PDA

View Full Version : Price Movement Trap Strategies (On Test)



id2login
06-15-2009, 08:42 AM
((Assalamualaikum kepada semua trader.

Price Movement Trap Strategy atau lebih mudah disebut sebagai "PMT" direka oleh saya sendiri dan masih dalam percubaan. Semua "Entry" yang di buat menggunakan Fibonacci semata-mata dan berdasarkan pergerakan harga pasaran hari sebelumnya. Entry "Buy Stop" dan "Sell Stop" hendaklah dibuat pada waktu pagi.. atau sebelum harga semasa melepasi price untuk entry. Ketepatan teknik ini masih belum dapat dipastikan.

Disini saya bukan hendak mengajar rakan-rakan trader menggunakan teknik ini tetapi saya hanya memaparkan nilai-nilai harga untuk membuat "entry" pada awal pagi. Saya tidak menjanjikan "pips hijau" jadi terpulang kepada rakan-rakan untuk membuat "entry" mengikut harga untuk "open entry" yang saya berikan atau tidak.))


____________________________________________________________________

Assalamualaikum sahabat2,

Seperti yg rakan2 ketahui, saya sedang cuma membangunkan satu strategy yg dinamakan sebagai PMT. Malangnya percubaan yang dia buat telah gagal menghasilkan profit yang baik. Jadi project tersebut terpaksa dihentikan seketika bagi mengkaji semula kesilapan yg telah berlaku dlm strategy tersebut.

Walau bagaimanapn saya tetap akan memberikan informasi2 "signal" point entry bagi pair2 berikut:

1. EUR/USD
2. GBP/USD
3. USD/JPY
4. GBP/JPY


p/s : Jika rakan2 trade mengikut "signal" point entry yang diberikan. Sila close semua open position tersebut pada pukul 11.00 malam (waktu malaysia).

Terima Kasih dan Selamat Memorex.


[Expose]
https://usera.imagecave.com/id2login/eu.bmp.jpg

learn2biz
06-15-2009, 09:00 AM
Wah .... naked trading .... cuma cs ngan horizontal line ... best .. best ... heuheuheu

id2login
06-15-2009, 09:04 AM
Aslmkm, sahabat2.

Sorry oleh kerana hari ni aku baru join balik coz sebok dengan majlis perkahwinan aku.. huhu dh 2 minggu lebih kurang berumahtangga.. aku baru selak balik ruangan forum ni.

OK kita start sekarang. Point2 entry yang akan aku berikan hanya untuk chart;

EU / GU / EJ dan GJ sahaja. Banyak2 aku malas sebab teknik ni manual pakai Fibonacci.

Jadi selamat menunggu point2 entry untuk esok.. :bear:


Wah .... naked trading .... cuma cs ngan horizontal line ... best .. best ... heuheuheu

oh.. takde lah naked. Kena guna fibo untuk dapatkan point2 tu.

learn2biz
06-15-2009, 09:10 AM
oh.. takde lah naked. Kena guna fibo untuk dapatkan point2 tu.

Naked la tu sbb tak de indi lain2 ... chart tak berkecamuk ... lukis fibo manually ... cari entry point ... bubuh hl sbg price guide .. kan kan kan ? trade pakai PDA pun boleh buat ... tu yg best tu ... hehehehe

id2login
06-15-2009, 09:15 AM
Naked la tu sbb tak de indi lain2 ... chart tak berkecamuk ... lukis fibo manually ... cari entry point ... bubuh hl sbg price guide .. kan kan kan ? trade pakai PDA pun boleh buat ... tu yg best tu ... hehehehe

ha..ha.. lebih kurang la tu. Macam tau je? adehh..

id2login
06-16-2009, 02:01 AM
Saya ingin memohon maaf atas kelewatan posting untuk point entry hari ini.. Bukan kerana bangun tidor lewat tapi kerana terpaksa menyiapkan kerja2 pejabat dulu.

Saya sendiri telah terlepas bas price pagi ni.. GU/EJ/GJ semua sudah capai TP. Sedih2...

learn2biz
06-16-2009, 02:48 AM
Saya ingin memohon maaf atas kelewatan posting untuk point entry hari ini.. Bukan kerana bangun tidor lewat tapi kerana terpaksa menyiapkan kerja2 pejabat dulu.

Saya sendiri telah terlepas bas price pagi ni.. GU/EJ/GJ semua sudah capai TP. Sedih2...
Don't worry .. there's always another time ... :)

ezwork2u
07-13-2009, 12:19 AM
Salam,

Looks like sama cam strategy aku.....anyway bleh gak refer sini utk double confirmation....
So far strategy ni dah trade live ke belum?

Strategy aku utk TP bergantung pada pair :

eurusd = 50 pip
gbpusd = 70-90 pip
gbpjpy = 100-150 pip

ps : kalau tgk tf 1h ranging berlaku lebih dari 8 cs baru aku pasang trap....

nubiz
07-20-2009, 05:31 PM
Aslmkm, sahabat2.

Sorry oleh kerana hari ni aku baru join balik coz sebok dengan majlis perkahwinan aku.. huhu dh 2 minggu lebih kurang berumahtangga.. aku baru selak balik ruangan forum ni.

OK kita start sekarang. Point2 entry yang akan aku berikan hanya untuk chart;

EU / GU / EJ dan GJ sahaja. Banyak2 aku malas sebab teknik ni manual pakai Fibonacci.

Jadi selamat menunggu point2 entry untuk esok.. :bear:



oh.. takde lah naked. Kena guna fibo untuk dapatkan point2 tu.

salam bos... terima kasih kerana berkongsi idea... tapi blur la.. mcmana u tarik fibo? leh tunjuk sikit tak? maceh....:i-love-fxopen:

id2login
08-17-2009, 10:15 PM
Entry Point Today 18.09.2009

EU

Long : 1.4087 TP : 1.4157 SL : 1.4044

GU

Long : 1.6361 TP : 1.6503 SL : 1.6273

UJ

Long : 94.66 TP : 95.42 SL : 94.19

GJ

Long : 154.55 TP : 156.35 SL : 153.44

learn2biz
08-18-2009, 07:19 AM
welcome back :D ... lama tak nampak ... kasi meriah la semula thread ni ..

ps: forum pun dah byk berubah ...

id2login
08-18-2009, 09:43 AM
welcome back :D ... lama tak nampak ... kasi meriah la semula thread ni ..

ps: forum pun dah byk berubah ...

Thank you learn2biz because of your support.

nisuh
08-18-2009, 02:39 PM
Entry Point Today 18.09.2009

EU

Long : 1.4087 TP : 1.4157 SL : 1.4044

GU

Long : 1.6361 TP : 1.6503 SL : 1.6273

UJ

Long : 94.66 TP : 95.42 SL : 94.19

GJ

Long : 154.55 TP : 156.35 SL : 153.44

Caya lah bro..:sm18:

id2login
08-19-2009, 11:19 AM
Maaflh terlewat sikit. tapi masih ada lagi peluang utk EU. Lain2 pair dh terlepas..

EU

SHORT : 1.4094 TP : 1.4046 SL : 1.4142


p/s : berani cuba lah..

id2login
08-19-2009, 02:34 PM
Maaflh terlewat sikit. tapi masih ada lagi peluang utk EU. Lain2 pair dh terlepas..

EU

SHORT : 1.4094 TP : 1.4046 SL : 1.4142


p/s : berani cuba lah..


Its seem like that open position has loss i dont mean for it because i think it can go to fibo 261.8 like other pair before change side. Sorry..

id2login
08-20-2009, 01:15 AM
eu

Short : 1.4221 Tp : 1.4184 Sl : 1.4266

gu

Short : 1.6523 Tp : 1.6452 Sl : 1.6567

uj

Long : 94.08 Tp : 94.78 Sl : 93.65

gj

Long : 155.57 Tp : 157.74 Sl : 153.61


Happy Trading

id2login
08-29-2009, 03:27 AM
Assalamualaikum.

Ini analisis yang saya buat untuk hari Isnin minggu hadapan.


Price G/U kemungkinan akan jatuh hingga 1.6189 atau hingga 1.6070 .

Price U/J kemungkinan akan jatuh hingga 92.93 .

Price U/CHF kemungkinan akan naik hingga 1.0636 .

Price U/J kemungkinan akan jatuh hingga 151.53 atau hingga 150.25 .


Sekian, Wasalam.

id2login
08-30-2009, 02:44 AM
Info 4 price movement on G/J next Monday.

https://usera.imagecave.com/id2login/id2login/gj.bmp.jpg

Price bagi G/J dijangka akan turun hingga ke fibo 161.8 (bulatan merah) sebelum naik semula. Atau terus jatuh ke fibo 261.8 jika price melepasi fibo 0.0 (bulatan kuning)

TQ

id2login
09-28-2009, 06:12 AM
Salam..

Signal Harian tidak lagi di update disini. Rakan rakan trader boleh rujuk pada link yang diberikan di Signature saya.

Wasalam.

learn2biz
09-29-2009, 01:39 AM
Salam..

Signal Harian tidak lagi di update disini. Rakan rakan trader boleh rujuk pada link yang diberikan di Signature saya.

Wasalam.

Tolong la baca forum rules .... nak bubuh link pada site peribadi kena ada fxopen banner ... alahai .....

id2login
09-29-2009, 02:31 AM
Tolong la baca forum rules .... nak bubuh link pada site peribadi kena ada fxopen banner ... alahai .....

Salam,

Saya dah cuba dah nak letak banner kat site tu.. tp tak boleh la.. yang saya boleh buat pun kat "Bio" tu saya tulis "FXopen Trader" dan "Web" tu link ke "FXopen".

Kalau tak boleh takpe la.. nak buat mcm mana.

Wasalam.

learn2biz
09-29-2009, 08:38 AM
Err .. dah tgk sini utk banner ? http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=58275

Pakai blogspot boleh upload banner n buat link ... kalau sy tak tegur, dikhuatiri manager forum sendiri yg turun, so better la try bubuh sblm dia turun ...

id2login
09-30-2009, 04:23 AM
Err .. dah tgk sini utk banner ? http://forum.fxopen.com/showthread.php?t=58275

Pakai blogspot boleh upload banner n buat link ... kalau sy tak tegur, dikhuatiri manager forum sendiri yg turun, so better la try bubuh sblm dia turun ...

Salam, learn2biz.

Boleh nak guna blogspot tapi malas nak update blog la pulak. Twitter tu terus detect apa yg saya buat dkt mt4 dia terus add dkt situ. Tp masalahnya page tu.. tk boleh nak edit atau letak apa2 pn sbb dia bukan page twitter blog tapi twitter tweets, apa yg boleh saya buat cuma letak link mcm tu je. Tapi kalau FXopen Manager tak benarkan jugak. Saya dengan rela hari akan remove link kt bawah tu.

Apa2 pun TQ atas teguran tersebut.

Wasalam.

nyamuk_tido
10-01-2009, 10:17 AM
Salam, learn2biz.

Boleh nak guna blogspot tapi malas nak update blog la pulak. Twitter tu terus detect apa yg saya buat dkt mt4 dia terus add dkt situ. Tp masalahnya page tu.. tk boleh nak edit atau letak apa2 pn sbb dia bukan page twitter blog tapi twitter tweets, apa yg boleh saya buat cuma letak link mcm tu je. Tapi kalau FXopen Manager tak benarkan jugak. Saya dengan rela hari akan remove link kt bawah tu.

Apa2 pun TQ atas teguran tersebut.

Wasalam.

SALAM TUAN RUMAH,, JANGAN LUPA BERTANDANG DI THREAD SAYA.. KITA BOLEH BERBINCANG BERSAMA2.. TRADE IKUT.. DALAM PROSES KUKUHKAN SIGNAL... SAYA DAH MASUK ENTRY TUK HARINI