semua.,, saya dah dePosit 100dollar ke standart acc, agak2 bley hiduP x` araP sudi meMbantu :sm42:

????????...... kesabaran,,, keyakinan,,, disiplin.... MM..... .. n jangan SESEKaLI tamak... ambil cikit2 lama2 jadi gunung......... cayook22222!!!!!!:malaysia-flag:

tunperak
07-13-2009, 03:37 PM
HELLO seMua, nak tanya PendaPat korang semua.,, saya dah dePosit 100dollar ke standart acc, agak2 bley hiduP x` araP sudi meMbantu :sm42:

:sm9: rasanya lebih baik guna micro dulu......rasalah feelnya.....

dr.duit
07-13-2009, 03:46 PM
:sm9: rasanya lebih baik guna micro dulu......rasalah feelnya.....

betul tu belajar dengan mikro dulu....dah betul2 ada modal dan confident ok, baru acc standard.... terus terang saya katakan, saya dh mencuba beberapa kali dalam dua tahun dengan modal usd 100 untuk acc standard tersebut tapi hancur :sm51:
MM memang penting dl forex...dgn modal usd100 utk standard acc susah untuk membuat MM..
tapi terpulanglah kepada sedara untuk menilainya :sm50:

xena2000
07-13-2009, 06:11 PM
betul tu belajar dengan mikro dulu....dah betul2 ada modal dan confident ok, baru acc standard.... terus terang saya katakan, saya dh mencuba beberapa kali dalam dua tahun dengan modal usd 100 untuk acc standard tersebut tapi hancur :sm51:
MM memang penting dl forex...dgn modal usd100 utk standard acc susah untuk membuat MM..
tapi terpulanglah kepada sedara untuk menilainya :sm50:

huhu, trimas atas pendapat anda. mikro dah maen, saje nak test di acc standard, dok maen berpandukan acc mikro ni, :sm9:

xena2000
07-14-2009, 02:43 AM
agak2 bley iduP x`

zurin
07-14-2009, 02:53 AM
agak2 bley iduP x`

tak nampak la bro........:sm32:

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/xena.jpg

kmbeng
07-14-2009, 04:56 AM
agak2 bley iduP x`

hmmm..... buleh 2 memang bleh tp x tau brapa lama....:sm10:

xena2000
07-14-2009, 06:45 AM
perkembangan terkini,

:sm6:

mazlimoin
07-14-2009, 06:59 AM
perkembangan terkini,

:sm6:

cam nak arwah jer....kalau berterusan camnie..

roceli08
07-14-2009, 07:01 AM
.... kalau utk nb ,,gereeeenti untung batu....untung sabut akan datang ...



.

tunperak
07-14-2009, 07:34 AM
perkembangan terkini,

:sm6:
:sm9: terpulang........bagi ku pengalaman mengajar ku menjadi lebih dewasa.....

zurin
07-14-2009, 08:06 AM
.... kalau utk nb ,,gereeeenti untung batu....untung sabut akan datang ...



.

untung poppit......:sm52:

https://i167.photobucket.com/albums/u134/rebeldarlin/printing_money.jpg

xonefive
07-14-2009, 11:12 AM
perkembangan terkini,

:sm6:


camna status sekarang? apa kata depo lagi 50 utk MM dan buat trade utk cover balik !

xena2000
07-14-2009, 11:30 AM
cam nak arwah jer....kalau berterusan camnie..

sampai ati, xde galakan skit pon`

ni yang terbaru.

xena2000
07-14-2009, 11:32 AM
camna status sekarang? apa kata depo lagi 50 utk MM dan buat trade utk cover balik !

MM tu ape mende?

mie27
07-14-2009, 11:42 AM
MM tu ape mende?


MM (money manegment)......:sm42: bare tu kena jaga molek

zurin
07-14-2009, 01:04 PM
sampai ati, xde galakan skit pon`

ni yang terbaru.

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/test.jpg

:sm6:

kmbeng
07-14-2009, 01:14 PM
sampai ati, xde galakan skit pon`

ni yang terbaru.

hehehe... mahaguru ni walau pown cam 2 tp baik ati... :sm32:

LieePC
07-14-2009, 01:53 PM
sampai ati, xde galakan skit pon`

ni yang terbaru.

dunia forex bnyk dugaan...mesti tabah dan sabar...ilmu juga perlu ditambah masa ke semasa...jangan putus asa...yang dah otai pn ada yang gagal....:sm12:

murahguru
07-14-2009, 02:04 PM
top up lagi ler..10 kali trade dapat free USD100 bonus..cover balik..hehe..

mazlimoin
07-14-2009, 02:37 PM
sampai ati, xde galakan skit pon`

ni yang terbaru.

nampaknya ada sikit peningkatan...teruskan ..

xena2000
07-14-2009, 06:55 PM
terima kasih kepada semua yang memberi sokongan dan dorongan```


nampaknya ada sikit peningkatan...teruskan ..

thanks,

terkini,,, xtaw nak besarkan...... arap maklum.

zurin
07-14-2009, 10:55 PM
terima kasih kepada semua yang memberi sokongan dan dorongan```



thanks,

terkini,,, xtaw nak besarkan...... arap maklum.

https://i200.photobucket.com/albums/aa235/dinbd3/xena1.jpg

cuma tolong besarkan gambo,
tapi bukan besarkan akaun.....:sm40:

aabadrin19
07-15-2009, 02:52 AM
terima kasih kepada semua yang memberi sokongan dan dorongan```



thanks,

terkini,,, xtaw nak besarkan...... arap maklum.

kalau nak belajar [email protected] gambar cuba tgk kat sini ..
http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=9721

berita terkini -GU skrg dah kat 1.6324 @ monthly pivot bro .

amacam akaun ?

ok. :bull:

764
07-15-2009, 04:40 AM
salam tuan tanah... next time sebelum buat ss.. kasi adjust or delete nombor akaun tue... for security reason...

anyway.. nice going..:sm40:

putat76
07-15-2009, 05:32 AM
aku pun penah gak ada 100 usd
layan stendet
memula memang masyuk sekali reverse kecundang
sebab utama ialah perasaan tamak

mazlimoin
07-15-2009, 07:00 AM
terima kasih kepada semua yang memberi sokongan dan dorongan```



thanks,

terkini,,, xtaw nak besarkan...... arap maklum.

Semakin mantap..tahniah...teruskan dan teruskan....

xena2000
07-15-2009, 04:52 PM
terima kasih atas dorongan dan sokongan anda semua.... saya terPaksa mengeluarkan duit dalam acc ni coz xbley tahan Perasaan tamak saya. saya akan buka mikro baru untuk ganti balik kerugian di acc standard, GU ngan EU naik dengan mendadak menyebabkan saya kerugian besar gak dekat acc mikro.
:sm20:

ni yang last untuk standard acc. :sm41:

full-metal
07-16-2009, 02:23 AM
cam nak arwah jer....kalau berterusan camnie..



gunakan stop lost n takae profit.....lagi satu kalaumodal kecik............ada dapat 7,8 pip kaut jer............

xena2000
07-16-2009, 08:51 PM
nantikan sambungan acc standard sy, skrg dok tumPu kumPul modal dekat acc mikro, seminggu dua lagi akan saya Post yg terbaru.......


:sm9:

full-metal
07-17-2009, 02:14 AM
nantikan sambungan acc standard sy, skrg dok tumPu kumPul modal dekat acc mikro, seminggu dua lagi akan saya Post yg terbaru.......


:sm9:



ok........nanti kita bingcangkan sama2 ok..............

gilerfx
07-17-2009, 04:25 PM
SALAM....

SEMOGA BERJAYA.....

INSYAALLAH....

p/s: kita hanya merancang..... ALLAH yang menentukan...

sizr19
07-18-2009, 04:32 AM
MM (money manegment)......:sm42: bare tu kena jaga molek

Betul Bro, Money Mgt memang penting.... Kalau main sebat je, tak da rule, tak da displin kecundangan la akibatnya..... lain la kalau bro suka short term return.... Anyhow wishing u best of luck

syedzain_87
07-22-2009, 05:24 AM
Betul Bro, Money Mgt memang penting.... Kalau main sebat je, tak da rule, tak da displin kecundangan la akibatnya..... lain la kalau bro suka short term return.... Anyhow wishing u best of luck

betul2.... itu yg penting.. klu xjaga money management, cepat margin call terus menangis nanti... hehe

kmbeng
07-22-2009, 06:16 AM
betul2.... itu yg penting.. klu xjaga money management, cepat margin call terus menangis nanti... hehe

cik marginah tetap cik marginah cuma beza lmbat ngan cepat ja:sm7:

xena2000
07-23-2009, 02:23 AM
hmm,,, ni kedudukan mikro skung. :sm20:
https://usera.ImageCave.com/xena2000/untitled.JPG

learn2biz
07-23-2009, 02:30 AM
Ini dah mcm buat jurnal aje ... nak buat jurnal ke atau nak tanya pendapat jer ? kalau nak buat jurnal .. bg la idea tajuk yg sesuai .. boleh pindah masuk bahagian jurnal .... heuheuheu

xena2000
07-24-2009, 04:13 AM
Ini dah mcm buat jurnal aje ... nak buat jurnal ke atau nak tanya pendapat jer ? kalau nak buat jurnal .. bg la idea tajuk yg sesuai .. boleh pindah masuk bahagian jurnal .... heuheuheu

hmm,,, nak buat jurnal malu skit ler, kite maen ikut hentam je, xde analisis pon, tapi ade tajuk sesuai, ` 5usd ke 100usd ke ????usd ` :i-love-fxopen:

zurin
07-24-2009, 07:21 AM
hmm,,, nak buat jurnal malu skit ler, kite maen ikut hentam je, xde analisis pon, tapi ade tajuk sesuai, ` 5usd ke 100usd ke ????usd ` :i-love-fxopen:

kalau maen ikut hentam aje,
tu namanya perjudian,
kena belajar lagi tu untuk trading plan....:sm40:

xena2000
07-24-2009, 07:32 AM
kalau maen ikut hentam aje,
tu namanya perjudian,
kena belajar lagi tu untuk trading plan....:sm40:

ish2, sampai perjudian plak, ikut hentam bkn membab1 buta.... tgk graf dulu, klu harga tinggi sell / rendah buy. lagi pon main forex bkn nak kaya, setakat nak masuk topup and makan nasi ayam jerk`

]p/s.... budak2 nak buat ape duit banyak`]:i-love-fxopen: