PDA

View Full Version : Nogold.com Superstars | Menangi hadiah sehingga RM25,000.00!!!



Alarmist
05-14-2009, 02:45 PM
https://img8.imageshack.us/img8/6097/posternogold.png
Become famous and well-known by joining our Nogold Superstars!

Good in Singing?It's time to make moeny from it! Join Nogold Superstars Now!

Golden Voice?Expose it by joining Nogold Superstars!!

Simply follow these steps to WIN :

1. Make sure you are member of Nogold.com
2. Record your song (Malay/English) in video format.
3. Upload the video to Youtube.com and submit the URL to Nogold.com.

Starting June 2009 till December 2009

Nogold Superstar is a singing competition which is held virtually in Nogold.com
There will be entry submission and members voting
Competition coneten (submission) will be hosted at YouTube.com and voting will be done by Nogold.com members
Voting qualification are calculatied based on NG$ credits.GRAND PRIZES
1st RM10,000.00
2nd RM 5,000.00
3rd RM 3,000.00

MONTHLY PRIZES
1st RM500.00
2nd RM300.00
3rd RM100.00

Rules & Regulations

1. Both submission to YouTube.com and thread in Nogold.com must use single naming format as below: "Nogold.com Superstar - 'Song Name' by 'Members Forum Nickname'
2. Members may submit multiple submissions but only one submission will be contesting in monthly qualification and final stage.
3. For monthly qualification, top 3 winners are decided based on higest votes
4. For final stage, top 5 qualified participants will be perfoming live in Nogold Superstars Nite.
5. Final vstage will be judged by invited jurors.
https://img10.imageshack.us/img10/7619/2555x700.png
Join Nogold Superstars Now and WIN prizes up to RM25,000.00!!!

Alarmist
05-14-2009, 02:47 PM
Intro:

NoGold Superstar adalah satu program realiti pencarian bakat terpendam di kalangan ahli-ahli forum nogold.com. Dalam program ini para peserta menghantar rakaman nyanyian mereka untuk di undi oleh ahli-ahli forum yang lain. Program berjalan selama 6 bulan dari Jun 2009 - Disember 2009. Setiap bulan, 3 peserta terbaik akan dipilih berdasarkan undi ahli-ahli yang lain. Di hujung program ini, seramai 18 peserta terbaik akan diadili berdasarkan undian dan juga panel pemilihan. 5 peserta terbaik dari kumpulan ini akan berentap di peringkat akhir dalam satu majlis khas. Seramai 3 orang pemenang akan dipilih semasa persembahan di peringkat akhir oleh juri khas.

Hadiah Utama:

Tempat Pertama - Wang Tunai RM10,000
Tempat Kedua - Wang Tunai RM5,000
Tempat Ketiga - Wang Tunai RM3,000

Hadiah Bulanan:

Tempat Pertama - RM500
Tempat Kedua - RM300
Tempat Ketiga - RM100

Cara penyertaan:

1. Anda merakamkan nyanyian sebuah lagu dan di upload ke YouTube.com. Rakaman ini perlu di namakan seperti berikut:
"Nogold.com Superstar - Tajuk Lagu by nickname".

2. URL rakaman tadi di paste di dalam thread yang anda perlu buka dalam forum section "Nogold Superstar" dengan format tajuk seperti berikut:
"Nogold.com Superstar - Tajuk Lagu by nickname".

3. Pihak penganjur akan membuat reply pertama di thread berkenaan dengan satu URL khas untuk undian oleh ahli lain. Reply ini menandakan anda penyertaan anda telah diterima masuk ke dalam peringkat awal pertandingan.

Syarat-syarat program:

1. Penyertaan hanya terbuka kepada ahli-ahli forum Nogold.com sahaja. Sekiranya anda bukan ahli, anda boleh mendaftar sebagai ahli forum
nogold.com secara PERCUMA.

2. Penyertaan dalam program ini adalah PERCUMA.

3. Peserta boleh menghantar seberapa banyak penyertaan, tetapi hanya satu penyertaan yang akan layak memenangi peringkat bulanan.

4. Setiap peserta hanya boleh memenangi peringkat bulanan sebanyak sekali.

5. Hanya lagu berbahasa Melayu/Inggeris sahaja yang diterima.

6. Peserta hanya boleh menghantar rakaman nyanyian sendiri.

7. Rakaman perlu memperdengarkan suara dan memperlihatkan wajah peserta dengan jelas.

8. Hanya persembahan solo diterima.

9. Setiap bulan, 3 rakaman terbaik akan dipilih 100% berdasarkan undian ahli-ahli forum yang lain. Undian akan dijalankan dari satu URL khas untuk rakaman berkenaan. Setiap undian bernilai NG$1,000 yang akan dipotong dari akaun pengundi. Peserta boleh mengundi rakaman sendiri.

10. Dari 18 pemenang bulanan, 5 peserta terbaik akan dilih untuk ke peringkat akhir berdasarkan 50%dari undian, 50% lagi dari penilaian juri yang disediakan oleh penganjur.

11. 5 peserta di peringkat akhir akan membuat persembahan secara "live". Hanya 3 pemenang dipilih diperingkat akhir berdasarkan 100% pemarkahan panel juri khas yang disediakan oleh pihak penganjur.

12. Peserta boleh memilih lagu sendiri.

13. Sebarang keputusan yang dibuat oleh penganjur dalam program ini adalah muktamad.

14. Penganjur berhak menggunakan rakaman, visual, audio atau gambar pemenang untuk tujuan promosi.


Promosi:

Ahli-ahli lain boleh turut sama menyumbang kepada kejayaan program ini dengan mewar-warkan tentang NoGold Superstar kepada saudara-mara atau rakan-rakan yang anda fikir berminat untuk menyertai program realiti ini. Penganjur menawarkan hadiah wang tunai RM1000, RM500 atau RM300 kepada mana-mana ahli yang membawa masuk 3 pemenang di peringkat akhir.


Daftar di sini (http://nogold.com/?referrerid=16076). <----------- klik :D

Alarmist
05-14-2009, 02:50 PM
Siapa yang merasakan diri berbakat tu, di jemput la mencuba bakat yer..

Jom geng trader release tensyen plak:D:D

Alarmist
05-17-2009, 10:14 AM
tade yg nak mencuba ke:D:D

ForexWaveSoldier
05-17-2009, 12:36 PM
Irama apa yang dibenarkan ni ? bagaimana pula dengan alat music?

SHAMX777
05-20-2009, 10:41 AM
Ni haaa... lawan ngan anak kecil ni kalau mampu :sm47: Kih kih kih... takdak chance nak menang punyer! :sm15: Budak kecik nie pasti gondol semua hadiah :sm12:

http://www.youtube.com/watch?v=4UHMRWzV-nM




p/s: Saya tengah tolong wife rakam2 videoclipnyer. Sendiri tak reti nyanyi... wife boleh... so... cuba2 nasib jer lah. Untung sabut... timbul.

bizonline
05-20-2009, 04:19 PM
Huhuhuhu! lepas nie penuhlaa karaoke box dgn geng2 forex....:sm18:

mif
06-11-2009, 02:11 AM
kita karok sambil menorex...hehehhe

zCk
07-26-2009, 01:05 PM
menarik gak nih...
kena register nogold.com dulu la ni...

dah berlansung ke baru tengh plan nih?

wakovic
08-30-2009, 04:53 PM
waaaa....ini sudah baguss...

bulih le wak cuba nasib...huhuhu...:sm40:

afifi
09-02-2009, 03:47 PM
bleh wat modal men forex ni..hukhuk..

kingnorth
12-16-2009, 04:45 PM
eh .. kat sini pun ada NGSS...:fxopen-black2-flag: undilah KN.. dah masuk semi final dah.. itu hari juara bulanan....
kasi kompang kat sinisikit..

nogold.com/forum/showthread.php?t=40874