PDA

View Full Version : Close post dgn sendirinya



isdaniel
06-04-2009, 12:01 AM
Salamzz,

Kpd tuan admin @ supporter,

Sy hairan kenape post sy close secara tiba2 sedangkan sy x set TP langsung...masa ni sy dah lock post sy (buy/sell) tetapi apabila sy on pagi ni dapati post sy close seolah2 sy set TP pd post tersebut...disebabkan ini sy telah rugi atau post yg telah dilock tu tidak menjadi..sila refer attachment sy..puas sy check di journal tab...tiada langsung tanda2 yg menunjukkan sy set tp pd post tersebut...sedangkan post2 yg lain masih ok tiada TP..harap dpt membantu...Thanks

learn2biz
06-04-2009, 01:00 AM
Salamzz,

Kpd tuan admin @ supporter,

Sy hairan kenape post sy close secara tiba2 sedangkan sy x set TP langsung...masa ni sy dah lock post sy (buy/sell) tetapi apabila sy on pagi ni dapati post sy close seolah2 sy set TP pd post tersebut...disebabkan ini sy telah rugi atau post yg telah dilock tu tidak menjadi..sila refer attachment sy..puas sy check di journal tab...tiada langsung tanda2 yg menunjukkan sy set tp pd post tersebut...sedangkan post2 yg lain masih ok tiada TP..harap dpt membantu...Thanks

Sila tick bahagian comment dan lihat apa dia tulis.

ps : kalau dia kaler hijau tu maknanya kena TP sbb price ada tulis kat bahagian TP dan price close adalah sama dgn TP .. mana la tahu anda ada on EA ke, script auto close ke .. maksud anda set TP atau set SL ?

isdaniel
06-04-2009, 02:04 AM
Sila tick bahagian comment dan lihat apa dia tulis.

ps : kalau dia kaler hijau tu maknanya kena TP sbb price ada tulis kat bahagian TP dan price close adalah sama dgn TP .. mana la tahu anda ada on EA ke, script auto close ke .. maksud anda set TP atau set SL ?

tu sy faham kalo ada set tp...masalahnya sy LOCKING post sy...sy xde set TP langsung...tapi ia close post sy seolah2 sy set TP...sy ada 6 post SELL (0.5lot) dan 3 post BUY (1.0lot)...kenape 3 post SELL sy close sendiri secara TP sedangkan post SELL yg lain tidak TP..pelik???....harap dpt membantu..sy x pakai ea @ script setelah floating...remove ea...trade manual dan locking

locking:-
6 post sell 0.5lot = 3.0lot
3 post buy 1.0lot = 3.0lot

learn2biz
06-04-2009, 02:33 AM
tu sy faham kalo ada set tp...masalahnya sy LOCKING post sy...sy xde set TP langsung...tapi ia close post sy seolah2 sy set TP...sy ada 6 post SELL (0.5lot) dan 3 post BUY (1.0lot)...kenape 3 post SELL sy close sendiri secara TP sedangkan post SELL yg lain tidak TP..pelik???....harap dpt membantu..sy x pakai ea @ script setelah floating...remove ea...trade manual dan locking

locking:-
6 post sell 0.5lot = 3.0lot
3 post buy 1.0lot = 3.0lot
Haiyaa encik ... itu trade bila sudah kena itu TP mesti la dia close .. post sell yg lain mungkin belum kena TP tak de la dia close ... lock la macammana pun tapi kalau ADA TP wajib dia close bila sampai price tsb ... kena buang TP lain kali ... (sy tetap kata ada letak tp sebab dia kuar warna hijau) :sm50:

Dah la kitaorg dlm forum ni tak boleh tengok apa yg berlaku dlm akaun anda .. anda pulak cerita pelik la .. kenapa tp la .. bg la no akaun bersama journal ke .. account history ke .. investor password ke .. baru la dapat faham apa yg berlaku sebenarnya .. kalau tak kitaorg ni pun mcm anda la juga ... iaitu pelik ... :sm35: hueheuheuhue ... dan terpaksa la beri jawapan secara general shj ...

ps : tolong periksa semula samada anda benar2 dah tutup ea sbb kadang org ingat dia dah tutup kat pc dia tapi dia lupa tutup kat vps atau sebaliknya

FidiSWK
06-04-2009, 02:36 AM
bro isdaniel, supporter learn2biz mintak ktk tunjukkan comments dlm screen, macam tuk caranya, tick jak comments dlm history. uploadkan screen gik.
https://i639.photobucket.com/albums/uu118/fidiswk/pic7.jpg

FidiSWK
06-04-2009, 02:45 AM
Haiyaa encik ... itu trade bila sudah kena itu TP mesti la dia close .. post sell yg lain mungkin belum kena TP tak de la dia close ... lock la macammana pun tapi kalau ADA TP wajib dia close bila sampai price tsb ... kena buang TP lain kali ... (sy tetap kata ada letak tp sebab dia kuar warna hijau)

Dah la kitaorg dlm forum ni tak boleh tengok apa yg berlaku dlm akaun anda .. anda pulak cerita pelik la .. kenapa tp la .. bg la no akaun bersama journal ke .. account history ke .. investor password ke .. baru la dapat faham apa yg berlaku sebenarnya .. kalau tak kitaorg ni pun mcm anda la juga ... iaitu pelik ... hueheuheuhue ... dan terpaksa la beri jawapan secara general shj ...

ps : tolong periksa semula samada anda benar2 dah tutup ea sbb kadang org ingat dia dah tutup kat pc dia tapi dia lupa tutup kat vps atau sebaliknya

^o^ dah mengamuk ni~~ nang dah jelas tp diset kat history tuk, ntahlah apo masalah sebenarnya~, nunggu jak jawapan bro isdaniel :)

learn2biz
06-04-2009, 03:03 AM
^o^ dah mengamuk ni~~ nang dah jelas tp diset kat history tuk, ntahlah apo masalah sebenarnya~, nunggu jak jawapan bro isdaniel :)

iskh .. tulis mcm tu pun ngamuk ka ? Mana ada .. tak marah pun .. siap emotion senyum lagi .. huehuehue .. dia mintak bantuan tapi tak bgtau no akaun berapa .. history comment/journal .. mcm pegi klinik la .. jumpa doktor .. tak cerita sakit apa .. maka doktor check .. badan panas so dia pun 'assume' cuma demam biasa padahal sakit gigi atau sakit lain ... hueheuheu .. lepas tu pelik .. makan ubat tak baik jugak .. sbb ubatnya tak betul ... wakakakaka

isdaniel
06-04-2009, 04:44 AM
Trading account number*: 184043
Trader's password: zb0WuOm

sy tahu kalo kita set TP kan ia close...tp masa sy tgglkan mmg x set TP...sy dah make sure

learn2biz
06-04-2009, 06:19 AM
Saya dah kata tgk pada bahagian komen ...

https://img28.picoodle.com/img/img28/2/6/4/learn2biz/f_184043m_0a17a20.png (http://www.picoodle.com/view.php?img=/2/6/4/learn2biz/f_184043m_0a17a20.png&srv=img28)

now .. saper yg pelik ... huehuehue

isdaniel
06-04-2009, 06:59 AM
ntah laa sy pun tatau camne bleh jadi...tp sy dah pastikan sblm sy tgglkan post...sy cek dan sy dah locking...x set TP...ea dah remove...tu yg sy rasa pelik..bila buka pagi tadi...tgk jadi camtu...erm

learn2biz
06-04-2009, 07:57 AM
ntah laa sy pun tatau camne bleh jadi...tp sy dah pastikan sblm sy tgglkan post...sy cek dan sy dah locking...x set TP...ea dah remove...tu yg sy rasa pelik..bila buka pagi tadi...tgk jadi camtu...erm

Dlm comment ada tulis merdeka sell [tp] .. itu bermaksud ea merdekarama yg set tp .. mungkin ea tu jugak yg set [tp] pada pair yg sama n position yg sama kot .. ntah .. hueheuhue

isdaniel
06-04-2009, 09:11 AM
masalahnya sy dah remove mcm apa yg sy explain sblm nie...kalo ada dlm jorunal tab segala apa yg kita modified pd post kan bagus...at least kita ada bukti...bleh tunjuk...erm...:(

learn2biz
06-04-2009, 09:15 AM
masalahnya sy dah remove mcm apa yg sy explain sblm nie...kalo ada dlm jorunal tab segala apa yg kita modified pd post kan bagus...at least kita ada bukti...bleh tunjuk...erm...:(

Tgk dalam folder mt4 > logs .. amik yg ada tarikh ari ni .... check dalam tu n post kat sini ... yg boleh tgk journal cuma tuan punya akaun dan pihak finance FXOpen (sbb diaorg boleh check kat server)

suremasyuq
06-04-2009, 11:08 AM
Sebab itu ler EA atau robot langsung tidak di galakkan....

Anda sendiri yang akan menerima akibatnya.

EA ni..... kalau tak tahu bagaimana setting dier, boleh memakan diri sendiri.

mungkin EA kamu ni... sekali dah guna (open post).. walaupun lepas tu anda off kan... dier masih setkan TP/SL mengikut kiraan EA tu sendiri (selagi post tu tak close)

136742
06-05-2009, 08:52 AM
Salam isdaniel

Sori mencelah.. ini pandangan dari saya, just a nubie.

Nampaknya anda menggunakan ea untuk open post. Walaupun anda telah off kan ea tu, tetapi order/arahan yang dihantar semasa EA open post telah executed. Maknanya masa ea send order sell/buy, ea send sekali TP. Kalau tak nak setkan TP, make sure lepas off kan ea tu, modify order tu semula, letakkan TP atau Trailing Stop yang baru. Atau jika anda pandai baca script, anda boleh ubah sendiri script ea tersebut.

Biasanya kaler hijau tu menandakan order kita (sell/buy) telah hit TP dan merah bila hit SL ( Stop loss or trailing stop)

p/s: apa maksud bro berkenaan 'locking' tu -- TS ke?

Just my 2 pips opinion .. sorry if i'm wrong :sm46:

learn2biz
06-05-2009, 10:20 AM
Salam isdaniel

Sori mencelah.. ini pandangan dari saya, just a nubie.

Nampaknya anda menggunakan ea untuk open post. Walaupun anda telah off kan ea tu, tetapi order/arahan yang dihantar semasa EA open post telah executed. Maknanya masa ea send order sell/buy, ea send sekali TP. Kalau tak nak setkan TP, make sure lepas off kan ea tu, modify order tu semula, letakkan TP atau Trailing Stop yang baru. Atau jika anda pandai baca script, anda boleh ubah sendiri script ea tersebut.

Biasanya kaler hijau tu menandakan order kita (sell/buy) telah hit TP dan merah bila hit SL ( Stop loss or trailing stop)

p/s: apa maksud bro berkenaan 'locking' tu -- TS ke?

Just my 2 pips opinion .. sorry if i'm wrong :sm46:

Maksud locking dia ialah hedge trade so margin tak bergerak .. disebabkan ada TP ... kunci dah terbukak ...

136742
06-06-2009, 12:00 AM
Maksud locking dia ialah hedge trade so margin tak bergerak .. disebabkan ada TP ... kunci dah terbukak ...

ooo.. paham2..

gilerfx
06-06-2009, 02:06 PM
saya rasa post tu close sendiri adalah disebabkan oleh margin yg tidak dapat menampung -(ve) float kot.... tu pasal dia close sendiri...
tu saya rasa laa.....

jgn maree....

learn2biz
06-06-2009, 02:35 PM
saya rasa post tu close sendiri adalah disebabkan oleh margin yg tidak dapat menampung -(ve) float kot.... tu pasal dia close sendiri...
tu saya rasa laa.....

jgn maree....

Bukan ... sbb ada TP ler .. kan kaler ijau tu ... bukannya dok cerita trade yg kena SO ... cuba la baca semula dari awal :p

aeqqfx
12-20-2009, 02:33 PM
Otai2 sini ckp semua betul2 belaka.

Open EA die auto set profit and stop loss atau trailing.

Better check ur take profit and stop loss before close ur MT4.

huhuhuh...... Atau cek balik skrip EA tu, ape command die.

Kalau awk bg copy skrip EA tu mungkin dapat trace mana silapnye.

Paste kat sini jer...maksud copy code die kat sini atau line2 command yg penting yg berkaitan..

ruzlam
01-04-2010, 11:22 AM
salam semua...

saya ada masalah ni... saya nak trade tapi bila saya buat order GBP/USD dia ckp not enough money.... saya ada balance USD146.60.... ni standard acc.... tolong ok

kmbeng
01-04-2010, 11:32 AM
salam semua...

saya ada masalah ni... saya nak trade tapi bila saya buat order GBP/USD dia ckp not enough money.... saya ada balance USD146.60.... ni standard acc.... tolong ok

hang click link kat siggy learn2biz.. indicator 2 tunjuk pasaipa not enough money 1 lot untuk GU bersamaan 323.00 usd x clap... try la 0.1 lot